עם כל הכבוד לבארנס החמוד, החלפה שלו בדוראנט אחד-על-אחד זו לא השאלה. דוראנט עדיף בכל זאת. השאלה על מה הם יצטרכו לוותר בנוסף לבארנס בשביל להשיג את דוראנט והאם זה יהיה שווה את זה. חלק לא מבוטל מהכוח של הווריורס זה שהפאזל שלהם שלם לגמרי כרגע, כל שחקני הרוטציה משחקים מצוין וכולם משלימים אחד את השני באופן מושלם, והם יצטרכו להחליט על מה הם מוכנים לוותר.
עם כל הדיבורים על הסמול-בול, בוגוט ואזילי סוגרים להם עמדת סנטר מעולה. שניהם ביחד נותנים 13 נקודות ב-59% מהשדה, 13.4 ריב', 2.8 אס' על 2.1 איב', 2.8 חס' ב-38.5 דקות. לבוגוט חוזה לעוד עונה של 11 מיליון, אזילי שחקן חופשי מוגבל והוא בטח יקבל הצעה גבוהה שאותה הווריורס יצטרכו להשוות. הם יצטרכו לוותר על אחד מהם ולמצוא לשני תחליף בזול. לא פשוט. ספייטס מסיים חוזה, נגיד עליו אפשר לוותר אבל הוא גם נותן דקות סבירות וגיבוי בכסף קטן. גם לאיגי חוזה לעוד עונה של 11 מיליון. נראה נהדר מתמיד. אי אפשר לוותר עליו. על ליווינגסטון יש להם אופציה לעוד עונה בקצת פחות מ-6 מיליון. נותן עונה נהדרת (יותר טובה מהעונה שעברה) ומשלים בצורה מושלמת את הספלאס בראדרס. אי אפשר לוותר עליו, בטח ב-6 מיליון. ברבוסה, ראש וקלארק משחקים מצוין בכלום כסף, לכולם נגמרים החוזים. יכול להיות שיצטרכו להוסיף כסף כדי להשאיר אותם או את חלקם. השאלה אם הם בינגו כולם, או שפשוט קל לפרוח בווריורס ואפשר להחליף אותם.
למזלם של הווריורס, הביג-ת'רי הנוכחיים יושבים על חוזים מצחיקים. תומפסון וגרין לעוד כמה שנים. קרי לעוד שנה. אחר כך יצטרכו לתת לו מקסימום. לא יודע מה ההשלכות של זה.
דוראנט שחקן הרבה יותר טוב מבארנס. אבל צריך לקחת בחשבון את המשתנים הבאים: 1. גיל: דוראנט 27, בארנס 23. בארנס אמור ללכת ולהשתפר, גם יש לו אפסייד גבוה לדעתי והוא לא מילא עדיין את הפוטנציאל שלו. דוראנט כרגע בשיא, אני לא רואה אותו משתפר, השאלה היחידה היא כמה זמן הוא יישאר בשיא הזה. 2. דוראנט סקורר מדהים. כמה זה יבוא לידי ביטוי ליד קרי ותומפסון? או יותר נכון, כמה התפוקה השולית שלו תהיה לעומת בארנס תהיה גדולה ליד קרי ותומפסון (במילים אחרות, כמה קרי-תופמסון-דוראנט זה שיפור התקפי לעומת קרי-תומפסון-בארנס)? 3. היתרונות היחסיים של בארנס על דוראנט. IQ כדורסל. הגנה. התאמה מעולה ומוכחת בווריורס בכלל וליד קרי ותומפסון בפרט. 4. איך דוראנט ייראה בווריורס? סיטואציה שונה לגמרי. לא בטוח שיש לו תכונות של שחקן משלים (והוא כן יצטרך להיות שחקן משלים במידה מסוימת, במובן שהכדור לא יהיה בידיים שלו כמו בת'אנדר. תפקוד שונה). קליעה יש. אבל צריך את הכדור בידיים שלו, לא השחקן הכי חכם, הגנה לא מדהימה. תראו איך קווין לאב נראה במיני ואיך בקליבלנד. גם אולדריג' במידה מסוימת. יש עוד דוגמאות. זה ששחקן מעולה כשהכל תלוי בו לא אומר שהוא יהיה מעולה באותה מידה כשלא הכל תלוי בו. לדעתי סיכוי גבוה שהוא ייראה פחות טוב בווריורס.
דוראנט עדיין עדיף לווריורס על בארנס, אבל לנוכח המשתנים האלה, אני ממש לא בטוח שבהרבה. וממש לא בטוח שבשביל זה שווה להם לוותר על דברים אחרים (בוגוט/אזילי בתור התחלה, אולי יצטרכו לעשות עוד ויתורים, אני לא בקיא עד כדי כך בכל האילוצים). אני בהחלט רואה סיטואציה שבה דוראנט עובר לווריורס, יורד ל-20 נקודות במשחק או אפילו פחות (הוא משחק היום בקבוצה של שני שחקנים וחצי), גם המספרים של קרי ותומפסון יורדים, בארנס הולך להיות אלפא-דוג במקום אחר, פורח, קולע לא פחות מדוראנט (אמנם בוואקום הרבה יותר גדול) ונראה לא פחות טוב מאשר דוראנט בווריורס, שעוד היו צריכים לוותר על שחקנים נוספים בשביל ההחלפה הזאת, וכולם מדברים על המהלך ככישלון.
אני לא אומר שזה מה שיקרה בוודאות, אין לי מושג בכלל אם זה כדאי או לא, יכול להיות באמת שמהלך כזה "יסגור את הליגה". אבל לדעתי לא מדובר בנו-בריינר כמו שנראה ממבט ראשון.
_________________ ציטוט: הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.
|