סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 27, 2024 8:32 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 200 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: NBA בין שישי לשבת
הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 8:30 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
Att כתב:
stavs כתב:
יוכלו להיות תחרותיים בחוף הים בקצב הזה. הלייקרס מפסידים לניו אורלינס, הספרס מנצחים את פורטלנד וזה תכלס אומר פער של שני משחקים (כי שובר השוויון אצל הספרס), שנותרו 5 לסיום העונה ולספרס יש עוד אחד מול פורטלנד.

Yuval כתב:
ובשיא חדש של טאנקינג, דטרויט הורידה את קנינגהאם, סאדיק ביי ואייזאה סטיוארט אחרי 6 דקות ברבע הראשון ולא החזירה אותם. את החצי השני פתחו ברקסטון קי, ג'אמורקו פיקט, אייזאה ליברס ופרנק ג'קסון.

בהתחשבה במי שיחק מולם, לא רק שזה לא שיא חדש של טאנקינג, אלא שהם היו הקבוצה שעשתה פחות טאנקינג במשחק הזה באוקלוהומה סיטי.
קיליאן הייז, לצורך הדוגמא, היה גדול על המשחק הזה עם 26-8-7 ו5 חטיפות.
אם כבר - זו קצת פאשלה של הפיסטונס על זה שהם הלבישו יותר מדי שחקנים אמיתיים בשביל משחק שהם היו צריכים להפסיד, בזמן שהת'אנדר השביתו אפילו את פוקו כי הוא טוב מדי.

זה באמת שיא חדש.
זה משהו שפילי לא עשתה בתהליך.

לפילי בתהליך הייתה קבוצה משמעותית יותר חלשה מהת'אנדר של העונה, לא היו להם הרבה שחקנים שצריך להושיב בצד בכלל, אבל גם לי לא זכור שהם הושיבו כל-כך הרבה שחקנים בצד (OKC הלילה עם 10 DNPs, מה שבכלל לא יכול היה להתאפשר לפני כמה שנים, כי הסגלים הכילו גם פחות).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 8:40 pm 
Hall of Famer

פילי לא ממש הושיבו שחקנים בצד ובטח לא תוך כדי משחקים.
כמו שגואטה בזמנו אמר, זה טאנקינג יותר גרוע כיוון שהוא פחות ספורטיבי (פילי תמיד ניסו לנצח על הפרקט) וכי הוא מייצר חוסר שוויון בין הקבוצות שמשחקות, שלעתים פוגשות את OKC בהרכב מלא (גם אם לא מאוד מאיים) ולעתים קבוצת טאנקינג חלולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' אפריל 02, 2022 8:48 pm 
Hall of Famer

שני ה"תהליכים" מסריחים באותה מידה, בסוף הינקי עף מהליגה כי אף אחד לא רצה לקנות כרטיס למשחקים שפילדלפיה היתה משחקת בהם (כולל ירידה לתחתית הליגה בקהל הביתי), ומנהלי הקבוצות בליגה באופן חסר תקדים לא הסכימו שזה יימשך. תיאורטית אם אמביד היה כשיר בעונות הראשונות והיה נותן תפוקה, אין לי הרבה ספק שהוא היה נפצע פתאום כשצריך. אבל ברור שאוקלהומה זורקת בענק על הליגה, והגיע הזמן שהליגה תזרוק עליה בחזרה.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 10:28 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (1)
אהלן, מישהו הזכיר את שמי. אכן לטעמי "טאנקינג של סיום עונה" הוא הרבה הרבה פחות ספורטיבי מהתהליך ההינקאי והגרסאות הפחות אגרסיביות שלו שראינו פה ושם. פילי העמידה קבוצה גרועה שכל הזמן ניסתה לנצח עם מה שיש לה (ולא היה לה הרבה) כל הקבוצות ששיחקו מול פילי בעונות האלו היו עם אותם סיכויי נצחון, קבוצות שמקבלות קבוצה שמטנקת בסוף העונה נהנות מיתרון לא הוגן כלפי שאר הקבוצות ששיחקו מולה שהיא עוד שיחקה ברצינות.

בנוגע לשיקול ה"לקוחות" יש לזה שני חלקים. קודם כל מאחר שהינקי היה די בוטה במה שהוא עשה ולא ניסה להעמיד פנים אחרת (להבדיל מכל מני קבוצות אחרות שמעמידות פנים מדי פעם, הלייקרס בעונות האחרונות של קובי למשל עולה לזכרון) אז כלפי הלקוחות הישירים שלו - אוהדי פילי - הוא לא עשה שום דבר רע. הם ידעו מה הם מקבלים ועל מה הם משלמים (או לא משלמים, מותר להם לא לקנות כרטיס כמו שאמרת). רובם ככולם (ויצא לי לדבר עם די הרבה אוהדי פילי בשנים האלו) היו ALL IN על הפרוסס ורובם כולם גם עדיין מהללים אותו היום.

בנוגע לנקודה שאומרת שגם שאר צופי הNBA הם לקוחות של פילי שהיא פרנצייז של ליגה גדולה יותר ושדברים כמו הפרוסס מזיקים למוצר הכללי - יש לזה בהחלט טעם אבל אני לא מסכים שהבעייה פה היא של פילי וזו גם לא בעייה מוסרית או ספורטיבית אלא בעייה של אסטרטגיה עסקית של הליגה. הליגה עצמה קבעה חוקים שמתגמלים הפסדים, אז כמובן שהיא מקבלת הפסדים מכוונים. אם לדעתם זה פוגע במוצר (ולא בטוח שזו דעתם וגם לא בטוח שהם טועים, אני יכול להרחיב גם על זה) הם צריכים לשנות את החוקים ויש המון דרכים לעשות את זה בצורה הוגנת. זה שפילי לקחה את זה לנקודת הקיצון חשף את הבעייה של הליגה ולא להפך, והצורה שבה הם התמודדו עם הינקי היתה מאד צבועה (הם אף פעם לא אפילו הודו בהתערבות ובסיבה שלה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 11:14 pm 
Hall of Famer

אני מסכים עם הנקודה שהטנקינג של אוקלהומה נותן יתרון לקבוצות שפוגשות אותה לקראת סוף העונה, ובזה מוסיפים חטא על פשע.

אבל לרגע לא קונה את ה"ניסתה לנצח עם מה שיש לה". זה שיכתוב אגרסיבי של המציאות שהיתה. כולם ידעו שהסיקסרס עושים הכל כדי לבנות קבוצות גרועות עד כדי גיחוך. רצפי הפסדים איומים. אוירה גרועה בחדר ההלבשה. נתק בין ההנהלה לשחקנים. זו היתה תקופה איומה, והרומנטיזציה לא תעזור.

יכול להיות שדיברת עם אוהדי פילדלפיה, אבל הרבה אוהדי פילדלפיה שלא דיברת איתם, הפסיקו לקנות כרטיסים. הנתונים חד משמעיים לגמרי: הקהל הפסיק לבוא. וקהל שלא בא, זה הפסד ישיר למועדון.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 11:39 pm 
Hall of Famer

Hacohen כתב:
אני מסכים עם הנקודה שהטנקינג של אוקלהומה נותן יתרון לקבוצות שפוגשות אותה לקראת סוף העונה, ובזה מוסיפים חטא על פשע.

אבל לרגע לא קונה את ה"ניסתה לנצח עם מה שיש לה". זה שיכתוב אגרסיבי של המציאות שהיתה. כולם ידעו שהסיקסרס עושים הכל כדי לבנות קבוצות גרועות עד כדי גיחוך. רצפי הפסדים איומים. אוירה גרועה בחדר ההלבשה. נתק בין ההנהלה לשחקנים. זו היתה תקופה איומה, והרומנטיזציה לא תעזור.

יכול להיות שדיברת עם אוהדי פילדלפיה, אבל הרבה אוהדי פילדלפיה שלא דיברת איתם, הפסיקו לקנות כרטיסים. הנתונים חד משמעיים לגמרי: הקהל הפסיק לבוא. וקהל שלא בא, זה הפסד ישיר למועדון.

זה לא שכתוב אגרסיבי של המציאות אלא תיאור מדויק.
מה שעמוס גואטה מתכוון אליו, אני מניח, הוא שהשחקנים על הפרקט שיחקו כדי לנצח וברט בראון אימן כדי לנצח.
אני ראיתי לא מעט משחקים של פילי באותה תקופה.
השחקנים נלחמו על הפרקט (וגם התאמנו ברצינות, ממה שאני מכיר ויודע).

לגבי הפסדים מבחינת כרטיסים, המועדון בחר באסטרטגיה הזו כי הניח שהיא תשתלם בטווח הארוך
גם בפרמטר הזה ומעשית, היא הוכחה כנכונה עבורו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 05, 2022 11:47 pm 
Junior

חישבת את מכירות הכרטיסים בתקופה לפני הפרוסס לעומת מכירות הכרטיס תוך כדי הפרוסס ואחריו ואתה יודע שזה יצא יותר משתלם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 12:55 am 
Hall of Famer

צריך לציין שגם קבוצות שלא עושות טנקינג יכולות הרי ביום בהיר אחד לא להעלות כמה שחקנים - בגלל B2B למשל, או אפילו בצורה "מוצדקת חלקית" בגלל פציעות מינוריות, או סתם כי הן כבר מובטחות במקום x בפלייאוף ואין להן על מה לשחק וכו', אז אני לא רואה את עיקר הבעיה בחוסר ההוגנות לגבי מועד המפגש עם אותה הקבוצה שעושה את הטנקינג החל משלב מסוים בעונה.
הבעיות הן בסיסיות הרבה יותר - בספורט שתי הקבוצות אמורות לרצות "לנצח" (או לעשות תוצאה טובה ככל הניתן - למשל בענפים שיש תיקו וכו'), וברגע שזה מופר כה בגלוי - יש בעיה.

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 1:34 am 
Senior

Status alert: Georgios Kalaitzakis, Zavier Simpson to start in Thunder debut Tuesday

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 1:35 am 
Senior

אפשר להסכים עם הכוון של ההנהלה מחד ולא בדיוק לרצות לראות את הקבוצה מאידך, אין שם סתירה, בתור אוהד עם תקציב מוגבל זה אפילו הדבר החכם לעשות (לחסוך את הכסף לשנים הטובות). אתה גם אמור לדעת שמי שקונה את רוב הכרטיסים למשחקי NBA הם לא בדיוק האוהדים השרופים של קבוצה אלא כל מני מזדמנים ולקוחות קורפרטיבים, ואם היית באמת אוהד שרוף של פילי בשנים האלו יכולת להשיג כרטיס בזול.

אם אתה מסתכל על שורה אחרונה (אני אשלוף את המאמר אם אמצא אותו) לפילי הפרוסס היה רווחי גם כלכלית, בגלל המתימתיקה של מס המותרות ומנגנון חלוקת ההכנסות בליגה. אם הייתי מהמר על למה בדיוק הליגה התערבה, אז זה בגלל זה. ושוב פעם אין שם מה להאשים את פילי, הליגה הקימה את המנגנונים האלו ואז צעקה גוועלד שמישהו השתמש בהם.

אם אתה מסתכל על מכירות נטו, גם שם המספרים מעניינים, פילי של לפני הפרוסס מכרה כרטיסים ב-26 מיליון דולר בממוצע בשנה. אלו מספרים די רעים גם ככה של קבוצה שלא הצליחה להיות רלבנטית למרות ששילמה סכומים מוגזמים לשחקנים בינוניים. בשלושת שנות הפרוסס היא ירדה ל-22 לשנה בערך, אבל הפרוסס נגמר והוא היה נגמר עם הינקי או בלעדיו. בשנים שבהם פילי חזרה לרלבנטיות עם כוכב שהוא תוצר ישיר של הפרוסס, המכירות עלו לאזור 50-70 מיליון לשנה (!) לפני שהקורונה הגיעה וגמרה לכולם את ההכנסות. הפרוסס לא היה רק על ביצועים על המגרש אלא גם על כסף, ושם הוא היה מוצלח לדעתי אפילו יותר מהצד הספורטיבי שלו.

ומי שעושה שיכתוב גם של המציאות וגם של הטיעונים מולך הוא אתה. אין שום רומנטיציה, היו הפסדים והרבה. ההנהלה העמידה סגל חלש במכוון. המאמן אימן בשביל לנצח והשחקנים שיחקו בשביל לנצח, וקבוצות שבאו מולם בגישה מזלזלת התחרטו על זה. מי שאשכרה הסתכל על פילי משחקת בזמנו ולא רק לחם על המקלדת יודע.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 1:45 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
Status alert: Georgios Kalaitzakis, Zavier Simpson to start in Thunder debut Tuesday

היווני כבר בן 23, 2.01
היה הקלעי הבולט (19.7 נקודות בממוצע) באליפות אירופה לנבחרות עד גיל 20 שנערכה בתל אביב ב-2019, בה זכתה ישראל עם אבדיה כ-MVP (איך הכל מתחבר...). היוונים אז הפסידו ברבע הגמר לגרמנים, אבל ניצחו בכל משחקי הדירוג לאחר מכן - וסיימו במקום התשיעי.
בחירה 60 בדראפט האחרון
10 נקודות, 4 ריבאונדים, 2 אסיסטים בממוצע ב-G league

בקיצור נשמע כמו שחקן שישחק הרבה כעת ביתרת העונה....

לא יודע למה זה הזכיר לי, אבל מילווקי מצרפת לשורותיה את לוקה וילדוזה.
היה סביר למדי בעונה הקודמת בבאסקוניה ביורוליג (10.3 נקודות, 3.5 אסיסטים, 1.6 חטיפות).
לפני שנה חתם בניקס, ומעט נפצע או משהו ואבדו עקבותיו...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 1:49 am 
Senior

זה לא מעניין אף אחד חוץ ממי שמשחק פנטזי, אבל אין כמו אוקלהומה:

Coach Daigneault said OKC will dress 10 players Tuesday, and also indicated that not all of them will play. We're currently counting 11 available, so looks like more tanking shenanigans are to come.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 2:24 am 
Senior

Lineup alert: Thunder list starters as Simpson, Krejci, Kalaitzaki, Hoard, Roby on Tuesday.

ריספקט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 3:14 am 
Hall of Famer

פוקו בחוץ?

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 5:00 am 
Hall of Famer

מעניין אותי אם הם בכלל רווחיים שם הקבוצה הזאת.
השוק הוא פצפון ודי אני באוקלהומה. נראה לי אני יכול לממן שם פרסומת במחצית

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 5:14 am 
Hall of Famer

מינסוטה זה פח. מדהים כמה המערב נחלש העונה.
אבדיה דופק גג לטאונס ונותן אולי את משחקו הטוב העונה.
גאפורד נראה כמו שאק מולם ואבדיה עושה מה שרוצה.
שיקגו ומינסוטה הולכים לקבל סוויפ יפה בפלייאוף. יש לי הרגשה מינסוטה בכלל לא תהיה בפלייאוף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 5:25 am 
Hall of Famer

טוב כעת שמתי לב שבברלי לא שיחק. מדהים כמה הם רכים בלעדיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 6:48 am 
Senior

אוקלהומה שיחקו עם רוטציה של 6 שחקנים (טכנית 7 אבל לינדי ווטרס השלישי שיחק 4 דקות. ג'יילן הוארד שיחק 46 דקות ועשה דאבל-דאבל כפול (24 נק', 21 ריב). אה ובנוסף הם ניצחו 98-94 אחרי שפיגרו בתחילת הרבע הרביעי ב-15 הפרש.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 7:19 am 
Junior

תם הטקס של הלברוניה. הספרס מנצחים בקלות והלייקרס בפיגור של יותר מ20 נקודות בסוף הרבע השלישי(בלי לברון)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 9:11 am 
Hall of Famer

גואטה, עובדות:

1) הסיקסרס בנו, במודע ובמכוון, קבוצות חלשות לתחתית הליגה. להגיד על זה "ניסו לנצח כל משחק" זו בדיחה שאתה מספר לעצמך ולאטט. אין משמעות ל"לנסות לנצח" כשהמטרה של המועדון היא לסיים אחרונים והמנהלים באטרף על זה. אתה יכול להעלות אותי להתחרות באולימפיאדה ב100 מטר, ואני אנסה לנצח.

2) לא היה שום דבר בריא ומתפקד בקבוצות האלה, חברתית, מקצועית ושיווקית.

3) אף אחד לא רצה לראות את זה, בבית ובחוץ.

4) בגלל 3, באופן חסר תקדים, כפו על זה להפסק.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 10:53 am 
Hall of Famer

Yuval כתב:
אוקלהומה שיחקו עם רוטציה של 6 שחקנים (טכנית 7 אבל לינדי ווטרס השלישי שיחק 4 דקות. ג'יילן הוארד שיחק 46 דקות ועשה דאבל-דאבל כפול (24 נק', 21 ריב). אה ובנוסף הם ניצחו 98-94 אחרי שפיגרו בתחילת הרבע הרביעי ב-15 הפרש.

נסתרות דרכי הטנקינג

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 11:23 am 
Senior

Hacohen כתב:
גואטה, עובדות:

1) הסיקסרס בנו, במודע ובמכוון, קבוצות חלשות לתחתית הליגה. להגיד על זה "ניסו לנצח כל משחק" זו בדיחה שאתה מספר לעצמך ולאטט. אין משמעות ל"לנסות לנצח" כשהמטרה של המועדון היא לסיים אחרונים והמנהלים באטרף על זה. אתה יכול להעלות אותי להתחרות באולימפיאדה ב100 מטר, ואני אנסה לנצח.

2) לא היה שום דבר בריא ומתפקד בקבוצות האלה, חברתית, מקצועית ושיווקית.

3) אף אחד לא רצה לראות את זה, בבית ובחוץ.

4) בגלל 3, באופן חסר תקדים, כפו על זה להפסק.

1) לא נכון פרט לתחילת המשפט.
2)לא נכון.
3) לא נכון.
4) לא נכון.
5) לכתוב דעות כרשימה ממוספרת לא הופך אותן לעובדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 11:32 am 
Senior

זה שהליגה הייתה אשמה, לפחות באופן חלקי בביזיון ההוא שנקרא 'הפרוסס' זה אולי נכון, זה שמה שהת'אנדר עושים כבר שנה שנייה ברציפות זה לא ספורטיבי זה גם נכון, אבל אני עדיין לא מבין איך תכנית חומש של להפסיד כמה שיותר משחקים, להיפטר מכל שחקן שטיפה מעלה את הערך שלו לאורך התהליך ולהושיב כל רוקי שנה שלמה בחוץ, גם עם הפציעה שלו דורשת הרבה פחות זמן החלמה, זה דבר ספורטיבי.

הגישה הזו כאילו 'פילי לא אשמה כי בליגה היה מנגנון שאפשר את זה' זה על אותו משקל כמו מלצרים בארץ שלא ענו לטלפונים ממעסיקים כשהיו צריכים אותם באופן נואש, כי יותר השתלם להם להישאר בחל"ת שהוגדר מראש יותר מדי זמן קדימה. זה כמו לעקוף את הפקק בשוליים כי אתה יודע שלא יעצרו אותך. גם עם המערכת אשמה ומתנהלת בצורה מטומטמת, זה לא מסיר כל אחריות מקבוצות להתנהל בצורה ספורטיבית. לא היה שום דבר ספורטיבי בפילי של הינקי, אפילו אם היא חלקה את ה0.9 הפסדים פר משחק שלה שווה על פני כל השנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 11:38 am 
Junior

Amos Gueta כתב:
הליגה עצמה קבעה חוקים שמתגמלים הפסדים, אז כמובן שהיא מקבלת הפסדים מכוונים. אם לדעתם זה פוגע במוצר (ולא בטוח שזו דעתם וגם לא בטוח שהם טועים, אני יכול להרחיב גם על זה) הם צריכים לשנות את החוקים ויש המון דרכים לעשות את זה בצורה הוגנת. זה שפילי לקחה את זה לנקודת הקיצון חשף את הבעייה של הליגה ולא להפך

אני ממש לא מסכים עם הגישה הזו.
המטרה של הגדלת ההסתברות לזכיה לקבוצות חלשות היא לשמור על מצב שבו קבוצה לא תהיה תקועה בתחתית הליגה במשך כל קיומה. הליגה על בכוונתה המקורית לא מעודדת הפסדים אלא מנסה לחזק את החלשים. עד כאן ענין התאוריה.
בפועל מה שקורה כמו שרשמת זה שיש קבוצות שמנצלות את זה לרעה (ויתור מראש על "שולי הפלייאוף", טנקינג כאמור וכו') והליגה מנסה להקטין את התמריצים להפסידים על ידי שינוי שיטת התגמול (כל השלושה התחתונים עם סיכויים שווים בהגרלה).
להגיד שהליגה מקבלת הפסדים מכוונים זה נכון אבל מאוד חלקי... הליגה מקבלת הפסדים מכוונים כי מבחינתם השיטה עובדת וזה משהו שהם מסוגלים לספוג במידה מסוימת. קצת כמו להגיד שהמדינה מקבלת העלמת מס - ברור לכולם שזה קורה והמדינה יודעת להעלים עין אבל יש רף מסוים שמשם זה כבר לא פרקטי.

מה שפילי עשו זה ניצול ציני מאוד של החוק הזה. הם לא עברו על החוק אבל הם בפירוש "שיחקו מלוכלך" וניצלו את הלקונות בחוק... אתה יכול לסתום את הלקונות בחוק נגיד על ידי זה שכל מי שלא בפלייאין יקבל את אותם סיכויים הגרלה, אבל אז למעשה אתה מעקר כלי מאוד מרכזי של הליגה לייצר תחרותיות.

מה שפילי עשו מזכיר לי את הסיפור המפורסם מהודו שבעקבותיו הוטבע הביטוי "אפקט קוברה" - בזמן השלטון הבריטי בהודו דלהי חוות בעיית נחשי קוברה, אז במטרה להקטין את מספר הנחשים השלטון הציעו פרס כספי לכל מי שיביא קוברה מתה... מה שקרה בסוף זה שאנשים התחילו לגדל קוברות ולהרוג אותם רק כדי לקבל את הכסף וכשהשלטון הבין שזה מה שקורה אז הוא ביטל את החוק וכל מי שגידל קוברות פשוט שחרר אותם ובסופו של דבר היו הרבה יותר קוברות בסוף החוק מאשר לפניו.
אז כזה, רק עם פילי וטנקינג... ניצול מוגזם של חוק שמטרתו חיובי זה מסריח.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 06, 2022 11:39 am 
Senior

stavs כתב:
הגישה הזו כאילו 'פילי לא אשמה כי בליגה היה מנגנון שאפשר את זה' זה על אותו משקל כמו מלצרים בארץ שלא ענו לטלפונים ממעסיקים כשהיו צריכים אותם באופן נואש, כי יותר השתלם להם להישאר בחל"ת שהוגדר מראש יותר מדי זמן קדימה.

אם אתה בצד של המסעדות פה, אני כבר יודע שאני בסדר :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 200 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5 ... 8  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], Hacohen, יהיה בסדר, נביא בעירו ו 16 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: