עמוס לב כתב:
stambody כתב:
בשורה התחתונה מכבי לא הצליחה להביא את היתרון שלה בקו האחורי בכל הקשור לרגליים זריזות, צעירות ואתלטיות. וגם הפסידה בריבאונד, ובמצב כזה האיכות היא שמכריעה.
שאפו לריאל.
אולי מכבי צריכה לשחק בלי סנטרים, חמישייה של 3 גארדים, 2 פורוורדים אקטיביים סטייל סורקין, ויליאמס או קלויארו, וללחוץ כמה שיותר להשיג פוזשנים...
ביד אליהו עם הדחיפה של הקהל עוד יש סיכוי, אבל אם מכבי לא תצליח לייצר שום יתרון ברמת הפוזשנים בזכות הגארדים ו/או הפורוורדים שלה אז האיכות של ריאל פשוט תכריע שוב ושוב.
אם הייתה נקודת אור במשחק הזה היא בעיית העבירות המוקדמת של הגבוהים של ריאל וגם של יאבוסלה, ומכבי פשוט לא ניצלה את זה.
מכבי לאורך משחק שלם לא יכולה לעצור את ההתקפה ריאל בהתקפה עומדת, בלי לייצר יתרון בפוזשנים בהגנה לוחצת ובלי לסחוט עבירות.
אני לא כל כך משוכנע שהפתרון לריאל הוא חמישיה ללא גבוהים, לאור העובדה שריאל לקחה 40% מהריבאונדים מתחת לסל של מכבי, כשמכבי לא הלכה על סופר סמולבול. ואם אתה בכלל מהמר על דרק וויליאמס שייקח לך ריב' מול טאבארס ופוריה, אז אתה בן אדם שחי על הקצה באופן כללי.
המטרה היא לייצר יתרון בפוזשנים מההתחלה דרך הגנת לחץ, שיובילו לאיבודים או חטיפות, שיבילו לעבירות תוקף, זה יכול להיות על הגארדים שלהם, וזה יכול להיות גם ב- "טראפים" על הגבוהים שלהם. אין למכבי יכולת להתחרות באיכות של ריאל או מול הגבוהים באחד על אחד, מה שהיא כן יכולה לעשות הרבה יותר טוב זה לרוץ אבל בשביל זה היא חייבת לשבש את המשחק של ריאל. בין אם תשים את ז'יז'יץ או ריינולדס אתה לא תנצח בריבאונד וגם לא תאזן את המספרים. אתה תקבל הגנה חלשה, ו-2 שחקנים שלא מהווים בפועל מאץ' אפ לגבוהים של ריאל, אז איך זה בדיוק "לחיות על הקצה" אם אתה שם את וויליאמס או סורקין במקום ז'יז'יץ' או ריינולדס?
הם לפחות סחטו עבירות או הצליחו לחטוף כמה כדורים מהגבוהים של ריאל, וגם נותנים לך אופציה לקליעה סבירה מבחוץ, ריינולדס במשחק השני עשה בעיקר נזק ב-2 צידי המגרש אם במשחק הראשון הוא נתן קצת תקווה, ז'יז'יץ' לא היה קיים במשחק הראשון ולא היה משמעותי במשחק השני, ריינולדס כבר ראינו לא בנוי למשחק שקול, לאלתר איתו פה ושם בהתקפות זה אפשרי אבל לא כשהקבוצה שלך בפיגור או צריכה סל קריטי, ובטח לא מול קבוצה מאוד ממושמעת איכותית ומענישה כמו ריאל, אז "לחיות על הקצה" זה ללכת עם ריינולדס בחמישייה.
במקום אבי אבן, אני זורק כל חמישייה שיכולה להביא למשחק ריצה או משחק מבולגן, לפחות עד שאני מבסס יתרון משמעותי בסקור באופן שריאל לא תמצא את האנרגיות לחזור משם, וגם אז רק אם ההרכבים הללו הגיעו למיצוי מבחינת אנרגיות או בעיית עבירות, המטרה שזה בכלל לא יהיה משחק של ריבאונד, אלא של שליטה בכדור, הנעת כדור והרצת מתפרצות. אפשר וצריך להעמיד חמישיות עם 4 גארדים, את תומאס הביאו בשביל הגנה לא? לא הגיע הזמן לנצל אותו בצורה קצת יותר אפקטיבית?
באיזה מצבים הייתי משתמש בז'יז'יץ'? עם טבארז ופורייה עם 5 עבירות משותפות ברבע ראשון, או 3 עבירות כל אחד ברבע שני, כשהם מפחדים לשמור בגלל בעיית עבירות.