סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 25, 2024 4:21 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: סופרסטארים בליגה
הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2019 11:09 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אז הנה ספוילר - אני די בטוח שאדרג את לברון רק במקום הרביעי ברשימת הסמול פורוורדים הקרובה (אחרי דוראנט, קוואי ופול ג'ורג'). ויש סיכוי שגם זה יהיה בחסד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2019 11:12 pm 
Hall of Famer

זה בסדר, לכל אחד מותר לטעות לפעמים.
דרך אגב, דיבורים על מנהיגות. מה לגבי דוראנט שהולך לפרק את הקבוצה הכי טובה בהיסטוריה ומעמיד אותה במצב פגיע מאד העונה, כך שבשלב הזה הפסד האליפות העונה לא ממש יהיה הפתעה עם איך שהווריירס משחקים.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2019 11:24 pm 
Hall of Famer

ועל כן, כותרת הת'רד השכן מדברת על כך שדוראנט מפגר. ובאופן כללי, נדמה לי שדיברתי פה לא אחת ולא פעמיים על חוסר אהדתי את השחקן.
אבל כרגע הוא שחקן טוב מלברון, בלא מעט, בשני צדדי המגרש.

ואגב, אתמול, קלטתי משהו מעניין.
אני לא סופר בדיוק, אבל במשחקים בהם קרי שיחק השנה, הוא הוביל את רשימת הקלעים בערך חצי מהפעמים, דוראנט הוביל את הרשימה 30% מהזמן, וקליי תומפסון 20% מהזמן, בערך.
במשחקים בהם קרי לא שיחק, רק דוראנט הוביל את רשימת הקלעים, ומקומו של תומפסון נפקד לגמרי. תעשו עם המידע הזה מה שאתם רוצים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2019 11:44 pm 
Sophomore

לכל אלו שהגיבו לגבי מה שכתבתי על לברון - התכוונתי ליכולת שלו בלבד. זה שהוא מניאק וכל הקטע עם דיוויס לא קשור ליכולת שלו נטו.
וגם כתבתי שהארדן היחיד שאולי אולי היה מצליח להביא אותם לפלייאוף.
וכולם הזכירו את הלייקרס כמועמדת לפלייאוף כי.....לברון היה שם (לא בגלל שהם כבר כמה שנים רצופות לא בפלליאוף למשל)

עמוס, כל מילה (לגבי לברון)
לגבי דוראנט - הסיכוי היחיד שלו איכשהוא להיזכר כשחקן גדול* באמת יהיה ללכת לקבוצה שלא קרובה לאליפות ולקחת איתה אליפות (למשל ניו יורק והקליפרס) הוא יכול לקחת גם עוד 10 אליפויות עם ג.ס והן לא יהיו שוות שומדבר.
*גדול - לא טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2019 11:44 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
זה בסדר, לכל אחד מותר לטעות לפעמים.
דרך אגב, דיבורים על מנהיגות. מה לגבי דוראנט שהולך לפרק את הקבוצה הכי טובה בהיסטוריה ומעמיד אותה במצב פגיע מאד העונה, כך שבשלב הזה הפסד האליפות העונה לא ממש יהיה הפתעה עם איך שהווריירס משחקים.

מה הכוונה ב"הקבוצה הכי טובה בהיסטוריה"? הקבוצה איתו, שהפסידה שישה משחקי פלייאוף בשנתיים האחרונות, כשהוא זוכה בפעמיים ב-MVP של סדרת הגמר, או הקבוצה שהייתה לפני שהוא הגיע, ששברה שיא ניצחונות בעונה הרגילה אבל לא זכתה באליפות (בעונה השנייה כמובן)?
רוצה לומר: גולדן סטייט קיבלה את התואר של הקבוצה הטובה בהיסטוריה אחרי שדוראנט הגיע, והוא גם הוכיח את עצמו בתור השחקן הכי טוב של הקבוצה הזאת בשני הפלייאופים שלו איתם. לפני שהוא הגיע, היא הייתה קבוצה גדולה, שזכתה באליפות, גם יותר מהנה ומגניבה ואהודה, אבל כזאת שרק הפסידה אליפות ללברון, ומי יודע אם היו זוכים בעוד אליפות בשנתיים האלה בלי דוראנט.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' מרץ 30, 2019 11:50 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
ועל כן, כותרת הת'רד השכן מדברת על כך שדוראנט מפגר. ובאופן כללי, נדמה לי שדיברתי פה לא אחת ולא פעמיים על חוסר אהדתי את השחקן.
אבל כרגע הוא שחקן טוב מלברון, בלא מעט, בשני צדדי המגרש.

ואגב, אתמול, קלטתי משהו מעניין.
אני לא סופר בדיוק, אבל במשחקים בהם קרי שיחק השנה, הוא הוביל את רשימת הקלעים בערך חצי מהפעמים, דוראנט הוביל את הרשימה 30% מהזמן, וקליי תומפסון 20% מהזמן, בערך.
במשחקים בהם קרי לא שיחק, רק דוראנט הוביל את רשימת הקלעים, ומקומו של תומפסון נפקד לגמרי. תעשו עם המידע הזה מה שאתם רוצים.

לא בדקתי אם המידע הזה נכון, אבל גם אם כן, הוא לא מפתיע למדי.
דוראנט מסוגל לייצר לעצמו מצבי קליעה בלי שום בעיה. קליי הוא יוצר די בינוני שחייב שייצרו לו מצבי קליעה. בלי רכז כמו קרי שיסדר לקליי מצבי קליעה (בין אם ישירות או בין אם לייצר יתרון התקפי כלשהו שבסופו של דבר מנוצל על ידי זריקה של קליי), מן הסתם כמות מצבי הקליעה שלו תיפגע הרבה יותר משל דוראנט, שלא צריך את קרי בשביל לעשות נקודות.
בנוסף, כשקרי לא משחק, גולדן סטייט הולכים הרבה יותר לדוראנט וה-usage שלו עולה הרבה יותר מאשר של קליי.

הפועל "בנק יהב" ירושלים רואה ערך רב בקביעת הישגים ספורטיביים כקריטריון המרכזי להשתתפות במפעלים האירופאים ומכיוון שליגת האלופות מעניקה הזדמנות שווה לכל קבוצה באירופה להגיע למפעל, החליטה הקבוצה להירשם אליו בפעם הראשונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2019 11:19 am 
Junior

נפתח בזה שהעונה הזאת היא כישלון של לברון, אין שום ספק. הוא לא הגיע לפלייאוף שזה היה פחות או יותר הרף המינימאלי לעונה סבירה.

מבחינת יכולת כדורסל אז אפשר לחלק את העונה הזאת ל2 - לפני הפציעה בה לברון נראה כמו שחקן טופ 3-4 בדיוני הMVP (המוקדמים להחריד) ואחרי הפציעה שם גם לברון והלייקרס נראו פחות לא טוב בכלל.

אם מניחים שהפציעה השפיעה על לברון אז אולי הוא כבר לא הכוכב שהיה. אני אישית לא חושב שהפציעה השפיעה עליו פיזית (במשחקים האחרונים הוא מטביע כמו שלא הטביע כמה עונות) ולכן לא רואה סיבה שבעונה הבאה הוא יירד דרסטית במעמד שלו. לפי דעתי (המשוחדת כמובן) לברון הוא עדיין אחד מ3-4 השחקנים הטובים בליגה. כשלברון נפצע הלייקרס היו במאזן 20-14 ובמקום הרביעי במערב, כשלברון חזר הקבוצה הייתה במאזן 26-25 וחדר הלבשה מפורק (הרבה בגלל ההתנהגות שלו מחוץ למגרש).

האמירה לגבי שחקנים ששוים פלייאוף לבד היא קצת בעייתית... גם קובי פספס פלייאוף בשיא הקריירה ואף אחד לא חושד בו כפחות מסופר-סטאר.
דוראנט היה לוקח השנה את פיניקס לפלייאוף אם הוא היה במקום בוקר?
הארדן היה לוקח את דאלאס לפלייאוף אם הוא היה במקום לוקה?
קארי היה לוקח את הניקס לפלייאוף עם הסגל הנוכחי?
ראינו את הקאבס השנה אחרי העזיבה של לברון וג'ף גרין, ההבדל בין קבוצה במקום השלישי מהסוף לבין קבוצה בגמר המזרח.

קשה לדעת מה נגיד ההשפעה של קאווי על הקבוצה. טורנרטו בלעדיו במאזן 16-5 ואיתו במאזן 37-18. גם הספרס עונה שעברה היו קבוצה של 47 נצחונות בלעדיו.

בNBA הרבה זה עניין של סיטואציה והגדולה של שחקן לא יכולה להמדד בלי לבחון מי סביבו. אם ריי אלן לא קולע את השלשה הבלתי אפשרית הזאת נגד הספרס בגמר 2013 יכול להיות שכל הקריירה של לברון הייתה מתויגת כבאסט ... זה אומר שלברון שחקן יותר טוב כי אלן קלע את השלשה הזאת?

בקיצור - קשה לדבר על הישגיות של שחקן בלי לדבר עם מי סביבו.

לגבי מי השחקנים הכי טובים בליגה - בעייני יש שבעה שחקנים שהם המובילים ברגע כרגע - יאניס, קארי, לברון, דוראנט, הארדן, קאווי ואמביד. לטעמי קאווי ואמביד בתחתית הרשימה בעיקר כי הם טעוני הוכחה (יאניס כל כך טוב העונה שהוא מקבל הקלות).
אם לברון לא הושפע מהפציעה הוא לטעמי מעל קארי ובאותו לבל עם דוראנט (אחרי הארדן ויאניס), אם הפציעה השפיעה עליו והיכולת הגרועה שאנחנו רואים היא פיזית ולא מנטלית אז לברון עונה הבאה כבר לא יהיה חלק מהשביעיה הזאת (שתהפוך לשישיה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' אפריל 01, 2019 11:14 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
האמירה לגבי שחקנים ששוים פלייאוף לבד היא קצת בעייתית...
ראינו את הקאבס השנה אחרי העזיבה של לברון וג'ף גרין, ההבדל בין קבוצה במקום השלישי מהסוף לבין קבוצה בגמר המזרח.
[

בדיוק :)

אני מאמין אגב שקארי היה מוביל את הניקס לפלייאוף במזרח. הארדן את דאלאס? יכול מאוד להיות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2019 8:57 am 
Junior

עם קארי בניקס אני מסכים, לא צריך הרבה כדי להכנס לפלייאוף במזרח (כאמור לברון שלא מספיק לבד לפלייאוף במערב היה ההבדל בין מקום 3 מהסוף לגמר המזרח בקאבס).

כנראה שגם הארדן היה מצליח להשתחל לפלייאוף עם דאלאס :D לא ראינו סקורר כזה מאז קובי (שגם כאמור הפסיד פלייאוף)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2019 12:04 pm 
Hall of Famer

sheky כתב:
עם קארי בניקס אני מסכים, לא צריך הרבה כדי להכנס לפלייאוף במזרח (כאמור לברון שלא מספיק לבד לפלייאוף במערב היה ההבדל בין מקום 3 מהסוף לגמר המזרח בקאבס).

כנראה שגם הארדן היה מצליח להשתחל לפלייאוף עם דאלאס :D לא ראינו סקורר כזה מאז קובי (שגם כאמור הפסיד פלייאוף)

אז אתה מסכים איתי, בגדול.

זה אולי לא יהיה נכון תמיד, באופן אבסולוטי, כי יש עוד לא מעט גורמים בדרך אבל סופרסטאר לרוב = פלייאוף מובטח.

אם אתה מוסיף את קארי לניקס, אחת הקבוצות החלשות בליגה ואתה מקבל קבוצת פלייאוף
או מוסיף את הארדן במקום לוקה ומקבל קבוצת פלייאוף בדאלאס אז... there you go.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2019 12:45 pm 
Junior

מצד שני אני לא חושב שאם אתה שם את סטפ בפיניקס\דאלאס אתה מקבל קבוצת פלייאוף (במקום בוקר ולוקה בהתאמה)
אני גם ממש לא בטוח שקאווי בניקס שווה פלייאוף.

נגיד את זה ככה - אני מעריך את יכולת הסקורינג של הארדן ומודע לחולשת המזרח :) אני לא חושב שיש שחקן ששווה פלייאוף בפני עצמו במערב (אולי הארדן )

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 02, 2019 3:54 pm 
Hall of Famer

אם ההנהלה של דאלאס הייתה רוצה להגיע לפלייאוף וקארי היה שם (שילוב הגיוני בסך הכל), אני מאמין שהם היו מגיעים לפלייאוף.
לא יודע לגבי פיניקס בגלל שההגנה שלהם נוראית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 8:47 am 
Senior

זה מרגיש לי כמו זמן טוב להקפיץ.

אז מי השחקן הטוב בעולם כיום?
עדיין החשוד העיקרי שלי הוא לברון של הפלייאוף, כל עוד לא ראיתי בעיני אחרת, אבל לברון של הפלייאוף לא איתנו, אז הוא יוצא מהדיון.

האינסטינקט הראשוני שלי היה לומר שדוראנט ראשון והארדן שני, אבל לדוראנט יש את 'הצוות המסייע' אולי הכי טוב בהיסטוריה, סביב הארדן יש קבוצה בינונית וכרגע הפייט שם שווה כוחות בערך אז קשה לי עם הקביעה הזו.

קוואי לגמרי קופח בדיונים הקודמים מבחינתי ויאניס אולי עוד לא צמצם את סימני השאלה סביבו לאפס מוחלט, אבל לגמרי מראה שהוא פור ריל.
עדיין הייתי אומר שדוראנט והארדן 1-2, יאניס 3, קוואי 4, קארי 5 ואמביד 6, אבל הרביעייה הראשונה מאוד צמודה לדעתי. לקוואי גם יש קייס למקום ראשון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 9:13 am 
Hall of Famer

מסכים בגדול

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 9:15 am 
Hall of Famer

ואחריהם נדמה לי שליחארד ויוקיץ מיצבו את עצמם עמוק בעשירייה, אולי גם באטלר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 10:00 am 
Hall of Famer

תראו איך פלייאוף אחד משנה את כל התמונה. נורטון, רק בקיץ דירגת את לילארד במקום השביעי, לא בליגה, אלא בעמדה שלו. זה קרה בגלל שהקבוצה שלו והוא אישית אכזבו מול הפליקנס וג'רו הולידיי. עכשיו הוא אצלך בין 10 השחקנים הטובים בליגה, בגלל שפורטלנד ניצחו קבוצה מאכזבת של הת'אנדר ואולי גם בגלל שהוא קלע סל ניצחון פסיכי בסדרה הזאת.
זאת העונה השביעית של לילארד באן.בי.איי. אנחנו יודעים טוב מאד מי הוא. עם כל ההערכה ליכולת הסקורינג שלו הוא לא בין 10 השחקנים הטובים בליגה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 10:53 am 
Sophomore

אני חושב להפך
ההופעה של לילארד בפלייאוף הנוכחי יותר טובה משל קיירי, קארי, ווסטברוק, סימונס, לאורי וכריס פול.
הוא נותן את ההופעה הכי טובה מכל הרכזים בליגה. שווה התקדמות של כמה מקומות בדירוג לדעתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 11:10 am 
Hall of Famer

עמוס לב כתב:
תראו איך פלייאוף אחד משנה את כל התמונה. נורטון, רק בקיץ דירגת את לילארד במקום השביעי, לא בליגה, אלא בעמדה שלו. זה קרה בגלל שהקבוצה שלו והוא אישית אכזבו מול הפליקנס וג'רו הולידיי. עכשיו הוא אצלך בין 10 השחקנים הטובים בליגה, בגלל שפורטלנד ניצחו קבוצה מאכזבת של הת'אנדר ואולי גם בגלל שהוא קלע סל ניצחון פסיכי בסדרה הזאת.
זאת העונה השביעית של לילארד באן.בי.איי. אנחנו יודעים טוב מאד מי הוא. עם כל ההערכה ליכולת הסקורינג שלו הוא לא בין 10 השחקנים הטובים בליגה.

המממ, בלי קשר להופעה שלו בפלייאוף העונה, אני חושב שיש לו קייס טוב לרכז השני בטיבו בעולם.
ווסטברוק מזמן לא שם, פול בנסיגה, סימונס לא קפץ קדימה, על וול בכלל אין מה לדבר...
לילארד הוא מנהיג חיובי, יש לו קליעה מצוינת מבחוץ א-לה קארי, הוא חודר לסל ומוסר ברמה טובה.
אם כבר אפשר לטעון שהדירוג שלו בשנה שעברה היה מושפע מדי מאפקט האחרונות וההתמודדות מול הפליקנס.

היחיד שניתן לחשוב עליו כמי שנותן פייט הוא קיירי. השניים צמודים מאוד.
אני אישית מעדיף את לילארד כי הוא מנהיג טוב יותר אבל יש כאלו שיעדיפו את קיירי (שאחרי הכל הוא מס׳ 2 מצוין; כבר זכה באליפות ככזה) וזה הגיוני לא פחות.

גם יוקיץ׳ וגם לילארד שניהם מס׳ 2 בעמדה שלהם בעיניי.
ככאלו זה שם אותם בטופ10 בליגה. נדמה לי שהם שניהם שם ברשימה שערכתי לאחרונה באחד הת׳רדים (היו שם 20-25 שחקנים)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 11:44 am 
Junior

בעיני לילארד בוודאי בין ה-10 הטובים בעולם.
דוראנט, הארדן, יאניס, קוואי, קארי, אמביד, לברון, יוקיץ', לילארד וקיירי. משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 11:50 am 
Hall of Famer

כן, זה נראה הגיוני. פול ג׳ורג׳ הוא אולי היחיד שמאתגר את הרשימה הזו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 11:53 am 
Hall of Famer

רשימה לא טובה אבל נרחבת יותר שאפשר להתחיל לשחק איתה (אם רוצים):

קוואי
דוראנט
הארדן
קארי
לברון
--
יאניס
אמביד
--
יוקיץ׳
לילארד
קיירי
פול ג׳ורג׳
--
תומפסון
אולדיפו
דיוויס
סיאקם
דריימונד גרין
פול
גריפין
ביל
קאפלה
אל הורפורד
גובר
מקולום
מידלטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 11:54 am 
Senior

Att כתב:

ובאמת לא בא לי לפתוח את הדיון הזה שוב, אבל גם אנתוני דיוויס.

בלי קשר, עוד מגמה שמסתמנת אצלי לפחות בפלייאוף הזה, היא של סיווג של קארי כקרוב יותר ל-לילארד מאשר להארדן, אבל אולי אני קצת מגזים לנוכח שני המשחקים האחרונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 12:04 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
Att כתב:

ובאמת לא בא לי לפתוח את הדיון הזה שוב, אבל גם אנתוני דיוויס.

יכולהיות. הייתה לו עונה נוראית אבל הוא יכול להיות שחקן טופ10 בכיף
אם הכל יתחבר אצלו והוא יתאמץ יותר בהגנה, תחת מאמן טוב יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 4:19 pm 
Hall of Famer

סטף בירידה, זה ברור ובעיקר מאד חבל

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 07, 2019 4:59 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:
סטף בירידה, זה ברור ובעיקר מאד חבל

לא ראיתי את רוב המשחקים של הווריורס בפלייאוף עד כה. עד כמה זה מורגש? האם הוא עדיין טופ5 בליגה או שכבר לא?
לווריורס יש לא מעט החלטות בקיץ. דוראנט סביר להניח יעזוב...
גרין וקליי לקראת חידוש חוזה. אני מניח שהם ישאירו את שלושת המוסקיטרים ביחד אבל זה אם קארי נחלש, הסיכוי שלהם לשחזר את הריצות של העבר הוא לא גבוה...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 60 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: B.Grant44, G, Google [Bot], uriel17 ו 156 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה