סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 8:42 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' נובמבר 30, 2018 10:15 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
כן? סרביה הנוכחית לא הייתה מסתדרת יפה בליגת העל הנפלאה שלנו? גרמניה וגיאורגיה גם לא? שלא לדבר על יוון שהייתה מקבלת בראש מגלילבוע?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 30, 2018 10:28 pm 
Hall of Famer

אחר כך אכתוב אולי רשמים מהמשחק הבאמת מרשים שלנו.
אבל כן, זה כנראה היה סגל ג' או סגל ב' מוחלש של הסרבים ולא הנבחרת מספר 4 בדרג האיכות העולמי כפי שרסקין ריטט בהתרגשות.
מי חסרים?
קודם כל כמובן נציגי האן.בי.איי - יוקיץ', תאודוסיץ', בוגדנוביץ', בייליצ'ה ומרינוביץ'. מי מגיעים מהיורוליג? יוביץ' ולוצ'יץ' של באיירן, מיצ'יץ' הנהדר של אנדולו, מיצ'וב הוותיק ונדוביץ' שבאמת נראה כוכב ממילאנו, קאליניץ' וגודוריץ' הם הנציגים של פנר, סטפן מרקוביץ' שאני לא אוהב מופיע בחימקי, דיוויד בלאט מאמין במילוטונוב, קוזמיץ' לא מרבה לשחק בריאל, אבל היה בסגל הנבחרת באליפות האחרונה.
אנחנו מדברים על 15 שחקנים שמשחקים ב-2 הליגות הטובות ביותר שיש כיום שלא הופיעו על הפארקט בצהריים ולהם אפשר גם להוסיף את מילאן מצ'באן (26 דקות באליפות האחרונה) ואת שטימאץ' שהיו בסגל של סרביה באליפות האחרונה. הנחה די מבוססת שיש עוד שחקנים סרביים שבהחלט יכלו ללבוש היום את המדים הלאומיים והיו מועדפים על פני החבר'ה שהיו כאן.

מכאן הסתכלתי על סגל אליפות אירופה.3 שחקנים בלבד מהסגל הזה שיחקו באליפות האחרונה - מילסלייביץ', בירצ'ביץ' ולאזיץ'. נראה לי שהיחידים שהייתי לוקח לסגל ב' מהנבחרת שהפסידה לישראל הם מילסלייביץ' וסימונוביץ'. את ראדוליצ'ה אני ממש לא אוהב. היום הנבחרת הסרבית התבססה עליו. אין ספק שהוא כוח והוא בהחלט מהווה שחקן מטרה מאד משמעותי. אבל היום מול השומרים המאיימים זלמנסון, צ'וברוביץ', ג'ייק כהן הוא סיים עם 12 נק' חביבות באחוזים טובים ולא פחות מ-9 איבודים וכל זאת ב-30 דקות. לא הייתי אומר שהוא נתן משחק טוב ובטח הוא לא היווה את היתרון הגדול שהוא היה אמור להוות על ישראל.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:08 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
סגל ג' זה קצת מוגזם, אבל סגל ב' מינוס כנראה שכן, וזו התשובה גם למי שאמר "אז מה אם סרביה מוחלשת, גם ישראל מוחלשת". יש מוחלש ויש מוחלש.
מילאן מאצ'בן לדעתי פצוע בברך וייעדר עוד תקופה ארוכה.
אפשר גם להוסיף את צ'רלס ג'נקינס של חימקי שהתאזרח בסרביה כששיחק בכוכב האדום, ובעקרון הם יכולים להביא גם אותו על משבצת המתאזרח.
וישראל, בוא לא נשכח, קיבלה מערוף גדול מפיב"א ויכולה לשחק עם שני מתאזרחים ולא אחד (אם כי בניגוד למקובל לחשוב, היא לא היחידה. זה אמנם נדיר, אבל ישראל היא לא מקרה יחיד במינו).

ןאחרי שאמרנו את כל זה, אתה לא יכול לנצח את מי שלא מגיע. רק את מי שכן. ישראל עשתה מה שצריך כדי לנצח את מי שהגיע. מחוייבות גדולה ומשחק קבוצתי טוב בדרך כלל, וכמובן השלשות ברבע האחרון. לא תמיד זה ייכנס, וישראל זרקה הרבה יותר מדי שלשות, אבל כשנכנס אז נכנס.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 12:34 am 
Hall of Famer

ובינתיים, לא קרה נס לישראל בטאלין - גאורגיה ניצחה 80:73 עם 23 ו-11 ריב' של שרמדיני. שנגליה לא שיחק בגאורגיה וכנראה גם לא ישחק נגד ישראל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 1:11 am 
Hall of Famer

טוב, לגבי המשחק.
בוא נשים את היריבה בצד ונסתכל על הנבחרת שלנו. איכשהו החבורה הזאת מזכירה לי את הנבחרות של תחילת שנות האלפיים אחרי שקטש, שפר, הנפלד והדור שסחב את הנבחרת של שנות התשעים הלך. נבחרות אפורות, מועטות בכישרון, עם מאיר טפירו אולי בתור השחקן המוביל, אבל עם המון מלחמה, אופי ונבחרות שיודעות להוריד את היריבות העדיפות לרמה שלהן. זה לא היה כדורסל יפה, אבל זה גרם לך להעריך את הנבחרת.

הבולטים -
גיא פניני - אני חושב שבצוות עם דרק שארפ ודורון ג'מצ'י הוא השחקן הישראלי השנוא עלי בכל הזמנים. אבל חייבים להודות שהבן זונה יודע לדפוק את השלשות. אלמלא המטווח שלו ברבע הרביעי הנבחרת הייתה מתפרקת ומפסידה. במקום זאת הוא הכניס את הסרבים ללחץ שהם לא הצליחו להתגבר עליו.

תמיר בלאט - אני חושב שהוא מהאנשים המיוחדים הללו שאי אפשר להישאר אדיש אליהם. או שאתה אוהב אותו או לא סובל אותו ובמקרה שלו או שאתה מעריך שהוא אחלה בחלה שחקן או שאתה חושב שהוא בלוף. אני שייך יותר לצד השני שאוכל עכשיו את הכובע ואני שמח לאכול אותו. זה אמנם לא היה משחק גדול של בלאט. הוא הופיע ברבע הראשון בגדול ובדקות הסיום עוד יותר בגדול. בשאר הזמן הוא לא היה טוב בהתקפה. בהגנה הוא היה עקבי והסרבים ניצלו אותו שוב ושוב. אבל, וזה אבל גדול, כמו פניני גם הוא יש בו משהו מיוחד ואפשר היה לראות את זה בדקות האחרונות שבהן הוא לקח על עצמו וזה לא מספיק רק לקחת על עצמך (כמו שדורון ג'מצ'י הדגים יפה בקריירה), צריך גם לדעת להצליח ובלאט כידוע קלע שלשה מפגרת שלפני הוא החטיא 2 כאלו ועוד מסר אסיסט גדול לזוסמן שכמובן נכנס בפוקס. אבל יש את אלו שמדברים על המזל הרע ואלו שמצליחים.

תומר גינת - דיברנו על האופי של הנבחרת ואני חושב שבמשחק הזה זה התבטא דרך גינת. מסתכלים על השורה הסטטיסטית שלו ורואים שורה רעה למדי. אבל איכשהו כשגינת שיחק ההגנה של הנבחרת הייתה במיטבה, הכי אגרסיבית, הכי נלחמת והכי טובה. אני בדר"כ שונה את מדד הפלוס/מינוס, בטח במשחק בודד. אבל בשילוב עם הצפיה במשחק, זה הכי לא מפתיע אותי שב-20 דקות תומר גינת היה בפלוס 17, הכי הרבה בנבחרת ביחד עם זלמנסון.

אם כבר זלמנסון. אז לקטש יש 2 סנטרים אמיתיים בסגל. אני מניח שהוא זימן את צ'וברוביץ' הרבה בגלל ראדוליצ'ה. ובכן ראדוליצ'ה פרפר את צ'וברוביץ'. לעומת זאת זלמנסון נתן לסרבי הענק פייט מאד יפה והקשה עליו בדקות שבהן הוא שמר עליו.

ג'ייק כהן - מכל מי שרשמתי, אולי למעט פניני, כהן הוא המצטיין של המשחק. מזמן לא היה לנבחרת גבוה שגם מסוגל לסיים באחוזים יפים (או שחר גורדון, איפה אתה) וזה מה שכהן נותן. פניני בעיני הביא את הניצחון, אבל הוא עשה זאת בפיקים. כהן היה טוב לאורך כל הדקות בהן הוא שיחק. הוא היווה מטרה נהדרת בפיק אנד רול, נע מצויין לשטחים שבהם אפשר למסור לו והכי חשוב, סיים טוב מתחת לסל.

אפשר גם לכתוב על הדברים הפחות טובים שראינו היום, אבל למה בדיוק? איזה כיף ניצחנו קבוצה טובה מאיתנו ועם כדורסל שהכי אפשר להתחבר אליו.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 3:21 am 
Hall of Famer

לתמיר בלאט יש כמה וכמה חסרונות שרובם נובעים ממבנה הגוף והאתלטיות החסרה שלו, ולכן יהיה לו קשה להתגבר עליהם. אבל את מה שהוא עושה טוב - הוא עושה בדרך כלל ממש ממש טוב.
פרארי הוא כנראה לא, אבל אני חושב שהוא כבר הוכיח, וממשיך להוכיח, שמקומו בכמה מקומות שמקטרגיו לא האמינו עליו. האם הוא שחקן יורוליג בפוטנציה או לא? אני חושב שיהיה לו מאד קשה, אבל לא הייתי פוסל כלום. אם וכאשר יגיע לשם נדע. במסגרות שהוא נמצא הוא בהחלט הוכיח שעם כל חסרונותיו, הוא שייך.
בוא נגיד ככה - כבר עכשיו הוא שחקן הרבה יותר טוב ממה שאבא שלו היה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 5:16 am 
Hall of Famer

איך אתם מדרגים את תמיר בלאט ביחס נגיד לדרור חג'ג'?

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 9:39 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
ובינתיים, לא קרה נס לישראל בטאלין - גאורגיה ניצחה 80:73 עם 23 ו-11 ריב' של שרמדיני. שנגליה לא שיחק בגאורגיה וכנראה גם לא ישחק נגד ישראל.

לא נראה לי שהתוצאה הזו משנה לנו הרבה. כדי להעפיל לאליפות העולם, ישראל צריכה לנצח גם בגאורגיה וגם בסרביה (ואולי גם את גרמניה בבית, בתלות בתוצאות
האחרות של סרביה). הפסד באחד המשחקים הללו ממילא יסיים את הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 1:53 pm 
מנהל פורום

התותח המפוברק כתב:
איך אתם מדרגים את תמיר בלאט ביחס נגיד לדרור חג'ג'?

חוץ מהגובה, אין קשר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 01, 2018 10:23 pm 
Hall of Famer

דניאל כתב:
כאב ראש לא פשוט לקטש בכל מה שקשור למקל. בהתחשב בגיל שלו וביכולת של בלאט לא מובן מאליו להחזיר אותו

אני חושב שזה בהחלט מובן מאליו להחזיר אותו
מלבד העובדה שכך תקבל 40 דקות איכותיות בעמדת הרכז , לאור הדלילות בעמדה 2 ( בפרט שדיברתולומיאו אולי רק באופן זמני בנבחרת ) אני לא רואה סיבה שלא לשחק עם שניהם ביחד ( הגנתית מקל בהחלט יכול להתמודד עם שחקני עמדה 2 טיפוסיים ) .

דניאל כתב:
ישראל צריכה לנצח גם בגאורגיה וגם בסרביה (ואולי גם את גרמניה בבית, בתלות בתוצאות האחרות של סרביה). הפסד באחד המשחקים הללו ממילא יסיים את הסיפור.

אכן , למרבה הצער לא יהיה לנו במקרה זה סיכוי להיות הראשונים בבית משולש פוטנציאלי ( אם אכן נפסיד בגיאורגיה לשם הדוגמא , אם נפסיד בסרביה לא יהיה בית משולש ... ) לאור ההפרשים האסטרונומיים בהם סרביה ניצחה את גיאורגיה בבית המוקדם , כאשר צריך לזכור שלסרביה ולגיאורגיה יש עדיין משחק מול אסטוניה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 12:47 am 
Hall of Famer

בהיעדרם של שנגליה וג'נינג (וכמובן פצ'וליה) אני ממש לא בטוח שהם יותר טובים מישראל, גם בבית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 2:32 pm 
Hall of Famer

ראי שעל הקיר כתב:
בהיעדרם של שנגליה וג'נינג (וכמובן פצ'וליה) אני ממש לא בטוח שהם יותר טובים מישראל, גם בבית.

מסכים.גם איתם הם בקושי ניצחו אותנו.
כנראה יתפתח משחק שקול וצמוד .
עוד היום סרביה מארחת את יוון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 6:12 pm 
Sophomore

רבע נוראי של שתי הנבחרות עד עכשיו. 7-6 לגאורגים אחרי 7 דקות משחק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 6:14 pm 
Sophomore

ההגנה של הנבחרת מרשימה, אבל בהתקפה היא לא מנצלת הזדמנויות. ארבעה לייאפים שלא נכנסו ויותר מדי איבודים מטופשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 6:16 pm 
Sophomore

כדורסל משובח ברבע הראשון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 6:41 pm 
מנהל פורום

קסטרופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:08 pm 
Junior

זלמנסון וזוסמן הם צמד נגרים מהגדולים שראיתי. מה זה הדבר הזה?

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:27 pm 
Junior

באופן כללי, זלמנסון היום נזק. עדיף לשחק בלי גבוהים מאשר להחזיק את הדבר המגושם הזה על המגרש.

עוֹד נַפְשִׁי דְּרוֹר שׁוֹאֶפֶת, לֹא מְכַרְתִּיהָ לְעֵגֶל-פָּז, כִּי עוֹד אַאֲמִין גַּם בָּאָדָם, גַּם בְּרוּחוֹ, רוּחַ עָז... יָשׁוּב יִפְרַח אָז גַּם עַמִּי, וּבָאָרֶץ יָקוּם דּוֹר, בַּרְזֶל-כְּבָלָיו יוּסַר מֶנּוּ, עַיִן-בְּעַיִן יִרְאֶה אוֹר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:36 pm 
Sophomore

עידן זלמנסון הוא ציון וויליאמסון הישראלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:51 pm 
Junior

חבל שבלאט לקח על עצמו את הזריקה האחרונה ולא מסר את הכדור לשחקן שיודע לחדור לסל חיש מהר בצורה יעילה.

הארכה 64:64 ישראל vs גאורגיה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:51 pm 
Hall of Famer

ביטאדזה ( 2.11 , בן 19.5 בסך הכל ) ממש מרשים בקמפיין הנבחרת הנוכחי . בחמשת המשחקים האחרונים ( כולל המשחק הערב ) הוא עומד על ממוצעים של 16 נק' , 7.4 ר' , 2 חס' , 1.6 חט' . ממש רואים ( על פי המספרים לפחות ) שחקן שמתפתח מדי חלון משחקים , לאור העובדה שהחל את הקמפיין 12/40 עלובים מהשדה ( טרום חמשת המשחקים אותם ציינתי בממוצעים ) .

הוא משחק בקבוצה סרבית בשם Mega Bemax ( זו הקבוצה שכונתה מגה-לקס ?! ) , שבאופן מפתיע נמצאת במאזן נהדר של 2-7 בליגה האדריאטית ( זהה למאזן קבוצת היורוליג בודצ'נוסט ) , ומקדימה בטבלה למשל את צ'דוויטה ופרטיזן .
הבחור ממש חוגג ברמות האדריאטית : 19.6 נק' ( שלישי בליגה ) , 67% לשתיים , זורק שלשות מדי פעם ( 6/19 עונתי ) , 8.3 ר' , 2.3 חס' ( ראשון בליגה בהפרש עצום ) .

מריח כמו שחקן באסקוניה כזה בעונה הבאה ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:53 pm 
Junior

מישהו יודע להסביר מדוע קטש מעלה את אדם אריאל להארכה...?

ג'ון D בחוץ, אבל מה עם דוסון ?

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך ב' דצמבר 03, 2018 7:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:53 pm 
Hall of Famer

אני מהמר על משחק שלנו. במאני טיים אפשר היה לראות כמה הם עייפים, קולעים פחות טוב ומשחקים פחות חכם .

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:54 pm 
Junior

למה אריאל? כי הוא רוצה עוד גארד עם הגנה וקצת קליעה. דוסון לא שם - משחק מחורבן שלו ולא שומר - וג'וןדי עם 5 עבירות בחוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' דצמבר 03, 2018 7:58 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
ביטאדזה ( 2.11 , בן 19.5 בסך הכל ) ממש מרשים בקמפיין הנבחרת הנוכחי . בחמשת המשחקים האחרונים ( כולל המשחק הערב ) הוא עומד על ממוצעים של 16 נק' , 7.4 ר' , 2 חס' , 1.6 חט' . ממש רואים ( על פי המספרים לפחות ) שחקן שמתפתח מדי חלון משחקים , לאור העובדה שהחל את הקמפיין 12/40 עלובים מהשדה ( טרום חמשת המשחקים אותם ציינתי בממוצעים ) .

הוא משחק בקבוצה סרבית בשם Mega Bemax ( זו הקבוצה שכונתה מגה-לקס ?! ) , שבאופן מפתיע נמצאת במאזן נהדר של 2-7 בליגה האדריאטית ( זהה למאזן קבוצת היורוליג בודצ'נוסט ) , ומקדימה בטבלה למשל את צ'דוויטה ופרטיזן .
הבחור ממש חוגג ברמות האדריאטית : 19.6 נק' ( שלישי בליגה ) , 67% לשתיים , זורק שלשות מדי פעם ( 6/19 עונתי ) , 8.3 ר' , 2.3 חס' ( ראשון בליגה בהפרש עצום ) .

מריח כמו שחקן באסקוניה כזה בעונה הבאה ...

כנראה הולך לדראפט כבר הקיץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 156 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה