סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' יולי 12, 2026 11:27 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 25, 2026 7:09 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
לא חושב שהעונה כי ראיתי שאמרו שהוא הולך לעבור עוד ניתוח בברך וכנראה לא בונים על זה שישחק העונה, אבל כן נראה מפלצת אם יהיה בריא

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 26, 2026 10:27 am 
Hall of Famer

הנווט כתב:
לא חושב שהעונה כי ראיתי שאמרו שהוא הולך לעבור עוד ניתוח בברך וכנראה לא בונים על זה שישחק העונה, אבל כן נראה מפלצת אם יהיה בריא

ממה שהבנתי הוא לא צפוי להיות זמין בתחילת העונה, אבל כן בהמשך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 26, 2026 9:51 pm 
Junior

נורטון כתב:
מה ידוע לנו על יקסל לונדנברג הזה? הבנתי שהוא מפורטו ריקו, יש מצב שיהיו כאן פורוורדים תאומים יחד עם גי סנטוס (שאני חייב להודות, שאני די מחבב).

לייט בלומר, שיחק 3 שנים בג׳וניור קולג׳ לפני שהתקדם לדיוויז׳ן 1 במדי UAB, פרץ לתודעה בעונה השנייה שלו שם והיה עשוי להיבחר אשתקד בטווח של 20-30, אבל בחר להוכיח את עצמו במישיגן וזה השתלם לו בכל מובן - לקח אליפות ונבחר באותה משבצת כמו סדריק קווארד אשתקד (וקדריק בראון אי שם בתחילת המילניום...)

הוא יכול להיות סיאקם הבא במובן הזה, רק שהוא יהיה בן 24 כרוקי לעומת סיאקם שהיה בן 22. מצד שני, הפריצה של סיאקם הגיעה רק בעונתו השלישית, ויש מצב שיאקסל יצליח לתרום מידית כבר בעונה הקרובה - זו למעשה אחת ההצדקות הבולטות לבחירה דווקא בו.

הוא פאוור פורוורד מודרני ששיחק העונה סמול פורוורד במישיגן, לצד מורז ג׳ונסון ומארה, והפגין יכולת קליעה משופרת משלוש בשביל זה. הוא יכול לתת קצת דקות גם בסנטר ולשמור על עמדות 1 עד 5. מוסר טוב שיודע ליצור מצבי קליעה לחבריו לקבוצה, ריבאונדר טוב יותר מכפי שממוצעיו העונה מראים (הרי שיחק סמול פורוורד לצד שני ביגמנים נוספים). מצוין במגרש הפתוח. באמת נראה כמו שחקן יוטיליטי מושלם עבור כל קבוצה, ובמיוחד עבור הווריורס. הוא, באטלר בריא ודריימונד יכולים להרכיב חתיכת טריו בקו הקדמי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 26, 2026 10:49 pm 
Junior

קצת תגובות על מה שהלך בסיבוב השני, לצד הסתכלות כללית על קבוצות שהיו להן דראפטים מעניינים (לטוב ולרע) ביומיים האלה:

- הרוקטס טירגטו במיוחד את ברוס תורנטון עם הטרייד שלהם עבור בחירה 31. לא צפיתי באף משחק שלו ואף לא בסרטוני דוחות סקאוטינג, רק שמעתי עליו בכמה פודקאסטים. לא אחזור על מה שתוכלו לקרוא אונליין - הוא נשמע כמו רכז-סקורר בגוף של שחקן פוטבול, בנוי קצת כמו דיון ווייטרס רק קצת יותר נמוך וקצר, וגם לא אתלטי כמוהו - הוא מסיים מתחת לטבעת, אחרת באמת היה יכול להיות נשק מפחיד בהפעלת לחץ על הטבעת.
קלע די טוב מהשלוש מאז עונת הפרשמן שלו והלאה, סה״כ עם 1.6 שלשות למשחק ב 38.1% בארבע שנים במכללות (כשעונת הפרשמן מושכת את הממוצע מעט למטה). אם יצליח לשמור ולהגן כמו שצריך, יש פה פוטנציאל לרכז פותח בעתיד, התאמה מעניינת לצד אמן תומפסון ושנגון שיהיו אחראים על רוב הפליימייקינג בהתקפה.

- את ריצ׳י סונדרס שנבחר מיד אחריו אני מכיר הרבה יותר טוב, הודות לצפייה במשחקים רבים של BYU בשביל דיבאנסה. לצערי לא ציינתי אותו בביג בורד שלי, אבל כן הזכרתי אותו בפודקאסט ׳שחקני קצה׳ כגניבת סיבוב שני פוטנציאלית. זה שהוא סיניור, יהיה רוקי בן 25, מתאושש מפציעת ACL ובכל זאת נבחר כ״כ גבוה ועוד ע״י הגריזליס שפוגעים בהרבה מהבחירות שלהם מאז שזאק קליינמן שם, מעיד עליו המון בעיניי. הוא קלעי שלשות נהדר, אם כי לא מאוד דינמי, אין לו עדיין יכולת קליעה בתנועה. לא ממש אתלטי, אבל פיזי וקשוח, אז הוא יודע לתקוף קלוז-אאוטס. מוסר סביר ושחקן הגנה בסדר הגודל של שטרוס וקניפל - לא הכי זריז, אבל אי אפשר פשוט להיכנס בו ולעבור דרכו. שחקן האסל שאוהב לקחת ריבאונדים בהתקפה, אמר בראיון עם קווין אוקונור שזה הדבר הראשון שהוא מצפה לו עם חזרתו לפרקט. נראה לי כמו גרסה מודרנית של ג׳ון בארי, מחזיק אצבעות בשבילו.

זה המקום לציין את הדראפט המוצלח של הגריזליס. בוזר בבחירה 3 היה נו-בריינר, אבל להשיג את אייזיאה סטיוארט תמורת 3 בחירות סיבוב שני זה שיחוק רציני בעיניי. התאמה נהדרת לצד בוזר ויופי של גיבוי לאידי.
הבחירה בלופז מעניינת - זה שקליינמן חש מספיק בטוח בשביל לעשות טרייד דאון ולקחת אותו על חשבון אופציות מעניינות אחרות, אומר הרבה בעיניי - בין היתר על התפקיד שהוא מייעד לו. לא מרגיש שמכיר אותו כמספיק, כאמור, אבל מה שכן יודע עליו זה שהוא נמדד יופי בקומביין בשביל לשחק 4 בליגה. הוא לא נחשב לאתלט אקספלוסיבי במיוחד, אבל רשם similarity score של 90.2% לארון גורדון (90.5% לטיילור הנדריקס שבמקרה גם בגריזליס, נכון לעכשיו). אבל זה נראה כאילו הגריזליס רוצים לפתח אותו כסמול פורוורד. אם הוא יראה קליעה יציבה מספיק משלוש, וגם הגנת פרימטר טובה יותר, יש כאן פוטנציאל לקו קדמי ביריוני של לופז-בוזר-אידי/סטיוארט מקדימה...כשגם קווארד בעמדה 2 מוסיף המון סייז.

- אייזיאה אוואנס במינסוטה, לצד לאמלו שהגיע בהמשך, יסייעו מאוד לספייסינג סביב אדוארדס. אוואנס חייב להתחזק בשביל לא להיות מטרה בהגנה, והוא גם לא מוסר מי יודע מה, אבל התפקיד העיקרי שלו יהיה לרווח ואת זה הוא עושה לא רק באמצעות יכולת הקליעה, אלא באמצעות התנועה הנהדרת שלו ללא כדור ושבריר השנייה בלבד שהוא צריך בשביל לשחרר זריקה.

- במליק תומאס מארקנסו צפיתי לא מעט, אם כי בעיקר בשלבים מתקדמים של העונה. אפשר לסכם אותו בכמה מילים - he's a bucket - אבל אני לא מתלהב מהחד מימדיות שלו ובעיקר נרתע מהיותו אנדרסייזד. לא רואה אותו הופך להיות יותר ממיקרו ווייב סקורר, וזוכר היטב את השיעור מקובי באפקין, אבל היי, הוא הפרשמן היחידי שנבחר בסיבוב השני...

- מיד אחריו נבחר שחקן נוסף מארקנסו, טרבון ברזיל, שהעביר חמש שנים במכללות אבל אחת מהן כרד שירט. גם בו צפיתי לא מעט וחשבתי לעצמי שיש משהו בתנועה שלו על הפרקט שנראה שייך ל NBA, גם אם רק בתור 4 מחליף שמתאים לקבוצות שאוהבות לרוץ וצריכות פליי פינישרים. הוא יתאים מאוד לצד יוקיץ׳ בתור 4 אתלטי שהמיר המון מסירות לוב של אייקאף לאסיסטים, והראה יכולת סבירה לקלוע משלוש - אם כי פילוח הזריקות שלו מראה שבעיקר מאזור ״הכוכב״. אם ישפר את יכולת הקליעה גם מהפינות, מה טוב. הגנתית, הוא די סוויצ׳בילי. מבנה גוף שמזכיר את כריס בוש, ורשם תוצאות מרשימות מאוד במבדקים האתלטיים, שהעניקו לו similarity score של 91.8% ביחס לסקוטי בארנס ן- 91.5% ביחס לאדם בונה, יותר מהדמיון שלו לטרבון ברזיל של הקומביין מלפני שנתיים... (91.1%).
מה שכן, מקווה עבור הנאגטס שהעברת הזכויות על טאריס ריד לספרס לא תחזור להתנקם בהם באופן כפול...כלומר, שגם הפסידו סנטר מחליף לג׳וקר וגם עוד יחטפו מריד המנוסה (שכמעט הביא אליפות מכללות נוספת ליוקון) באיזושהי סדרה עתידית...

- באבא מילר לקליפרס: צפיתי בו קצת בתחילת השנה בגלל שון אבייב, עד שהבנתי שהוא לא ייצא לדראפט הנוכחי וזנחתי את סינסינטי. אני גם מכיר את השם משנים קודמות, היה פרוספקט די מדובר שקצת דרך במקום אבל פרץ השנה עם המעבר לסינסינטי. עדיין לא קלע מספיק טוב משלוש, ורזה מדי אפילו בשביל עמדה 4 (בנוי די דומה לנואה אסנגה, אבל הוא סיניור). גם אין לו מספיק יסודות הגנתיים למרות 4 השנים במכללות. אבל הוא יכול להיות סוויצ׳אבילי, הוא פליימייקר מגניב מעמדה 4 ומאוד מובילי בתור רולר בהתקפה. הימור מעניין בשביל עמדה 4 הפתוחה יחסית בקליפרס.

- ריאן קונוול למיאמי: עוד שחקן שצפיתי-לא-צפיתי בו, כי הייתי ממוקד לגמרי במייקל בראון כשצפיתי במשחקים של לואיוויל. לא יודע אם פספסתי הרבה יחסית לטייפ ולנתוני הפתיחה שלו - שחקן 3 & D שאומנם קצת ריכז בהיעדרו של בראון הפצוע, אבל בגדול הוא 2 אנדרסייזד. עדיין, הטראק רקורד של מיאמי בסיבוב השני ועם שחקנים שכלל לא נבחרים בדראפט, לצד הצורך הדחוף שלהם בשחקנים כמוהו כעת ובעומק בכלל, יכול להצביע על סיפור הצלחה כלשהו.

- בריידן סמית לאינדיאנה: צפיתי בו רק פעם אחת, במשחק 46 הנקודות של וואגלר מול פרדו, וגם אז התמקדתי יותר בעומר מאייר...מודה שהחלטתי לרדת ממנו מראש, לא האמנתי בסיכויי ההצלחה של שחקן בגובה ובמשקל שלו. מבחינת 4 הנתונים הפיזיים בלבד, הוא הכי דומה לדי ג׳יי אוגוסטין וארון ברוקס. אפילו ריאן נמהארד, שגם בסיכוייו המעטתי לפני שנה, שקל 10 פאונד יותר ממנו בקומביין מלפני שנה.
מה שכן, קומפ אפשרי שחשבתי עליו עבורו היה טי ג׳יי מקונל (קטן יותר*) עם קליעה משלוש. זה שאינדיאנה טרגטה אותו כתחליף אפשרי למקונל, ועוד עשתה זאת באמצעות ויתור על פרוספקט שדי עניין אותי בשנתיים הקודמות (קאם ג׳ונס), מעורר מעט אופטימיות. נחכה ונראה.

* מקונל כסיניור נמדד 0.5׳6, 188 פאונד, בריידן 10.25׳5, 167 פאונד...אבל עם ווינגספן עדיף, בריידן רשם סטנדינג ריץ׳ של 9.5׳7 שזה די קרוב ל 0.5׳8 של מקונל, ניתורים טובים יותר מעמידה ומקסימלי, ידיים גדולות יותר, ותוצאה טובה יותר בריצת שאטל.

יש לי עוד טיפה להוסיף על ג׳ק קייל, אוטגה אווה, ג׳ייקובי גילספי, ג׳יידן בראדלי והנרי וסאר (על וסאר אפילו יש פרופיל בהופס בורדינג גייט), אבל חייב לחתוך...אמשיך ככל שיהיה ביקוש לכך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 26, 2026 10:51 pm 
Junior

מאוד אהבתי את מה שממפיס עשו בדראפט הזה. בוזר הולך להיות אחלה של שחקן ומאוד מתאים ליד אידי (שיהיה לי בריא). הם ירדו מהבחירה ה-16 ל-17 ואז ל-21 תמורת חמש בחירות סיבוב שני, ואז השתמשו בשלוש מהן כדי להביא את ביף סטו, שהוא עוד שחקן שאני בהחלט מחבב. ופתאום, אחרי שטריפל ג'יי נשלח ליוטה ובארנדון קלארק שלח את עצמו לעולם טוב יותר, יש להם קו קדמי חביב ביותר עם פוטנציאל להיות יותר מזה (גם סנטי אלדמה החביב שם וגם ג'י ג'י ג'קסון הקצת פחות חביב בעיני). בבחירה ה-21 הם הוסיפו את לופז, שיש לו פוטנציאל (ראיתי אותו לאחרונה עם מקסיקו בנבחרות הצעירות לפני שהרחיק עד אוסטרליה, אבל קראתי דברים טובים). ואז בבחירה ה-32 הם הוסיפו את הקלעי ריצ'י סונדרס, שאני חושב שהולך להיות שחקן נבא חביב (מה שאי אפשר להגיד על הרבה שחקנים שנבחרים בסיבוב השני).

כרגיל, בוחרים שם טוב בממפיס. עכשיו נשאר רק להיפטר ממוראנט (ואימרו אמן) ולמצוא במקומו גארד ברמה גבוהה בדראפטים הקרובים, עם הבחירה שלהם או עם אלו שקיבלו מיוטה ואורלנדו בעסקאות של ביין וטריפל ג'יי. ובינתיים, ישחקו בקו האחורי ובכנף טיי ג'רום, פיפן ג'ר, קאם ספנסר, סדריק קאוורד וג'יילן ווילס, כולם צעירים למדי ושחקנים שאני מחבב.

בסה"כ קבוצה סימפטית, שכנראה לא תגיע לפלייאוף, אבל יכולה לשחק כדורסל נעים לצפייה ומהנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 26, 2026 11:04 pm 
Junior

הייתי מוסיף לכל השמות שציינת גם את וולטר קלייטון וטיילור הנדריקס שהגיעו בעסקת טריפל ג׳יי.
קלייטון עניין אותי מספיק לפני שנה בשביל להיות בחירה 11 במוק שלי - לא הראה יכולת קליעה מספיק טובה כרוקי, אבל כן תפקד טוב כרכז, יחסית לאיך שנתפס בתור פרוספקט. אני חושב שציוות שלו עם בוזר יכול להיות מוצלח מאוד, אם הקליעה תופיע.
הנדריקס חזר מפציעה קשה ויכול להוסיף אתלטיות בעמדה 4 מאחורי בוזר, אבל זה תלוי בתוכניות של הגריזליס לגבי אלדמה.

נקודה שכדאי לקחת בחשבון בהקשר שלהם ושל התאנדר, שהתכוונתי להעלות בהמשך בת׳רד הייעודי של התאנדר, זה שבעוד שנתיים האקספנשן דראפט. אומנם כל קבוצה תוכל לאבד רק שחקן אחד מבין אלו שלא תגן עליהם (ותוכל להגן על שמונה), אבל עדיין, מעניין לחשוב על כל הפרוספקטים והנכסים ששתי הקבוצות האלה צוברות כרגע גם בהקשר זה. Somebody's gotta be given.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 26, 2026 11:28 pm 
Junior

השמות שציינתי זה כבר 10, אז ניסיתי לא ללכת עמוק יותר, אבל כן, גם קלייטון והנדריקס העדיין צעירים שם. וגם אומקס פרוספר, קומבו פורוורד בחירת סיבוב ראשון שהם אספו מדאלאס, שהיה לא רע בעונה האחרונה (10 נק' ב-18 דקות למשחק, ב-66% טרו שוטינג ו-41% משלוש) ואפילו פתח בשליש מהמשחקים. מה שכמובן אפשר לשייך בעיקר לטאנקינג, אבל בכל זאת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 9:03 pm 
Junior

שמעו, הקטע עם הבן של בת דוד שלי (לז'ה ג'ונס) מטורף.
הפער בין זה שהוא לא היה בטוח בכלל שהוא ייבחר בדראפט (ברוב המוקים הוא לא היה ב60) לבין זה שאחרי 12 שעות הוא כבר היה על הטיסה לסן פרנססיקו שם חכתה לו קבלת פנים מדהימה ( אוהדים, יש לו כבר תא הלבשה, גופיה, ברכה מוקלטת על הצ'ייס סנטר של סטף), אפילו הציגו אותם במהלך משחק WNBA וכל הקהל מחא להם כפיים והריע.
זה מדהים הפער הזה בין הציפיה למציאות (ובאופן מפתיע לטובה)... התמונות שבת דודה שלי שולחת לי זה מטורף, זה נראה כמו הזיה.
סיפרה לי שכבר בחמישי בערב (יום אחרי הדראפט) הם אכלו ארוחת ערב עם סטיב קר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יוני 27, 2026 9:51 pm 
Junior

חביב מאוד, שקי. גאווה משפחתית זה כיף. תעבדו עליו שיבוא לנבחרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' יולי 04, 2026 10:51 pm 
Hall of Famer

יאללה, מחכים לשמוע את כל הלכלוך מחדר ההלבשה של הווריירס וכמובן גם כל מה שקורה על הפארקט מול היריבות.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יולי 05, 2026 6:49 am 
Junior

עמנואל שארפ גם נבחר לקינגס. מה אומרים על זה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 36 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: em28, Yossarian ו 31 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה