ראי שעל הקיר כתב:
אין גארדים נגמר הגארדים אין גארדים! את מי ימצאו עכשיו שלא מצאו עד עכשיו?
ספציפית לשבת, מה האלטרנטיבה לדעתך? להעלות את אוחיון עם שני קרשים קשורים בחבלים?
אני מהמר אגב גאודלוק לא יחזור וגם יקבל את מלוא שכרו, על אפה ועל חמתה של מכבי. אם לא ישירות אז דרך פיב"א. זה מה שקורה כשאתה נכנע לשחקנים ונותן להם לעשות מה שהם רוצים בלי פיקוח, לא תהייה לו בעייה להביא כל אסמכתא רפואית להצדיק את זה שהוא לא חוזר. הוא יכול גם להביא אסמכתא שהוא מת, לצורך העניין.
ספציפית לשבת הייתי עושה מה שאפשר כדי שסילי יהיה בכושר משחק. לא יודע אם זה אפשרי.
השאלה איך בכלל הגיעו למצב הזה ומה צריך היה לעשות (ברוח החג):
- לא להחתים את מקל כשיש לך כבר את אוחיון, רק כדי שלא ישחק בירושלים
- אם כבר החתמת את מקל ואוחיון, אל תיתן להם את המפתחות
- אם כבר התחלת את העונה עם הסגל הקיים, תדאג ששחקנים לא ירצו לעוף לפני שהיא נגמרת (זו נקודה חשובה, אתייחס למטה)
- אם כבר גאודלוק בכל זאת לא רוצה לחזור, תביא גארד זר אחר. לא חסרים גארדים שסיימו את העונה בסין או בכל מקום אחר (עם הרישום של מילר למכבי יש חוסר איזון בולט בין עמדות החוץ לפנים).
הסיפור של גאודלוק הוא מעניין, כי זה לדעתי מראה על כיוון לא בריא שמכבי הולכת אליו. עד עכשיו פה בפורום דיברו על שחיקת המותר בעיקר בהיבט המנויים (לדעתי גם היום הביקוש גבוה בהרבה מההיצע, שמוגבל לרבבה במגרש), אבל יש כנראה שחיקה משמעותית בערך המותג מול שחקנים ומאמנים באירופה. פעם שחקנים העדיפו את מכבי גם בשכר יותר נמוך - אני יודע שחלק משמעותי מזה היה בגלל בנק פנאן, אבל תמיד הייתה הרגשה ששחקנים מקבלים פה מעבר - ניהול מצוין, קהל תומך, הצלחות ספורטיביות - מה שעזר להביא הרבה כוכבים מוכחים (שאראס, פארקר), כאלו בדרך למעלה (אידסון, רייס) ולא פחות חשוב שחקנים שכיכבו בחוץ ורצו לחזור (פארגו, פארמר וכמובן גם פארקר). יש הרגשה שזה השתנה בשנים האחרונות, ושלא יהיה ספק שלמקרים כמו פרשת ווימס יש השפעה. אם עכשיו מכבי תתלכלך מול גאודלוק ולא תרצה לשלם את השכר שלו, יש בהחלט סיכוי שהיא גם תאכל את הדגים (תדרש לשלם כמו שראי כתב) אבל גם תגורש מהעיר (שחקנים יירתעו מלהגיע).
אני מניח שבגזרת המאמנים הסיפור דומה, ולמכבי יהיה קשה למשוך מאמנים בכירים או אפילו לבל מתחת (שהרי שאראס וטרינקיירי הם דרג מתחת לאוברדוביץ', בלאט ואיטודיס), שלא רוצים לראות את עצמם בסיטואציה של השנים האחרונות.