Att כתב:
אבדיה הוא מקרה מעניין.
אני מאמין בו ובאופי שלו וב-IQ כדורסל שלו כך שאני חושב שיש לו סיכוי סביר להישאר שחקן רוטציה תורם ואולי גם יותר מזה.
הבעיה היא שיש לו קרוב ל-0% סיכוי להיות כוכב (אשמח מאוד לטעות כמובן)
ואלו שחקנים שאני מנפה כמעט מיד. כנ"ל קיספרט, כאמור. מה הבסט קייס סנריו שלו? רדיק?
אני חושב שאסטרטגית, לכוון לשחקן רוטציה תורם בבחירה ה-9 זו טעות גדולה.
למה הבסט-קייס-סנריו של קיספרט הוא רדיק ולא למשל קליי תומפסון? (קרוב אליו יותר בממדים למשל)
אם יש שחקן שכזה עם סייז סביר לעמדות 2-3, אתה סומך על הקליעה שלו (ואת זה מן הסתם הם יכולים לבדוק כל מיני מבדקים ולא רק כמונו להסתמך על נתונים יבשים משנים עברו) ועל היכולת לפתח עוד אלמנט או שניים במשחק - אז מה כה רע בבחירה שכזו.
תומר כתב:
לא באמת הצלחתי להבין למה התכוונת, דיוני מי יודע לבחור טוב או לא טוב לא באמת מעניינים (אותי)
הנה מה שכתבתי - כנראה שאבדיה, אלא אם כן ישתפר דרמאטית, רחוק (ולא במעט) מלהיות השחקן התשיעי ברמתו בדראפט הזה.
לא נהוג לדבר על באסטים בבחירה תשיעית אבל מסתמן שהוא נבחר גבוה מדי.
רציתי להגיד שגם אם אבדיה בעוד 5 שנים ידורג רק 15 בדראפט שלו - זה לא אומר מבחינתי שהבחירה שלו היא "שגויה" (עד כמה שאפשר להגדיר זאת בכל מקרה...), כי נבחר 9 "לא אמור סטטיסטית" להיות השחקן התשיעי בטיבו.
אם יהיה החמישי בטיבו בדראפט - הצלחה גדולה.
אם יהיה רק ה-25 בטיבו - לא טוב.
סאבוניס כתב:
אבדיה? יש סיבות שסמיץ למשל התלהב ממנו כל כך. האתלטיות דווקא לא רעה (לא פחות משל לוקה). והוא אפילו יותר גבוה מלוקה. היה אפשר לדמיין כאן עם שיפור משמעותי בכדרור (בעיקר בשמאל; לא קרה בינתיים) ובקליעה (גם לא) שחקן יוצר וחזק בגובה 2.06 (וחשבו שאולי אפילו לא גמר לגדול), עם יכולת מסירה, יצירת נקודות, וקבלת החלטות טובה. וזה דווקא אחלה של דבר ויכול בסיטואציה מסוימת גם להפוך לשחקן מוביל בקבוצת נבא (כוכב? תלוי בהגדרות). אגב, הוא נראה פי לא יודע כמה יותר טוב ומבטיח מג'ו אינגלס כשאינגלס בן 19. כמו רוב האפסיידים מחוץ לחמישייה הראשונה של הדראפט (וגם לא מעט בתוך החמישייה), גם זה לא התממש (כרגע). אבל זה לא אומר שהוא לא היה קיים. לפוקו היה יותר "אפסייד"? אולי. גם לבנדר וכרגע התרומה שלהם ב-נבא נראית בערך אותו הדבר...
הרבה יותר מזה
את אינגלס ראינו כשחקן בהחלט קבוצתי וחביב בכמה עונות בברצלונה (ועונה בודדת במכבי ת"א) בגילאי 24-27.
אם אבדיה היה נשאר באירופה (ועם השיפור הבאמת עצום שראינו אצלו בשנה האחרונה שלו, גם אם בעיקר ברמת הליגה הישראלית), אני לא בטוח שהוא לא היה מגיע לאותה הרמה של אותו האינגלס של מכבי - כבר בגיל 22 נניח (כלומר בעונת המשחקים הבא לצורך העניין).
בשולי הדיון אציין שהיה דיבור לא מבוטל טרם הדראפט שאבדיה יילקח בבחירה גבוהה יותר, ואם זכרוני אינו מטעה אותי אף דובר על הבחירה הרביעית בה שיקאגו בחרה את פטריק וויליאמס (האם לו כן יש "אפסייד ראוי" לבחירה רביעית?!).