סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 23, 2024 3:10 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 7:07 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
נורטון כתב:
לברון במשך רוב הקריירה שלו הוא רכז מוחלט. בלייקרס השנה, אפילו בדקות בלי רונדו, זה לא היה נכון. והנה הסיבה - ההתקפה הקלאסית של לברון במשך כל הקריירה היא לקחת את הכדור מהאמצע חזק לסל או למסור את המסירה הכמעט יחידה לקלעי השלוש.

אני מסכים שזה מה שהוא פחות או יותר עשה בהתקפה בעבר, פלוס פוסטאפים מאז התקופה במיאמי. זה פשוט לא תפקיד של רכז ובטח לא מה שהוא עשה בפלייאוף/השנה בלייקרס.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 7:25 am 
Hall of Famer

אז מה תפקיד של רכז?
מבחינתי לברון הוא רכז לחלוטין, מה שכן - הוא לא פוינט גארד, ובעיניי יש הבדל עצום (גם ג׳וקיץ׳ הוא רכז ולא פוינט גארד למשל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 9:15 am 
Hall of Famer

בשבילי רכז בעברית=פוינט גארד.
אז אחרי שסגרנו את ההגדרות, אני טוען שהשנה לברון עשה הסבה לפוינט גארד של הלייקרס בניגוד לתפקוד שלו בשנים הקודמות. בשנים הקודמות לברון היה כמו כל סקורר שמחזיק את הכדור ביד ומקבל החלטות. לפי ההגדרה שלך, קובי בוודאי היה הרכז של הלייקרס, טי-מאק הרכז של יוסטון ועוד ועוד סקוררים ששיחקו עם הכדור ביד וגם ידעו למסור מדי פעם (כן, אני מדבר עליך מלו, אתה לא שייך לחבר'ה הללו).
ובהתאם להגדרות הללו יוקיץ' לא רכז. יוקיץ' מנהל את המשחק של הנאגטס. אם בעבר הייתה את עמדת הפוינט פורוורד, שדון נלסון המציא במילווקי ולארי בירד היה המפורסם מביניהם. שחקן שמנהל את המשחק מעמדת הפורוורד, אז יוקיץ' הוא פוינט סנטר.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 14, 2020 11:01 am 
Senior

אני לא יודע, העמדות משנה לשנה מטשטשות לגמרי ולמען האמת אני חושב שהכדורסל בNBA כבר משוחק לפי מבנה עמדות אחר לגמרי ממה שהיינו רגילים, אבל גם יוקיץ' וגם לברון יכולים להיחשב אפילו פוינט גארדים אצלי.
יוקיץ', בעיקר בדקות בהן מארי לא היה על המגרש, אבל לא רק, הוביל כדור מהחצי שלו עד לקו השלוש, הניע את התרגילים וההתקפה ועשה בתכלס כל מה שפוינט גארד עושה חוץ מלשמור על הפוינט גארד היריב ולהיות זה שמחזיק את הכדור בפיקנרול.

לברון זה כבר מקרה עוד יותר מובהק - ברוב הדקות שלו על המגרש הוא שיחק כשלידו רק שחקני כנף (דני גרין, קולדוול פופ, קוזמה, מוריס) וגבוהים (דיוויס, מגי והווארד), בהרכבים כאלו אין ספק שלברון הרכז, גם בלי להתייחס בכלל לUSAGE שלו ולזמן החזקה בכדור.
הרכזים המשמעותיים האחרים בסגל היו קארוסו ורונדו, כשקארוסו על המגרש הוא שיחק הרבה יותר בכנפיים מאשר כרכז ובמקרה של רונדו אני יכול לקבל אחרת, אבל זה די מה שעמוס טען - במרבית הזמן לברון לא רק תיפקד דה-פאקטו כרכז, אלא היה השחקן היחיד שאיכשהו יכול להיות מוגדר כפוינט גארד בהרכב של הלייקרס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 29 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 23 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה