סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' אפריל 03, 2025 11:14 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: מרץ סאדנס 2025
הודעהפורסם: ג' מרץ 25, 2025 7:04 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני מסכים כמעט ב100% עם כל מה שיובל כתב בת׳רד הזה.
"כמעט" פשוט כי זה לא באמת דבר חדש שיש גרבייג׳ טיים בסוף העונה. זה נכון שיש העונה איזושהי עליית מדרגה, שבה יותר קבוצות מבדרך-כלל מחפשות רק להפסיד למשך זמן ממושך למדי, אבל אני לא בטוח בהכרח שזאת מגמה; דווקא בשנתיים-שלוש הקודמות היה טרנד חיובי של הרבה קבוצות שמתאמצות עד למשחק האחרון, כולל כאלו במקומות 10-11 בקונפרנס שלהן. טרנד שניתן לייחס כמעט בוודאות לזכות הפליי-אין.
יכול להיות שהאפקט של הפליי-אין שכך ואנו עומדים בפני עוד כמה שנים שנראות כמו העונה, ונדרש פתרון אחר, אבל גם יכול להיות שזה עניין נקודתי, ובעונה הבאה, שאולי תהיה בריאה יותר מצד פילי, טורונטו, דאלאס ואחרות, נראה דווקא תחרות על מקומות 8-10 במזרח ובמערב.

מה שכן, אני מסכים שהינקי הוא פאקטור כאן, אפילו אם הקדנציה שלו בסיקסרס לא נתפסת כהצלחה גדולה.
הינקי לא המציא את הטאנקינג, אבל אם עד הפרוסס כולם היו משתינים בבריכה, הינקי ממש חרבן מהמקפצה. הוא היה הראשון שדיבר בגאווה על תכנית ארוכת טווח להפסיד כמה שיותר משחקים, החל מתחילת העונה, בשביל בחירות גבוהות. לא 'ניתן לצעירים להוביל אותנו ונראה לאן נגיע', ממש תלונות נגד הליגה שרוצה לשנות את שיטת הלוטרי, כי הוא כבר הכין תוכנית המבוססת על השיטה הנוכחית.
הינקי לדעתי קידם את התהליך גם כי הוא שינה את הסטנדרט - לא מספיק שתתייאש בפברואר ותתחיל להושיב שחקנים, רוצה את המקום האחרון? אתה צריך לבנות קבוצה שתהיה מחורבנת כבר באוקטובר, וגם באוקטובר של השנה הבאה.
אבל הוא גם הוסיף לאיבוד הבושה. פתאום לא כולם יורדים עליך אם אתה מעמיד קבוצה נוראית במשך שנים. פתאום זו אסטרטגיה לגיטימית ו'מתוחכמת'. וגם אם אתה לא רוצה לנקוט בה, מספיק ששתי קבוצות אחרות איבדו את הבושה ןהעלו את הסטנדרטיים, ופתאום להיות סתם קבוצה די גרועה שמנצחת 26 משחקים בעונה, לא רק שייצר מצב שבו אתה מעמיד מוצר גרוע על הפארקט, זה גם יזכה אותך בבחירה בינונית למדי.

אז כן, אני די משוכנע שהינקי תרם לא מעט לחודש מרץ הנוכחי, ובאמת שבאופן מעניין גם המחליף שלו, דריל מורי, בניסיון לשמור באופן נואש על הבחירה הקרובה, הוא זה שהיה הראשון העונה שהתחיל להשבית חצי הרכב, ובכך היה אחד ממכתיבי הקצב העיקריים במירוץ הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 1:33 am 
Junior

טיעונים שאני מסכים איתם:
הרבה משחקים משמע הרבה גארבג טיים. אגב, גם בפוטבול יש טנקינג אבל זה יותר קטן.
אנשים מגיבים לתמריצים. אם הדבר הכי חשוב הוא לזכות באליפות ולהגיע 20 שנה רצוף לפלייאוף לא נחשב, אז קבוצות ינסו לזכות בדראפט כי זו השיטה עם הסיכויים הכי גבוהים לקבל שחקן ברמת mvp. הקהל לא מטומטם ומבין את זה. לכן גם בפילי של הפרוסס הקהל בגדול תמך. גם עכשיו ביוטה האולמות ב80% תפוסה. כי הקהל מבין ותומך.
כאשר הפרס גדול הטנקינג גדול. וומבי ועכשיו פלאג ושנה הבאה אדג'קומב.
לא חושב שהמצב הוא קטסטרופה בלתי נסבלת. גם לא חושב שהליגה תעשה משהו דרסטי. הכסף הגדול מגיע מהטלוויזיה של השידור הארצי והליגה מכריחה שחקנים טובים לשחק במשחקים האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 7:37 am 
Hall of Famer

הקהל בפילדלפיה לא תמך בפרוסס. נתוני הקהל של המועדון התרסקו והוא עבר לתחתית הליגה לכמה שנים, הבאתי את הנתונים בעבר. למעשה, העניין של מנהלי המועדונים בליגה שדרשו מהליגה להתערב היה בגלל ירידה בהכנסות שנבעה מחוסר העניין במשחקים של פילדלפיה. אולי היו כמה אוהדים בפורומים שחשבו שזה חדשני ומלהיב, במציאות המועדון התרסק מבחינת עניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 1:09 pm 
Junior

עכשיו ביוטה היציעים ב80% תפוסה.
לא יודע מה המצב בטורונטו ווושינגטון

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 1:33 pm 
Junior

אני די מסכים עם מה שפיקנרול רשם...

אני לא מזהה פה איזו בעיה קרדינלית לליגה. גם אם יש קבוצות שהמצב שלהם מנומנם יש המון קבוצות שיש להם הרבה על מה לשחק ובסופו של דבר גם אם המשחק של טורונטו נגד נגד הג'אז היה על מי יקבל עוד X מיליון דולר אני לא חושב שזה היה מעניין את הצופה הממוצע. ה"בעיה" עם טורונטו, פילי, פליקנס וכו' זה לא שהם משביתות את הכוכבים שלהם אלא שזה פשוט לא מענין מה יקרה איתם כי הן פרטיקלי סיימו את העונה, בין אם ציון ישחק או לא.

אני חושב שהרעיון של חלוקת הכסף של הליגה כתלות במיקום הקבוצה (עבור אלו שלא בפלייאוף) זה רעיון לא רע, אולי איכשהו לשנות קצת את מבנה הדראפט (אם כי אין לי מושג איך) אבל כל כמו שרשמו פה - כל עוד אין לקבוצה מוטיבציה לנצח אז זה ימשיך להיות ככה, בדיוק כמו הבטן בכל ליגה אחרת שאין שם מאבק אמיתי על פלייאוף או ירידה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 1:49 pm 
Hall of Famer

אבל הבעיה עם טורונטו זה שהיא כן משביתה שחקנים כשירים, במטרה לא להיאבק על הפלייאין. זה הטנקינג הרעיל והאנטי ספורטיבי במהותו, שלא קשור לבעיה האינהרנטית בכך שבליגה של 30 קבוצות בהכרח תהיה בטן של בינוניות משמימה וחסרת עניין.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 2:02 pm 
Hall of Famer

איך הולכת באמת ההגרלה ללוטרי והסדר של הדראפט? מיאמי במקום העשירי במזרח ותשתתף בפלייאין. בליגה ההיט עם מאזן 22 בטיבו. אם הם מפסידים בסיבוב הראשון בפלייאין באיזה מקום הם ידורגו ללוטרי?

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 2:30 pm 
Senior

ידורגו ביחס לכל הקבוצות שלא עלו לפלייאוף, כרגע זה מקום שמיני, כלומר במיקום טוב יותר מהספרס שלא יעלו לפלייאין.
הכי נמוך שהם יכולים ליפול מבחינה תיאורטית זה 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 2:49 pm 
Junior

Hacohen כתב:
אבל הבעיה עם טורונטו זה שהיא כן משביתה שחקנים כשירים, במטרה לא להיאבק על הפלייאין. זה הטנקינג הרעיל והאנטי ספורטיבי במהותו, שלא קשור לבעיה האינהרנטית בכך שבליגה של 30 קבוצות בהכרח תהיה בטן של בינוניות משמימה וחסרת עניין.

טורונטו כרגע 6 משחקים מאחורי המקום העשירי כשנשארו עוד 10 משחקים ודווקא ב10 האחרונים היא על 5-5 שזה מעל הממוצע שלה העונה.
הסיכוי של טורונטו להיכנס לפלייאין הוא מאוד נמוך והוא היה כזה במהלך החודש האחרון אז גם ברוקלין וגם פילי היו מעליה חלקים גדולים מהזמן.

אני מסכים שזה קשור בנוסף לפרס שמקבלים בדראפט אבל אני חושב שזה גם מאוד קשור לחשש מפציעות. זו ליגה שיש בה לא מעט פציעות לא קלות לכוכבים ואין לטורונטו שום אינטרס לסכן את סקוטי ברנס או כל שחקן אחר שיכול להיות שווה בשוק הטריידים משהו. ברור שזה קשור גם לשיפור מקומות לדראפט, אבל לא רק.

בסופו של דבר, אין לטורונטו ממש אינטרס לנצח וכן יש לה אינטרס להפסיד.. אני טוען שגם אם לא היה לה אינטרס להפסיד והיינו נשארים רק עם "אין לה אינטרס לנצח" היינו באותו שיעמומון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 3:07 pm 
Hall of Famer

הסיכוי נמוך והם עושים הכל כדי להשאיר אותו נמוך, בסוף יש בעיה כשקבוצה משאירה במוצהר את שחקניה הטובים ביותר על הספסל בדקות מכריעות של משחקים (ופה הטיעון של פציעות לא תופס, הם כן משתפים שחקנים טובים, רק לא בדקות ההכרעה) כדי לא לנצח. זה לא ספורטיבי וזה רעיל.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 3:16 pm 
Junior

אין ויכוח שזה לא ספורטיבי.
אני בגדול טוען לגבי זה 2 דברים:
1) אני לא חושב שזה מאוד מעניין מה טורונטו או ברוקלין ודומיהם עושים בשלב הזה. הן קבוצות שגמרו את העונה בהסתברות סופר גבוהה ולי כצופה שהוא לא אוהד אחת הקבוצות האלו אין בהם עניין אמיתי. אין לי ויכוח איתך שזה לא ספורטיבי, אבל נגיד והרפטורס משחקים עם בארט ועם בארנס בדקות האחרונות או שהנטס מלבישים את קאם תומאס - אני לא חושב שזה ישנה כמעט כלום בענין בקבוצה.
2) לצורה שבה הדראפט עובד יש הרבה יתרונות. קבוצות משוק קטן יכולות להתרומם דרכו, הוא הופך את הליגה לדינמית בצורה מדהימה וקבוצה שעכשיו מחורבנת יכולה תוך 5 שנים להיות קונטנדורית. יש לזה עלות בזה שאנשים מנצלים את זה, חלקם בצורה סבירה וחלקם בצורה דוחה, אבל כל עוד לא עושים הינקי ומחרבנים מראש על הליגה כולה למשך 3 שנים אני חושב שהיתרונות ששיטת הדראפט מביאה איתה עולים על החסרונות.
מניח שיש כמה שינויים שאפשר לעשות כמו שעשו עם הרחבת ההסתברויות בהגרלה, אבל בגדול אני חושב שהעלות סבירה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 4:12 pm 
מנהל פורום

אפשר למשל להחליט שלכל קבוצות הלוטרי אותו סיכוי בכל הבחירות
כדור פינג פונג אחד לכל קבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 4:16 pm 
Sophomore

אם טורונטו לא היו נוקטים בטקטיקה המגעילה שלהם, היו להם בסבירות לא קטנה עוד לפחות שניים שלושה ניצחונות (הפסידו בבית לוושינגטון וסן אנטוניו והיו יכולים גם לקחת אחד ממשחקי החוץ שלהם, למשל מול פורטלנד או פיניקס). בנוסף, מתוך 10 המשחקים שנשארו להם, הם יכולים לנצח לפחות 8 אם הם מתאמצים (פעמיים מול שארלוט, פעמיים מול ברוקלין, ומול פילי, סן אנטוניו ודאלאס). המשחקים בשיקאגו ומול דטרויט בבית יותר קשים, אבל גם אפשריים לחמישייה של קוויקלי, בארט, בארנס, אגבג'י ופולטל. הלו"ז של מיאמי (כולל משחקים בבוסטון ושיקאגו, וגם מול מילווקי, ממפיס ואטלנטה) ושל שיקאגו (משחקים באוקלהומה וקליבלנד, וגם מול הלייקרס, מיאמי, פורטלנד וטורונטו עצמם) קשה יותר. האם זה היה מספיק כדי לעבור אחת מהשתיים? את זה כבר לא נדע. אבל ממש לא ברור מה הראפטורס הרוויחו מזה. בתחרות על המאזן הגרוע יותר מול פילי וברוקלין הם יפסידו בכל מקרה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 4:53 pm 
Junior

הם משיגים קצת יותר הסתברות לבחור קצת יותר גבוה, מסכים שזה מעט אבל זה גם משהו.
אגב, גם אם פילי וברוקלין לא היו נוקטים בטקטיקה המגעילה שלהם היה להם גם סיכוי. בתכלס טורונטו עברו למקום ה11 רק לפני שבועיים וזה המקום הכי גבוה שהם היו בו העונה, גם לפני שהתחילו להושיב שחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 4:58 pm 
Senior

uriel17 כתב:

זה מוריד משמעותית את הרצון של קבוצה בינונית להגיע לפלייאוף.
חייב להיות תמריץ משמעותי להצלחה (גם אם היא חלקית) בליגה כי התמריץ הספורטיבי פסק לעבוד על חלק מהקבוצות.

לכל אלו שאומרים טורונטו ניו אורלינס לא מעניין אותי, זה בסדר והגיוני. אבל ירידה של 25% ברמת העניין במשחק הזה מבין אלו שכן מעניין אותם היא משמעותית מאוד לליגה ולעתיד שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 4:59 pm 
Junior

Yuval כתב:
לכל אלו שאומרים טורונטו ניו אורלינס לא מעניין אותי, זה בסדר והגיוני. אבל ירידה של 25% ברמת העניין במשחק הזה מבין אלו שכן מעניין אותם היא משמעותית מאוד לליגה ולעתיד שלה.

יכול להסביר את הטענה הזאת?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 5:11 pm 
Senior

מעט מאוד משחקים משודרים בנשונל טיוי. הנבא (וגם הבייסבול) חיים בעיקר בשידורים מקומיים. אם אין רייטינג לשידורים המקומיים או ענייין הליגה קורסת מבפנים. אי אפשר להחזיק 30 שווקים ו82 משחקים על השידורים הארציים בלבד (שכמובן שם הרייטינג קורס).

הנבא מנסה לטפל בנושא הרייטינג של השידורים הארציים. בקנסות על מנוחות לכוכבים וכיוצא בזה. אבל העניין מתחיל מלמטה ומחלחל לשידורים הארציים לא להיפך.

אל תשכחו שאנחנו נמצאים בתוך מהפכה אמיתית בעולם הספורט האמריקאי - הימורי הספורט הפכו לחוקיים ברוב המדינות בארה"ב בשנים האחרונות. היינו צריכים לראות פיק מטורף בעניין האמריקאי בנבא. זה לא קורה. למעשה מה שקורה לדעתי זה שהבוסט המטורף שמקבלים מהימורי הספורט מסתיר חלק מהבעיות של הליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 5:38 pm 
Sophomore

sheky כתב:
הם משיגים קצת יותר הסתברות לבחור קצת יותר גבוה, מסכים שזה מעט אבל זה גם משהו.
אגב, גם אם פילי וברוקלין לא היו נוקטים בטקטיקה המגעילה שלהם היה להם גם סיכוי. בתכלס טורונטו עברו למקום ה11 רק לפני שבועיים וזה המקום הכי גבוה שהם היו בו העונה, גם לפני שהתחילו להושיב שחקנים.

פילי וברוקלין לא עושים מה שטורונטו עושים. לפילי נפצעו אחד אחד השחקנים המובילים (אמביד, פול ומקסי וגם הרוקי המבטיח מקיין). אבל באמת. עד שאמביד סיים את העונה, הם בהחלט ניסו לנצח. עכשיו יש להם חומר שחקנים שקשה מאוד לנצח איתו ולא היה להם שום סיכוי להגיע לפליי-אין. ברוקלין היא אולי הקבוצה עם הסגל החלש בליגה (בתחרות עם וושינגטון ויוטה). אבל הם עדיין משתדלים לשמור על ספורטיביות. למשל לפני שלושה וחמישה ימים, בשני משחקים צמודים מאוד מול אינדיאנה (הארכה ו-5 הפרש), קאם ג'ונסון, שהוא השחקן הכי טוב שלהם, שיחק 35 ו-37 דקות בהתאמה. וגם ניק קלקסטון וקאון ג'ונסון שיחקו הרבה. טורונטו, לעומת זאת, עם סגל טוב משמעותית על הנייר ולא פצוע מחרבנים על האוהדים מהמקפצה ומסיימים משחקים עם שחקני הג'י ליג שלהם כשהשחקנים המובילים משקיפים מהספסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' מרץ 26, 2025 5:42 pm 
Sophomore

ואגב, מכל הקבוצות הללו, פילי היא הקבוצה שיש לה את האינטרס הכי משמעותי לטנקינג. כי אם הם לא בין 6 האחרונות בלוטרי, הם מאבדים את הבחירה שלהם לגמרי לת'אנדר. טורונטו כאמור אפילו לא משיגים הסתברות גבוהה יותר עם ההפסדים המיותרים הללו, כי את פילי וברוקלין הם לא יעברו (מלמטה) והקבוצות שמעל רחוקות. סתם טקטיקה מגעילה בלי סיבה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 12:14 am 
Sophomore

לגבי פוטבול, טנקינג קיים אבל הוא פחות מכל מיני סיבות. קודם כל העונה קצרה אז עד שקבוצה יודעת שאין לה סיכוי העונה קרובה לסיום. דבר שני, שחקנים שלא יתאמצו יש סיכוי לא קטן שהם יפצעו. דבר שלישי, יש 53 שחקנים קשה להושיב יותר מידי מהם. דבר רביעי, אם השחקנים יאבדו אימון במאמן יש סיכוי לא קטן שהוא יאבד את עבודתו, ראה מקרה דאג פדרסון פילדלפיה (דרך אגב אני טעיתי וחשבתי שהוא לא יפוטר). דבר חמישי, לרוב השחקנים יש בונוסים שקשורים לביצוע, הם יחטפו חררה אם יפגעו בכסף שלהם.
בכדורסל רוב הדברים לא רלוונטי. יתכן שהליגה צריכה לקשור את השכר לנצחונות. אבל לא לגמרי ברור לי איך אפשר לממש את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 12:17 pm 
Junior

גם בנבא חלק מהשחקנים יש להם חוזה עם תמריצים מבוססי ביצועים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 12:34 pm 
מנהל פורום

הסכומים בחוזי ה NBA מינוריים
הכסף הגדול בחוזי ה NBA נמצא במימוש אופציית שחקן/קבוצה או תאריך שאחריו החוזה הופך למבוטח
אתה יכול לראות פה ושם מיליון או חצי מיליון לשחקנים שעושים 25 או 35 מיליון על בחירת all NBA
אתה מוזמן להציץ בלינק הזה
https://hoopshype.com/salaries/

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 1:17 pm 
Junior

https://www.essentiallysports.com/nba-a ... mp-s-help/

החוזה של גורדן פול מכיל מעל 10% בתמריצים.
נדמה לי שחציון יש תמריצים בסדר גודל גדול יותר אבל לא מצאתי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 3:28 pm 
מנהל פורום

250 אלף זה 1% לא 10% ;-)
אבל גם ככה אנחנו יודעים שהתמריצים להגיע לפלייאוף לשחקן בודד לא יכולים להשפיע על קבוצה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' מרץ 27, 2025 3:32 pm 
מנהל פורום

Yuval כתב:
uriel17 כתב:

זה מוריד משמעותית את הרצון של קבוצה בינונית להגיע לפלייאוף.
חייב להיות תמריץ משמעותי להצלחה (גם אם היא חלקית) בליגה כי התמריץ הספורטיבי פסק לעבוד על חלק מהקבוצות.

ברור כל תקנה, יכולה לעבוד לכיוון נוסף
ניקח את שיקאגו של העונה, עדיף לה אולי להמנע מהפלייאוף וככה להיות בעלת אותם סיכויים כמו יוטה לבחור את קופר פלאג, נכון מצד אחד מצד שני הסיכוי לבחור אותו אם הם לא יהיו שם יהיה 1/14
לא משהו
המתמטיקה כאן לא ברורה ולכן זה ישתנה מאופי של קבוצה אחת לאופי של קבוצה אחרת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 68 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: em28, whatNot, עמוס לב ו 11 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה