shmueliki כתב:
B.Grant44 כתב:
התשובה לשאלה המודגשת שלך היא - עונת 2023/24, לכל המאוחר. זו העונה שבה הבחירה הבלתי מוגנת של הרוקטס תלך לתאנדר.
ואפרופו התאנדר, אז בתשובה להדגשה השנייה של מה שכתבת בסוגריים - דוראנט בבחירה 2, ווסטברוק בבחירה 4 והארדן בבחירה 3 במשך שלושה דראפטים רצופים. זה המודל של קבוצה שהולכת לבנייה מחדש סביב סקורר שהיא צריכה לפתח כשחקן פרנצ'ייז, מפסידה הרבה בשנתיים הראשונות שלו בליגה, ומצליחה לפגוע בול עם שתי בחירות הטופ 5 הנוספות שלה.
כלומר האם ההצעה (לאו דווקא שלך, אלא האם זה משהו שאנחנו רואים כרעיון סביר) ליוסטון היא להישאר במכוון עוד שנתיים עמוק בתחתית לטובת עוד בחירות גבוהות? ואילו בחירת 2024 הייתה נשארת שלהם - אז אולי גם אז?!
אני אזכיר גם שליוסטון 7 בחירות סיבוב ראשון נכנסות נוספות עד 2027, כאשר כאמור רק 2 יוצאות במקביל (לאוקלהומה - 2024,2026).
אמנם הבחירות הנכנסות הקרובות צפויות להיות נמוכות (ברוקלין, מיאמי, מילווקי), אבל מי יודע אם הבחירות מברוקלין ב-2024, 2026, 2027 לא יהיו גבוהות וכאלו שישאירו אז את יוסטון של אז - אם וכאשר - בצמרת לעוד שנים.
אוקלהומה המהוללת הנ"ל היא דוגמא נהדרת וייחודית מן הסתם, אבל:
1. עבר מאז עשור וחצי, אז הייתי מצפה לעוד כמה וכמה דוגמאות מוצלחות עדכניות יותר.
2. עובדתית החבילה הזאת לא הצליחה יותר מדי ביחד. נכון שאוסף החלקים היה מרהיב, אבל אולי לא במקרה זה התפרק כי היו 3 כוכבים צעירים שרצו לקבל את הבמה, הכדור וחוזה מקסימום עונה אחרי עונה. אני לא טוען שהארדן (המצטרף האחרון) הזיק להם, אבל אולי קבוצה מאוזנת יותר גילאית ומבחינת היררכיה - הייתה מגיעה ליותר, אין לדעת.
אני לא יודע מה זה אומר "להישאר במכוון עוד שנתיים עמוק בתחתית". הם קבוצה צעירה ודי שכונתית, בקונפרנס שהיה ונותר מאוד עמוק ותחרותי. לי דווקא אין בעיה עם מהלך כמו החתמת תייס, כי הדברים הקטנים שהוא עושה על הפרקט יכולים לסייע לצעירים למקסם את הכישורים שלהם. אני כן בגישה שתהליכי בנייה לא צריכים להימשך לנצח, ולא מאמין שבעלי הרוקטס, האוהדים וגם לא הGM רפאל סטון מעוניינים בכך (שהרי המשך העסקתו תלוי בביצועי הקבוצה). כך שאם הבחירה בדראפט 2024 היתה נותרת שלהם, התשובה לשאלתך ההיפותטית היתה "לא". רצה המקרה ויש להם תמריץ נוסף להישאר במוד ריבילדינג (כלומר, גרועים) לשנתיים הקרובות ואז "להאיץ בנייה" באמצעים שיעמדו לרשותם (סיום החוזה של ג'ון וול בקיץ 2023, בין היתר, שיפנה להם מקום מתחת לתקרת השכר). אני מזכיר שלא מדובר באיזו מינסוטה או סקרמנטו, אלא בקבוצה שבדיוק לפני שנה חשבה שהיא מרעננת שורות סביב הארדן (הוא פלוס ווד היה יכול להיות יופי של צמד), ואז דרישת הטרייד שלו כפתה ריבילדינג מהיום למחר, כשכמה מבחירותיהם העתידיות שייכות לתאנדר.
מסכים לגבי הבחירות העתידיות שיוסטון תקבל מקבוצות אחרות בדגש על הנטס, הן בהחלט יוכלו לשמש אותה לצורכי טריידים (שזו סיבה נוספת "להאיץ בנייה" ולהחתים וטרנים, בהמשך הדרך), או לצורך ריענון השלד הצעיר נכון להיום.
לגבי מה שכתבת על הדוגמה שהבאתי עם אוקלהומה:
1. עוד דוגמאות? וושינגטון עם וול (דראפט 2010), ביל (2012) ופורטר (2013), שלושתם בחירות טופ 3 ועוד היתה להם הנפילה עם וסלי בלוטרי של דראפט 2011.
אטלנטה זו דוגמה מאוד עדכנית שכבר פירטתי עליה. קליבלנד, אם וכאשר תדע הצלחה עקבית שמתבטאת בהעפלה לפלייאוף, זו דוגמה נוספת (גארלנד, אוקורו ומובלי בבחירות טופ 5 שנה לאחר שנה).
2. לא מקבל את הרוויזיה הזאת להיסטוריה של הקבוצה. עובדתית, כבר בעונת הרוקי של הארדן הם העפילו לפלייאוף ומתחו את האלופה המכהנת (ושבדרך) לסדרה של שישה משחקים בסיבוב הראשון. שנה לאחר מכן הם "האיצו בנייה" עם הטרייד על גרין וקירסטיץ' בתמורה לפרקינס והגיעו עד לגמר המערב. בשנה שאחרי, הגיעו לגמר ולא היו מוכנים מספיק, בטח שלא מול סופר טים שבדיוק התחברה כמו שצריך בשתי הסדרות שלפני כן, והתחילה להגיע לשיאה בהרכב הפייס אנד ספייס עם בוש בסנטר (ועוד כשמולו פרקינס שסוחב פציעה) ובאטייה כשומר על עמדה 4.
אתה ואחרים מנפנפים בטרייד על הארדן כעדות ל"פירוק" הקבוצה, אבל מדובר בכוכב צעיר אחד מתוך שלושה, ווסטברוק (ואיבקה) כן האריכו חוזים לפניו והקבוצה נותרה צעירה ומבטיחה למשך כחצי עשור נוסף (הדחה בשישה משחקים בגמרי המערב של 2014 ו-2016). מה גם שתמורת הארדן הגיע אדמס לרשת את פרקינס בסנטר (וגם קווין מרטין, שאיזן את הגילאים וההיררכיה...).
הבעיה עם אוקלהומה, שבאה לידי ביטוי גם בטרייד על הארדן כמובן, נבעה בעיקר מחוסר המוכנות לשלם מס מותרות (מזכיר שבסקירת החתמות הפרי אייג'נטס שערכתי בקיץ, ההחתמה הבולטת שלהם מבחוץ היתה של קארון באטלר בשנותיו האחרונות כשחקן תורם, והיא היתה על חוזה זניח).