אני מצטער. אני ראיתי בדיוק את אותה מכבי תל אביב של כל העונה, עם כל המחלות, עם כל התסמינים, אבל עם קצת יותר התלהבות והקרבה, לא מעט מזל, שופטים אוהדים ומשהו אחד שכן ניכרה בו טביעת יד של מאמן, המחוייבות לנסות להשיג סלים קלים ולצאת למתפרצות בכל מצב. מעבר לכך, היה רבע ראשון שנראה טוב עבור מכבי, אבל מי שהסתכל בקפידה על מה שקורה, ראה שצסק"א מגיעה לזריקות טובות ולא קולעת, ראה כל מיני דיפלקשנים שברור שלא יימשכו לאורך כל המשחק וגם קצת איבוד ראש של שחקנים של צסק"יא.
דיברנו על הגנה גרועה. אז ברבע הראשון, בעיני עם הרבה מזל, מכבי ספגה 13 נק'. בשאר הרבעים? 75 נק', שלמי שלא שם לב, זה קצב של 100 נק'. מה ממוצע הספיגה של מכבי העונה? 84.17. מה קצב הספיגה של מכבי מול קבוצות אמיתיות, כלומר ללא ססארי? 88.5. כמה חטפה מול צסק"א היום? 88. ההגנה נשארה גרועה, אפילו עם רבע אחד שבו היריבה שמה 13 נק' בלבד. אחוז הספיגה מהשדה? בממוצע - 46.6%. הערב? 46.6? בקיצר, הקבוצה לא שמרה כרגיל, הצבע היה פרוץ כרגיל ואולי ההבדל היחידי הוא שצסק"א הגיעו לצבע בקלילות מחדירות ואז הוציאו לשלשות חופשיות לחלוטין ואותן הן התקשו להחטיא. בדר"כ פשוט היריבות מסיימות בצבע.
ריב' התקפה, בעיה ידועה. האם השתנה משהו? לא ממש. היריבות לוקחות מעל הראש של מכבי 12.4 ריב' התקפה. צסק"א היום? 11 ריב', כשרוב ריב' ההתקפה כמובן היה במחצית השניה, ובעיקר ברבע הרביעי.
כל משחק, למעט המשחק מול ססארי, אופיין בדבר אחד קבוע. התפרקות ברבע הרביעי שמחסלת כל סיכוי לנצח. גם היום מכבי התפרקה לתפארה. הרוסים כבר הגיעו להפרש דו ספרתי ואז הורידו קצת את הרגל מהגז ולבסוף נגמר בהפרש סביר. אבל את הרבע הרביעי מכבי ת"א פתחה בפיגור 2 נק' בלבד. המשחק היה גמור משהו כמו 3 דקות לסוף בזכות התפרקות סטנדרטית בשבע הדקות הראשונות של הרבע.
ג'ורדן פארמר בעיני הוא הבעיה הגדולה ביותר של מכבי. היה אמור להיות מנהיג, רכז בעל הבית ויוצר נק' משובח. בפועל גם גודס וגם אבי אבן התייאשו ממנו מהר מאד ולא קיבלו ממנו הרבה. האם טבק ישים את הביצים שלו בסל של פארמר? ממש לא. 10 דקות מול צסק"א ושוב הבעת אי אמון בפארמר, שמצידו ניפק עוד משחק מאד חלש עם איבודי כדור מטופשים ובעיקר אנמיות.
מטיילור רוצ'סטי קיבלנו כרגיל משחק אופייני. סטט' לא רעות בכלל, רבע אחד שבו הוא חם מאד (בדר"כ הרבע השלישי) ואז כמובן רבע רביעי נוראי שבו הוא משתולל, מחרב לחלוטין כל ניסיון למשחק קבוצתי וכמובן כושל ברגעים שבהם נראה שאולי אפשר לעשות משהו.
הרוטציות? כאילו גודס לא עזב. כרגיל אונוואקו פתח את המשחק וגם את הרבע השני. מישהו יכול להסביר לי מה הבחור הזה עושה על המגרש בדקות שהן לא דקות מנוחה לסנטרים האחרים? לא רואה איך הוא צריך לקבל מעל 5-7 דקות למשחק, מעל ל-2 דקות משחק ברצף. באמת שאני לא רואה בו שום דבר. מכבי משחקת בפתיחת משחקים, דוחפת כדורים פנימה ללא הכרה, כאילו סופו במקרה הרע, שאק במקרה הטוב, נמצאים באמצע הצבע. סילבן לנדסברג משום מה הוא הסקורר מהספסל. רק בשביל להבדיל בין עולם התיאוריה והפנטזיה, מדובר על שחקן שקולע 5.3 נק' למשחק ב-32% משתי נק', 22% מהשלוש ו-44% מהעונשין. באן.בי.איי יש סטט' של 90%, 50%, 40%, לנדסברג מייסד סטט' חדשה של 33%, 25%, 45%. כל זה כמובן לא מפריע לו לקחת את מספר הזריקות השני בקבוצה בצוותא עם פארמר. פר דקה הוא זורק בערך כמו רוצ'סטי שלוקח את מספר הזריקות הרב ביותר במכבי.
בעיני כל עניין הרוטציה הוא די ברור. צריך להבין מה אפשר להוציא מפארמר. אם אפשר לקבל אפילו 75% ממה שציפו ממנו כשהביאו, אז הוא ויוגב פותחים בחמישיה. רוצ'סטי עולה כמחליף וכגאנר מהספסל ל-20-25 דקות. סמית' מאייש כ-30 דקות בעמדה מספר 3, כשאת השאריות אוספים לנדסברג את פניני. בעמדות הפנים זה די ברור. רנדל ואמבקווה זה שני השחקנים הכי טובים שיש כרגע לקבוצה ורוכבים עליהם. אייפובו הוא המחליף העיקרי לשתי העמדות, כשאנווקאו מקבל פירורי דקות ובהתאם למאצ'אפים, אפשר גם לתת לסמית' ולפניני דקות ב-4. זהו. זה כל מה שצריך.
אני מקווה שבמכבי אף אחד לא אומר לעצמו שהקבוצה יצאה לדרך חדשה ורק בגלל שזה צסק"א הפסדנו והכול בסדר. זה משחק בדיוק כמו מול ססארי. הבעיות אותן בעיות, שום דבר לא השתנה, הפעם קצת אנרגיות, קצת ביתיות, קצת שופטים גרמו לעסק להיראות על פני השטח קצת יותר טוב, אבל הבעיות המשמעותיות נשארו בדיוק כפי שהיו בעבר ואם טבק לא ישנה כיוון, גם התוצאות ישארו זהות.
_________________ "You can see my knowledge of [Dwyane Wade's] game- we were able to limit him to his season high points of 32,"
סטן ואן גנדי
|