סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' דצמבר 03, 2024 11:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 2:01 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
לדעתי הרמה לא עד כדי כך חשובה, רוב הצופים לא באמת יודעים להבדיל בין משחק טוב למשחק בינוני ברמת אירופה (או בכל רמה אחרת לצורך העניין)

לדעתי מה שמשפיע על ההתעניינות הם ההישגים. חצי הגמר של ירושלים בשנה שעברה משך רייטינג גבוה למרות שהכדורסל היה נחות בהשוואה ליורוליג. אם מכבי ת"א הייתה משחקת באותה הרמה כמו היום אבל היריבות היו נחלשות קצת ככה שהיא הייתה עולה להצלבה או אפילו למעלה מזה, אין לי שמץ של ספק שהרייטינג של השידורים היה גבוה בהרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 2:08 pm 
מנהל פורום

אתה צודק, אבל עדיין יש סף מסויים שאפילו הקהל שמייצר את הרייטינג מתחיל להבחין בו
ואני חושש שאנחנו מתקרבים אליו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 2:09 pm 
Hall of Famer

יש פה 2 סוגי תפוחים ראי.
גמר הגביע, ומשחקי היורוליג.
להתרשמותי 8% לגמר הגביע זה נמוך, אבל לא נמוך באופן מיוחד,כבר תקופות חד ספרתיות בגמרי גביע, כך שזה לא חריג.
החידוש כאן הוא הירידה התלולה במשחקי היורוליג, שתמיד היו מושכי הרייטינג העיקריים של הכדורסל בארץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 2:11 pm 
מנהל פורום

צריך לשכוח את מה שאנחנו זוכרים על אחוזי רייטינג אחרי שעשינו את השינמוך ברייטינג מטלווזיה של 2-4 ערוצים לטלוויזיה רב ערוצית עכשיו צריך לזכור שצפיה בתכנים באינטרנט הצטרפה לתחרות והיא נוגסת עוד מהרייטינג
ודווקא מהרייטינג של ספורט כי שם התכנים ברשת רצים הכי מהר הרבה יותר מהר מחדשות ואקטואליה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 2:54 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
הגורם הראשי לירידה לדעתי הוא כמובן החולשה של מכבי בשנים האחרונות.
אבל בשנתיים האחרונות הגורם הנוסף הוא אורך העונה הרגילה - זה הצד השלילי של הפורמט החדש. יותר משחקים, אבל גם יותר משחקים פחות חשובים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 4:33 pm 
Senior

החולשה היחסית מן הסתם

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 5:42 pm 
Sophomore

אני מסכים עם ראי, זו לא רק הרמה, הפורמט הנוכחי לא יוצר מספיק עניין לאורך העונה. אם יחזרו לפורמט שבו יש שלב נוסף לפני ההצלבה יהיה יותר עניין, נאמר שני בתים של 10 קבוצות כ"א, ומכל בית עולות 6 קבוצות לשני בתים של השלב הבא שבסיומו תהיה ההצלבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 5:47 pm 
Hall of Famer

10 זה גם יותר מדי לדעתי. שני בתים של 8 קבוצות היה אחלה פורמט לשלב השני, הבעייה בפורמט הקודם הייתה אורך השלב הראשון דווקא.
אני הייתי שמח אם היורוליג היה מתרחב משמעותית, אפילו ל-32 קבוצות, כדי שעוד קבוצות ועוד מדינות ישתתפו. אבל השלב הראשון היה קצר (בתים של 4 קבוצות עם 2 עולות), ואז בשלב השני בתים של 8 קבוצות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 5:59 pm 
Sophomore

אני לא חושב שהפורמט הנוכחי נוצר עם התחשבות ברייטינג כלל. להערכתי השיקולים המרכזיים ביצירת ליגה אורכה שכזו הם:

1. זכויות שידור, יותר משחקים = יותר ערך, כולל במכירת חבילות צפייה ישירות למשתמשים פרטיים

2. 15 משחקי בית לכל קבוצה = הרבה יותר הכנסה מכרטיסים ומנויים מבעבר

3. הימורים. המון כסף מהימורים. שם את הסעיף הזה בסימן שאלה כי לא ברור אם יש ליורוליג, או לקבוצות בו, דרך לקבל כסף מהימורים על המשחקים שמתקיימים. אני מניח שבישראל זה נהדר עם מפעל הפייס, אבל לא נראה לי שמכבי מקבלת מזה שקל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 6:02 pm 
Senior

ראי שעל הקיר כתב:
10 זה גם יותר מדי לדעתי. שני בתים של 8 קבוצות היה אחלה פורמט לשלב השני, הבעייה בפורמט הקודם הייתה אורך השלב הראשון דווקא.
אני הייתי שמח אם היורוליג היה מתרחב משמעותית, אפילו ל-32 קבוצות, כדי שעוד קבוצות ועוד מדינות ישתתפו. אבל השלב הראשון היה קצר (בתים של 4 קבוצות עם 2 עולות), ואז בשלב השני בתים של 8 קבוצות.

הבעיה היא שבכל פורמט של יותר מבית אחד, לא כל הקבוצות נפגשות (בפרט אם יש פיינל פור) ומחמיצים הרבה מפגשים מרתקים.
בית גמר במתכונת ליגה של שמונה קבוצות הוא מצוין, מקסימום אפשר לגרור אליו תוצאות משלבים מוקדמים כדי לא למשוך את העונה יותר ממה שראוי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 10:55 pm 
Hall of Famer

מכבי ת"א לא נמצאת ביורוליג בגלל העיניים היפות שלה, גם לא בגלל מסורת (ציבונה זאגרב, הבולוניות, ספליט קבוצות עם מסורת לא פחות גדולה ממכבי, שנזנחו מזמן מחוץ לליגה) היא נמצאת ביורוליג בגלל הרייטינג של המשחקים בישראל.
הרייטינג הזה מייצר זכויות שידור שמייצר הכנסות, שהיורוליג גוזר מהם קופון נאה מדי שנה.
לא יהיה רייטינג ,ובמוקדם או במאוחר מכבי תחטוף בעיטה בתחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 11:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

תומר כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

הבעיה היא שבכל פורמט של יותר מבית אחד, לא כל הקבוצות נפגשות (בפרט אם יש פיינל פור) ומחמיצים הרבה מפגשים מרתקים.
בית גמר במתכונת ליגה של שמונה קבוצות הוא מצוין, מקסימום אפשר לגרור אליו תוצאות משלבים מוקדמים כדי לא למשוך את העונה יותר ממה שראוי.

אני חושב שהצעה כמו של ראי היא אחלה. הייתי מוסיף סדרות הצלבה (הטוב מ5) בין ארבע הראשונות מכל בית אחרי השלב השני ואז פיינלפור. גם אם לא כל שנה כולן נפגשות יהיו מספיק מפגשים מעניינים בסדרות שיכולים ליצור יריבויות מעניינות עם הזמן (וזה לא שבליגת האלופות כל הגדולות נפגשות כל שנה).

כל קבוצה שתעבור את השלב הראשון תשחק לפחות 20 משחקים בעונה, הטופ 8 בין 23 ל27 מש' ונגיד המקום השלישי בבתים המוקדמים יזכה להצטרף לשלב הבתים השני של היורוקאפ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 11:52 pm 
Hall of Famer

איכסה, פיינל פור. למה להישאר עם הדבר הזה? סדרות כל הדרך, הטוב מ-5 לפחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 28, 2018 11:55 pm 
Hall of Famer

אבימאל כתב:
מכבי ת"א לא נמצאת ביורוליג בגלל העיניים היפות שלה, גם לא בגלל מסורת (ציבונה זאגרב, הבולוניות, ספליט קבוצות עם מסורת לא פחות גדולה ממכבי, שנזנחו מזמן מחוץ לליגה) היא נמצאת ביורוליג בגלל הרייטינג של המשחקים בישראל.
הרייטינג הזה מייצר זכויות שידור שמייצר הכנסות, שהיורוליג גוזר מהם קופון נאה מדי שנה.

נתחיל מזה שציבונה וספליט היו מתות למסורת של מכבי. זרחו לזמן קצר ונעלמו. הבולונזיות... נגיד. אבל הם הידרדרו הרבה מעבר לכל מה שמכבי הידרדרה אליו. אני מדבר על פשיטות רגל של ממש וירידה לליגות נמוכות, אחת מהן עדיין קבוצת ליגה שנייה גם היום. אין פה בכלל בסיס להשוואה.
נמשיך בזה שגם עם הירידה ברייטינג מכבי מכניסה מזכויות שידור יותר מכל, או כמעט כל, קבוצות היורוליג. כך שעד שנגיע למקום הזה יש עוד הרבה דרך לעבור, ורצוי (מבחינתך) שלא תהייה שנה מוצלחת באמצע פתאום - כי אז הכל מתהפך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 12:03 am 
Hall of Famer

עדיין בכל מדד אפשרי של כמות קהל במגרש , רייטינג בטלוויזיה , ספונסרים , ואפילו ( אני מניח ) קהל במשחקי חוץ - מכבי נמצאת במקום טוב מאוד ברמת היורוליג , חרף ירידה בשנים האחרונות כפי שמתוארת כאן .
לא הייתי חושש מדי מהכיוון הזה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 12:11 am 
Sophomore

הכל זה כסף.
העונה הנוכחית של מכבי נחשבת הצלחה אפילו. לא יגידו את זה, אבל זה ברור. הצליחו להישאר בתמונה עד השניה האחרונה, ולמקסם הכנסות כמעט בכל המשחקים ששיחקו בהם.
הבעיה היא אכן מצב בו יורדות ההכנסות מזכויות שידור, לכן כן צריך להצליח ספורטיבית כדי לשמור עניין בקבוצה, אבל עדיף להיות מודח כמו העונה מאשר כמו בעונה שעברה, אפילו שהתוצאה זהה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 12:54 am 
Hall of Famer

לא יגידו את זה כי זה לא נכון. מבחינת תוצאות ספורטיביות זו לא הצלחה, ממש לא. זה שיפור לעומת השנתיים הקודמות, אבל זה לא חוכמה כשהרפרנס שלך כל כך נמוך.
זה כן הצלחה ברמה השיווקית כי הצליחו למשור על הכנסות ועל מותג בשנים האלה. מהבחינה הזו זו הצלחה כבירה.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 29, 2018 12:57 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 12:55 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
איכסה, פיינל פור. למה להישאר עם הדבר הזה? סדרות כל הדרך, הטוב מ-5 לפחות.

אני אגיד לך למה כן פיינל פור, כדי שיהיו עוד אלופות חוץ מצסקא ומדי פעם ריאל או פנרבחצה. מבחינתי זה עדיין סוג של טורניר גביע. זה גם יוריד קצת עומס מהקבוצות שיגיעו ל4 האחרונות (ולפחות 4 משחקים קשים ולחוצים מהפיינליסטיות בשיא העונה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 1:01 am 
Hall of Famer

אבל אם אתה עובר בחזרה לשיטה של פחות משחקי עונה רגילה, כבר אין לך כזה עומס להוריד.
ומבחינתי זה לא טורניר גביעץ זה טורניר הכדורסל המוביל באירופה והאלופה שלו צריכה להיות הקבוצה הכי טובה באירופה. אלופת אירופה.

מעבר לזה, שום דבר במשחק גביע לא ישתווה לדינמיקה של סידרה.

ודבר אחרון, אנחנו רואים סדרות מצויינות ברבע הגמר, זה מטומטם שאחרי זה הקבוצות המנצחות (כלומר הטובות יותר) לא יעשו סדרות בהמשך. כלומר אנחנו גם מפסידים סדרות אפילו עוד יותר טובות.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ה' מרץ 29, 2018 1:02 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 1:02 am 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ערן כתב:
הכל זה כסף.
העונה הנוכחית של מכבי נחשבת הצלחה אפילו. לא יגידו את זה, אבל זה ברור. הצליחו להישאר בתמונה עד השניה האחרונה, ולמקסם הכנסות כמעט בכל המשחקים ששיחקו בהם.
הבעיה היא אכן מצב בו יורדות ההכנסות מזכויות שידור, לכן כן צריך להצליח ספורטיבית כדי לשמור עניין בקבוצה, אבל עדיף להיות מודח כמו העונה מאשר כמו בעונה שעברה, אפילו שהתוצאה זהה.

ולהוסיף על מה שראי כתב, בעונה שעברה צפו בהם עד לשנייה האחרונה, העונה אפילו זה לא...
אני לא יודע אם המשחק מחר ישודר בספורט 5 הרגיל או רק בערוץ בתשלום אבל אני בספק גדול אם אני אצפה בו.
הצורה שבה העונה הזו התפתחה, מהקבוצה הלוחמת של תחילת העונה (האירופית) לקבוצה החלשה של סופה (והבינונית עד כאב של הליגה) די הוציאה לי את החשק לצפות במשחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 11:03 am 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
אבימאל כתב:

נתחיל מזה שציבונה וספליט היו מתות למסורת של מכבי. זרחו לזמן קצר ונעלמו. הבולונזיות... נגיד. אבל הם הידרדרו הרבה מעבר לכל מה שמכבי הידרדרה אליו. אני מדבר על פשיטות רגל של ממש וירידה לליגות נמוכות, אחת מהן עדיין קבוצת ליגה שנייה גם היום. אין פה בכלל בסיס להשוואה.
נמשיך בזה שגם עם הירידה ברייטינג מכבי מכניסה מזכויות שידור יותר מכל, או כמעט כל, קבוצות היורוליג. כך שעד שנגיע למקום הזה יש עוד הרבה דרך לעבור, ורצוי (מבחינתך) שלא תהייה שנה מוצלחת באמצע פתאום - כי אז הכל מתהפך.

גם הבולונזיות עם כל הכבוד לא מדגדגות את מה שמכבי השיגה במפעל הבכיר לאורך השנים. לא אותה ליגה בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 12:56 pm 
Hall of Famer

גם מועדוני פאר כמו ריאל מדריד ומילאנו מצאו את עצמם מחוץ ליורוליג בעשור-עשור וחצי האחרונים.
מישהו חושב באמת שליורוליג יש סנטימנטים למכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 29, 2018 12:58 pm 
מנהל פורום

הם היו בחוץ כשהיורוליג עבד עדיין עם קריטריונים ספורטיביים, עכשיו הקירטריון כלכלי בלבד ככה שריאל שם לנצח ומילאנו שם כל עוד ארמני בחיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 48 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 25 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה