כתבה של דרור פישר על אבדיה בישראל היום, עם נימת אכזבה מסויימת:
https://www.israelhayom.co.il/sport/wor ... e/17177535מצד אחד, יש משהו מרענן בלראות כתבה בתקשורת הישראלית שלא יוצאת מפרופורציות ונמנעת מפרובנציאליות מיותרת.
מצד שני, נראה שהוא עדיין נופל בעצמו למלכודת הציפיות הלא ריאליות.
למשל התיאור של דני של מכבי כ"סופרסטאר, השחקן הטוב באירופה לגילו, כזה שיכול ליצור יש מעין (הטעות במקור) בכל יום נתון, שהוביל את מכבי לאליפות בגיל 19". נו, מה נגיד, לא בדיוק הדני שאני זוכר מימיו במכבי.
אח"כ הוא מזכיר באכזבה את ההשוואות לטורקוגלו, צ'אנדלר פארסונס וקירילנקו. אישית, לא זוכר אף אחד רציני מדבר על קירילנקו, בטח לא הגנתית. ממה שאני זוכר, לפחות במקומות ריאליים (בפורום הזה למשל) טורקוגלו הוזכר כתקרה האפשרית של דני. אז דני לא הגיע (לפחות עדיין) לרמה של הידו בשיאו (שיא שהיה דרך אגב די קצר -- בערך שנתיים באורלנדו בגיל 28-29). אבל האמת שבגיל 24 הוא גם לא כל כך רחוק משם בעיני. גם מפארסונס בשיאו (העוד יותר קצר) הוא בהחלט לא רחוק התקפית והוא שחקן הגנה הרבה יותר טוב ממש שפארסונס אי פעם היה.
גם מייק שמיץ מוזכר, עם התחזית שדני בבחירה 9 ייראה כמו גניבה עם השנים. ולמרות שיש שם נימה של זלזול, גם זו בעיני תחזית בכלל לא מופרכת. אם מסתכלים על הלוטרי של דראפט 2020, יש שם רק שלושה שחקנים שבבירור טובים יותר מדני -- אנט, לאמלו (למרות מה שאני חושב עליו) והאליברטון. אולי אפשר להוסיף לרשימה את דווין ואסל, אבל אני לא לגמרי בטוח. לפני דני נבחרו וויסמן, פאט וויליאמס, אוקורו, אוקונגוו, הייז, וטופין. אוקורו היחיד שהוא ספק שחקן חמישייה, אבל דני משמעותית טוב ממנו. אז כן, דני הוא אחלה של בחירה 9. נכון שכמו בכל דראפט, היו גם מציאות בסוף הסיבוב הראשון של 2020 שהפכו לאחלה שחקנים (מאקסי, קוויקלי וביין), אבל אף אחד מהם לא התחרה עם דני על מיקום בלוטרי, אז זה לא ממש רלוונטי.
ולגבי מי שמרשה לעצמו להתאכזב מזה שדני הוא "רק" שחקן חמישייה סולידי וכנראה לא יהיה אף פעם אולסטאר (יש כאלה?), אולי שווה להזכיר את עשרת השחקנים האחרונים שנבחרו במקום ה-9 חוץ ממנו (חוץ מהדראפט האחרון עם אידי, שעוד מוקדם לדעת לאן הוא הולך): טיילור הנדריקס, ג'רמי סוהן, דויון מיצ'ל, רוי האצ'ימורה, קווין נוקס, דניס סמית', ג'ייקוב פולטל, פרנק קמינסקי, נואה וונלה, וטריי בורק. מיותר להזכיר שאף אחד מהם לא אול סטאר, חצי מהם כבר לא בליגה, ופולטל הוא היחיד ברשימה שהוא אולי ברמה של דני. ובכלל, מאז דראפט 2013, רק שני שחקנים שנבחרו במקומות 6-10 בדראפט הגיעו לאולסטאר (ראנדל ומרקאנן) וגם הם נראים כמו הופעות גבוליות וחד פעמיות.