סיימתי לצפות בזכות החג בכל משחקי מחזור הראשון של הליגה לראות קצת את הליגה לפני שלא אוכל באופן קבוע בגלל לימודים היה אחד הערבים הכי חד צדדיים שאני זוכר בלאומית שכל משחק נגמר בדו ספרתי, שלושה נגמרו במעל 20 הפרש "ובמשחק הכי צמוד" רעננה הובילו 40 דקות וגם מעל 20 באיזשהו שלב.
מ.כ. עוטף הדרום - הפועל אילת 94:78
ראויים לציון במשחק הם עמרי שלף שנראה די טוב וקלע 21 נקודות עם אחוזים נפלאים מהשדה לצד 4 אסיסטים ו-3 ריבאונדים, נראה לא רע בכלל אחרי שבהכנה התקשה. קלע 4-5 לשלוש, יהיה מעניין לראות אם הקליעה תהיה נשק משמעותי שלו העונה. יונתן אבולוף גם נתן אחלה משחק עם 16 נקודות ו-4-7 לשלוש עוד שחקן שדי הרשים אותי דניאל אולדפו שפרט לעובדה שהוא בן 24 ונראה בן 44 לא הרשים אותי במיוחד, כאילו הוא שחקן כדורסל לא רע אבל לאו דווקא בטייפ שהייתי מביא לקבוצה הוא פורוורד לא גבוה במיוחד שמעדיף מאוד פלואטרים כאלה מחצי מרחק שהוא עושה באחוזים סבירים פלוס. הייתי מביא לשם סנטר מאסיבי יותר שיהיה כח משמעותי בצבע, לצד שחקן כזה גם נווה מינץ יהנה יותר לדעתי כי הוא פחות הטייפ שחזק בצבע אלא יותר וואנבי סטרץ' שחייב לשפר קליעה בשביל לקחת צעד קדימה אבל. מלבד זה לא היה המון לדבר עליו בקבוצה הזאת, טפירו עם 6 אסיסטים זה לא רע. גונצ'רוב וקמחג'י שהיו בסדר בהכנה לא קלעו כלום בסוף מהצד של הקבוצה הזאת אני לוקח את המשחק הזה בתור משהו חיובי שהם הצליחו להיות תחרותיים עם זר אחד מול קבוצה טובה בליגה, מאמין שיגיע הזר השני ובתקווה שיהיה סנטר משמעותי הקבוצה תיראה יותר טוב וכל הכבוד לברק פלג שמוביל את הקבוצה הזאת באופן יחסית סבבה
קלעים עוטף הדרום: עמרי שלף 21 נקודות, דניאל אולדפו 19 נקודות, יונתן אבולוף 16 נקודות, איתם כהן 6 נקודות, נווה מינץ 6 נקודות, יהונתן סלע 4 נקודות, אור טפירו 3 נקודות (6 אסיסטים), שיחקו ולא קלעו קזומה גונצ'רוב ושגיא קמחג'י
הפועל אילת בהכנה נראיתה לדעתי הכי טוב מבין קבוצות הליגה, הסגל שמתגבש נראה מצוין ועמוק. במשחק מול עוטף הדרום הם היו במשחק לא מדהים. באופן כללי אני חושב שלאילת יש את צמד הזרים הטוב בליגה מבחינת איכות וכישרון. דירק וויליאמס שהוא סקורר סופר מרשים שהגיע לפה מבריטניה לדעתי הוא החתמה ענקית של אילת, למרות משחק לא מדהים שלו עדיין הגיע למספרים לא רעים כולל 4/8 לשלוש, ברנדון הופמן היה מפלצתי מול הקבוצה הצעירה (צריך לומר את האמת לא היו לו יותר מדי יריבים בצבע) וסיים מצוין בצבע והיה על 100% מהקו, הוא רשם דאבל דאבל לא רע של 18 נקודות ו-12 ריבאונדים והוביל את הקבוצה שלו. גם גולן גוט היה מאוד מהנה לצפייה במהלך המשחק עם 7 אסיסטים, אחוזים סבבה לשלוש ובכללי הוא ממשיך להיראות כשחקן מצוין לליגה השנייה. אילת נראית מאוד מחוברת ונראה שגם שהשחקנים המובילים נמצאים במשחק לא מדהים כמו דירק וויליאמס ותומר פורת יש לקבוצה מה למכור אני גם מצפה לראות איך קורן ז'ורנו ישתלב בקבוצה ככל שהעונה תימשך כי בקדנציות הקודמות שלו בלאומית הוא היה חלק משמעותי בקבוצות שעלו ליגה, לדעתי ככל שהעונה תתקדם הוא ינגוס בדקות של נאור שרון שאני ממשיך לא להנות מהכדורסל שלו. גם ג'ארד ארמסטרונג היה מצוין עם 5-7 לשלוש ובתור כח אש מהספסל כרכז הוא עוד החתמה מצוינת של אילת ההפתעה הנעימה של המשחק הייתה שגיא פנחס המקומי שקיבל הזדמנות ושיחק 24 דקות והחזיר עם 13 נקודות ואחוזים מצוינים מכל הטווחים, בלט בהעדרו אור אשכנזי. בכללי אילת הייתה באחלה יום קליעה של 16-36 לשלוש (44.4%) שחקן אחרון שבא לי לציין הוא נועם אקריש שלראשונה בקריירה מקבל הזדמנות משמעותית במיוחד, יש לו סייז וכישרון לא רעים ואפילו קליעה סבבה אבל אלוהים ישמור כמה בחירת הזריקות שלו נוראית, הוא מצליח לקלוע אותן לפעמים אבל באמת שיש פה פוטנציאל לשחקן משמעותי ממקום לא צפוי אם יזרוק זריקות לא מטומטמות.
קלעים אילת: ברנדון הופמן 18 נקודות (12 ריבאונדים), גולן גוט 16 נקודות (7 אסיסטים), ג'ארד ארמסטרונג 15 נקודות (5-7 לשלוש), דירק וויליאמס 14 נקודות (4-8 לשלוש ו-4 חטיפות), שגיא פנחס 13 נקודות (3-5 לשלוש), תומר פורת 8 נקודות, נאור שרון 4 נקודות, נועם אקריש 3, נועם פוקס 2, קורן ז'ורנו 1
אליצור שומרון - א.ס. רמת השרון 101:76 המשחק שהכי נהניתי לראות מהמחזור הראשון, רמת השרון נראית באמת כמו קבוצה מצוינת שיהיה מהנה לראות אותה העונה. באמת בנו פה אחלה תלכיד עם ניסיון, צעירים מעניינים וזרים מאוד איכותיים לליגה הלאומית. נתחיל מהרכז הזר אקיימג'י וויליאמס שהגיע מהליגה הצרפתית השנייה מרואן (שיחק עם מייקל בריסקר והעונה אופק מלכה משחק שם) שהוא מנהל משחק באמת טוב, חילק כמה כדורים גדולים והגיע ל-9 אסיסטים במשחק ללא יותר מדי מאמץ וכל זה על איבוד אחד בלבד, אני רק אציין שבמחצית היו לו כבר 7 אסיסטים ובמחצית השנייה המשחק התחיל להתגארבג' לו. בנוסף לכך כמו שכתבתי לדעתי קצת על רמת השרון הוא חוטף ברמות מאוד גבוהות ורשם גם חטיפות במהלך המשחק 5 חטיפות, הזר השני ברמת השרון הוא איירה לי שהיה אמור לשחק בעונה שעברה במכבי מעלה אדומים (ובאמת שהיה טוב בהכנה ולדעתי אחת הסיבות שהם ירדו ליגה זה כי הם בנו עליו) ובסוף מצא את עצמו בהפועל באר שבע ופחות התאים לרמה, בליגה הלאומית מדובר במפלצת אתלט על, מסיים חזק בצבע, רשם 3 דאנקים מהדהדים במהלך המשחק ובעיקר נראה מפלצתי עם דאבל דאבל מפחיד של 25 נקודות, 12 ריבאונדים והראה גם כיוון בייצור הנקודות שלו עם קליעות מחצי מרחק וגם 7-7 מקו העונשין ובנוסף הוא מסר 6 אסיסטים שזאת גם ברכה לקבל מהסנטר שלך, השילוב שלו עם ביר כץ נראה אחלה לגמרי ולרמה"ש יש קו קדמי ממש סבבה. עוד שחקן שאני רוצה לתת לו קרדיט הוא יובל הוכשטטר שלדעתי מסוגל להיות עוד שחקן שימצא את עצמו בקרוב בליגת העל, אני אוהד רמת גן בליבי ואחד השחקנים שהייתי שמח שהקבוצה תביא בתור שחקן U21 זה הוא כי יש לו באמת כדורסל מיוחד בעיניי והוא רשם משחק טוב עם 15 נקודות חדר יפה, סיים לא רע בצבע והראה שפעעעעעע של ביטחון מסוג הדברים שאני מת לראות בשחקנים ולדעתי יכול להיות בין השחקנים המשתפרים של העונה אחרי חצי סיבוב סבבה באשקלון. יש לרמת השרון באמת קבוצה עמוקה עם איכות צעירה ויחסית מבוגרת. בחמישייה שלהם גם משחק חן כלפון שהוא עוד שחקן ותיק וטוב בליגה הזאת ובספסל דניאל ראובן שהיה במשחק קליעה טוב ותורם לא מעט גם בפן ההגנתי, רועי אבנרי שהיה לא טוב אבל עוד אופציית קליעה מכובדת בעמדה 4, עמית אלון שתרם בקלילות 11 נקודות מהספסל והוא עוד אופציית קליעה טובה. בכללי מאוד נהניתי מרמת השרון רני בלגה גם שיחק דקות יחסית משמעותיות ולא רק בגארבג' וצריך לומר שהדקות איתו היו הדקות הכי פחות טובות של רמת השרון במשחק (והוא סיים גם עם מדד +- שלילי-6 הכי נמוך בקבוצה פרט לרועי אבנרי -8) ושומרון התחילה לעשות קולות של קאמבק והורידו את ההפרש ל14 שלאחריו היה פסק זמן של קנטור, חילוף שלו וריצה נוספת של רמה"ש נעדר מסגל הקבוצה הוא עומר שפר שהוא שחקן שאני מאוד אהבתי לראות בהכנה של העונה האחרונה, ואני מקווה שיחזור כמו שצריך. כמה נתונים מדהימים מהמשחק שמראים למה נהניתי מהקבוצה הזאת רמה"ש עם 35 (!!!) אסיסטים על 11 איבודים, 12 חטיפות ובעיקר בעיקר כדורסל כיפי וקבוצתי. לא סתם הם הצליחו להגיע ל-101 נקודות ומול שומרון שיש להם סגל עם פוטנציאל אחלה לדעתי. למי שיש זמן פנוי ממליץ לצפות במשחק באתר האיגוד. כיף גדול
קלעים רמה"ש: איירה לי 25 (12 ריבאונדים, 6 אסיסטים), יובל הוכשטטר 15 (6 ריבאונדים), דניאל ראובן 12 נקודות, עמית ביר כץ 12 נקודות, עמית אלון 11 נקודות (7 ריבאונדים, 7 אסיסטים), אקיימג'י וויליאמס 11 נקודות (9 אסיסטים, 5 חטיפות), חן כלפון 7 נקודות (5 אסיסטים), רני בלגה 5 נקודות, רועי אבנרי 3 נקודות (שלשה סופר חשובה על הבאזר של המחצית). שותפו ולא קלעו: איתן דרוט, אביב ארונוב ועידו ניסים
עכשיו לצד המפסיד, אליצור שומרון, משהו שם לא התחבר במשחק הזה. דברים שנראו טוב במשחקי האימון לא עבדו היום. זאק סימונס שבדרך כלל היה יותר טוב עם משחק מאוד אנמי (נציין שהמצ'אפ מול לי לא בדיוק עוזר), דווקא קראוולי שלא הרשים אותי בהכנה נתן משחק טוב. אורי כהן ממשיך להיראות לא הכי קשור לרמה וב-20 דקות על הפרקט באמת לא עשה המון, הוא מרגיש שעדיין רחוק פיזית מרמה של בוגרים והקליעה לא נכנסת מספיק טוב, זיו וייסמן שאמור לתת עוד צעד קדימה במשחק רע, ירון גולדמן היה מחריד בעיניי בחירת זריקות קשה מאוד מחצי מרחק וזה לא שהוא קלעי מדהים סיים עם 0-4 מהשדה עידו הראל שהיה אחד המפתיעים בפרי-סיזן גם במשחק. בסוף כולם היו רעים שם. לא יודע כמה יש ללמוד מהמשחק הזה על שומרון כי באמת יש שם תלכיד מאוד כישרוני ומאוזן (גולדמן מראה קצת דגלים אדומים)
קלעים שומרון: אייזאה קראוולי 20 (7 ריבאונד), זאק סימונס 10 נקודות (8 ריבאונד), אייל שולמן 10 נקודות, אביב שמעוני 9 נקודות, זיו וייסמן 6 נקודות, ירון גולדמן 5 נקודות (5-5 מקו העונשין), עידו הראל 5 נקודות (0 אסיסטים, 4 איבודים), נועם יעקבי 5 נקודות, רועי בכר 4 נקודות, אורי כהן 2 נקודות. שותפו ולא קלעו: יהלי שושן רוזנבאום ותומר צור
הפועל כפר סבא - הפועל בני כפר קאסם 70:103 משחק שלא התעלה לרמה גבוהה, אין מה לומר הרבה על שני הקבוצות אבל אני אנסה הפועל כפר סבא רושמת ניצחון משמעותי וחשוב, לא בטוח כמה ניצחונות קלים כאלה יהיו לה העונה אבל היום היא עמדה מול יריבה חלשה. שני הזרים של ריקי פאק ואלונזו סולה הובילו אותה בצורה מאוד דומינטטית. בהכנה ריקי פאק נראה כמו בין הזרים הראשונים שבדרך הביתה אבל ככל שהזמן נמשך הוא העלה את הרמה שלו למה שאנחנו מכירים מהעבר, הוא סקורר ברמות הכי גבוהות שיש לליגה הלאומית והוא נתן משחק מאוד מרשים מול כפר קאסם, בולטות בהיעדרן השלשות שהוא הרים אחת כזאת והחטיא מול יריבות יותר משמעותיות הוא יצטרך לקלוע גם לשלוש. אלונזו סולה הוא זר מאוד אתלטי מכונת הייליטים אבל יודע לשחק גם כסטרץ' ופעם אחר פעם הפיק אנד פופ של כפר סבא פשוט פירק את ההגנה של כפר קאסם והוא מצא את עצמו חופשי לזריקות לשלוש וקלע 3-3 מהמרחק הזה, הוא יותר פורוורד מסנטר לדעתי אבל בליגה הלאומית שלנו זה תופס לשתי העמדות. צמד זרים מאוד חמוד יש לכפר סבא והם יובילו את הקבוצה. בגזרת הישראלים המשמעותיים ניתן למצוא את עומר שדה שקלע 15 נקודות באחוזים טובים מאוד מהשדה ומתן בן אקן שהיה במשחק רע מאוד וקלע את רוב הנקודות שלו בגארבג' טיים, אני חושב שכפר סבא יכולה להיות מרוצה מהעובדה שמגיעה ל-100 נקודות עם משחק רע של הישראלי הבכיר שלה. השחקן החמישי בחמישייה הכפר סבאית הוא ניב למפרט המושאל מגלבוע/גליל שחייב לקחת את עמדת הרכז המוביל בקבוצה ולהיות יותר משמעותי, היה לא רע ב-25 הדקות שלו על המגרש עם 7 נקודות ללא החטאה מהשדה ומסר 6 אסיסטים אבל אני מצפה ממנו ליותר כי הוא שווה יותר. גם כפר סבא הייתה עם יחס אסיסטים/איבודים לא רע שמסרה 23 אסיסטים על 10 איבודים. רוצה לציין לטובה את עומר שדה שנראה שבא להוביל את הקבוצה, לא פוחד לקחת זריקות וקולע אותן באחוזים גבוהים הוא שחקן שמאוד נהניתי לראות ב-3X3 וכיף לראות שהוא מצליח להראות את הכישרון שלו גם בליגה הלאומית, אם ימשיך בקצב הזה יוכל גם להשתדרג לדעתי. הספסל של כפר סבא נתן תרומה פחות ממשמעותית עם 18 נקודות מתוך ה-103 ואופק גול נתן 12 מתוכן, לדידי כרכז שני שמגיע מהספסל הוא יכול להיות סופר משמעותי לכפר סבא ונראה שהוא התחיל טוב את הקדנציה שם (למרות שחלק גדול מהנקודות הגיעו ברבע הרביעי שלא היה תחרותי יתר על המידה)
קלעים כפר סבא: ריקי פאק 34 נקודות (12-17 מהשדה, 8 אסיסטים על איבוד), אלונזו סולה 21 נקודות (9-10 מהשדה), עומר שדה 15 נקודות, אופק גול 12 נקודות, מתן בן אקן 8 נקודות, ניב למפרט 7 (6 אסיסטים), שגיב גורמן 6 נקודות. שותפו ולא קלעו: ארבל אלחרר, אביאל לוי, עידו מנצ'ל
באמת שאני לא יודע מה לומר על כפר קאסם, בתחילת ההכנה זה עוד נראה בסדר עם ניצחון על נהריה אבל מאז זה מתבוסה לתבוסה כפר קאסם לקחה הימור בסגל הישראלי שלה, לקחת שחקנים לפני פריצה שהם פוטנציאל לפרוץ. עמית שדה הגיע אחרי סיום עונה מאוד מעודד במדי אשקלון שהזריקות שלו התחילו להיכנס, בן עברי התחיל סבבה בראשון ואחרי פציעה לא הצליח להשתלב והוא הגיעה לספינה השוקעת של אשקלון ובאמת היה נראה שם לא רע, איתאי פדלון הגיע אחרי עונה טובה במדי הפועל כפר סבא איתה עלה ליגה, נדב ינקוביץ מגיע לקבוצה לקבל הזדמנות משמעותית ראשונה ברמת הליגה הלאומית. המון שחקנים שאם שניים מהם יעשו את הפריצה וייקחו את הקרדיט כפר קאסם תראה כמו קבוצה שיכולה לאיים על מקום 9. בנוסף אליהם בגזרת הניסיון יש את פול דילייני שהוא מדהים אבל בגיל 38 לא יכול להוביל את הקבוצה לבד. אבל הבעיה הכי גדולה בכפר קאסם מבחינת הסגל היא הזרים שכרגע נראה ששניהם לא כאלה מרשימים בכדורסל ובכללי כפר קאסם גם בעונה שעברה לפרי-סיזן לא הצליחה להביא גבוה זר איכותי ככה שאולי יש שם בעיה. בכל מקרה הקבוצה נראיתה נורא בכל פרמטר כמו שכתבתי בסיקור של כפר סבא כל פיק אנד פופ הביא לשלשה פנויה, ההגנה הייתה מחוררת וכפר סבא פשוט ניצלו אין הרבה מה לסקר מקצועית אבל כפר קאסם נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה אולי פרט לצפת שבדרך לא להיות קיימת.
קלעו לכפר קאסם: מארקיז הייסתינגס 18 נקודות (7 ריבאונד), פול דילייני 16 נקודות, טיילר אדווי 14 נקודות, עמית שדה 7 נקודות, יואב סודמי 6 נקודות, איתי בונה 3 נקודות, בן עברי 2 נקודות, איתאי פדלון 2 נקודות, איתן בש 2 נקודות. שותף ולא קלע: נדב ינקוביץ.
מכבי ראשון לציון - עירוני נהריה 93:70 המשחק המרכזי של המחזור בעיניי עם תוצאה די מפתיעה, כאילו לא כזה משולל מהמציאות שנהריה תנצח את ראשון לציון ואני מאוד החמאתי לבניית הסגל הטובה של נהריה אבל לפרק ככה את ראשון לציון בבית מכבי? בייחוד אחרי שנהריה לא הרשימה עד פתיחת העונה ודווקא ראשון לציון נראתה בסדר גמור
נתחיל כהרגלנו מהמנצחת, נהריה באמת בנו אחלה של קבוצה כמו שאמרתי בעבר אני מאוד אוהב בנייה שאפשר ישר לדעת לאיזה רול כל שחקן הגיע, יש היררכיה ויש סדר ובסוף יש גם איכות שכולם יכולים לתרום וראיתי במשחק הזה קבוצה פשוט מצוינת שמשחקת כדורסל טוב ולכל שחקן יש מחליף איכותי מהספסל שנותן את תרומתו. אני אתחיל מצמד הזרים של נהריה שגם הוא נראה ממש טוב, מרווין סמית וטימאדיו יוסוף. יוסוף היה צריך לשחק בנהריה בעונה האחרונה וזה לא יצא לפועל בעקבות המלחמה וחיכו לו שנה והוא חזר והיה שווה את זה. אם קראתי לאיירה לי מפלצת של אתלטיות אז יוסוף הוא מפלצת של פיזיות וכח, ראשון לציון ובעיקר מולטרי שהיה צריך לשמור עליו פשוט לא יכלו בצבע והוא סיים עם 9/11 לשתיים בנוסף הוא יודע להפיק נקודות בדרכים מגוונות וקולע עונשין בצורה טובה (7/10) וחייבים לומר שמדובר בבינגו גדול של נהריה, בנוסף סיים אתה משחק עם דאבל דאבל של 10 ריבאונדים גם. הזר השני הינו מרווין סמית' שהגיע מאוחר יחסית להכנה של נהריה והוא נראה זר לא גנרי ללאומית, הוא לא קומבו גארד אלא יותר סקורר עם קליעה טובה לשלוש ובכללי הוא נראה טוב מאוד במשחק עם 4/8 לשלוש והוביל את הקבוצה יחד עם יוסוף עם זריקות טובות ושטף נפלא של המשחק. גם הסגל הישראלי נתן תפוקה טובה שעיליי שאול שמגיע אחרי עליית ליגה עם נתניה בא לנהריה ותופס מקום בחמישייה ומחזיר במשחק מצוין שאותו פתח עם שתי שלשות ובכלל קלע 4-5 מהטווח הזה וכמובן יש גם עידו דוידי שתרם 5 נקודות כולל שלשה חשובה אבל הסתבך יחסית מוקדם בבעיית עבירות, דנאל כוזהינוף חילק 9 אסיסטים והראה את האיכויות שלו ועכשיו לחלק הבאמת מרשים בסגל של נהריה וזה העומק אלכס צ'וברביץ' בתור מחליף של יוסוף זאת אחלה אופציה והוא החזיר עם 7 נקודות ויופי של סייז בסקנד יוניט, אופק בן יעקב ודור ענבי גם עולים מהספסל ומוסיפים אופציות של גודל וקליעה ובקו האחורי יש עומר טל הנהדר ואריאל דרעי, שניהם תרמו בדקות לא רעות שלהם שעומר טל מחלק גם 8 אסיסטים ומוביל את נהריה מצוין מהספסל. אחד הדברים היפים בסגל של נהריה זה הורסטיליות שאפשר לשחק עם הקבוצה עם רוצים גודל קיצוני צ'וברביץ' ויוסוף יכולים לשחק יחד, אם רוצים אופציות קליעה אפשר להעלות את בן יעקב שיקלע, סמית' קלעי ברמה מאוד גבוהה, עומר טל וכוזהינוף מנהלים טוב את המשחק של נהריה שמסרה 28 אסיסטים על 11 איבודים. בקיצור יהיה כיף לרחימי אם ידע להוציא את המירב מהסגל הזה
קלעים נהריה: טימאדיו יוסוף 25 נקודות (9/11 לשתיים, 10 ריבאונד), מרווין סמית 20 נקודות (4/8 לשלוש, 7 ריבאונדים), עילי שאול 12 (4/5 לשלוש), אלכס צ'וברביץ' 7, אופק בן יעקב 7, עידו דוידי 5, עומר טל 4 (8 אסיסטים), אריאל דרעי 4, דנאל כוזהינוף 3 (9 אסיסטים), נועם לוגשי 3, דור ענבי 3. שיחק ולא קלע: רום כיטכס
לעומת בצד השני עמדה מכבי ראשון לציון שנראתה אבודה מול נהריה, דברים שעבדו לפני פתאום כבר לא עובדים, דשילדס במשחק מחריד. הקליעה לשלוש לא נכנסת עם 1/15 קבוצתי שהיחיד שהצליח לקלוע הוא מולטרי. עמית ראובן שבא בקול תרועה ונראה כאילו הוא מוביל את הקבוצה במשחק נורא. העומק של ראשון לציון שאמור להיות מנקודות החוזק שלהם לא בא לידי ביטוי. דדון וגליק שהיו התוספות האחרונות בהכנה של הקבוצה עדיין נראים מאוד אאוט, חכמו שהיה בחמישייה רוב משחקי ההכנה נראה רע מאוד עם אחוזים לא טובים מכל הטווחים. נקודות האור היחידות מבחינה התקפית היו מולטרי ופרוינד וגם הם לא במשחק גדול. מקסים רומנוב שמגיע אחרי עונה אישית גדולה בצפת גם נראה רע מאוד אתמול. ראשון תשתפר אני מניח, לא יהיו עוד הרבה משחקים שהקליעה לשלוש תראה כל כך רע בטח לא שיש להם קלעים טובים כמו מולטרי, ראובן ופרוינד ועוד שחקנים שיכולים להוות איום טוב כמו דדון, דשילדס, נקרשביץ וחכמו. אבל כן עלו פה כמה דגלים אדומים שיהיה מעניין לראות כיצד ראשון לציון תגיד מולם בייחוד דשילדס לדעתי שהיה פשוט נוראי בכל תחום. בקיצור ראשון לציון עדיין צריכה לחבר שחקנים חשובים שלה לסגל ובנוסף היה פה משחק מאוד חריג אולי אפילו מדאיג
קלעים מכבי ראשון לציון: ארנט מולטריי 22 נקודות (10/14 מהשדה, 9 ריבאונד), ג'וש פרוינד 17 נקודות, קרון דשילדס 9 נקודות, עמית ראובן 7, מתן חכמו 6, מקסים רומנוב 5, מאור נקרשביץ 4. שיחקו ולא קלעו: בן אייזנהארט, הראל דדון ואיתי גליק
מכבי רעננה - א.ס. אליצור אשקלון 65:78
עוד קבוצה עמוקה להחריד היא מכבי רעננה והיא גם נראית טוב מבחינת כדורסל. היא שיחקה מול אשקלון שבנימה כנה אין לי מושג מה הולך שם. מבחינה ניהולית יש איחוד עם א.ס. מהארצית אבל יש מאבקים משפטיים איך בדיוק האיחוד בא לידי ביטוי בשדרה הניהולית. היו שני זרים גבוהים בקבוצה בתחילת הקיץ ועכשיו יש גארד אחד בשם דארל דייויס שבנימה כנה לא מרשים אותי בכלל. אין לי מושג מה לומר כל כך על התוצר הסופי של מה שנבנה שם. אבל כרגיל נתחיל מהמנצחת. הניצחון של מכבי רעננה לא הוטל בספק מהג'אמפ ועד הסוף, הם היו הקבוצה הטובה יותר על הפרקט בפער גדול וניצחו את המשחק בצדק, אשקלון ניסו לעשות קולות של קאמבק והורידו עד לחד ספרתי ברבע האחרון אבל לא יותר מול הפרש בשיאו שהגיע גם ל-26 לרעננה יש על הנייר את החמישייה האיכותית בליגה עם זר וטרן לליגה כמו ג'ימי הול, רכז בכיר כמו יוגב אוחיון, חואקין שוכמן שלא אמור להיות בכלל בלאומית, ג'יירוס המילטון שהוא פורוורד עם קליעה איכותית ואפי טיומקין שמגיע אחרי עונת שיא בכפר קאסם אותה הוביל להישארות מאוד מרשימה. לפרקים רבים של המשחק רעננה שיחקה טוב, שמרה חזק בהגנה, נלחמה והייתה הקבוצה הטובה על המגרש, לא היה פה משחק התקפי לפנתיאון אבל כן היו הופעות טובות של מספר שחקנים כמו שוכמן, טיומוקין, באומן שהוא כח מרשים מאוד מהספסל והול. כדאי לציין גם את ניתאי רוזנברג שקלע 9 נקודות ב-15 דקות ובעיניי לגמרי יכול להיות השחקן המשתפר של העונה, אם בעונה שעברה הוא היה סטרץ' 4 שבעיקר מתבסס על קליעה לא רעה מבחוץ העונה הוא הוסיף אלמנטים חשובים למשחק שלו שהפך להיות יותר מגוון כמו סיומת יותר טובה בצבע, יכול להוריד קצת כדור לרצפה וחותך לא רע ובנוסף במשחק קלע איזה 5 נקודות רצופות חשובות שנתנו מרווח נשימה לרעננה.
קלעים רעננה: אפי טיומקין 16 נקודות, ברנדון באומן 15 נקודות, , חואקין שוכמן 12 נקודות (7 ריבאונדים), ג'ימי הול 11 נקודות (8 ריבאונדים) ג'יירוס המילטון 9 נקודות (8 ריבאונדים), ניתאי רוזנברג 9 נקודות, יוגב אוחיון 6 נקודות (8 אסיסטים, 4 חטיפות). שיחקו ולא קלעו: בן אונצ'ה, קורן משה, אלכס לדר
ועכשיו לאשקלון, כמו שאמרתי וואלה קבוצה מבלבלת מצד אחד יש שם חברה איכותיים כמו טישמן, יונתן מור ותומר כהן ששיחקו במשחק אבל משהו שם לא ברור בייחוד בקו הקדמי. אני אהיה עדין כי דניאל נג'ר לא שיחק ולהיות בלי רכז ישראלי עם סייז כמו שלו זה משמעותי ואין גבוה זר אבל באופן כללי הקבוצה הייתה לא טובה. נמרוד טישמן היה במשחק רע מאוד וסיים כבר את הרבע הראשון עם 3 עבירות (האחרונה טכנית על פלופ בשנייה האחרונה של הרבע כשעלה לזריקה ל-3, באמת לא ברור למה לשרוק אותה) ואת הרביעית עשה בשלב יחסית מוקדם (ומאז קיבל את הזכות להרביץ חופשי) וככה יצא שלא שיחק המון דקות והיה לא טוב, עוד שחקן שהיה רע מאוד הוא אביתר מור יוסף שהוא שחקן שיכול להצליח בליגה עם קלע לא רע עם שחרור מאוד מהיר ובמשחק הזה הוא פשוט לא פגע בכלום עם 0/6 לשלוש. וגם דארל דייויס שהגיע אחרי שינוי קונספט בו נפרדו משני הזרים הגבוהים לא נראה כמו שדרוג משמעותי לקו האחורי (פעם ראשונה שאני רואה אותו אז אני אתן צ'אנס). מי שהיו לא רעים באשקלון עם עמית סנקר שלקח לו כמה דקות מול הרמה של הליגה אבל ברגע שנכנס למשחק היה לא רע בכלל עם 11 נקודות בהופעת הבכורה בלאומית, תומר כהן שמגיע אחרי עונה טובה בצפת עם 14 נקודות וכמובן יונתן מור שקלע 18 אבל גם הוא לא היה במשחק גדול בסטנדרטים שלו אבל לייצר את הנקודות שלו הוא יודע. נווה בן שמן גם היה חלק מהקו הקדמי הדל של הקבוצה מאשקלון והראה קליעה לא רעה וגם ריבאונד סבבה. כמו שאמרתי הקבוצה חסרה זר נוסף ואת דניאל נג'ר ככה שהגיוני שהיא תצליח לעמוד מול אחת הקבוצות האיכותיות בליגה, השאלה היא מתי יגיע הזר השני ומה גבירץ יעשה הלאה עם הסגל שלו.
קלעים אשקלון: יונתן מור 18 נקודות, תומר כהן 14 נקודות, עמית סנקר 11 נקודות, דארל דיוויס 7 נקודות, נווה בן שמן 7 נקודות, נמרוד טישמן 6 נקודות (5 אסיסטים), ניב פילוסוף 2 נקודות. שיחק ולא קלע: אביתר מור יוסף (30 דקות)
|