דניאל כתב:
ערן כתב:
אני מצטער שאני מתווכח על הנקודה הזו פעם אחר פעם, אבל אני לא רואה שום פער שנסגר. ירושלים עשתה 2 אליפויות וחצי גמר באירופה, שזה יפה מאוד ויותר מכל קבוצה אחרת בשנים האחרונות, אבל להגיד שהפער נסגר או הצטמצם? נו...
באירופה הקבוצה הזו די כישלון עם עונת הבלחה פעם ב3-4 שנים. כפי שאנחנו רואים, הסטטיסטיקה הזו נשארה זהה. 2 אליפויות זה יותר מאליפות אחת, הבעיה היא שכבר לחצי ליגה יש אליפות אחת, וכולן לקחו אותה בעשור האחרון. מכבי אגב, לקחה בעשור הזה עשרה גביעים בערך. צמצום פערים? אולי תקציבית, מבחינה מקצועית עברה מקבוצה אנדראצ׳יברית סדרתית לקבוצה שמגיעה להישגים פחות או יותר ע״פ גודל התקציב שלה. והייתי טוען פחות אילולא האליפות בשנה שעברה.
לא נתכווח מקצועית, לי כאוהד ירושלים 2 אליפויות זה הרבה, בעיקר לאור המאזן עד אז.
אבל ברמה העסקית? רק
אולי תקציבית? ומה עם כמות מנויים, אולם? בוא רק נזכיר שכשאורי אלון לקח את הקבוצה היו בערך 1200 מנויים והיום יש קרוב ל-7000. זו סגירת פער מטורפת.
קןנספט חדש, קבוצה שנמדדת לפי כמה אנשים עושים לה מנוי ולא לפי הישגים מקצועיים.
באמת שאין עוד קבוצה בעולם ששמעתי אוהדים שמשתמשים בטיעון כזה.
אבל זה כנראה צפוי מהאוהדים, שבמילא ההתעסקות בקבוצה היא משנית עבורם בלבד, וההתעסקות בעצמם ובזה שיצטלמו יפה, היא העיקר.
שמים שלטים "אנחנו לא מכבי, אף אחד לא הולך לפני הסוף!", משהו כזה.
כי אם אנשים ילכו לפני הסוף, זה יצטלם לא יפה.
אחר כך חוטפים תבוסה באיזה משחק מול יריבה מולה הצטמצמו הפערים מ50 ל49 אליפויות הפרש, אז דואגים לעודד דקה לסיום כדי לשמוע אחר כך מחמאות בחדשות הספורט על כמה שזה מרגש ומדהים.
אני לא באמת מופתע שתקשורת הספורט הדביקה והסנטימנטלית עדיין לא פיתחה השקפה צינית לעניין, הם אפילו לא יודעים ציניות מהי.
וסליחה על השפה הבוטה, אין לי מצב רוח היום.
באופן כללי רק אגיד שלקבוצת ספורט הצלחה ספורטיבית ועסקית זה שני דברים שהולכים ביחד. לאורך זמן אי אפשר רק עם אחד, ואם אתה חושב שאורי אלון לא מודד את גיא הראל על דברים כמו תקציב, הכנסות וכמות מנויים אתה טועה ובגדול. דוגמא מעולה לזה היא מכבי, למרות הכישלון המקצועי בשנים האחרונות היסודות העסקיים מאפשרים לקבוצה להתרומם מהר. גם אם הפועל נכשלה השנה, יש לה תשתית עסקית חזקה מאד שתאפשר לך לבנות קבוצה חזקה בשנה הבאה. מהבחינה הזו הפערים מול מכבי הצטמצמו משמעותית.