סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' אפריל 19, 2025 1:29 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 75 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 2:20 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
דריימונד וחוסר הaccountability שהווריורס דורשים ממנו הפכו בשנים האחרונות לכתם של ממש על השושלת הזאת אצלי.
במקום להיות קבוצה סופר חביבה וסיפור שמח, ייזכרו אצלי כחבורה קצת מאוסה וentitled.

ההרחקה של לוקה מטופשת ולא צריכה לקרות. כנראה הגיעו לו הרחקות אחרות שהוא לא קיבל השנה, אבל זה מוציא את החשק ממשחקים כשהשינוי הגדול בה בגלל שטות כזאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 2:35 pm 
מנהל פורום

אהההה וג'יילן וולס שבר את היד
אז עכשיו גם וולס (שיחוק אדיר של ממפיס) בחוץ עד סוף העונה
לממפיס הרוטציה מתקצרת בעוד שחקן
מצד אחד בלי ברנדון קלארק ובלי וולס החיים קשים יותר מצד שני הקוסם איסאלו, הביא שפנים פינים אז לך תדע
המבחן הגדול, זה משחק פלייאוף דה פקטו מול מיני הסוטה בממפיס בעוד יומיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 2:55 pm 
Sophomore

רק נגיד שלוקה לא הורחק בגלל הדיבור. הוא הורחק בגלל שזו הייתה טכנית שנייה שלו במשחק. מה לעשות, זה החוק, אם בא לך להישאר במשחק על תעשה שתי טכניות מטופשות (לא בפעם הראשונה במקרה של לוקה. זכור לי במיוחד במשחקים מכריעים בפיב"א).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 3:05 pm 
מנהל פורום

בתחושה שלי, יש מתאם
בכל פעם שהולך ללוקה והוא על הסוס הוא נוטה לטרש טולק ועיצותים עם שופטים, כאילו משהו בתוכו אומר לו "יש לך קרדיט" כשהוא בתקופות שבהם הוא צריך להשתפר, הוא נהיה מרוכז יותר ופחות טווסי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 3:24 pm 
מנהל פורום

שני משחקים מעניינים הבוקר
מילווקי עשתה למיני מה שמיני עשתה לOKC פיגור 20 פלוס ברבע הרבעי הפך לניצחון
בפינת מיני, מדובר בטרגדיה, משחק שהיה אמור לעשות את ההבדל בין פלייאוף לפלייאין
בפינה של מילווקי, הם חוגגים את החזרה של פורטיס לשחק אחרי השעייה של 25 משחקים
הם גם חוגגים את ההצלחה עם קווין פורטר ג'וניור שנכנס לנעליים של רכז התקפי נהדר וכשלילארד יחזור (כנראה יחזור לפלייאוף) יהיה להם באקאפ נהדר לעמדה
ואם כבר המושג סוס שחור נמצא בבאז אז יש מצב שמילווקי תהיה הסוס השחור של המזרח

משחק מעניין שני, זה הניצחון בהארכה של בוסטון על הניקס
בוסטון יקחו מהמשחק את כמה שפורזינגיס טוב כשהוא בריא והניקס יקחו מהמשחק את החזרה לכשירות של המנהיג והמושיע, הרב ברנסון שליט"א

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 4:18 pm 
Freshman

אוריאל- אני אוהד את הלייקרס בגלל לברון (ועכשיו לוקה) אז אני פחות יכול להגיב היסטורית למרות שמכיר את הטענה מן הסתם, רק אגיד שלברון ספציפית מקבל קרדיט על הסף השערורייתי בשנים האחרונות בלייקרס (לא אתמול).
לגבי המהלך עם שאנגון ראיתי, בהחלט גרוע, ועוד דוגמה מיני רבות לנקודה שלי על חוסר האחידות והעינייניות (כל הסיפור עם ג׳ה בכלל מטומטם כי הרבה אחרים עשו תנועות אקדח, הלילה הוא עשה רימון בהטרלה מוצלחת אגב).

סאבוניס לא הבנתי מה אתה מנסה להגיד, ברור שהוא הורחק בגלל טכנית שנייה (אגב גם הראשונה היתה על דיבור לא תיאטרלי במיוחד שהגן על שריקה על וונדו בכלל).
הנקודה שלי היא קודם כל שצריך ליהיות איזה רף מסויים לגבי טכניות שניות שמובילות להרחקה, במיוחד שזה על דיבורים כי בסוף אתה נותן לשופטים כוח להשפיע משחק מעולה כי מה?
הרי לא עושים תמליל של כל משחק- אי אפשר למדוד את זה, אין חוק אחיד של מה שמותר ואסור להגיד, כמה הרמת את הקול, מתי צעקת על עצמך או השופט, מה קללה סבירה ומה לא.ֿ
איך אפשר לשרוק באחידות על זה בכלל, הרי שופט אחד גם יכול להרגיש מאויים או חוסר כבוד מפרצוף שעושים לו, אחר שיותר מדבר עם השחקנים יכול לקחת את זה בחיוך ולזרוק הערה עוקצנית חזרה.
בסוף אתה סומך על שופט וכמה הוא רגיש (ואולי לא אוהב את השחקן) אבל זה משחק מלא אמוציות וכל הזמן יש דיבורים על המגרש, מי יותר ומי פחות.
במקרה הזה זה גם אקסרה מטומטם כי בכלל יצא שזה אוהד ידוע שיושב בשורה ה1 ומדבר עם שחקנים (אפילו יש לו כינוי מסתבר, court side tat/hat guy) שיש לו ביף עם לוקה עוד מהפלייאוף שעבר. ואפילו הוא אמר שזה היה חלק מהדיבור הרגיל שלהם.

אז אני לא מצפה מהשופט שידע את זה, אבל אני לא רוצה שמשחק יושפע כ״כ מכמה הוא רגיש באותו ערב (אגב התפרסם שהיה לו איזה מוות במשפחה יום לפני), פשוט אומר שצריך לשנות את החוק הזה.
קנסות על חגיגות לא חינוכיות ודיבורים ותלונות, הרחקות על אלימות וסיכון שחקני יריבה.

בלי קשר ברור שלוקה צריך להרגע עם השטויות האלו, בעיקר התלונות לשופטים שבכלל פוגעים בקבוצה יותר בחוסר ירידה להגנה מאשר הטכניות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 4:39 pm 
Sophomore

ללוקה יש הרגל מגונה עוד מנעוריו להתלונן ולהתבכיין על כל שריקה (או היעדר שריקה), גם כאלו שהן ברורות לחלוטין. שופטים הם בני אדם, וגם להם נמאס מזה. לכן הוא מקבל בערך 15 טכניות פר עונה, הורחק כבר 5 פעמים ב-נבא ועוד כמה בפיב"א (עם שופטים אחרים). שיי, לשם השוואה, אותו מספר שנים בליגה, מעולם לא הורחק וקיבל רק 3 טכניות בכל הקריירה שלו (לוקה עם 70 ומשהו).

גם אני לא אוהב הרחקות שמשנות משחקים והייתי מעדיף יותר איפוק מהשופטים במצבים כאלה. אבל בחיית, מדובר כאן על שחקן שעשה קריירה מתלונות, פרצופים חמוצים, והתגרות בשופטים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 5:11 pm 
Freshman

אוקי כן ברור לי שיש אפקט מצטבר ולא אומר שזו הפתעה גדולה שמדובר בו, אני פשוט מצביע על היבט עקרוני שצריך להשליך הלאה ולשנות את החוקה לדעתי:
בניגוד לכמעט כל חוק אחר שאפשר להגדיר ע״פ פרמטרים אובייקטיבים, דיבור תמיד יהיה בגזרת השיקול דעת שמשתנה משופט לשופט, וכמו שרואים משחקן לשחקן ככה שזה תמיד יהיה סובייקטיבי.
מבחינתי ש15 טכניות גם יעלו לשחקן ב10 אחוז מהמשכורת השנתית שלו או משהו, או שיהיה טכנית ספסל על דיבורים והמאמן יחליט אם להוציא את השחקן או לא.
הרחקות על דבר כ״כ סובייקטיבי פוגעות קודם כל באוהדים שרוצים לראות את המשחק התחרותי ביותר.

או שיעשו חוק סטייל צפון קוריאה שאסור לאף אחד לדבר או להסתכל על שופט וזה יהיה הבסיס שכולם עובדים לפיו מתחילת העונה, או שישנו את החוק שלא נצטרך לשבת ולנסות לקרוא שפתיים ולהשוות למה דריימונד אמר מהלך לפני ואם זה גרוע יותר או פחות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 5:31 pm 
Sophomore

מסכים שהרחקות של כוכבים פוגעות בהנאה שלנו מהמשחק. אבל גם לראות שחקן שלא מפסיק להתלונן ולהתבכיין פוגע בזה. בעיקר כשהוא אחד הכוכבים הגדולים של הליגה. ללוקה יש יותר טכניות פר משחק מלדריימונד גרין ודילון ברוקס, למרות שהשופטים מחליקים לו המון, כי הוא בכל זאת כוכב גדול שהליגה חפצה ביקרו.

אז כן, יכול להיות שצריך לשנות את החוקים (לא רעיון רע בעיני שזה יפגע במשכורת). אבל לוקה בערך האחרון שיכול להתלונן על שיפוט מפלה והגיע הזמן שיקח את עצמו בידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 6:10 pm 
Junior

דריימונד הוא נזק לתדמית של הליגה הרבה יותר מג'ה והצביעות של הליגה בהקשר שלו היא בלתי נסבלת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 8:12 pm 
Hall of Famer

אין שום צורך לשנות את החוקים.
לוקה צריך להתאפס או לשלם מחיר.
יכולת לעבוד עם החוקים השונים ולקבל אותם זה חלק מהעבודה של שחקן כדורסל.
הניסיון להגן על שחקנים במקום להציב להם גבולות מייצר מוצר פחות טוב. דריימונד גרין זו דוגמה טובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 9:20 pm 
מנהל פורום

יש הבדל בין לוקה לבין דריימונד
אני בסדר עם הוויכוחים הילדותיים שלו ועם המחיר שהוא משלם וישלם מידי פעם כי זה הבן אדם
דריימונד לעומת זאת הוא חלאה, מניפולטור שמעוות את המהות של המשחק ואני לא מצליח להבין מה מרוויחים מהסלחנות כלפיו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 9:24 pm 
Hall of Famer

אני לא חושב שצריך להגן על שחקנים במקום להציב להם גבולות
במובן הזה, אני לא רואה הבדל בין לוקה לבין דריימונד

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 09, 2025 9:57 pm 
Freshman

לא רואה הבדל? אחד דורך על אנשים (פיזית), השני מתווכח ואוהב טראש טוק…
וכן חוק לא מוצלח אפשר וצריך לשנות, כמו שעושים כל הזמן אגב, ובאותה נשימה לוקה צריך להתבגר מהשטויות האלו.
שני הדברים יכולים ליהיות נכונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 12:03 am 
Hall of Famer

אני רואה הבדל בהתנהגות
ובחומרה שלה.
אני לא רואה הבדל בצורך לשים גבולות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 12:31 am 
Hall of Famer

sheky כתב:
uriel17 כתב:
הוא מגן הרבה יותר טוב ממה שראית

הרבה ברמה של מועמד לDPOY, ברמה של סביב חמישית הגנה שניה או סתם מגן טוב?

תלוי באיזו עמדה הוא משחק.
בעמדת הסנטר, לדעתי הוא מועמד לגיטימי ל-dpoy.

באופן כללי, אני מבין למה כתבת את זה. צ'אט לאחרונה נראה קצת timid בהתקפה והוא בינוני בריבאונד, אבל הוא ממש ממש לא שחקן רך או עדין. אולי שביר אבל לא עדין אלא להיפך. הוא שחקן אגרסיבי, שמחפש מגע, שנלחם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 7:55 am 
Senior

הפסד מביך של גולדן בבית לספרס שם אותם מחוץ לפלייאוף בינתיים

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 1:16 pm 
Freshman

לא יודע למה ההפסד מביך, קבוצות נבא יכולות לנצח קבוצות נבא זה לא שהם הובסו או משהו, באזר ביטר, הם בראן הכי טוב בליגה בערך מאז האולסטאר...

המשחק הלילה גרם לי לאהוב אפילו יותר את לוקה- מלפרוץ בבכי בהצגת השחקנים ללתת משחק כזה זה משהו נדיר, מדהים לראות בנאדם בסטטוס שלו נותן לעצמו להראות רגשות וליהיות כ״כ כנה כמוהו.
כל השטויות שהוא מביא איתו הן זניחות בקונטקסט של הכדורסל מן הסתם אבל בעיקר בקונטרסט לדמות שהוא, היה אדיר לראות אותו.
איידי שחקן אהוב שהיה לי ממש עצוב לראות, הלייקרס הרגו אותו עם נק׳ התורפה שלו שהם כמובן מכירים כ״כ טוב- הדאבלים, אבל גם ראינו את הקצה השני של הטווח כי הוא לא הצליח לנתב את הרגשות ולהשפיע על המשחק, שלא לדבר על להשתלט...

אגב לא יודע אם כתבו פה אבל לחובבי החוקים פה, הליגה ביטלה את הטכנית השניה של לוקה, וכאמור חוק שמתבקש לשנות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 4:38 pm 
Senior

בכלל בכלל לא מתבקש לשנות את החוק בעיני.
שחקנים כמו לוקה מקבלים כל כך הרבה מעצם היותם קרציות שלא מפסיקים לחפור לשופטים, בין אם הם חרפה כמו דריימונד, אם סתם נודניקים או בכיינים כמו לוקה.
לא מעניין אותי כהוא זה את מי קונסים על מה ובכמה, כן מעניין אותי שהשחקנים ידעו שיש מחיר שנוגע לתוצאת המשחק להתנהגות שלהם.

כמו שזה סופר מעצבן כששחקן סתם מורחק על שטויות ( ומילא לוקה שקילל שופט, אני זוכר את קייד מורחק פעם באמצע דו קרב לוהט מול בוקר שכלל איזה 12 נקודות רצופות מכל צד, על זה שאחרי דאנק בפרצוף של שחקן הוא הצביע לכיוון המשפחה שלו בקהל והשופט חשב שזו התגרות בג׳יילן סמית שחטף את הדאנק בפרצוף), אבל בעיני זה מחיר ששווה לשלם בשביל להפחית את הסיכוי שעוד שחקנים יתחילו להתנהג כמו דריימונד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 6:02 pm 
Hall of Famer

הנווט כתב:
לא יודע למה ההפסד מביך, קבוצות נבא יכולות לנצח קבוצות נבא זה לא שהם הובסו או משהו, באזר ביטר, הם בראן הכי טוב בליגה בערך מאז האולסטאר...

ההפסד מביך כי הם ממש היו צריכים את הנצחון, שיחקו בבית נגד קבוצה שאין לה על מה לשחק וחטפו 38 נקודות ברבע האחרון. אפשר להגדיר את זה יותר טוב: הפסד מאד מביך.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 6:26 pm 
Freshman

כהן הסיטואציה ברורה אבל קורה ויקרה שקבוצה טובה שצריכה משחק תפסיד לקבוצה ללא מטרות שבאה לשחק משוחרר, וכוכב עתידי (אולי) ידפוק באזר ביטר…
אני רק אומר שמביך זה שאתה בא מזלזל ומקבל בראש, ההגדרה שלי למשחק כזה שהסתבך והוכרע על הבאזר הוא משחק גרוע, לא מביך. אין ויכוח פה, ככה אני רואה את זה.

סטאבס אתה חוזר על טיעונים שאני מבין וחושב שעניתי עליהם, מתנקז לנקודה שאתה סומך על שיקול הדעת של השופטים באזור אפור ואני פחות.
זום אאווט גם בטח לא נסכים על זה אבל אני אוהב את טיפוסי הצבע בליגה כי זה מוסיף סיפור למשחק.
זה לא אומר שלא הייתי מעדיף שדרייימונד יוריד את המהלכים האלימים, לוקה יוריד במינון התלונות, וג׳ה את הפטיש לאקדחים.
אמרתי נקודתית על משהו שאני לא חושב שמצדיק הרחקה במשחק צמוד וקריטי (והליגה אכן ביטלה את הטכנית והודתה בטעות).
שינוי בחוק היה מונע מטעות כזו לקרות, יש דרכים אחרות להעניש שחקן על משהו שהוא לא כזה יוצא דופן.
דעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 6:56 pm 
Hall of Famer

הסמנטיקה של מביך קצת מוזרה לי, כי ברור שזה הפסד מאד מביך לוורייורס. כולם יודעים שקבוצות מפסידות לפעמים לקבוצות חלשות מהן. בסיטואציה של אתמול ובאופן של ההפסד (אתה חוזר על באזר ביטר ומתעלם מלחטוף 38 נקודות ברבע אחרון בבית מול קבוצת תחתית), זה הפסד מביך מאד.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 8:39 pm 
Hall of Famer

גם אני מעדיף בהחלט טיפוסים כמו לוקה על דריימונד מאשר סטריליות.
מספיק לי שהמשחק עצמו עם היעילות והאופטימיזציה הפך גם להיות חדגוני כמעט לגמרי, אז גם את המעט אישיות שעוד נותרה תיקחו לנו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אפריל 10, 2025 11:13 pm 
Hall of Famer

אם ה"אישיות" היא תוקפנות (אלימות מילולית או פיזית) אז מעדיף שלא לראות אותה. ואם יש גילויי תוקפנות, שיהיה ברור שמגיעים איתם מחירים.

אני עוקב מקרוב אחרי הת'אנדר ומרגיש שהאופי של השחקנים מורגש בהחלט

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' אפריל 11, 2025 2:33 am 
Freshman

כמה אנשים אתם מזהים בתמונה?

(מהשידור של הבלייזרס מול הג׳אז)

תמונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי