סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' נובמבר 19, 2024 1:40 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 75 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 2:33 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
גם להראות שאתה "שחקן בוגרים טוב" אפשר להראות בכל מיני דרכים . זה נקרא שבנדר הראה זאת אגב ?
אני לא יודע אם לשחק 20 דקות למשחק בקבוצת תחתית ישראלית ( ואני עוד אופטימי מאוד כאן ) ולהיות כינור רביעי-חמישי התקפית גם שם , בהכרח יראה לעולם את מה שאתה רוצה להראות .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 2:54 pm 
Sophomore

באיזה מובן דראגן בנדר ואבדיה דומים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 3:05 pm 
Hall of Famer

לדעתי לא דומים
אבל אני שואל האם בנדר הוכיח שהוא שחקן בוגרים טובים
כי אם לא - קיבלנו דוגמא ( עדכנית ) שאפשר להיבחר גבוה בדראפט ( בפרט ממכבי תל אביב , והופעות בנבחרות השונות ) גם בלי זה

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 3:16 pm 
Sophomore

מאנו כתב:
אני מסכים עם עמוס.
אני חושב שבהתאם למה שכתבתי על דונצ'יץ',ובייחוד לאור העובדה שהנתונים של אבדיה לא מספיק מרשימים כשלעצמם (הוא לא "פוטנציאל") , אבדיה יהיה גבוה בדראפט רק אם יראה שהוא גם שחקן בוגרים טוב.

כשמסתכלים על בנדר אפשר לדמיין נוביצקי... אז בעיניי זו לא דוגמא מאוד רלוונטית לאבדיה.
וגם הבחירות האלה ילכו ויהפכו לפחות נפוצות, בהתחשב בזה שהיום כמעט כל הסנטרים קולעים מבחוץ. ביינסים למינם.
אני חושב שנוביצקי שהיה יוניקורן מובהק בעבר, היום לא בהכרח היה נחשב כזה.

היוניקורנים היום יותר ארוכים ביחס לעמדה וליכולות. יאניס, פרוזינגיס, דוראנט, סימונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 3:29 pm 
מנהל פורום

קודם כל, גם אם נגיד שכיום בשביל להיבחר כמה שיותר גבוה (אם זו בכלל המטרה אגב) צריך להוכיח את עצמך בליגת בוגרים בכירה, אז עדיין זה לא אומר שזופי אבדיה חושב ככה.

אני חושב שאחרי ההצלחה המטורפת של דונצ'יץ', יהיו שחקנים, לפחות בשנתיים הקרובות, שייבחרו גבוה רק על זה שאולי אולי יתבררו כגניבה ויצליחו בצורה דומה, גם אם לא הוכיחו עצמם כמו לוקה, או בכלל ברמה גבוה.
עוד נקודה - שחקן שלא מרבל דק' בבוגרים אולי לא מוכיח שהוא כוכב בפוטנציה, אבל הוא גם לא מראה שהוא לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 3:43 pm 
Sophomore

מאחר ולהיבחר כמה שיותר גבוה מגולם בטונות של כסף, אני מניח שזאת מטרה.

אבל בדיוק, דונצ'יץ' הוא לא גנבה, הוא מהשחקנים המוכחים והטובים באירופה. הקצפת של הקצפת.
יש ה מ ו ן שחקנים בגובה 2 מטר שיכולים לכדרר ולקלוע מול קונוסים אנושיים. אני לא הייתי מהמר על איזה אחד ישראלי שמשחק ברמת תיכונים בבחירה גבוהה.
לדעתי, כל עוד הוא לא מתפתח על הפרקט ומראה שהוא שחקן בוגרים טוב, ההייפ שהיה סביבו אחרי הזכייה של העתודה רק ילך ויפחת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 4:56 pm 
מנהל פורום

ואני ראיתי את בנדר במכבי ולא הייתי בוחר בו בכלל בסיבוב הראשון, ועדיין הוא נבחר גבוה... אז מה אני מבין?!

ההייפ של אבדיה מהקיץ האחרון ילך וידעך... עד שהוא יתן כמה משחקים ממש טובים בטורניר הנוער של היורוליג, ובמשחק/מחנה basketball without borders שיהיה בפברואר בארה"ב, ואז אולי בקיץ יככב בטורניר העתודה בארץ. כשהפעם אולי הנבחרת לא תגיע רחוק, אבל הוא יתן תצוגות אישיות גדולות יותר.
אני מהמר שאם לפחות אחד או שניים מהנ"ל יקרה, אז לאף אחד לא יהיה איכפת מה הוא עשה בליגה הישראלית.

הבעיה שעדיין תהיה לו עוד עונה עד הדראפט, והוא כבר לא יוכל לשחק במסגרות הנוער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 4:58 pm 
Hall of Famer

לדעתי הוא גם יקבל במה בנבחרת הבוגרת
אולי מול נבחרות אחרות שגם להן המשחק לא הכי קריטי - אחלה סיטואציה לדפוק הופעות

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 5:12 pm 
Sophomore

ניסיתי להסביר מה ההבדל בינו לבין בנדר. מבין שלא השתכנעתם. אוקיי.

מה אומר, מבחינתי, מאחל לו שיצליח.
אבל אם אני קבוצת נבא היום, אני מעדיף לבחור באמת שחקנים מובילים ביורוליג או בליגות בכירות באירופה, פרוספקטים אירופאים מיוחדים, אפריקאים עם נתונים פסיכיים ומעל לכולם כמובן שחקני מכללות אמריקאים מרשימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 5:43 pm 
Sophomore

אבדיה לדעתי לא נופל בשום קטגוריה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 7:21 pm 
מנהל פורום

מאנו, לקחתי את בנדר כדוגמא לשחקן לא מוכח שנבחר גבוה. לא חסר אחרים, וגם אמריקאים שנבחרו בלי קבלות. לא התכוונתי להשוות בינו לבין אבדיה.

אבדיה לא נופל לקטגוריות הקלאסיות ("נובצקי הבא" למשל) אבל אני טוען שעכשיו תהיה קטגוריה חדשה: "לוקה הבא", שתאפשר גם ללבנים אירופאים לא הכי אתלטיים ולא הכי גבוהים להיבחר גבוה יחסית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 7:37 pm 
Sophomore

כתבתי את ההבדל העקרוני בין בנדר לבין אבדיה. לאחד יש נתונים פיזיים שמזכירים את נוביצקי. לשני נתונים פיזיים של שחקן לבן לא מאוד גבוה ולא אתלט. שזאת בעיניי משבצת לא מאוד מחמיאה להימצא בה ולמרות שדונצ'יץ' נמצא בהחלט גם בה הוא גם נמצא במשבצת מחמיאה בהרבה של אחד מהשחקנים הכי טובים ביורוליג ובספרד.

אז לדעתי ההצלחה של דונצ'יץ' תכוון את המועדונים לנסות להשיג מקצוענים מוכחים ברמות הגבוהות של אירופה (תוך התעלמות ממגרעותיהם הפיזיות, מתוך הבנה שכנראה הם יודעים לשחק כדורסל ממש טוב וזה יכול לבוא לידי ביטוי גם בנבא) ולא דווקא לבחור שחקנים שעונים לפרופיל הפיזי (הלא מאוד מרשים) של דונצ'יץ'.

אני אקביל את זה לשחקן אחר. נניח, אייזיאה תומס. כשרואים שחקן כל כך נמוך עדיין משחק כל כך טוב, זה לא אמור לגרום למועדונים לחפש דווקא שחקנים נמוכים ברחבי היבשת, כי אולי שחקנים בגובה 1.77 הם שחקני כדורסל טובים יותר מאשר שחקנים בגובה 2 מ'. לא. אז מה כן? ההיגיון אומר שאם יזהו שחקן מאוד מאוד מוכשר, שעושה דברים נפלאים, אבל הוא נמוך מהרגיל בנבא, יאמרו "הוא ממש ממש מוכשר. אמנם באופן רגיל היינו פוסלים אותו על הסף בגלל הגובה, אבל כבר ראינו דוגמה של שחקן גמד שכן הצליח למרות היותו נמוך מאוד. לכן, אולי כדאי לתת לו צ'אנס".

אני לא יודע מה יקרה, אולי אתם צודקים. אבל הייתי מצפה ממנהלים בנבא להפעיל כאן שיקול דעת בריא ולא לחפש שחקנים שלא עשו כלום אבל מחזיקים באותו פרופיל פיזי לא מרשים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 7:54 pm 
מנהל פורום

אני מבין מה אתה אומר, וזה הגיוני. אני רק אומר שבנוסף, יהיה גם אפקט שיגרום אולי לקבוצות להגיד: "אנחנו יודעים שהוא סתם עוד גארד לבן גבוה שעדיין לא עשה כלום ביורוליג אפילו, אבל הוא כן מזכיר קצת את לוקה בקליעה, בהבנת המשחק ובנתונים אז אולי כן שווה לבחור בו, למרות שבניגוד ללוקה הוא לא כיכב באירופה בגיל 18-19".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' ינואר 04, 2019 8:26 pm 
Sophomore

כן אני מבין מה אתה אומר... אני חושב שזאת חשיבה לא נכונה, אבל יכול להיות באמת שיהיו שיפלו לדבר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 05, 2019 12:44 am 
Sophomore

מאנו כתב:
כן אני מבין מה אתה אומר... אני חושב שזאת חשיבה לא נכונה, אבל יכול להיות באמת שיהיו שיפלו לדבר הזה.

בעניין הנפילה, צריך לזכור שרוב (כמעט כל) בחירות הדראפט הן בסופו של דבר הימור עם פוטנציאל לנפילה. ורובן אכן מסתיימות ב"נפילה" אם הקריטריון למשל הוא שחקן חמישייה ב-נבא. כתבתי כאן פעם אני חושב שמתוך בחירות הלוטרי המאוחרות (נניח 11-14) בעשרים השנים האחרונות (וגם לפני כן, אבל לא בדקתי), רק בערך 10-15% הפכו לשחקני חמישייה יציבים ורק שלושה או ארבעה לאולסטארים או פוטנציאל אולסטאר (דונובן מיטצ'ל וכאלה). אחוז גבוה שלהם בכלל לא שרד ב-נבא לזמן ארוך כשחקנים תורמים. מכיוון שמעט מאוד סקאוטים מאמינים כרגע שאבדיה שווה בחירה גבוהה מאוד (החצי השני של הסיבוב הראשון נשמע יותר הגיוני), פתאום זה לא נראה כזה הימור מטורף. הרי גם כשבוחרים שחקני קולג' עם אתלטיות ואורך המון פעמים נופלים והם לא הופכים אפילו לשחקני רוטציה. בנדר אכן נבחר גבוה מדי ועונה על ההגדרה של באסט. אבל אם היה נבחר קצת יותר מאוחר, לא היה בבחירה שלו שום דבר יוצא דופן. רק תסתכל על העשיריה השנייה של דראפט 2016 ותמצא שם שחקנים כמו מייקר, פאפאג'יאניס, יאבוסל, בולדווין, אלנסון וכאלו. חלקם מן הסתם נראו כמו פוטנציאלים מבטיחים בזמן הבחירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 05, 2019 9:35 am 
Junior

איטיות, חוסר אתלטיות מתרגם בעיקר בהגנה של דונצ'יץ. הוא אחד משחקני ההגנה המחפירים שראיתי. אבל בואו לא נפריע לפסטיבל.

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 05, 2019 2:42 pm 
Junior

קצת משעשע כשזה בא ממך.
בכל אופן, יאנג ואייטון שחקני הגנה מחרידים לא פחות, ההבדל הוא שהם לא הפכו קבוצה פח לקבוצה שמאיימת על הפלייאוף במערב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 05, 2019 2:45 pm 
מנהל פורום

מה גם שקצת אירוני להגיד את זה עכשיו, כאשר בדיוק אחד משחקני ההגנה הכי גרועים בליגה עולה שוב כמועמד מוביל ל-mvp.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' ינואר 05, 2019 2:46 pm 
Sophomore

אייטון הכי מחריד והוא גם משחק בעמדה שזה שהוא מחריד באופן ישיר עולה לקבוצה שו בניצחונות רבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 06, 2019 6:57 am 
Junior

ודים כתב:
מה גם שקצת אירוני להגיד את זה עכשיו, כאשר בדיוק אחד משחקני ההגנה הכי גרועים בליגה עולה שוב כמועמד מוביל ל-mvp.

אל תגזים, סטף אמנם מתחת לממוצע אבל לא באזור של הכי גרועים בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 06, 2019 7:04 am 
Hall of Famer

אני מניח שהוא דיבר על הארדן, אבל האמת היא שהוא השתפר מאד בהגנה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 06, 2019 10:22 am 
Junior

אם הוא דיבר על הארדן זה סימן שהוא לא ראה אותו משחק הרבה זמן, כי הוא שומר היום יותר טוב מסטף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 08, 2019 10:27 pm 
Hall of Famer

סקירה קצרה של גבעוני לגבי אבדיה , זוסמן ובלאט
https://www.israelhayom.co.il/article/6 ... zjHsSXrNgk

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2019 5:54 pm 
Junior

דני אבדיה יחזק את הנוער של מכבי (אותה מאמן אורן אהרוני) בטורניר היורוליג
אבדיה אמנם משחק ומתאמן עם הקבוצה הבוגרת, אך כבר שיחק העונה בדרבי בשמינית גמר גביע המדינה לנוער, וגם בפיינל פור של ליגת התיכונים...
מקור - האתר הרשמי של המועדון: http://www.maccabi.co.il/news.asp?id=6927
מדובר על טווח התאריכים 25.1-27.1, המטרה: מאבק עם שבע קבוצות נוספות על כרטיס לפיינל פור שייערך בוויטוריה בחודש מאי.

מכבי ת"א שובצה בבית א' יחד עם מארחת הטורניר באיירן מינכן, פרנקפורט סקיליינרס ופרטיזן בלגרד. בבית המקביל ישחקו ריאל מדריד, פנאתינייקוס, אולם ואלבה ברלין. רק אחד משמונה הקבוצות המוזכרות תעפיל לפיינל פור.

נזכיר שלמכבי (הבוגרת) יש משחק יורוליג ב-24/1 נגד פנאתינייקוס, משחק ליגה ב-26/1 נגד גלבוע/גליל (מחזור 16) ומשחק ליגה נוסף ב-28/1 נגד אשדוד (מחזור 12).
סביר להניח שהוא לא ישחק בשלושתם...

נערך לאחרונה על ידי אדום88 בתאריך ג' ינואר 22, 2019 9:55 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 22, 2019 9:47 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
בקיצור, שוב ברור מה הבחירה שלו ושל אבא שלו. נוח לו להיות חכם על קטנים, הם חושבים שזה מה שיקדם אותם, ולדעתי - כנראה שהם צודקים... עם הגדולים הוא נראה לא משהו, למעשה הוא נראה כמו עציץ בהרבה דקות וחסרונות שלו מובלטים. ורוב הסיכויים שלהיראות יותר עם הגדולים רק יפגע בו.
למזלו, מקומו בדראפט הוא בגדר מובטח. אחרת עוד היה גומר כמו מקבילו בטניס, שגם הוא העדיף להיות כמה שיותר חכם על קטנים.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 75 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 78 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה