סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 10:26 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 62  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 7:39 am 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
http://m.sport5.co.il/articles.aspx?Fol ... 90&lang=HE
מחלקת השיווק התחילה לעבוד.
תקציב שתימעשרה מליון. בלאט לא, עינייני מיסוי. יוגב ומשקל סביר שלא גם סילבן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 1:57 pm 
Sophomore

תדייק, תקציב שחקנים, לא תקציב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 6:00 pm 
Sophomore

יכול להיות שהתכנון הוא לתקציב שחקנים (ומאמנים) של 12 מיליון דולר, אבל אין מצב שזה יסתדר עם המציאות, אלא אם מכבי מתכננת עוד עונה שבה תקשט את תחתית היורוליג.
מכבי לא תוותר על אף ישראלי שיש לה היום וגם אם תרצה נניח לשחרר את מקל היא תצטרך לשאת במרבית שכרו. כך שהיא מתחילה את הבניה עם מעמסה כספית אדירה של כ 5 מיליון דולר לישראלים (עלות שכר). תוסיפו לזה את החוזים המובטחים של סמית וצירבס (שבמקרה הטוב קבוצה אחרת תיקח 20-30 אחוז מהחוזה שלהם) ותקבלו נקודת פתיחה בעייתית מאוד, בוודאי כשעוד רוצים להביא רכז טופ יורוליג, סמול פורוורד טוב, פאוור פורוורד איכותי (או להשאיר את מילר במיליון דולר נטו), להשאיר את גאודלוק (או להביא במקומו סקנד גארד יקר) ועוד סנטר איכותי. עכשיו תוסיפו לזה מאמן טופ יורוליג (מיליון יורו לעונה) ותקבלו משימה בלתי אפשרית. אבל זה רק עוד סימן לניתוק של הנהלת מכבי מהמציאות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 6:42 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
אני דווקא חושב שמאד ריאלי שמכבי תוותר על יוגב אוחיון. הוא מסיים חוזה, הבריאות שלו לפי הדיווחים לא משהו, מכבי אני מניח (אם כי זה מסוכן להניח כשמדובר בטרויקה) תרצה לחזק את עצמה ברכז זר שבניכוי עלות המס אולי גם לא יהיה יותר יקר.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 6:49 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

מכבי יוכלו לקצץ עלויות אם ישחררו את אוחיון ואת לנדסברג ויביאו את משעור ונגיד את קולושוב.
בזרים לא חייבים שכולם יהיו שחקנים מוכחים ויקרים.
מחליטים על איזה עמדות משקיעים - רכז סמול וסנטר והשאר - שוטינג, סנטר מחליף - יכולים להיות שחקנים פחות מוכרים עם פוטנציאל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 7:14 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
מכבי יוכלו לקצץ עלויות אם ישחררו את אוחיון ואת לנדסברג ויביאו את משעור ונגיד את קולושוב.
בזרים לא חייבים שכולם יהיו שחקנים מוכחים ויקרים.
מחליטים על איזה עמדות משקיעים - רכז סמול וסנטר והשאר - שוטינג, סנטר מחליף - יכולים להיות שחקנים פחות מוכרים עם פוטנציאל.

ועדיין, בהנחה שאתה מביא מאמן מהטופ האירופי תצטרך לעבור בוודאות את ה 12 מיליון דולר תקציב שחקנים ומאמנים כי פשוט הישראלים עולים יותר מדי וכל רכז או סנטר טוב יעלה לפחות מיליון דולר נטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 7:45 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
קודי (יובל) כתב:
יכול להיות שהתכנון הוא לתקציב שחקנים (ומאמנים) של 12 מיליון דולר, אבל אין מצב שזה יסתדר עם המציאות, אלא אם מכבי מתכננת עוד עונה שבה תקשט את תחתית היורוליג.
מכבי לא תוותר על אף ישראלי שיש לה היום וגם אם תרצה נניח לשחרר את מקל היא תצטרך לשאת במרבית שכרו. כך שהיא מתחילה את הבניה עם מעמסה כספית אדירה של כ 5 מיליון דולר לישראלים (עלות שכר). תוסיפו לזה את החוזים המובטחים של סמית וצירבס (שבמקרה הטוב קבוצה אחרת תיקח 20-30 אחוז מהחוזה שלהם) ותקבלו נקודת פתיחה בעייתית מאוד, בוודאי כשעוד רוצים להביא רכז טופ יורוליג, סמול פורוורד טוב, פאוור פורוורד איכותי (או להשאיר את מילר במיליון דולר נטו), להשאיר את גאודלוק (או להביא במקומו סקנד גארד יקר) ועוד סנטר איכותי. עכשיו תוסיפו לזה מאמן טופ יורוליג (מיליון יורו לעונה) ותקבלו משימה בלתי אפשרית. אבל זה רק עוד סימן לניתוק של הנהלת מכבי מהמציאות.

מה גורם לך לחשוב שמשהו מהנ"ל יתממש? אם אחד מהם יתממש אני אהיה מופתע. ונראה לי שהתחזית של עוד עונה מדשדשת היא די סבירה, אלא אם שוב יפגעו בפיס בזרים מתחת לרדאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 18, 2017 9:36 pm 
Hall of Famer

לא, ממש הפתעת את קודי עכשיו... הוא היה בטוח שתבוא עונה פצצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 2:38 am 
Hall of Famer

נאמץ לדיון את חוק המספרים הגדולים - אם אתה מביא מדי עונה 6-7 זרים חדשים ( ועוד ישראלי או שניים ) , סיכוייך לשלב את כולם בהצלחה ( מקצועית , חברתית , בריאותית ... ) הוא לא גדול בלשון המעטה - קל וחומר כאשר אנו יודעים על נהלי קבלת ההחלטות ומחלקת הסקאוטינג המהוללת .
לכן סביר מבחינתי להגיד לאוהדים את האמת בגישה תבוסתנית משהו - שיידרשו כמה שנים "להבריא את הקבוצה" ( סיום חוזים רעים , פיתוח פנימי של שחקנים וכו' ) והמטרות קצרות הטווח הן להגיע לטופ 8 ביורוליג ולמשחקי גמר בארץ ( מזכיר קצת את מטרותיה של ירושלים ... ) .

זר , מקל
זר , לנדסברג , דאוסן
סמית ( יש חוזה - נתון ) , פניני
מילר ( יש חוזה - נתון ) , ראד
אייברסון , האוול ( כישראלי ) , שגב

אני חושב שזה בסיס לא כה רע ( ודי זול באופן יחסי ) , שאם יתחבר טוב בהחלט יהיה התקדמות לעומת השנה הנוכחית .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 2:41 am 
Hall of Famer

בהנחה שה"זר" וה"זר" הם לא תאודוסיץ' ודה קולו, או משהו בסדר גודל הזה, זה סגל שיהיה לו קשה מאד להגיע לטופ-8.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 3:03 am 
Hall of Famer

אני בהחלט מסכים , ואף רשמתי שיש להוריד ציפיות בהתאם .
אני מניח שלא מעט קוראים ירימו גבה לאור הסגל המאוד בינוני , אבל הרבה יותר קל ( כפי שעושים בשלל הכתבות השונות הצצות כפטריות בגשם ... ) לצאת בכותרות והיגדים מפוצצים על "מהפכה" , "בניית קבוצה חדשה" וכו' , ואיך זה נגמר לרוב - אנחנו רואים לא אחת בשנים האחרונות : עונות מאכזבות מקצועית , כמעט 0 שחקנים שמתפתחים עם הקבוצה , וכמה חוזים לא טובים שנפרסים על פני מספר שנים .
אולי ( קצת בדומה לחשיבה ב-NBA ) כדאי מראש לכוון לבינוניות מסוימת בשנה אחת , אם חושבים ( וזה מה שאני חושב ) שזה יועיל לשנים הבאות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 3:13 am 
Hall of Famer

האמת שמאחר שסגל השחקנים הוא לא שורש הבעייה, אלא רק הסימפטום והתוצאה שלה, הדיונים על הסגל הם משניים בחשיבותם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 10:01 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
נאמץ לדיון את חוק המספרים הגדולים - אם אתה מביא מדי עונה 6-7 זרים חדשים ( ועוד ישראלי או שניים ) , סיכוייך לשלב את כולם בהצלחה ( מקצועית , חברתית , בריאותית ... ) הוא לא גדול בלשון המעטה - קל וחומר כאשר אנו יודעים על נהלי קבלת ההחלטות ומחלקת הסקאוטינג המהוללת .
לכן סביר מבחינתי להגיד לאוהדים את האמת בגישה תבוסתנית משהו - שיידרשו כמה שנים "להבריא את הקבוצה" ( סיום חוזים רעים , פיתוח פנימי של שחקנים וכו' ) והמטרות קצרות הטווח הן להגיע לטופ 8 ביורוליג ולמשחקי גמר בארץ ( מזכיר קצת את מטרותיה של ירושלים ... ) .

זר , מקל
זר , לנדסברג , דאוסן
סמית ( יש חוזה - נתון ) , פניני
מילר ( יש חוזה - נתון ) , ראד
אייברסון , האוול ( כישראלי ) , שגב

אני חושב שזה בסיס לא כה רע ( ודי זול באופן יחסי ) , שאם יתחבר טוב בהחלט יהיה התקדמות לעומת השנה הנוכחית .

אני לא יודע מי יהיו הזרים בקו האחורי, אבל:
- לנדסברג ודוסון זה עוד מאותו דבר
- עמדה 3 חלשה ובלתי אתלטית בעליל
- בעמדה 4 שוב יש 2 שחקנים שנותנים דברים דומים (מילר אמנם מוסיף יכולת חסימה אבל בדומה לראד בעל אינטליגנציית כדורסל חשודה והעדפה לזריקות מבחוץ)
- עמדה 5 נטולת שחקן שאמור לפתוח ביורוליג

אם יש משהו שמכבי צריכים ללמוד מהעונה הנוכחית הוא שצריך גיוון בהרכב. אתה לא יכול לנצח כששני הרכזים שלך מוגבלים כ"כ במשחק ההתקפה, או כששני הסנטרים שלך איטיים ומשחקים מתחת לטבעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 10:24 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בהנחה שה"זר" וה"זר" הם לא תאודוסיץ' ודה קולו, או משהו בסדר גודל הזה, זה סגל שיהיה לו קשה מאד להגיע לטופ-8.

מסכים בעיקרון, אבל השחקנים הכי טובים שהיו במכבי בשני העשורים האחרונים, פרט לשאראס, ממש לא הגיעו למכבי במעמד של תאודוסיץ' ודה-קולו. מחלקת סקאוטינג איכותית כמו שהייתה למכבי בעבר שווה את משקלה בזהב, הסקאוטינג הנוכחי של מכבי... טוב, לכולם ברור מה הוא שווה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 10:38 am 
Junior

ובינתיים ידיעה בכלכליסט על כך שיש מגעים למכירת השליטה במכבי למיליארדר ג׳י שוטנשטיין (בעלי אמריקן איגל) ושפדרמן ורקאנטי הביעו הסכמה למכור את חלקם בקבוצה. כמובן שדבר כזה אם יקרה יוביל לשינוי בכל צורת ההתנהלות של הקבוצה, אבל איכשהו אני לא בטוח עד כמה הידיעה הזו מציאותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 11:10 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
האמת שמאחר שסגל השחקנים הוא לא שורש הבעייה, אלא רק הסימפטום והתוצאה שלה, הדיונים על הסגל הם משניים בחשיבותם.

אמת
אבל השחקנים זה כנראה המשתנה היחיד שעשוי/עלול להשתנות ...

צ'רלס , אני מסכים עם כל הנקודות שכתבת .
העניין הוא שיש אינספור אילוצים במציאות ( כמות נמוכה של ישראלים ברמה הרלוונטית , סיכוי לא גבוה לפגוע בזרים מתחת לרדאר - ואני עדין פה ) , ולכן צריך לקבל לא מעט פשרות ( למשל שחקנים עם מאפיינים זהים פחות או יותר , הבדלי רמות בין העמדות השונות וכו' ) .
ספציפית לגבי אייברסון , אני באמת חושב שעם גיבוי ראוי זה סנטר פותח לגיטימי לחלוטין לרמות הללו . עד שמכבי כבר מחתימה זר כשיר , מחויב ועם יכולת סבירה ( בסכום שאינו גבוה במיוחד / מופרז ) - הייתי מנסה לשמור עליו לכמה שנים במקום להביא זר חדש שיהווה "משתנה מקרי" עם יכולות שאינן ידועות ו"תוחלתן" כידוע לנו - כנראה אינה גבוהה במיוחד .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 11:13 am 
Hall of Famer

אייברסון רחוק מלהיות סנטר פותח לרמות האלה. הוא כל כך מוגבל טכנית, שגם רמת הרצון וההשקעה שלו שמביאה לו לפעמים מספרים יפים לא מחפה על זה.
הוא כן סנטר מחליף מצוין, לא יקר, נראה גם טיפוס טוב שלא עושה בעיות. הייתי שומר עליו בסגל, אבל אי אפשר לבנות עליו כסנטר פותח.

ובעקרון, אם הזרים לא טובים, אין סיבה לא להחליף אותם. המשכיות זה נחמד אם יש על מה לבנות. כמובן שכדאי שאת הזרים החדשים יבחרו סקאוטים נורמלים ולא כאלה ששחקן "רשום בפנקס שלהם שנים" ומאז לא ראו אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 11:19 am 
Hall of Famer

פותח / מחליף זה מעט סמנטי ( בטח בעמדת הסנטר . בעמדת הרכז למשל לרוב יש שחקן מוביל שנותן את הטון ) .
סופו ורדוליצה הם לכאורה סנטרים פותחים , אך מקבלים כ-15 דקות משחק .
מבחינתי אייברסון הוא אחלה סנטר ל-20 דקות משחק , קרי לא צריך הרבה מעבר בכדי לסגור את העמדה בצורה סבירה ( מלבדו ומלבד שגב ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 11:22 am 
Hall of Famer

לא צריך הרבה - רק סנטר יותר טוב ממנו ופחות מוגבל טכנית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 11:33 am 
Hall of Famer

אייברסון יכול להיות סנטר פותח ביורוליג אם יש לך לפחות עוד 2 עוגנים התקפיים בחמישיה, רצוי מאוד שלפחות אחד מהם יהיה בעמדה 4, וששני השחקנים הנוספים גם לא יהיו נגרים ויהוו איזשהו איום בקליעה מבחוץ. בסיטואציה כזו החסרונות שלו מוחבאים יחסית והוא יכול להיות יופי של שחקן משלים בחמישיה, בקבוצה מוגבלת כמו של מכבי השנה, זה פשוט לא מספיק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 12:07 pm 
Junior

ע"פ כלכליסט - מכבי על המדף

ציטוט:
בעלי אמריקן איגל מנהל מגעים לרכישת מכבי ת"א בכדורסל
ג'יי אל שוטנשטיין, הבעלים של רשת האופנה האמריקאית, מנהל מו"מ לרכישת מועדון הכדורסל לפי שווי של 35 מיליון דולר. מסתמן כי פדרמן ומשפחת רקנאטי, שמחזיקים ב-58% מהקבוצה, הביעו נכונות למכור את חלקם. שוטנשטיין ניסה לרכוש את הקבוצה ב־2013

הכתבה המלאה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 12:13 pm 
Hall of Famer

הכתבה גם מדברת על תקציב של 115 מיליון שקל, יותר גבוה ממה ששיערתי, והפסדים של 20 מיליון רק השנה (אני מניח שבשנה שעברה הפסידו סדר גודל דומה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 12:59 pm 
Junior

מאדים כתב:
ע"פ כלכליסט - מכבי על המדף

ציטוט:
בעלי אמריקן איגל מנהל מגעים לרכישת מכבי ת"א בכדורסל
ג'יי אל שוטנשטיין, הבעלים של רשת האופנה האמריקאית, מנהל מו"מ לרכישת מועדון הכדורסל לפי שווי של 35 מיליון דולר. מסתמן כי פדרמן ומשפחת רקנאטי, שמחזיקים ב-58% מהקבוצה, הביעו נכונות למכור את חלקם. שוטנשטיין ניסה לרכוש את הקבוצה ב־2013

הכתבה המלאה

כתבה קצת מוזרה. לדוג', לא ברור מה השתנה מ-2013 - המצב הכלכלי התדרדר אבל שווי הקבוצה עלה מ-30 ל-35 מיליון דולר.
בכל מקרה, נשמע כמו long shot - לפי הכתבה הבן שלו רוצה צעצוע, וזה חתיכת צעצוע יקר.
נשמע שפדרמן ומזרחי במצב קשה - מצב אחד זה לנכס יש משמעות רגשית אדירה מבחינתם, מצד שני כנראה שקשה להם (לפחות למזרחי) להמשיך ולהוציא כסף מהכיס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 1:08 pm 
Hall of Famer

שווי הקבוצה עלה מן הסתם בגלל ההסכם עם היורוליג.

אני לא בונה על כוונה של הפדרמנים למכור, או על נכונות הכתבה הזו. אבל מה שרשמת בשורה התחתונה יכול להסביר מה השתנה מ-2013. לפי הכתבה האיש רוצה שליטה מלאה בקבוצה, 51% לפחות, ובשביל זה פדרמן ומזרחי לא מספיקים - הוא צריך לקנות גם מפדרמן וגם מרקנאטי, או לקנות גם את החלק של דיץ ואשכנזי. ב-2013 הם לא היו מוכנים לזה. אם קשה להם להמשיך להוציא כסף מהכיס, ואני מעריך שאכן קשה להם, וביחד עם השווי הגדול יותר של הקבוצה - כלומר תמורה גדולה יותר להם - אז ייתכן (כמובן לא ודאי) שהיום הם פתוחים יותר למכור מאשר אז.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' מרץ 19, 2017 1:21 pm 
Junior

השאלה מה האינטרס של מישהו לשלם 35 מליון דולר על קבוצה שרק תעלה לו עוד כמה מליוני דולרים כל שנה. לפי מה שנכתב הוא יהודי דתי שמקורב לחרדים, מה לו ולמכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1546 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 62  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: bill_tipesh, Google [Bot] ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: