סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 10:48 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 43 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 11:26 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (0)
עושה רושם שאילת -שהחליפה מאמן ורשמה כבר 6 או 7 זרים ,עדיין נראית רע, הפסידה 5 משחקי בית
והרצליה-החליפה מאמן, רשמה 7 זרים, עדיין נראית רע
יישארו הפעם בתחתית הטבלה עד סוף העונה. מה דעתכם ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 11:37 am 
Hall of Famer

תחתית של הרצליה , אילת וחיפה..... מרתק.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 11:37 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
ועדיין נס ציונה תרד בסוף.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 12:30 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

לא בטוח. אילת והרצליה כבר רשמו שבעה זרים, כך שאם הן לא רוצות להסתכן ברישום זר שמיני, שלא יאפשר להם להחליף זר במקרה של פציעה, הן לא יכולות לעשות עוד חילופים עד סוף מועד ההרשמות. והסגלים הנוכחיים שלהן, גם אחרי רישום של שבעה זרים לא מספיק טובים.
נס ציונה ככל הנראה הקבוצה הכי חלשה בליגה כרגע, אבל היא עדיין עם אותו מאזן כמו הרצליה, אילת ואשדוד ורק ניצחון פחות מחיפה, ואם היא תצליח לשים יד על זר או שניים טובים בחודש-חודשיים הקרובים, היא תהיה בעמדה טובה להישאר בליגה.
יש גם את אשדוד כאמור עם שלושה זרים טובים, אבל סגל ישראלי ברמה של ליגה לאומית כשהישראלי הבכיר שלהם הוא נמרוד לוי, ורוב הזמן זה נראה שהם משחקים שלושה נגד חמישה.

אגב, הכישלון של אילת והרצליה מפוצץ סופית את הבלוף של רישום חמישה זרים (לקבוצות שהן לא ירושלים ומכבי). גם זר חמישי בחוק הרוסי לא נותן כמעט כלום, גם הוויתור על המענק (פלוס המשכורת של הזר החמישי) זה כסף שאפשר לתעל אותו להחתמת שחקנים יותר טובים ביותר כסף (למשל להביא ארבעה זרים יקרים וטובים במקום חמישה בינוניים), ובמקרה שהעסק לא מתרומם בתחילת העונה, יש הרבה פחות מקום לתמרון ולשיפור, כי אפקטיבית אפשר להחליף שני זרים מתוך החמישה (במקום שלושה מתוך ארבעה במקרה שרושמים ארבעה זרים).

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 12:35 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

חוצפן חיובי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא בטוח. אילת והרצליה כבר רשמו שבעה זרים, כך שאם הן לא רוצות להסתכן ברישום זר שמיני, שלא יאפשר להם להחליף זר במקרה של פציעה, הן לא יכולות לעשות עוד חילופים עד סוף מועד ההרשמות. והסגלים הנוכחיים שלהן, גם אחרי רישום של שבעה זרים לא מספיק טובים.
נס ציונה ככל הנראה הקבוצה הכי חלשה בליגה כרגע, אבל היא עדיין עם אותו מאזן כמו הרצליה, אילת ואשדוד ורק ניצחון פחות מחיפה, ואם היא תצליח לשים יד על זר או שניים טובים בחודש-חודשיים הקרובים, היא תהיה בעמדה טובה להישאר בליגה.
יש גם את אשדוד כאמור עם שלושה זרים טובים, אבל סגל ישראלי ברמה של ליגה לאומית כשהישראלי הבכיר שלהם הוא נמרוד לוי, ורוב הזמן זה נראה שהם משחקים שלושה נגד חמישה.

אגב, הכישלון של אילת והרצליה מפוצץ סופית את הבלוף של רישום חמישה זרים (לקבוצות שהן לא ירושלים ומכבי). גם זר חמישי בחוק הרוסי לא נותן כמעט כלום, גם הוויתור על המענק (פלוס המשכורת של הזר החמישי) זה כסף שאפשר לתעל אותו להחתמת שחקנים יותר טובים ביותר כסף (למשל להביא ארבעה זרים יקרים וטובים במקום חמישה בינוניים), ובמקרה שהעסק לא מתרומם בתחילת העונה, יש הרבה פחות מקום לתמרון ולשיפור, כי אפקטיבית אפשר להחליף שני זרים מתוך החמישה (במקום שלושה מתוך ארבעה במקרה שרושמים ארבעה זרים).

אילת תקועים עם 3 זרים בעמדות הגארד בנוסף לאפיק ניסים , עבו, ברקוביץ ושמחון בעמדות הגארד...נראה שחייבים לשחרר גארד זר
מצד שני-יש להם סנטר (דמיון ג'יימס) שלא תורם כלום שגם אותו הייתי משחרר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 1:28 pm 
Hall of Famer

juror13 כתב:
אילת תקועים עם 3 זרים בעמדות הגארד בנוסף לאפיק ניסים , עבו, ברקוביץ ושמחון בעמדות הגארד...נראה שחייבים לשחרר גארד זר

רק כעת החתימו את קיצ'ן , כך שכנראה הם משום מה רואים אחרת את התמונה ...

חוצפן , אני באמת אשמח לשמוע ממך איך קבוצה עם שני זרים "חלשים מאוד שלא תורמים כלום לקבוצה שלהם" ( שאחד מהם אף "מביך" כהגדרתך ) , עוד זר "שלא הציג שום דבר יוצא דופן בעונה הקודמת" , זר נוסף טוב אך לא משהו מדהים ( סטיבן דניס ) , וג'קו ( שהוא בוודאי מהזרים שתרמו פחות בעונה הקודמת בכל הליגה - ובוודאי שלא תתווכח על כך ) , ועם בעיית פציעות לישראלים ( זליקוביץ' ורובין - ששיחקו כל אחד רק כשליש מהעונה ) ולצד כארם משעור גדול אחד - הגיעה למאזן חיובי וכפסע ממקום שלישי .
בפרט מה זה אומר למשל על "בלוף חמשת הזרים" , או על העבודה של מיקי גורקה בקבוצה ( שאני בהחלט חושב שהייתה מצוינת בעונה שעברה ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 1:53 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

shmueliki כתב:
juror13 כתב:

רק כעת החתימו את קיצ'ן , כך שכנראה הם משום מה רואים אחרת את התמונה ...
.

כמובן שלא התכוונתי שישחררו את קיצ'ן. המהלך ההגיוני (לא היה הגיון בכלל בלהביא את קיצן) יהיה לשחרר את לויד או את רוסאריו ..
בקיצור אילת בנויה הכי עקום ,וזה למרות שעל הנייר יש לה כמה ישראלים עם קבלות (אפיק,שמחון, ברקוביץ,רוזפלט)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 3:21 pm 
Junior

אני עצלן מכדי להוציא לינק. אבל גורקה בראיונות הפיטורים שלו( מאכזבים ועמוסים בקלישאות) תולה את האשמה בצוות הישראלי ואמר שהוא ואקוניס פישלו בקטע הזה.

לחיזוק נוסף של הנקודה של שמואליקי. בני הרצליה אחרונה בליגה באסיסטים.. זה משהו שזיו ובעיקר בלאט היו יכולים לעזור בו. לצורך העניין אפילו עוד רכז שמשחק לרוחב סטייל ניב ברקוביץ היה תורם יותר ממעיין מתוך הנחה שהוא מסוגל לספק יותר מיחס שלילי של אסיסטים: איבודים.

צריך לזכור שגם סטיבן דניס שנה שעברה היה צל של עצמו וקלע באחוזים גרועים(גם נפצע טרם אותה עונה לא?).

החלפת משעור בדאוסן גם הפכה את הרצליה לקבוצה ממוצעת פלוס בריבאונד ולא דומיננטית כמו שהייתה שנה שעברה. שמחטיאים כל כך הרבה מבחוץ.. זה היה יכול להיות משמעותי הרבה יותר.

בסופו של דבר כל זה אומר לי שהם צריכים עכשיו בעיקר רכז טבעי. אפרבאה או איך שלא קוראים לו לא נראה כזה וזה פשלה נוספת.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 4:01 pm 
Sophomore

החתול יובב כתב:
אני עצלן מכדי להוציא לינק. אבל גורקה בראיונות הפיטורים שלו( מאכזבים ועמוסים בקלישאות) תולה את האשמה בצוות הישראלי ואמר שהוא ואקוניס פישלו בקטע הזה.

לחיזוק נוסף של הנקודה של שמואליקי. בני הרצליה אחרונה בליגה באסיסטים.. זה משהו שזיו ובעיקר בלאט היו יכולים לעזור בו. לצורך העניין אפילו עוד רכז שמשחק לרוחב סטייל ניב ברקוביץ היה תורם יותר ממעיין מתוך הנחה שהוא מסוגל לספק יותר מיחס שלילי של אסיסטים: איבודים.

צריך לזכור שגם סטיבן דניס שנה שעברה היה צל של עצמו וקלע באחוזים גרועים(גם נפצע טרם אותה עונה לא?).

החלפת משעור בדאוסן גם הפכה את הרצליה לקבוצה ממוצעת פלוס בריבאונד ולא דומיננטית כמו שהייתה שנה שעברה. שמחטיאים כל כך הרבה מבחוץ.. זה היה יכול להיות משמעותי הרבה יותר.

בסופו של דבר כל זה אומר לי שהם צריכים עכשיו בעיקר רכז טבעי. אפרבאה או איך שלא קוראים לו לא נראה כזה וזה פשלה נוספת.

קבוצה ישראלית טיפוסית , יכולה איך שהוא להצליח לשנה (פגיעה בזרים , עונות שיא של ישראלים) ואז קורסת לתוך אותה בינוניות ישראלית טיפוסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' דצמבר 07, 2017 4:30 pm 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:

אני כבר רשמתי ( לאחר ההגעה של אפרבאה ) שבני הרצליה הפכה לקבוצת שלשות - אבל זריקות ולא בהכרח קליעות ...
30% מבחוץ ( אחת לפני אחרונה בליגה , חיפה אחרונה ) , וגם מקום רביעי בכמות זריקות ( חיפה שנייה ... ) .
כשיש 2-3 גבוהים זרים , ולצד דאוסן עם יכולת החדירה שלו - זה ממש אבסורדי .

אני כנראה "מסתכן" שוב בכך שאני מתפשר על זרים בינוניים/חלשים - אבל תן לי סטיבן דניס גם כשהוא לא בשיאו , ואני לוקח בשמחה ( וזה נכון שבעונה שעברה הוא היה פחות טוב מאשר לפני שנתיים - אאז"נ גם בגלל בעיות כשירות כאלו ואחרות ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 08, 2017 4:08 am 
Hall of Famer

Equilibrium כתב:
קבוצה ישראלית טיפוסית , יכולה איך שהוא להצליח לשנה (פגיעה בזרים , עונות שיא של ישראלים) ואז קורסת לתוך אותה בינוניות ישראלית טיפוסית.

זו אמירה שאולי נכונה באופן כללי , אבל בוודאי שלא במקרה הזה .
הרי הצלחה ( ומי ישמע מה כבר הרצליה עשתה בעונה שעברה ... ) לא באמת מתורגמת לעלייה כלשהי בתקציב . אז דווקא אתה יכול להתקשות לשמור על השחקנים המובילים שלך ( משעור ) , ולהיאלץ אפילו לשדרג מעט שכר לאחרים בכדי שיישארו .
במקרה הספציפי - הרצליה עשתה ככל שביכולתה בכדי לשמר את הקבוצה של אשתקד ( צוות מקצועי , 3 זרים , מעיין , שארפ ) כאשר היו גם אילוצים בריאותיים ( דניס , אנג'איי , רובין , לאומי שהתעקשו עליו וכנראה אכלו אותה מסתבר ) שסביר שמנעו אף המשכיות גדולה יותר ( לטוב , ואולי דווקא לרע ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 08, 2017 1:53 pm 
Junior

החתול יובב כתב:

מה זה משנה מה גורקה אומר? זה אותו אחד שהחליט להשאיר את גרין וקנאסביק. מה כבר אחד כזה יכול להגיד?
לגבי האסיסטים, קבוצות שמוסרות הרבה אסיסטים לא עושות את זה כי יש להם רכז שמוסר הרבה, אלא כי יש להם מספיק שחקנים מוכשרים שגורמים להגנה להתכווץ ואז מספיק שחקנים אינטליגנטים כדי לנצל את זה לאסיסטים. כך היה בירושלים לדוגמה עם דונטה, הלפרין, אליהו, גפני ושות'. כל זה ללא רכז דומיננטי במיוחד. המחשבה שיפתח זיו או תמיר בלאט זה מה שיפתור להרצליה את הבעיות במשחק ההתקפה... נו.
בגדול זה נראה לי די אובייס שהבעיה פה היא הזרים. בסופו של דבר יש לך ארבעה-חמישה שחקנים שהם כמעט תמיד הכי טובים ומוכשרים בקבוצה, לא צריך להיות אוברדוביץ' כדי להבין שאם פישלת בבחירה שלהם (והרצליה ללא ספק פישלו בענק) אתה הולך למקומות לא טובים.

ובלי קשר, אתה מתחיל להישמע כמו תקליט שבור.
רוב ההודעות מתרכזות בהילול/הגנה על בלאט, קולושוב, זיו, קופרברג, ארצי, דוסון וכו'. הבעיה של גורקה זה שהוא לא השקיע בסגל הישראלי, הבעיה של רחימי זה שהוא לא מאמין בישראלים שלו כמובן.
זה ברור לחלוטין שאתה לא אובייקטיבי וקשה לקחת ברצינות הודעות כאלה.

נערך לאחרונה על ידי הוקיץ' בתאריך ו' דצמבר 08, 2017 1:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 08, 2017 1:54 pm 
Hall of Famer

http://mynetherzliya.co.il/article/247806/9

ראיון עם גורקה במקומון
שאלות משעשעות משהו : "קבוצת חלומות" , "אפשרות של זכייה באליפות" - נובמת

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 08, 2017 2:17 pm 
Sophomore

בית הלחמי הוא המאמן עם הרצף הנוכחי הארוך ביותר באותה קבוצה ממאמני הליגה. מאז מרץ 2015.
אחריו אלפסי מיולי 2015
ושלישי ברשימה שמיר מנובמבר 2015

השאר הרחק מאחור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 08, 2017 2:31 pm 
Hall of Famer

אני גם ממש לא קונה את הדיבורים על "תקציב שיא" , "ציפיות גבוהות" - וחושב שזה ניפוח שבא מגורמים כמו העירייה , הספונסרים , ואולי אף אקוניס עצמו כדי לייצר באז חיובי סביב הקבוצה ( בדומה ל"מבצר" ) .
אני מסתכל על עלות הסגל הישראלי ( במונחי נטו ) - אז פורסם שדאוסן מרוויח 160 אלף דולר , אבל אני מניח שזה גם הסכום שמרוויחים ביחד שלושת הבאים אחריו בהיררכיה ( מעיין , סינגר ורוזנברג ) , כך שביחד עם צעירים "סוגרי סגל" אנחנו מגיעים פה ל-400 אלף דולר לערך .
כשאני משווה זאת עם שאר הקבוצות : אז בוודאי שאשדוד וגליל מוציאים פחות , אבל שאר הקבוצות מוציאות לפחות סכום זה ( חלקן כמובן הרבה יותר - מכבי, ירושלים, חולון, הפועל ת"א ) .

בגזרת הזרים המצב שונה , כי יש 5 כאלה ( קרי 5 משכורות , ואפשר לכלול גם את העלות של הויתור על המענק כ"הוצאה" ) ואדריאן הוא זר יקר מאוד , ועובדות אלו פחות או יותר מעלות את הרצליה לאזור של התקציב החציוני בליגה , שזה אולי יפה מאוד בסטנדרטים של הקבוצה עצמה , אבל זה עדיין ממש לא בשמיים ו"מבטיח" השתלבות בצמרת הליגה ( בטח לקבוצה שמשחקת במקביל גם באירופה , לא נהנית מביתיות חזקה באולמה / קהל חוץ וכו' ) .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 08, 2017 3:00 pm 
Junior

הוקיץ נראה שנאגרו בך הרבה כעסים לאחרונה.

אתה כל כך נרעש מי זה שהנ"ל לא חולק את ה-view הרע תמיד שלך שאתה נכשל במטה אנליזה.

קצת עזרה :

בלאט - אף אחד לא טען לפוינט הגארד הגדול הבא ביורוליג. הנקודה שלי תמיד הייתה שהירידות עליו מוגזמות והוא יוכל עכשיו ובעתיד להיות תוספת נחמדה לרוטציית הגארדים בנבחרת. הטענה שלי הייתה שכשחקן אני כן רואה איפה הוא יכול להשתפר בניגוד אלייך שטענת ההיפך. בינתיים נראה שלפחות בזה אני די צודק.

יפתח זיו - לדעתי אני אחד מבין רבים שטוענים [אפילו כאן] שהוא הכישרון הגדול בקו האחורי כיום. עם זאת, חלקתי גם כמה הסתייגויות מהמשחק שלו ועננים שחורים פוטנציאליים שודאי היו מתיישבים עם השקפת עולמך כיצד כותב אמור לכתוב על כדורסל כאן. כנראה היה קשה לך לאתר את אותו סנטימנט או שהוא פשוט לא מתיישב עם התזה שלך שפיתחת לשווא.

קולשוב - אף אחד לא טוען nba. רק אם ממש יהפוך לאופציית 3 and d מוכחת כל השנה וזה בספק. לדעתי התרחיש הריאלי שהוא שחקן יותר ממנקו ושות' שבעיקר מחזיק ביתרונות שאף שחקן ישראלי בגילו [ואפילו שנים קדימה] - שוב גיוון נאה לנבחרת בעתיד.

קופרברג ארצי - לא יודע אם ייצא מארצי משהו או לא. אני חושב שמגיע לו הזדמנות, כן. לגבי קופרברג, לדעתי רחימי מפשל איתו. רחימי לחוץ אימים ומרגיש את הגרזן מספיק לראות אותו מתנהל [ואת שמוליק ברנר] כדי להבין את זה. אין לי ספק שזה עומד מאחורי ההחלטות האולטרא שמרניות שלו לגבי שימוש נרחב מידי בבורדיון, זה שהוא חוששף את עינינו הלאות לעוד קדנציה של גוני יזרעאלי והמניירות שלו והייבוש שלא מוצדק של קופרברג. אגב, שרף התקיל אותו בזה בראיון אחרון[מה זה משנה מה שרף אומר?] וגרשון העיר מספר הערות על קופרברג ורחימי [ מה זה משנה מה גרשון אומר ?] באותו פוסט טענתי גם ובעיקר על חוסר סבלנות כלפי זרים והסגנון ההתקפי של רחימי בכלל. אבל אני מבין שרק משהו אחד וחלקי נשאר לך בהמיספרה.

דאוסן - כל הקטרוגים עליו בנבחרת נכונים. השנה בהרצליה ? הוא לא הסיפור. אם אתה חושב שהוא כן הסיפור אשמח לקרוא למה דווקא כן...
.
מה זה משנה מה גורקה אומר ? - אני לא בהכרח טוען שדעתו אמורה להכריע. אני כן חושב שהדעה שלו מעניינת וצירפתי אותה לדיון כאן. את האמת תורת היחסות לא כל כך מעניינת אותי ..90 מול 10 טעות בבחירת הזרים או 70 מול 30. אבל עדיין לנקודות הנכונות ששמואליקי העלה כאן לא ממש ענית..

chill bro

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 08, 2017 4:05 pm 
Hall of Famer

החתול יובב כתב:
בלאט - אף אחד לא טען לפוינט הגארד הגדול הבא ביורוליג.

אלי סהר דווקא כן , פחות או יותר ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 11, 2017 1:18 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

אלון שטיין מאמן ראשי בסוף ? זמני-קבוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי