סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 1:30 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: דראפט 2021
הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 11:16 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
השנה לא התעמקתי מספיק בשביל לפרסם מוק דראפט, שגם אין לי כ"כ זמן להשקיע בו...אבל כמה מחשבות ממה שכן הספקתי להבין:

- לדעתי לרוקטס יש חתיכת דילמה, גם מנקודת מבט של קבוצה שמתחילה להיבנות מחדש (וצפויות לה עוד שתי בחירות לוטרי משלה בשנתיים הבאות, לקראת דראפט 2024 הם יצטרכו לשאוף כמה שיותר גבוה, כי הבחירה שלהם תלך לאוקלהומה). האם לשריין סקורר כמו גרין, שמסוגל לייצר מצבי קליעה לעצמו (והתקווה שעם הזמן גם לאחרים), כבר בשלב הראשוני של הבנייה; או ללכת על הפרוספקט המגוון והמעניין יותר, מובלי? האם שווה להתחשב שנה מראש במצבת הפרוספקטים המובילים של הדראפט הבא (כרגע דומיננטיות יחסית לביגמנים בהשוואה לשחקני קו אחורי), או שכמו שלא מתחשבים בהתאמה לסגל הנוכחי (למשל, כריסטיאן ווד), אז גם לא צריך להיכנס ללופים האלה?

כמובן שזה הרבה מעבר לכך, אחד הסייגים הבולטים בקשר למובלי זה המוטור שלו. בהקשר זה מעניין לקרוא שהוא וסאגס לא מעוניינים להגיע לאימונים אישיים ביוסטון, זאת מתוך הנחה שגרין כבר נעול שם. כך שאין לרוקטס הזדמנות להתרשם ממובלי פנים אל פנים, ומנגד לא נראה שהוא מוכן לעשות הכל כדי להיבחר שני ולא שלישי (יכול להיות שישנם שחקנים אפרו-אמריקאים שלא מעוניינים לשחק עבור פרטיטה? ועדיין, להגיע לקליבלנד במקום ליוסטון...).

- לגמרי יכול לראות את יוג'ירי מספק את ההפתעה הראשונה של הלילה ומעדיף את קומינגה על פני סאגס, ממש לא רק בגלל הסייז טייפ קאסט (סיאקם, אנונובי) והקשר האפריקאי...האפסייד שלו בהחלט גבוה יותר והרפטורס יכולים לתת לו להתבשל לאט ובינתיים להרכיב חמישייה סביב ואן וליט, טרנט ג'וניור, אנונובי וסיאקם.

- מסכים עם החבר'ה מדה רינגר בחדר מלחמה של המוק הדראפט שעשו עם ביל סימונס, הפרוספקט שהכי מתאים לווריורס כאן ועכשיו הוא פרנץ ואגנר. משום מה מדברים עליו כפיט אידיאלי לאורלנדו וסקרמנטו בבחירות שמיד אחרי הווריורס, כשבפועל הוא תפור בשביל השיטה של קר ויוכל לשחק גם 4 בהרכבי גרין-כסנטר (נראה לי שכבר אין הצדקה נוכחית לקרוא להם "חמישיות מוות").

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יולי 28, 2021 11:18 pm 
Junior

נורטון כתב:
שנגון הזה, נשמע שהוא סוג של קאנטר הדור הבא?
קאנטר לא שווה טופ 10 בדראפט ממוצע?

מבחינת הסקיל סט וההשוואות שנותנים לו, הוא יותר כמו שילוב של קנטר ואוקור...או בקיצור, ווצ'ביץ'.
קאנטר בימינו לא שווה 10 מיליון בשוק פרי אייג'נטס ממוצע...הוא לא יותר מבאק אפ. גם אם לא קל למצוא
כוכב בבחירות 5-10 ברוב הדראפטים, קבוצות בבנייה מקוות לקצת יותר מבאק אפ עם הבחירות האלה, נניח
שחקן חמישייה איכותי כמו מיקאל ברידג'ס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 2:29 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:

ממש ממש ממש לא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 2:32 am 
Hall of Famer

B.Grant44 כתב:
- לגמרי יכול לראות את יוג'ירי מספק את ההפתעה הראשונה של הלילה ומעדיף את קומינגה על פני סאגס, ממש לא רק בגלל הסייז טייפ קאסט (סיאקם, אנונובי) והקשר האפריקאי...האפסייד שלו בהחלט גבוה יותר והרפטורס יכולים לתת לו להתבשל לאט ובינתיים להרכיב חמישייה סביב ואן וליט, טרנט ג'וניור, אנונובי וסיאקם.

המממ, בלי קשר לדראפט, לא יודע כמה זמן סיאקם עוד יהיה שם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:33 am 
Junior

Att כתב:
B.Grant44 כתב:

המממ, בלי קשר לדראפט, לא יודע כמה זמן סיאקם עוד יהיה שם.

אולי, לך תדע עד כמה קבוצות יהיו להוטות להמר על חזרה שלו מפציעה קשה, עם הסכומים הגבוהים שנותרו בחוזה שלו. לדעתי החלפה ישירה שלו בפורזינגיס יכולה לעבוד עבור שני הצדדים, במיוחד אם הרפטורס מצליחים לצרף את סימונס בטרייד נפרד (לאורי והזכויות על מי שייבחר רביעי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:01 am 
Senior

shmueliki כתב:
לא קצת מוזר המיקום הצפוי הנמוך של האירופאים?

גארובה, שכבר עשה כמה וכמה דברים בנבחרת ספרד ובריאל מדריד (מבחינה מספרית וניסיון משחק במעמדים גדולים - הרבה יותר מאבדיה בהשוואה).
בנוסף יש שחקן טורקי בשם Alperen Şengün (שחגג 19 השבוע).
בעונת 17-18 (כלומר בגיל 16.5 לערך) כבר רשם מספרים יפים (10.8 נק', 6.8 ר', 0.7 חס') בליגה הטורקית השנייה.
בעונה האחרונה קיבל MVP של הליגה הטורקית הראשונה (ממש כמו אבדיה) במדי בשיקטאש - עם ממוצעים שנראים אדירים:
https://www.eurohoops.net/en/tbl/120541 ... eason-mvp/

המספרים של שנגון בטורקיה מדהימים, אני גם תהיתי לא מעט פעמים איך זה עובר כל-כך בשקט.
אני מבין למה המיקום שלו במוקים לא מאוד גבוה (והוא בעיקר עם שונות מאוד גדולה, משהו כמו 9-21) - הוא חי יחסית בצבע אבל רק 2.06, לא ברור איך זה יתרגם לNBA ואני מניח שבעיקר יש חששות לגבי ההגנה שלו מול פיקנ'רול ובחילופים.
אבל מאוד התרשמתי ממה שראיתי ממנו - יש לו ארסנל מובים התקפי מרשים מאוד, בעיקר עם הגב לסל, אבל לא רק, וראיתי כמה טורקים ממש מהללים אותו על השיפור שעשה משבוע לשבוע העונה.
לי זה נראה כאילו אם הוא יחליט להישאר באירופה (ואני בספק אם זה יקרה), תוך כמה שנים הוא הגבוה הכי טוב ביבשת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 11:27 am 
Hall of Famer

נורטון כתב:
שנגון הזה, נשמע שהוא סוג של קאנטר הדור הבא?

טופ 10 זו הגדרה קצת חזקה, קאנטר שווה לדעתי חצי תחתון של הלוטרי בדראפט ממוצע, נניח טווח 8-15 (בדראפט 2011 שבו הוא נבחר הוא לא שווה טופ 10 נניח).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 12:12 pm 
מנהל פורום

stavs כתב:
shmueliki כתב:
לא קצת מוזר המיקום הצפוי הנמוך של האירופאים?

גארובה, שכבר עשה כמה וכמה דברים בנבחרת ספרד ובריאל מדריד (מבחינה מספרית וניסיון משחק במעמדים גדולים - הרבה יותר מאבדיה בהשוואה).
בנוסף יש שחקן טורקי בשם Alperen Şengün (שחגג 19 השבוע).
בעונת 17-18 (כלומר בגיל 16.5 לערך) כבר רשם מספרים יפים (10.8 נק', 6.8 ר', 0.7 חס') בליגה הטורקית השנייה.
בעונה האחרונה קיבל MVP של הליגה הטורקית הראשונה (ממש כמו אבדיה) במדי בשיקטאש - עם ממוצעים שנראים אדירים:
https://www.eurohoops.net/en/tbl/120541 ... eason-mvp/

המספרים של שנגון בטורקיה מדהימים, אני גם תהיתי לא מעט פעמים איך זה עובר כל-כך בשקט.
אני מבין למה המיקום שלו במוקים לא מאוד גבוה (והוא בעיקר עם שונות מאוד גדולה, משהו כמו 9-21) - הוא חי יחסית בצבע אבל רק 2.06, לא ברור איך זה יתרגם לNBA ואני מניח שבעיקר יש חששות לגבי ההגנה שלו מול פיקנ'רול ובחילופים.
אבל מאוד התרשמתי ממה שראיתי ממנו - יש לו ארסנל מובים התקפי מרשים מאוד, בעיקר עם הגב לסל, אבל לא רק, וראיתי כמה טורקים ממש מהללים אותו על השיפור שעשה משבוע לשבוע העונה.
לי זה נראה כאילו אם הוא יחליט להישאר באירופה (ואני בספק אם זה יקרה), תוך כמה שנים הוא הגבוה הכי טוב ביבשת.

זו בכל מקרה לא הנתון הרלוונטי בכלל (הוא לא צריך לנגוח בכדור!), אבל הוא רשום ברוב המקומות לפחות 2.08 ובמידות של נ.ב.א זה 2.11-2.13.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 1:23 pm 
Senior

אתה צודק שהוא רשום בחלק מהמקומות כ6-10, אבל אני רואה לא פחות מקומות שבהם הוא רשום כ6-9. יכול להיות שזה אומר שהוא 6-9 בלי נעליים ו6-10 עם ויכול להיות שזה סתם כי אין נתונים רשמיים, עד שלא נראה כאלו לא נדע (הדיווח היחיד שהצלחתי למצוא עכשיו זה על ווינגספן של 7-0 שזה...בסדר).
בכל מקרה, הנקודה שלי לא הייתה שהוא אנדרסייזד, כמו שנראה שהוא לא הולך להיות גדול מרוב הסנטרים שהוא יפגוש מולו, ככה שלא ברור כמה הוא יוכל לחגוג בצבע כמו שחגג בטורקיה.
אם הוא באמת 2.10-2.11 עם נעליים זה כבר משהו אחר והיפוך אותי להרבה יותר אופטימי לגביו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 3:20 pm 
Senior

7. ג'ונתן קומינגה, SF, 6-7, שיחק בG-LEAGUE IGNITE:

בשבועות האחרונים קומינגה צנח וצנח מהמקום ה4-5 עד למקום 9 אפילו במוקים מסוימים.
עכשיו כמה אתרים מדברים עליו במקום ה7 דווקא לווריורס, שאני די ציפיתי שיילכו על שחקן בשל יחסית (אבל הדיבור הוא שאולי זה יקרה בבחירה ה14 וה7 תשמש לבחירת אפסייד).
קומינגה עושה רושם כפרוספקט הכי שנוי במחלוקת - מאוד קל לראות מה מושך בו, הוא אתלט מעולה, יש לו סייז, הוא יודע להוריד כדור לרצפה.
אבל הוא בוסרי, דיווחים על בחירת זריקות רעה, על משחק בחוסר חשק, ובניגוד לגרין שהמנייה שלו טיפה ירדה בתחילת עונת הג'י ליג ואז עלתה בחזרה ככל שהעונה התקדמה, אצל קומינגה נראה שככל שהוא שיחק יותר ככה יותר אנשים ירדו מהעגלה שלו.
אבל אין ספק שהכשרון שם ונראה שהוא עוד עשוי להיות גניבה גדולה, או פלופ גדול.
15.8 נק' ו7.2 ריב' למשחק בג'י ליג, אבל באחוזים רעים ממש (38-24-62)

8. מוזס מודי, SG, 6-6, טקסס-טק:

אני הולך לפי NBADRAFT ששמו אותו 8, למרות שבמוקים אחרים הוא בדרך-כלל נמוך יותר.
גארד ארוך, שאמור להיות סוג של 3&D.
נראה שחקן שלא צריך הרבה את הכדור ביד, הרבה מאוד שלשות מהפינות, האחוזים (35.8%) לא מדהימים, אבל בNBA כשההגנות לא מתרכזות בו התקווה שזה יעלה.
הטיקט ההגנתי גם די חזק במקרה שלו. לא יודע כמה אפסייד יש פה, אבל נשמע כמו מי שאם יספק קליעה יציבה וטובה ל3 יוכל להשתלב טוב בליגה.

9. פראנץ ואגנר, SF-PF, 6-10, מישיגן:

האח המוכשר יותר של מו, ומי שאני חושד שגרם לכותבים באתרי הדראפט להזיע די הרבה בכדי למצוא לו השוואות לשחקנים לא לבנים מרוב שהוא עונה על טייפקאסט מסוים.
פוינט-פורוורד ארוך, שיודע לשים כדור על הרצפה, קולע מ3, מוסר טוב.
12.5 נק', 6.5 ריב', 3 אסיסטים, 1.3 חטיפות וחסימה למשחק.
מרגיש לי כמו מישהו שיכול להתאים טוב מאוד לג"ס וקבוצות אחרות שמחפשות לנצח / רוצות שחקנים שישלימו כוכבים שיש להן כבר (אולי ממפיס ליד מוראנט).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 5:59 pm 
Hall of Famer

אגב, אני חושב שההשוואה לקאנטר קצת לא פיירית עבור שנגון, שלדעתי יצליח יותר בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 6:39 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע, תורכי גבוה עם טאץ׳ מדהים מתחת לסל, אבל הגנה לוקה בחסר... נשמע לי דומה מאד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 7:30 pm 
Hall of Famer

מודה שראיתי רק כמה דקות של היילייטס אבל הוא נראה לי (קצת) יותר אתלטי ופחות רך, עם מוטור גבוה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 8:34 pm 
Hall of Famer

מי שראה את קנינגהאם, מה ההבדל בינו לבין, נגיד, שחקן כמו ברוגדון?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יולי 29, 2021 9:04 pm 
Sophomore

ההשוואה של שנגון לקאנטר מוצדקת. גבוה עם liability גדול בהגנה.
בדראפט חזק כמו זה שמדברים עליו, שווה לדעתי בין 20 ל-30. לא יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 12:34 am 
Freshman

מאז שהייתי בפוסט במישיגן לא מפסיד משחקים שלהם הפוטבול וכדורסל, אולי עוד אכתוב פעם פוסט על חווית הספורט המטורפת שם. בכל מקרה, מאד מאמין בפרנץ ואגנר, יהיה יותר טוב מאחיו מו ואגנר שגם היה במישיגן. הוא שחקן שעושה הכל טוב, שומר ממש מעולה עם ידיים שמגיעות לכל מקום. לא יהיה כוכב אבל יהיה שחקן משלים ממש מעולה. אני גם חושב שאייזאה ליברס, השני ממישיגן בדראפט הקרוב שצפוי להבחר בסיבוב השני יהיה שחקן טוב ותורם, עבר פציעה לא פשוטה אבל יהיה d&3 ושחקן רוטציה טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 12:39 am 
Hall of Famer

stavs - המון תודה על קטעי הוידאו.

כמה רשמים:
1. אותי אישית ג'יילן גרין יותר הרשים מקנינגהאם. בעוד אצל קנינגהאם רואים בעיקר קליעה מבחוץ, אצל גרין רואים אתלטיות. האן בי איי זו ליגה שמבוססת המון על אתלטיות. על האתלטיות הזו מרכיבים כישרון. ראיתי הרבה אתלטים שהתחילו אולי עם כשרון מוגבל מסוים והתפתחו להיות אולסטארים. ראיתי מעט שחקנים שהם לא אתלטים שהפכו להיות אולסטארים. אחרי תקופה ארוכה מאוד שהליגה נהנתה מסווינגמנים כמו קובי, וינס, מגריידי ופול פירס, כבר כמה זמן שחסרים שחקנים בסגנון. גרין יכול להתפתח להיות אחד כזה.

2. מובלי לא כ"כ הרשים אותי. הוא נראה ז'לוב דקיק שאולי חוסם בסדר במכללות, אבל באן בי איי זה לא יהיה כ"כ רלבנטי, כי המשחק גם ככה מתמקד מחוץ לקשת השלוש, ובצבע הוא ימצא שחקנים בגודל שלו ++ וגם חזקים יותר. אני לא אומר שלא יוכל להתפתח להיות סנטר טוב, אפילו אולסטאר, אבל זה ייקח כמה שנים, וזה גם יכול באותה מידה להיגמר ברמת אמקה אוקפור.

3. סאגס חמוד מאוד, אבל החדירות האלו ילכו הרבה יותר קשה באן בי איי. כן יכול להיות פרוספקט מעניין אם יהיה פליימייקר ו/או ישחק עם גבוה שיודע לשחק פיקנרול כי יש לו ראיית משחק די טובה על פניו.

4. סקוטי בארנס - יש בו משהו שמזכיר את דריימונד גרין, אבל אני מתקשה להבין מה הופך אחד כזה לפרוספקט כזה מעניין. גרין בשיאו שחקן אדיר, אבל עדיין שחקן משלים ולא כוכב ראשי. הסטטיסטיקות שלו לא וואו (בטח בהשוואה למה שגרין נתן בקולג') ואולי היה עדיף לו לחכות עוד עונה ולהתחשל.

5. בוקנייט מזכיר שוטינג גארד אחר שנחשב עם קליעה בעייתית מבחוץ בתחילת הדרך - דונובן מיצ'ל.

6. לגבי קאנטר - אתם כמובן מנתחים לגמרי בדיעבד. קאנטר נבחר 3 בדראפט אחרי שישב עונה שלמה בחוץ בקנטאקי, ואחרי ששבר את שיא הנקודות של הנייקי הופ סאמיט שהוחזק עד אותו משחק ע"י גרמני אנונימי בשם דירק נוביצקי. אין שאלה שעם נתונים כאלו הבחור הצית את הדמיון של הרבה מנג'רים ועל אף שהקריירה רחוקה מלהרשים, רוב המנג'רים היו מוכנים להמר על קריירה טובה יותר בערב הדראפט.

7. קומינגה אתלט, אבל משתמש המון בכוח שלו על שחקנים חלשים יותר כדי להגיע לטבעת. לא נראה שיש לו יד לשלוש. יכול להיות שהוא יבנה את עצמו דרך ההגנה, אבל כרגע אני לא רואה אותו כוכב גדול ואני לא על הטיקט שלו.

8. מוזס מודי נראה נחמד אבל חסר מעוף. אין לו אתלטיות מיוחדת, הוא גם לא צלף חסר רחמים. מאוד ממוצע כזה.

9. ואגנר מתאים יותר לאירופה... מזכיר לי את טיילר הנסבורו.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 12:43 am 
Hall of Famer

10. ראיתי שידור של כמה דקות היום בערוץ הספורט בו טענו שזה "אחד הדראפטים העמוקים ב-20 שנה האחרונות". אמנם למדתי כבר מכדור הבדולח של עמוס לב שצריך לחכות כמה שנים כדי להבין איזה כשרוני היה מחזור דראפט מסוים, אבל לא מרגיש לי שאני רואה פרוספקטים כמו דוראנט, אנתוני דיוויס או זאיון שהיה ברור מהרגע הראשון ששייכים לליגה של הגדולים.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 1:13 am 
Junior

בעיני קאנינגהאם מיוחד, בניגוד לגרין. כלומר אין ספק שגרין מוכשר בטירוף, אבל כמו שכתבתי, לקאנינגהאם יש את השליטה במשחק הדונצ'יצ'ית הזאת (גם אם לא באותה רמה). שחקנים כאלה, אם יש להם את הסייז והקליעה לנצל את זה (ולקייד יש את זה), בדרך כלל מגיעים רחוק. גרין מוכשר ואתלט והכל, אבל זה יכול לצאת גם "רק" זאק לאבין.
לגבי מובלי, מה הקשר בינו לבין אמקה אוקפור חוטב העצים? כמה כבר רואים שחקנים עם שילוב כזה של אורך, אתלטיות וקואורדינציה? מבחינת כישרון גולמי הוא מספר 1 בדראפט הזה, לא שזה בהכרח מבטיח משהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 2:49 am 
Hall of Famer

בדיוק, נדמה לי שהארדן ולוקה הוכיחו שסקיל חשוב בהרבה מאתלטיות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 3:11 am 
Junior

כצפוי, קייד הולך לפיסטונס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 3:17 am 
Junior

גרין לרוקטס. אין הפתעות עד פה.
עכשיו יתחיל להיות מעניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 3:28 am 
Junior

מובלי לקליבלנד, בארנס לרפטורס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 3:31 am 
Junior

אורלנדו מודים לרפטורס ולוקחים את סאגס בבחירה החמישית.
הימור מעניין של יוג'ירי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יולי 30, 2021 3:46 am 
Junior

יש למישהו לינק לצפייה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 110 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5  הבא