סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 1:55 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 60  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 12:27 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
Shiver כתב:
העניין המשפטי עלול להתעורר כאשר נכפים על העובד תנאים לא סבירים ו/או מראים לו את הדרך החוצה ללא התרה מסודרת של החוזה והסכמה על פיצויים.

למשל - לצפות שעובד יעשה רילוקיישן למדינה אחרת זה תנאי בלתי סביר.
ולהגיד לו שמצידי "אל תבוא/אל תתאמן" זה במילים אחרות להראות לו את הדרך החוצה.

תחשבו שאתם שכירים באיזו חברת הייטק. לא מפטרים אותכם אבל אומרים לכם -
או שתעברו להיות מתכנתים ברומניה, או שתגיעו כל יום לקיוב בלי מחשב ותבהו בתקרה.

המשל והנמשל כאן ברורים. שחקנים והחוזה שלהם בסופו של דבר כפופים גם לחוקי עובד מעביד, ומהלכים חד-צדדים עשויים להיות בעייתיים משפטית.
למקל המאבקים האלה לא זרים ואני בטוח שהוא ילך עד הסוף. עכשיו גם אין לו כל כך מה להפסיד כי בקבוצה הזו הוא לא ימשיך בין כה וכה.

אצל בני דודינו מהכדורגל אנחנו רואים הרבה תופעות של שחקן שמתאמן בצד בזמן שהקבוצה "מייבשת" אותו. לא ראיתי עוד מישהו שהצליח לקחת את זה לבית משפט ולכפות משהו על הקבוצה. ומה יכפה? זמן משחק? מקסימום יתישו אחד את השני עד שיגיעו להסכמה ודווקא פה אני חושב שמי שיפסיד מהתמשכות הסאגה הזו זה רק מקל. השם שלו במצב לא טוב אחרי האפיזודה הגרועה בבלגרד והכתם של הכישלון במכבי בוודאי דבק בו גם אם הוא ממש לא מראשי האשמים.
התדרדרות הכדורסל באירופה ברמת הליגות (לחשוב שפעם איטליה או צרפת היו אופציות לא רעות לשחקן הישראלי) גם היא לא מיטיבה איתו ככה שנראה שאם הוא לא רוצה ללכת לירושלים ובהינתן שספק גדול אם היא רוצה/צריכה אותו (איזה מענה מקצועי הוא יתן לקבוצה שסבלה כבר השנה מהרבה כדררת והצליחה בעיקר בסגנון מהיר?) קנאריה היא לא אפשרות רעה כל כך.

ובינתיים ספאחיה מראה שכותרות לא נעימות בתקשורת ממש לא מעניינות אותו ועומד מאחורי ההצהרות שלו בעניין החלפת הסגל, וזה כבר טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 12:29 pm 
Hall of Famer

על פי אתר וואן במכבי מתלבטים בקשר לקווינסי מילר שיעבור בימים הקרובים בדיקות רפואיות כדי לקבוע אם יוכל לעמוד בעומס המשחקים בעונה הבאה.לדעתי הם לא צריכים לקחת את הסיכון ולהביא שחקן אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 12:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הבעייה פה היא הצוות הרפואי של מכבי שכבר עשה טעויות לא מעטות בנושאים כאלה.
אבל בהנחה שהבדיקה אמינה והוא מתגלה כבריא, הייתי משאיר אותו בהתחשב בחוזה החדש שלו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 12:35 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אבל בהנחה שהבדיקה אמינה והוא מתגלה כבריא, הייתי משאיר אותו בהתחשב בחוזה החדש שלו.

אבל אם אתה משאיר גם את סמית אתה לוקח פה סיכון כפול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 12:54 pm 
Sophomore

כמדומני ראיתי אצל פיק אתמול אמירה יותר חד משמעית- שאם יעבור בהצלחה mri החוזה יכובד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 1:20 pm 
Hall of Famer

RREEDDTT. כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

המקרה שלו לא קשור לסמית. סמית הוא לא סיכון, הוא כסף לפח, אין מה לבדוק אותו וצריך לנסות להיפטר ממנו ומכמה שיותר מהחוזה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 1:22 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
RREEDDTT. כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

המקרה שלו לא קשור לסמית. סמית הוא לא סיכון, הוא כסף לפח, אין מה לבדוק אותו וצריך לנסות להיפטר ממנו ומכמה שיותר מהחוזה שלו.

שאלתי מקודם ולא קיבלתי תשובה - אם סמית מחליט לפרוש, מי משלם לו את יתרת החוזה, מכבי או הביטוח?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 1:27 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
שאלתי מקודם ולא קיבלתי תשובה - אם סמית מחליט לפרוש, מי משלם לו את יתרת החוזה, מכבי או הביטוח?

אם סמית' מחליט לפרוש, אז או שהוא לא מקבל כלום או שהוא לבד ילך לריב עם הביטוח. פרישה = התפטרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 2:32 pm 
Junior

למרות שחייבים להעריך את ניקוי האורוות המשמעותי שמכבי עושה, אני לא בטוח שחלק מזה לא יפגע בה בטווח הארוך. פעם מכבי הייתה מצליחה להביא שחקנים מעבר לתקציב שלה (punching above its weight) - אפשר להתווכח אם זה היה בגלל תשלום לא רשמי דרך בנק פנאן או בגלל התנאים שמסביב (גם פה יש סברות שונות - האם זה המקצוענות של המערכת והתמיכה של הקהל או השמש הבחורות והמדיניות המקלה בעניין הסמים), אבל במשך כמה שנים מכבי הצליחה להוציא הרבה יותר מהיריבות שלה פר דולר תקציב. זה לא היה נכון רק לגבי שחקנים שפרצו במכבי, אלא גם שחקנים בכירים מאד ששיחקו יותר משנה או שחזרו למכבי (כמובן שפארקר ושאראס הדוג' הבולטות).
מה שקורה בשנים האחרונות לדעתי יכול להוביל למגמה הפוכה, כלומר שמכבי תצטרף לשלם מעל ערך השוק של השחקן כדי שיבוא לשחק פה. זה מתחיל כמובן מהצד המקצועי והברדק הניהולי, אבל את זה כבר דשו פה. אני חושב שההתייחסות לשחקנים, החל מהשחרור של צירבס בשנה שעברה וכמובן השיא עם הסיפור של ווימס, וממשיך השנה עם שחרורים של שחקנים תחת חוזה. אני די בטוח שזה חוקי, אבל זה בטוח מסריח, ואני חושב ששחקן כמו משעור צריך לשאול את עצמו האם חוזה ל-3 שנים שהוא אמור לקבל עכשיו באמת יהיה ל-3 שנים. עלתה טענה ששחקנים מגיעים למכבי גם אם הם יודעים שיש להם סיכון מקצועי, בעיקר בגלל התמריץ הכלכלי (ואני לרגע לא מזלזל בזה, כולנו משקיעים חלק גדול מהזמן שלנו בפרנסה שלנו) אבל אם עד עכשיו משעור אמר לעצמו שחתימה במכבי שווה מיליון דולר (נניח חוזה ל-3 שנים ב-330 לשנה) ולכן שווה לקחת את הסיכון המקצועי, אז עכשיו הוא צריך להבין שזה בעצם שווה הרבה פחות אם מכבי תוכל לשחרר אותו בעוד שנה או שנתיים (גם עם פיצוי מסויים). מעניין יהיה לראות אם זה באמת ישפיע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 2:38 pm 
מנהל פורום

אותי שכנעתי עכשיו את כארם והכל בסדר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 2:40 pm 
Junior

תן לי את הטלפון שלו. או לפחות את זה של גיא הראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 2:43 pm 
Hall of Famer

ווימס אני יכול להבין. צירבס? מה הבעייה עם מקרה צירבס? הוא הושאל לקבוצה אחרת, במדינת הבית שלו, וקיבל את מלוא שכרו על פי החוזה. ועדיין יש לו חוזה ויצטרכו למצוא לו או מקום במכבי או פתרון אחר, אבל אף אחד לא פגע בשכר שלו או בזכויות שלו.
בינתיים, אגב, זה נכון גם למקל עד שלא יהיה הסדר אחר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 2:44 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
מה שקורה בשנים האחרונות לדעתי יכול להוביל למגמה הפוכה, כלומר שמכבי תצטרף לשלם מעל ערך השוק של השחקן כדי שיבוא לשחק פה. זה מתחיל כמובן מהצד המקצועי והברדק הניהולי, אבל את זה כבר דשו פה. אני חושב שההתייחסות לשחקנים, החל מהשחרור של צירבס בשנה שעברה וכמובן השיא עם הסיפור של ווימס, וממשיך השנה עם שחרורים של שחקנים תחת חוזה. אני די בטוח שזה חוקי, אבל זה בטוח מסריח, ואני חושב ששחקן כמו משעור צריך לשאול את עצמו האם חוזה ל-3 שנים שהוא אמור לקבל עכשיו באמת יהיה ל-3 שנים. עלתה טענה ששחקנים מגיעים למכבי גם אם הם יודעים שיש להם סיכון מקצועי, בעיקר בגלל התמריץ הכלכלי (ואני לרגע לא מזלזל בזה, כולנו משקיעים חלק גדול מהזמן שלנו בפרנסה שלנו) אבל אם עד עכשיו משעור אמר לעצמו שחתימה במכבי שווה מיליון דולר (נניח חוזה ל-3 שנים ב-330 לשנה) ולכן שווה לקחת את הסיכון המקצועי, אז עכשיו הוא צריך להבין שזה בעצם שווה הרבה פחות אם מכבי תוכל לשחרר אותו בעוד שנה או שנתיים (גם עם פיצוי מסויים). מעניין יהיה לראות אם זה באמת ישפיע.

תגיד מה שתגיד על מכבי, לשחקן שנחתך ממנה זה כמעט תמיד משתלם כלכלית. תראה את גאודלוק שיקבל עכשיו 200K על השחרור שלו או מקל שיקבל את הסכום שכתוב לו בחוזה גם אם לא ישחק במכבי. או יבזורי שקיבל השנה משכורת יפה ממכבי, ושיחק (בתכלס לא ממש) בחולון. ויש עוד המון דוגמאות. מכבי, אולי למעט פרצות מיוחדות כמו עם ווימס והסמים (וגם שם אנחנו לא באמת יודעים מה קרה בסוף), משלמת את מה שהיא חייבת לפי חוק.
היתרון בניקוי האורוות הזה שמכבי עושה הוא בזה שהשחקנים הישראלים שמגיעים לכאן לא יחשבו שהם יכולים להסריח את הפרקט ולהביך את המועדון שמשלם להם המון כסף בחוזה, וידעו שיש להם תחליפים רבים בחוץ אם הם לא יביאו תוצאות. זה הביזנס, ככה זה עובד. כמו שאותם שחקנים לא מתביישים לדרוש שדרוג כשהם טובים, אין סיבה שלא יחתכו אותם/יבקשו מהם לקצץ כשהם נראים כמו כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 2:59 pm 
Junior

כמו שרשמתי, אין שום דבר לא חוקי במה שמכבי עושה, אבל אני די בטוח שהשחקנים שנחתכו, גם אם קיבלו פיצוי, לא רואים בזה חוויה חיובית. אין בעיה עם צירבס בפני עצמו, זה פשוט חלק מרצף. אני די בטוח שכל אחד מאיתנו שהיה מפוטר מהעבודה שלו, גם אם היה ממשיך לקבל את המשכורת, היה מרגיש די מתוסכל ביחס למקום העבודה שלו וזה מה שהיה משדר לאחרים. הטיעון שזה משתלם כלכלית הוא בעייתי - למרות שכולנו רוצים לחשוב שאנחנו רציונלים, יש מספיק מחקר שמראה שזה לא המצב ביחס לאלמנטים רבים בעבודה (וזו לדוג' הסיבה שמקומות עבודה רבים נחשבים לאטרקטיביים יותר בזכות תוספות כמו רכב, ארוחות, טלפון וכו' למרות שבתרגום יבש לשכר הם מקבלים פחות ממקומות אחרים).

לגבי הנקודה השנייה של זורקין, time will tell. מכבי מחליפה לכאורה שחקנים כשרוניים בכאלו עם הגישה והאופי הנכונים, גם אם פחות כשרוניים. אני חושב שהפער ברמה המקצועית / כישרון בין השחקנים ששוחררו לאלו שהגיעו גדול יותר מכדי שגישה ואופי נכונים יחפו על זה (מה עוד שג'ייק כהן וטיוס היו במכבי בעבר, ועלו הרבה טענות על חוסר מחוייבת ורכות...).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 3:00 pm 
Sophomore

האמת, מה שהכי אמור להטריד את מכבי זה שהיא כבר לא משפרת שחקנים. פעם שחקנים כמו באסטון היו באים נגרים לא נורמליים ומסיימים עם 80% מהעונשין וקלעי שלשות. היום מי שמגיע הולך אחורה. רק שימשיך ככה :twisted:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 4:34 pm 
Junior

לא יודע לגבי משפרים, אבל לא לפני הרבה שנים מכבי לקחה לא מעט שחקנים חצי אלמוניים ושדרגה אותם משמעותית. תמיד היו שני סוגים - תוצרים של מחלקת הסקאוטינג (דוג' מוצלחות - טייריס רייס, ריקי היקמן, במידה מסויימת אידסון) וזרים מהליגה הישראלית (דוג' מוצלחות - פארגו, מוריס, פרקינס). זה כבר לא קורה ב-2-3 השנים האחרונות אבל אני מאמין שהם יכולים לחזור לזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 4:45 pm 
מנהל פורום

דניאל כתב:
כמו שרשמתי, אין שום דבר לא חוקי במה שמכבי עושה

כמו שאמרתי, מכבי מהלכת פה על קו די דק משפטית מבחינת יחסי עובד-מעביד. יחס מפלה, משפיל או הרעת תנאים יכולות להיות עילות לתביעה משפטית ופיצויים.
זה תרחיש מאוד אפשרי שתהיה פה תביעה, שתוצאה אפשרית שלה היא גם שמקל יקבל את שכרו המלא, וגם שהוא יוכל לבחור היכן ישחק (ואולי אפילו פיצויים על עוגמת נפש וכו').

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 4:52 pm 
Hall of Famer

לפי מה שאתה אומר, גם שחקן שמקבל בעונתו השנייה פחות דקות בקבוצה שלו זה הרעת תנאים. גם הוא יכול לתבוע.
מכבי יכולים גם להגיד לו - "רוצה חוזה, אז בוא להתאמן עם הקבוצה, זו זכותך על פי החוזה. בשום מקום לא כתוב שחייבים לרשום אותך למשחקים." שחקנים שלא נרשמים בסגל יש בכל קבוצה, עוד לא שמעתי על שחקן שתבע בגלל זה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' יולי 04, 2017 4:53 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 4:52 pm 
Sophomore

אתה מכיר תביעה כזו בישראל שהתוצאות שלה היו כמו זו שאתה מתאר?

חן עזריאל תבע ברעש וצלצולים את מכבי חיפה (שעשתה דברים גרועים באמת- מכבי לא עשתה כלום מזה בינתיים) באמצעות עו"ד הבית של וואן- http://www.one.co.il/Article/16-17/1,1,4,0/239992.html
התוצאה- פשרה במסגרתה התביעה נדחתה. שוחרר ללא תמורה. לא מצאתי נתונים על כמה כסף קיבל.

אביחי ידין תבע את - איך לא, מכבי חיפה- http://isport.co.il/showArticle-5675
הסתיים בשחרור לאחר בוררות.

שמעון אבוחצירא תבע את - לא תאמינו- מכבי חיפה, http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 34&lang=HE
תוצאה- שוחרר בפיצוי של 200k שלפי הטענה בכתבה שראיתי זה מה שחיפה הציעו לו כבר שנה קודם. http://www.isport.co.il/showArticle-19697

בקיצור- לא חובה לתת לו לשחק ולא פיצוי נוסף. גומרים בבוררות וממשיכים הלאה.
עכשיו בא נגיד שמקל, אם הוא קורא פה, רואה את הרשימה של השחקנים שתהעסקו בזה ואיפה הקריירה שלהם, זה עושה לו חשק לדעתך?

נערך לאחרונה על ידי אד הורטון בתאריך ג' יולי 04, 2017 5:07 pm, נערך 3 פעמים בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 5:04 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
לפי מה שאתה אומר, גם שחקן שמקבל בעונתו השנייה פחות דקות בקבוצה שלו זה הרעת תנאים. גם הוא יכול לתבוע.
מכבי יכולים גם להגיד לו - "רוצה חוזה, אז בוא להתאמן עם הקבוצה, זו זכותך על פי החוזה. בשום מקום לא כתוב שחייבים לרשום אותך למשחקים." שחקנים שלא נרשמים בסגל יש בכל קבוצה, עוד לא שמעתי על שחקן שתבע בגלל זה.

זה ממש לא אותו מקרה.
פה כבר בתחילת העונה (ובלי קשר ממשי ליכולת האמיתית - עם כל הלכלוכים הוא היה שחקן תורם של 20+ דקות), אומרים בר' גלי בתקשורת שאין לו מקום בקבוצה.
זה ברור שאם יהיה פה ייבוש הוא לא יהיה מקצועי גרידא אלא כדי לגרום לו להידחק אל מחוץ לקבוצה ולבקש לעבור. במידה כזו ניתן להגיד שמדובר בהתנכלות, אפליה או משהו בסגנון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 5:06 pm 
Junior

ראי - אתה צודק עקרונית, אבל אם באמת מכבי אמרה רשמית למקל שהוא משוחרר מבחינתה, אז הנסיבות קצת משתנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 5:18 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
ראי - אתה צודק עקרונית, אבל אם באמת מכבי אמרה רשמית למקל שהוא משוחרר מבחינתה, אז הנסיבות קצת משתנות.

מסכים. אני לא משפטן אבל אני חושב שאמירה רשמית מהסגנון הזה לא תאפשר למכבי להמשיך ולהחזיק בו. קצת סינדלו את עצמם לדעתי כי המשמעות הפרקטית היא פיטורין ואלא אם בחוזה שלו נאמר שאסור לו לשחק בקבוצה מתחרה בארץ, אזי הוא אמור להיות מסוגל לבחור באיזו קבוצה שיירצה ולקבל את מלוא שכרו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 5:25 pm 
Sophomore

מתוך פסק דין:

לא ניתן להרע את תנאי עבודתו של העובד - ללא קבלת הסכמתו

על פי הדין והפסיקה, אם לא נקבע אחרת בחוק או בהסכם עבודה, אישי או קיבוצי – המעביד רשאי לפטר את העובד בכל עת, ובלבד שהפיטורים נעשים בתום לב על פי אמות המידה שפורטו בפסיקה, ותוך מתן הודעה מוקדמת כדין.
ואולם, אם בחר המעביד שלא לנתק את יחסי העבודה, אלא להמשיך ולהעסיק את העובד – אין המעביד רשאי, באופן חד-צדדי, לשנות תנאי מתנאי העבודה, דוגמת שכרו המוסכם של העובד על פי חוזהו – ללא קבלת הסכמתו של העובד.
בעניין זה פסק בג"צ בפסק הדין מילפלדר (בג"צ 239/83 מילפלדר נגד בית הדין הארצי, פ"ד מא (2) 210), כי המעביד, כצד לחוזה העבודה, אינו זכאי על דעת עצמו, באופן חד-צדדי, לתלוש או לשנות תנאי מתנאי חוזה העבודה - כפי שאין הוא רשאי לנהוג כך בכל חוזה אחר. אם המעביד רוצה לשנות הוראה בחוזה העבודה - עליו להביא תחילה את החוזה כולו לסיומו, ולאחר מכן - עליו לנסות לשכנע את העובד, הצד השני לחוזה, לכרות חוזה עבודה חדש, ושונה, עם המעביד (אך יודגש כי בכל מקרה, וגם בהסכמת העובד – לא ניתן לשלול ממנו את זכויותיו המינימליות המוגנות בחוקי העבודה, דוגמת פיצויי פיטורים וחופשה שנתית בשיעורים שנקבעו בחוק, וכיו"ב).
יוצא, איפוא, כי מעביד אינו יכול לשנות באופן חד-צדדי הוראה בחוזה העבודה, ואם עשה כן - הדבר מהווה הפרת חוזה מצד המעביד. הפרה זו מזכה את העובד בסעדים משפטיים, העומדים לזכותו של צד לחוזה שהופר.
יצוין כי על פי פסק דין מילפלדר, להלכה זו ישנם ארבעה חריגים, שרק בהתקיים אחד מהם - המעביד (וגם העובד) יהיה רשאי לשנות באופן חד-צדדי הוראה בחוזה העבודה, כדלקמן:
א. כאשר החוק מעניק, לצד לחוזה העבודה, את הזכות לשנות חד-צדדית הוראה בחוזה.
ב. כאשר הצדדים כורתים חוזה עבודה חדש, שלפיו משתנה אחת ההוראות בחוזה הישן.
ג. כאשר תוכנה של הוראה חוזית, על פי טבעה, הוא כזה שההוראה מסתיימת או משתנה "מעצמה", עוד לפני סיום החוזה בין העובד והמעביד.
ד. או כאשר בחוזה העבודה הקיים ישנה הוראה, מפורשת או משתמעת, המעניקה לאחד הצדדים את הכוח לשנות הוראה מסוימת בחוזה, בלי לסיים את החוזה כולו.
אם לא התקיים אחד מן החריגים הנ"ל – המעביד אינו רשאי לשנות הוראה בחוזה ללא הסכמת העובד, ואם עשה כן – העובד זכאי לדרוש מן המעביד להמשיך ולקיים את החוזה הקיים, ללא שינויים, או "להתפטר בדין מפוטר" עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה – ולקבל פיצויי פיטורים כאילו פוטר.
2.
עיכוב ארוך ובלתי סביר בהתפטרות או בהגשת תביעה - מצביע על השלמת העובד עם ההרעה בתנאיו

הניסיון מלמד כי גם במצב שבו המעביד הרע חד-צדדית את תנאי העבודה, בלי לקבל את הסכמת העובד להרעה - העובד לא תמיד מזדרז להתפטר בדין מפוטר, או לתבוע מן המעביד להשיב על כנם את תנאי העבודה הקודמים שלו, אלא נוקט בשיטה של "שב ואל תעשה". מה הדין במצב כזה ?
על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה בפרשת גולן (דב"ע נד3-86/ יוחנן גולן - אי.אל.די בע"מ, פד"ע כז 270), בנסיבות שבהן המעביד שינה באופן חד-צדדי תנאי מתנאי עבודתו של העובד, והעובד מחה והתנגד לשינוי בחוזה העבודה שלו, אך המשיך בעבודתו (למרות המחאה) בהתאם לתנאי העבודה המופחתים במשך שמונה חודשים, לא התפטר מייד לאחר מועד השינוי, ולא הגיש תביעה נגד המעביד - רואים את העובד כמי שהסכים, בהתנהגותו, לתנאי החוזה החדש, וכמי שמנוע מלטעון, בדיעבד וכעבור זמן, כנגד השינוי.
יודגש כי בנסיבות אותה פרשה העובד היה בעל השכלה, וידע מייד על הפרת חוזהו. לכן, לא היה חשש כי הסכמת העובד, בהתנהגותו, לחוזה החדש – נעשתה שלא-ביודעין.

אולי סעיף 2 היא הסיבה שמקל מתרעם כבר עכשיו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 5:48 pm 
Sophomore

דניאל כתב:
לגבי הנקודה השנייה של זורקין, time will tell. מכבי מחליפה לכאורה שחקנים כשרוניים בכאלו עם הגישה והאופי הנכונים, גם אם פחות כשרוניים. אני חושב שהפער ברמה המקצועית / כישרון בין השחקנים ששוחררו לאלו שהגיעו גדול יותר מכדי שגישה ואופי נכונים יחפו על זה (מה עוד שג'ייק כהן וטיוס היו במכבי בעבר, ועלו הרבה טענות על חוסר מחוייבת ורכות...).

אני לא מסכים שמכבי מחליפה שחקנים כישרוניים בכאלו עם הגישה והאופי הנכונים. אני חושב שמכבי הבינה שלא על השחקנים הישראלים שלה תקום או תיפול הצלחת הקבוצה, ולכן עדיף לשלם פחות אם התמורה שמתקבלת תהיה זהה פחות או יותר. כי בוודאות דיברתולמיאו, ג'ייק כהן ומשעור זולים מלנדסברג, פניני וג'ו אלכסנדר. טיוס הוא היחיד שמכבי הביאה מתוך תפיסה קצת אחרת, כי הוא גם הוכיח שהוא יכול לתרום ביורוליג ובגלל זה גם המחיר שלו גבוה יותר.

אתה צודק שאי אפשר לדעת אם זה יעבוד או לא, אבל בשתי העונות האחרונות הוכח שהישראלים האלה (שמכבי משחררת) לפחות הם לא גיים צ'יינג'רז, יעלו כמה שיעלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 6:10 pm 
Junior

מיקי לביא כתב:
מתוך פסק דין: לא ניתן להרע את תנאי עבודתו של העובד - ללא קבלת הסכמתו על פי הדין והפסיקה, אם לא נקבע אחרת בחוק או בהסכם עבודה, אישי או קיבוצי – המעביד רשאי לפטר את העובד בכל עת, ובלבד שהפיטורים נעשים בתום לב על פי אמות המידה שפורטו בפסיקה, ותוך מתן הודעה מוקדמת כדין. ואולם, אם בחר המעביד שלא לנתק את יחסי העבודה, אלא להמשיך ולהעסיק את העובד – אין המעביד רשאי, באופן חד-צדדי, לשנות תנאי מתנאי העבודה, דוגמת שכרו המוסכם של העובד על פי חוזהו – ללא קבלת הסכמתו של העובד. בעניין זה פסק בג"צ בפסק הדין מילפלדר (בג"צ 239/83 מילפלדר נגד בית הדין הארצי, פ"ד מא (2) 210), כי המעביד, כצד לחוזה העבודה, אינו זכאי על דעת עצמו, באופן חד-צדדי, לתלוש או לשנות תנאי מתנאי חוזה העבודה - כפי שאין הוא רשאי לנהוג כך בכל חוזה אחר. אם המעביד רוצה לשנות הוראה בחוזה העבודה - עליו להביא תחילה את החוזה כולו לסיומו, ולאחר מכן - עליו לנסות לשכנע את העובד, הצד השני לחוזה, לכרות חוזה עבודה חדש, ושונה, עם המעביד (אך יודגש כי בכל מקרה, וגם בהסכמת העובד – לא ניתן לשלול ממנו את זכויותיו המינימליות המוגנות בחוקי העבודה, דוגמת פיצויי פיטורים וחופשה שנתית בשיעורים שנקבעו בחוק, וכיו"ב). יוצא, איפוא, כי מעביד אינו יכול לשנות באופן חד-צדדי הוראה בחוזה העבודה, ואם עשה כן - הדבר מהווה הפרת חוזה מצד המעביד. הפרה זו מזכה את העובד בסעדים משפטיים, העומדים לזכותו של צד לחוזה שהופר. יצוין כי על פי פסק דין מילפלדר, להלכה זו ישנם ארבעה חריגים, שרק בהתקיים אחד מהם - המעביד (וגם העובד) יהיה רשאי לשנות באופן חד-צדדי הוראה בחוזה העבודה, כדלקמן: א. כאשר החוק מעניק, לצד לחוזה העבודה, את הזכות לשנות חד-צדדית הוראה בחוזה. ב. כאשר הצדדים כורתים חוזה עבודה חדש, שלפיו משתנה אחת ההוראות בחוזה הישן. ג. כאשר תוכנה של הוראה חוזית, על פי טבעה, הוא כזה שההוראה מסתיימת או משתנה "מעצמה", עוד לפני סיום החוזה בין העובד והמעביד. ד. או כאשר בחוזה העבודה הקיים ישנה הוראה, מפורשת או משתמעת, המעניקה לאחד הצדדים את הכוח לשנות הוראה מסוימת בחוזה, בלי לסיים את החוזה כולו. אם לא התקיים אחד מן החריגים הנ"ל – המעביד אינו רשאי לשנות הוראה בחוזה ללא הסכמת העובד, ואם עשה כן – העובד זכאי לדרוש מן המעביד להמשיך ולקיים את החוזה הקיים, ללא שינויים, או "להתפטר בדין מפוטר" עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה – ולקבל פיצויי פיטורים כאילו פוטר. 2. עיכוב ארוך ובלתי סביר בהתפטרות או בהגשת תביעה - מצביע על השלמת העובד עם ההרעה בתנאיו הניסיון מלמד כי גם במצב שבו המעביד הרע חד-צדדית את תנאי העבודה, בלי לקבל את הסכמת העובד להרעה - העובד לא תמיד מזדרז להתפטר בדין מפוטר, או לתבוע מן המעביד להשיב על כנם את תנאי העבודה הקודמים שלו, אלא נוקט בשיטה של "שב ואל תעשה". מה הדין במצב כזה ? על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה בפרשת גולן (דב"ע נד3-86/ יוחנן גולן - אי.אל.די בע"מ, פד"ע כז 270), בנסיבות שבהן המעביד שינה באופן חד-צדדי תנאי מתנאי עבודתו של העובד, והעובד מחה והתנגד לשינוי בחוזה העבודה שלו, אך המשיך בעבודתו (למרות המחאה) בהתאם לתנאי העבודה המופחתים במשך שמונה חודשים, לא התפטר מייד לאחר מועד השינוי, ולא הגיש תביעה נגד המעביד - רואים את העובד כמי שהסכים, בהתנהגותו, לתנאי החוזה החדש, וכמי שמנוע מלטעון, בדיעבד וכעבור זמן, כנגד השינוי. יודגש כי בנסיבות אותה פרשה העובד היה בעל השכלה, וידע מייד על הפרת חוזהו. לכן, לא היה חשש כי הסכמת העובד, בהתנהגותו, לחוזה החדש – נעשתה שלא-ביודעין. אולי סעיף 2 היא הסיבה שמקל מתרעם כבר עכשיו?

וואו, אין לי יותר מדי מה להוסיף חוץ מלהגיד תודה.
מאוד מעניין.
באמת שיש פה פורום נדיר באיכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], Google [Bot] ו 33 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: