סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 5:45 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: NBA שני בלילה
הודעהפורסם: ג' מרץ 19, 2019 8:26 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
מסכים שטריפל דאבל זו סטט׳ שהיא אוברייטד ושרירותית למדי אבל זה עדיין לא משהו שקל להשיג.
לא יודע אם הייתי גוזר מזה משהו שלילי על ווסטברוק כמו משהו חיובי על פייטון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 19, 2019 9:37 pm 
Hall of Famer

לא קל. אבל ניתן להשגה אם רוצים. למשל אם סטף קרי ממש רוצה הוא מסיים עונה עם 12 אסיסטים. זה יעלה להם בהפסדים כמובן כי זה יבוא על חשבון המשחק היותר טוב שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 19, 2019 9:53 pm 
Hall of Famer

א. זו דוגמה קצת משונה. קארי הוא אחד השחקנים הטובים בעולם. יש מעט מאוד דברים שהוא לא יכול לעשות.
זה שקארי יכול אם יתאמץ לעשות את מה שאתה עשית לא אומר שום דבר רע עליך כשחקן...
ב. מי אמר שפייטון מנסה לעשות טריפל דאבלים? אולי פשוט יוצא לו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מרץ 19, 2019 10:07 pm 
Hall of Famer

רק קצת על חשיבות הטריפל דאבלים:

המאזן של פייטון בחמשת המשחקים האחרונים - 4-1 שלילי כולל כמה הפסדים לנמושות (והניצחון היחיד בהארכה).

סך הכל מאזן נצחונות בהיסטוריה, כששחקן משיג טריפל דאבל - 75% בערך (לא ספרתי, אבל אלו הנתונים שמצאתי ברשת)
סך הכל מאזן נצחונות בשלוש השנים האחרונות, כששחקן משיג טריפל דאבל - 72% (את זה דווקא כן ספרתי אחד אחד)
סך הכל מאזן נצחונות בעונה האחרונה, כששחקן משיג טריפל דאבל - 65% (69 מתוך לא פחות מ 105 טריפל דאבלים עד כה העונה).

מה זה אומר? נראה לי שזה אומר שטריפל דאבל זה עדיין דבר די חיובי, גם אם מעט פחות מפעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 12:30 am 
Hall of Famer

אני אישית חושב שזה לא מאוד מעניין, לא לחיוב ולא לשלילה.
ישנם שחקנים כמו פייטון או סימונס או ווסטברוק שיגיעו לטריפל דאבל למרות שאולי באותו משחק האחוזים שלהם מהשדה לא משהו.
אפשר להגיע לטריפל דאבל תוך כדי הגנה טובה ואפשר להגיע לטריפל דאבל תוך כדי הגנה נוראית.

זה מרמז שלשחקן - לרוב מרכזי - היה משחק טוב. לא יודע אם הרבה מעבר לזה, למרות שהנתונים שלך נורטון כן מעידים על קורלציה חיובית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 10:12 am 
Freshman

אני חושב שטריפל-דאבל מעיד על השחקן והורסטיליות שלו (וגם זה במידה מסוימת), אבל הרבה פחות על הקבוצה ומידת ההצלחה שלה.

כל קבוצה קולעת מעל 100 נקודות, מוסרת בערך 25 אסיסטים ולוקחת בערך 40 ריבאונדים ואפשר להסתכל על טריפל דאבל כמצב בו שחקן אחד לקח חלק גדול יחסית מכל שלושת ה"עוגות".

זה מודגש במיוחד אצל אוקלהומה שבה יש באופן די קבוע בשנים האחרונות שחקן או יותר שלא תורם הרבה באף אחת מהקטגוריות. למשל, אם במקום ווסברוק+גראנט היה צמד שנותן את אותה תפוקה, אבל בלי שמישהו מהם מתקרב לט"ד, כנראה שהקבוצה הייתה מצליחה באותה המידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 12:14 pm 
Senior

אבל עובדתית נורטון הראה שיש קשר ברור לגמרי בין ט"ד להצלחה של הקבוצה (קרי - נצחון או הפסד באותו המשחק).
אני מוכן לקבל טענה שזה משהו דו-כיווני: במשחק שבו אתה מנצח יותר קל לך להגיע לט"ד כנראה, כי יש אפשרות ששיחקת נגד קבוצה חלשה, או שהמשחק הקבוצתי זרם ולכן מסרת יותר אסיסטים, או ששלטתם בריבאונד וכו',
אבל אני לא מבין את הטענה שט"ד לא מעיד על הצלחה קבוצתית - עובדתית, הוא כן מעיד משהו על זה.

אני מסכים שהסטטיסטיקה הזו נעשתה אוברייטד, אבל באופן כללי - סטטיסטיקות יוצאות דופן הפכו לאוברייטד בשנתיים האחרונות (ובעיקר העונה). המספרים שטאונס מעמיד העונה, למשל, היו נראים מדהימים ב2005, היום הוא נחשב למישהו שלא ממש עומד בציפיות.
צריך לקחת את כל המספרים ה'קלאסיים' בפרופורציות אחרות, אבל זה לא אומר שאין להם משמעות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 3:04 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אבל אני לא מבין את הטענה שט"ד לא מעיד על הצלחה קבוצתית - עובדתית, הוא כן מעיד משהו על זה.

לא מעיד אלא מרמז.
עובדה שאפשר להיות במאזן 4-1 שלילי למרות זאת.

כשמסתכלים על מי שעשה טריפל דאבלים בשנים האחרונות - על מי מדובר נורטון?
אני מניח שרובם שחקנים מובילים שמשחקים בקבוצות מובילות.
אם לשחקן מוביל יש משחק דומיננטי, זה כבר מעלה את הסיכוי של הקבוצה שלו לנצח
ואם מדובר בקבוצה חזקה, האחוזים לא עולים משמעותית אלא רק במידה מסוימת.

אם ממש רוצים לעמוד על חשיבות הטריפל דאבל להצלחה אולי בכלל צריך להשוות עם משחקים טובים סטט׳ שאינם טריפל דאבלים (נגיד 8 ריבאונדים במקום 10).

נערך לאחרונה על ידי Att בתאריך ד' מרץ 20, 2019 3:31 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 3:07 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אני מסכים שהסטטיסטיקה הזו נעשתה אוברייטד, אבל באופן כללי - סטטיסטיקות יוצאות דופן הפכו לאוברייטד בשנתיים האחרונות (ובעיקר העונה). המספרים שטאונס מעמיד העונה, למשל, היו נראים מדהימים ב2005, היום הוא נחשב למישהו שלא ממש עומד בציפיות.

הוא לא עומד בציפיות בגלל ההגנה שלו (מינסוטה מקום 24 בליגה ביעילות הגנתית).
התקפית הוא אחד הסנטרים המובילים בליגה.
מעבר לזה, זו לא הפתעה שקבוצה שיש לה כוכב אחד לא מצליחה להגיע לפלייאוף. מיניסוטה צריכה לחשב מסלול מחדש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 3:40 pm 
Senior

עצם ההנחה שלך ששחקנים שעושים ט"ד משחקים בקבוצות טובות כבר מעידה על הנחה של קשר מסוים בין זה לבין הצלחה קבוצתית.
זה אומר או שאתה מניח שזה ספציפית תורם לזה, או ששחקנים טובים הנם אלו שעושים ט"ד, או שקבוצות טובות סתם נהנות לאסוף שחקנים שעושים ט"ד.
בכל מקרה, מרגע שיש מאזן שהוא כל כך מעל 50% בנצחונות לשחקנים שעשו ט"ד מראה שזה כן מקושר עם הצלחה קבוצתית, לאו דווקא גורם להצלחה כזו, אולי אפילו נובע ממנה, אבל בטוח מקושר אליה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 3:46 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
עצם ההנחה שלך ששחקנים שעושים ט"ד משחקים בקבוצות טובות כבר מעידה על הנחה של קשר מסוים בין זה לבין הצלחה קבוצתית.
זה אומר או שאתה מניח שזה ספציפית תורם לזה, או ששחקנים טובים הנם אלו שעושים ט"ד, או שקבוצות טובות סתם נהנות לאסוף שחקנים שעושים ט"ד.
בכל מקרה, מרגע שיש מאזן שהוא כל כך מעל 50% בנצחונות לשחקנים שעשו ט"ד מראה שזה כן מקושר עם הצלחה קבוצתית, לאו דווקא גורם להצלחה כזו, אולי אפילו נובע ממנה, אבל בטוח מקושר אליה.

מקושר כן אבל לא נובע ממנה בהכרח.

אני מניח שלרוב שחקנים טובים הם אלו שמגיעים לסטט׳ הזאת אבל אני לא חושב שיש יתרון גדול בכך שמישהו עושה סטט׳ כזו:
12 נק׳, 10 אסיסטים ו-10 ריבאונדים
על פני סטט׳ כזו:
20 נק׳, 11 אסיסטים ו-9 ריבאונדים (או כל משחק דומיננטי כמו ה-40 נק׳ ו-15 ריבאונדים של אמביד מול מילווקי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 3:50 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:

מעבר לזה, זו לא הפתעה שקבוצה שיש לה כוכב אחד לא מצליחה להגיע לפלייאוף. מיניסוטה צריכה לחשב מסלול מחדש.

אני אדלג מעל הפילוסופיה הרגילה שלך שהכנסת לפה ואנסח את דבריי אחרת:
משנת 96 עד 2014 רק 7 פעמים שחקן עשה 24+ ו12+ למשחק, שלוש מתוכן של שאקיל, אחת של דאנקן, אחת של גארנט, 2 של קווין לאב.
העונה יש 4 שחקנים כאלו.
בחרתי את הסטט' הזו לא סתם - זה מה שטאונס עושה העונה. פעם היית עושה דבר כזה וכולם היו מדברים עליך, היום אף אחד לא מתרגש מזה שטאונס עושה את זה וגם לא מדיוויס שעושה את זה.
הפרספקטיבה פשוט צריכה להשתנות כלפי מה שנחשב פעם לסטטיסטיקה מפלצתית, זה מה שאני מנסה להגיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 3:53 pm 
Senior

Att כתב:
stavs כתב:

מקושר כן אבל לא נובע ממנה בהכרח.

אני מניח שלרוב שחקנים טובים הם אלו שמגיעים לסטט׳ הזאת אבל אני לא חושב שיש יתרון גדול בכך שמישהו עושה סטט׳ כזו:
12 נק׳, 10 אסיסטים ו-10 ריבאונדים
על פני סטט׳ כזו:
20 נק׳, 11 אסיסטים ו-9 ריבאונדים (או כל משחק דומיננטי כמו ה-40 נק׳ ו-15 ריבאונדים של אמביד מול מילווקי).

לא טענתי אחרת, התגובה שלי הייתה כנגד זה שכתבו שט"ד לא מעיד על הצלחה קבוצתית, אבל הנה - נורטון הראה שזה כן מעיד על זה.
אני מסכים שיש הערכת יתר למספרים עגולים בהקשר הזה, אבל לתחושתי ווסטברוק השנוא קצת גרם להערכת חסר של ההשפעה של טריפל דאבל, אפילו אצל ווסטברוק עצמו הקבוצה מנצחת הרבה יותר כשהוא עושה את זה, אז כנראה שזה כן תורם לקבוצה יותר ממה שאנחנו הציניים חושבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 4:02 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:
stavs כתב:

אני אדלג מעל הפילוסופיה הרגילה שלך שהכנסת לפה ואנסח את דבריי אחרת:
משנת 96 עד 2014 רק 7 פעמים שחקן עשה 24+ ו12+ למשחק, שלוש מתוכן של שאקיל, אחת של דאנקן, אחת של גארנט, 2 של קווין לאב.
העונה יש 4 שחקנים כאלו.
בחרתי את הסטט' הזו לא סתם - זה מה שטאונס עושה העונה. פעם היית עושה דבר כזה וכולם היו מדברים עליך, היום אף אחד לא מתרגש מזה שטאונס עושה את זה וגם לא מדיוויס שעושה את זה.
הפרספקטיבה פשוט צריכה להשתנות כלפי מה שנחשב פעם לסטטיסטיקה מפלצתית, זה מה שאני מנסה להגיד.

אף אחד לא מתרגש כי:
1. כולם מבינים שהמספרים מנופחים בגלל החוקים החדשים.
2. כולם מבינים - לא רק אני (אם כי נורטון ואני עוד בוויכוחים בעניין הזה) - שהגנה היא קריטית לסנטר ושטאונס הוא שחקן פגום, במובן מסוים.
קשה להתלהב משחקן שלא בטוח עד כמה הוא תורם לך לטור הנצחונות, בעודו פוגע בך בצד השני.
3. הקבוצה שלו לא מצליחה. זו לא בהכרח אשמתו של טאונס אבל מיניסוטה היא קבוצה שהתפרקה במובן מסוים מהתקוות (הרבות) שהיו לה. זה לא מושך במיוחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 20, 2019 7:44 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
סך הכל מאזן נצחונות בהיסטוריה, כששחקן משיג טריפל דאבל - 75% בערך (לא ספרתי, אבל אלו הנתונים שמצאתי ברשת)
סך הכל מאזן נצחונות בשלוש השנים האחרונות, כששחקן משיג טריפל דאבל - 72% (את זה דווקא כן ספרתי אחד אחד)
סך הכל מאזן נצחונות בעונה האחרונה, כששחקן משיג טריפל דאבל - 65% (69 מתוך לא פחות מ 105 טריפל דאבלים עד כה העונה).
מה זה אומר? נראה לי שזה אומר שטריפל דאבל זה עדיין דבר די חיובי, גם אם מעט פחות מפעם.

יפה לראות את ההדרגתיות באחוזי ההצלחה ביחס לזמן.
נקודת ההשוואה (הלא קלה לביצוע) של כל נתון בפני עצמו צריכה להיות לא למאזן של 50%, אלא למאזנם היחסי של אותן קבוצות שמהם אותם השחקנים שעשו את הטריפל-דאבל (שאני מניח שהם לרוב קבוצות עם מאזן חיובי), שלא לומר למאזן של אותן הקבוצות במשחקים בהם הכוכב הגדול (שהוא לרוב מי שעושה את הטריפל-דאבל) כשיר ומשחק...
לכן 65% זה נתון לא ממש מרשים לטעמי.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 1:41 am 
Sophomore

אם הבדיקה היא בתוך אוקלהומה (עשה או לא עשה טריפל דאבל), זה קצת בעייתי לשפוט אם זה עוזר או לא. יכול להיות שבשיטה הנוכחית שנועדה לאפשר לווסטברוק לקחת ריב' בשפע, זה עוזר (כי אם הוא גם סוגר לריבאונד כמו סנטר וגם לא מצליח לקחת ריב' אז המצב דפוק לגמרי), אבל אף אחד לא אמר ששיטת המשחק של אוקלהומה חייבת להיות כזאת שתמקסם את היכולת של ווסטברוק לקחת ריב'.

בכל אופן טריפל דאבל אומר משהו טיפה שונה אצל כל שחקן, אבל אצל רוב השחקנים (שהם לא ווסטברוק... ונדמה לי שגם דונצ'יץ' כרגע נמצא במרדפי טריפל-דאבלים קצת. אבל מאמין שזה ירגע כשתהיה תחרות במשחקים של דאלאס בעונה הבאה), זה מייצג את זה ש-"הולך להם טוב במשחק הזה באופן מיוחד". וזה בטוח נמצא בקורלציה לניצחונות. למה לא?
אם לפייטון פתאום משהו מסתדר בקליעה, אז הוא יעבור 10 נק', ואולי יצאו אליו יותר, ואז אחרים ישארו יותר פנויים והוא גם ימצא אותם לזריקות פנויות ואז גם ימסור יותר מהממוצע שלו, וכו' וכו'...

מה שאני מנסה לומר הוא:
שחקן שבאופן רגיל לא עושה טריפל דאבלים, ולא רודף אחרי טריפל דאבלים, שמשחק בשיטת משחק שלא מדגישה את הצורך לייצר שיאי טריפל דאבלים (כמו אצל ווסטברוק) - כשהוא עושה טריפל דאבל, זה אומר שהיה לו משחק טוב יותר מהרגיל, או שלקבוצה היה משחק טוב יותר מהרגיל. למה שלא יגיע גם עם ניצחון?

מסכים עם מי שאמר שווסטברוק פגע נואשות במוסד הטריפל-דאבליות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 2:03 am 
Sophomore

וגם הייתי מוציא מהסטט את אותם טריפל דאבלים שהושגו בהארכות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 2:24 am 
Hall of Famer

מאנו כתב:
מה שאני מנסה לומר הוא:
שחקן שבאופן רגיל לא עושה טריפל דאבלים, ולא רודף אחרי טריפל דאבלים, שמשחק בשיטת משחק שלא מדגישה את הצורך לייצר שיאי טריפל דאבלים (כמו אצל ווסטברוק) - כשהוא עושה טריפל דאבל, זה אומר שהיה לו משחק טוב יותר מהרגיל, או שלקבוצה היה משחק טוב יותר מהרגיל. למה שלא יגיע גם עם ניצחון?

יכולהיות שזה מעיד שהיה לו משחק טוב יותר מהרגיל אבל לא בהכרח -
1. זה לא מעיד בכלל על ההגנה שלו.
2. זה לא מעיד על האחוזים מהשדה.
3. לא מעיד על מספר איבודים.

אלו שלושה מדדים קריטים לניצחון.

וגם יש שחקנים שאם יעשו טריפל דאבל (אם אמביד ימסור 10 אסיסטים פתאום), זה לא אומר בהכרח שהיה להם משחק טוב מהרגיל.
אולי זה מרמז על אסטרטגיה של הקבוצה היריבה שעושה עליו דאבל טים בכל הזדמנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 3:08 am 
Hall of Famer

אני מאד אוהב איך כל הת'רד הזה הוא תיאוריות על גבי תיאוריות כשהיחיד שבודק נתונים הוא אני
המאזן של ווסטברוק בטריפל דאבלים:
27-102

אפילו בלי לבדוק אין ספק שזה מאזן טוב יותר מזה של המשחקים בהם הוא לא נתן ט'ד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 6:24 am 
Hall of Famer

תבדוק את המאזן שהוא קולע מעל 50 אחוז

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 7:57 am 
Hall of Famer

מה אני, הסנג'ר שלך. תבדוק אתה במקום לקשקש תיאוריות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 10:12 am 
Hall of Famer

נורטון, העונה אולי זה פחות וגם ווסטברוק משיג פחות ט"ד, אבל בעבר המשחק של אוק סיטי היה כולו סביב ווסטברוק ומה הוא עושה עם הכדור. אז בוודאי שט"ד של ווסטברוק הראה משחק שבוא הוא היה טוב יותר ומאחר וכל התקפת אוק סיטי הייתה משועבדת לווסטברוק, אז זה גם התבטא בניצחונות. אוק סיטי הביאה את עצמה למצב שבו בשביל לנצח שחקן אחד צריך להיות מצויין. בדיוק כמו הרצף של יוסטון והארדן העונה, שהרוקטס היו לחלוטין תלויים ביכולת של הזקן להתעלות. זה שהוא התעלה ונתן את מה שצריך, זה אומר שזאת האסטרטגיה ההתקפית שהרוקטס רוצים לראות?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 11:11 am 
Junior

Att כתב:
כולם מבינים - לא רק אני (אם כי נורטון ואני עוד בוויכוחים בעניין הזה) - שהגנה היא קריטית לסנטר ושטאונס הוא שחקן פגום, במובן מסוים.

באמת יוקיץ' הזה הוא נטל על דנבר... יש מצב שאוקלהומה יתנו את אדאמס על יוקיץ'?
כל שחקן שלא שומר הוא שחקן פגום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 12:34 pm 
Hall of Famer

מאיפה הגעת למסקנה שיוקיץ' לא שומר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 21, 2019 4:59 pm 
Junior

מלראות אותו משחק... לטעמך יוקיץ' שומר (לפחות) ממוצע בליגה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: doron_ke, Google [Bot] ו 43 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה