סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 7:05 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 52  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ב' מאי 30, 2011 10:51 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אורן כתב:
אוקיי, אז לא עניין מוסרי או לא. מוסר מכתיב התנהגות. לאוהדים אין יכולת להתנהג כך או אחרת בנוגע לשכר של שחקנים, מקסימום להביע דעה.

אני חושב שתפיסת עולם של אוהדים לגבי הדרך שבה הם מצפים מהקבוצה שלהם להתנהג כלפיי שחקנים יכולה להיות עניין מוסרי. אתה לא חושב שהציפיה להתנהגות יכולה להיות שאלה מוסרית, ולא רק ההתנהגות עצמה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 30, 2011 10:51 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בלוג: הצג בלוג (2)
אם כבר NBA, אז רוקיס לא מקבלים חוזה מצחיק בשנים הראשונות? בנוסף, אני לא הצעתי לתת לשון משכורת רעב או משהו. תקנו אותי אם אני טועה, אבל הוא לא הולך לקבל כפול ממה שהוא קיבל בהרצליה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 30, 2011 10:52 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
באירופה אני הרבה פחות מכיר מקרים שכאלו, אבל אולי זה פשוט חוסר היכרות שלי.

אם אני זוכר נכון, החוזה של מאצ'בן הוא משהו כזה לא ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 30, 2011 10:57 pm 
Hall of Famer

Mako Regever כתב:
אורן כתב:
אוקיי, אז לא עניין מוסרי או לא. מוסר מכתיב התנהגות. לאוהדים אין יכולת להתנהג כך או אחרת בנוגע לשכר של שחקנים, מקסימום להביע דעה.

אני חושב שתפיסת עולם של אוהדים לגבי הדרך שבה הם מצפים מהקבוצה שלהם להתנהג כלפיי שחקנים יכולה להיות עניין מוסרי. אתה לא חושב שהציפיה להתנהגות יכולה להיות שאלה מוסרית, ולא רק ההתנהגות עצמה?

לו היית מדבר על אוהדים שמצפים מקבוצתם לנהוג באופן לא מוסרי, זו הייתה שאלה מעניינת.
מכיוון שהאוהדים מצפים מקבוצתם לעמוד על שלה, במשחק שבו לא כל האסים בחפיסה שלה, השאלה היפותטית, ולכן אמרתי מראש - אין כאן שןם דבר לא מוסרי.

אם אתה מתעקש על תשובה לשאלה ההיפתטית, הרי שהתשובה שלי להיה שציפייה של אוהדים מקבוצתם שתנהג בצורה א מוסרית איננה מוסרית, אבל זה מהטעם הפשוט שהקבוצה, לצורך זה, שליחה שלהם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 30, 2011 11:08 pm 
Sophomore

אבל זאת בדיוק הנקודה שלי - שהאוהדים מצפים מהקבוצה ש"תעמוד על שלה" מול שחקנים של הקבוצה. כלומר, הקבוצה היא מעל השחקנים, ולכן ההתנהגות שלה היא לגיטימית גם כשהיא (לפי תפיסתי) לא מוסרית.

הדוגמה של פרקינס מבחינתי היא דוגמא בוטה (בהקצנה כמובן) - איזה מזל שהוא נפצע, יאללה להתחים מהר על חוזה ארוך טווח בשכר נמוך משמעותית מזה שהיה מקבל לולא הפציעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' מאי 30, 2011 11:16 pm 
Hall of Famer

ואם פרקינס לא היה נפצע, גור את העונה כמו שהוא התחיל אותה, ומקבל מריאל מדריד חוזה של שני מיליון אירו לעונה? היה בזה משהו לא מוסרי כלפי מכבי?

זה המשחק, וכל עוד אף אחד מהצדדים לא מנצל בו יתרון לא הוגן שיש לו בכוח מיקוח (אם כבר, בשוק הזה מי שמנצלים עמדת מיקוח עדיפה אלה השחקנים בד"כ), אין פה בעיה מוסרית בעיני. זה לא שפרקינס הולך לקבל חוזה טוב יותר במקום אחר, ובכדורסל לא משלמים על מה שעשית בעבר, אלא על מה שאתה מפוי לעשות בעתיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 12:33 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
גם אני לא מבין אותך מאקו. בוא והאר את עינינו מהי האלטרנטיבה המוסרית במקרה פרקינס, הראה לנו את הדרך ואת הדבר הנכון לעשות.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 12:51 am 
Hall of Famer

Mako Regever כתב:
אני מבין שזאת תפיסה טבעית בשביל אוהדים לנסות ולהגן על האינטרסים של הקבוצה שלהם, אבל לטעמי לפחות צריך לזכור גם את האינטרסים של השחקן. זה שאפשר להחתים שחקן על חוזה של 5 שנים כשהוא צעיר ולתת לו חוזה שלא נותן לו את מה שהוא שווה, רק בשביל הזכות לשחק בקבוצה גדולה, זה לא לגמרי מוסרי. אני מסכים שיש שחקנים שהם "שכירי חרב" וכל מה שמעניין אותם זה סוף החודש - אבל בכל זאת, אנחנו מדברים על מקצוע ועל פרנסה ולגיטמי ששחקן כדורסל ירוויח את מה שמגיע לו.
ולמרות שכאהודים של קבוצה, אנחנו מעדיפים שהם ישיגו בחוזה הכי נמוך את השחקנים הכי טובים בכדי למקסם את התקציב - נראה לי שחשוב לזכור שמאחורי מכבי תל אביב יושבים אנשים עשירים מאוד שלא בדיוק עובדים בפלינטרופיה בקבוצה ושביני לביני, אני מעדיף ששחקן טוב שנותן מעצמו לקבוצה יקבל את המשכורת שמגיעה לו, מאשר שאיזה פדרמן או רקאנטי יחסכו כמה גרושים.

1. מצטער להיות זה שמבשר לך, אבל סנטה קלאוס לא באמת קיים.
2. כדורסל זה ביזנס. בגלל זה חוזה של שחקן באירופה הוא אף פעם לא חקוק בסלע, אלא תמיד ניתן למו"מ, על אחת כמה וכמה אם איזו צסק"א, פנתינאיקוס או אפס פילזן מעוניינת בשחקן.

אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 1:11 am 
Sophomore

החוזה של ג'יימס ב3 השנים האחרונות היה מדורג (עליה של 22.5% בממוצע בשנה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 10:23 am 
Junior

חוזה מדורג זה בהחלט משהו מאוד מקובל באירופה. לא מבין איפה הבעיה בחוזה שכזה. הוא מבטא כלכלית את עליית הערך (המצופה) של השחקן לאורך השנים.

בנוסף, וזה משהו שפחות מדברים עליו, חוזה מדורג הוא תמריץ שלילי לעזיבה של השחקן את הקבוצה (לעומת חוזה שבנוי כממוצע).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 2:40 pm 
Sophomore

אורן כתב:
ואם פרקינס לא היה נפצע, גומר את העונה כמו שהוא התחיל אותה, ומקבל מריאל מדריד חוזה של שני מיליון אירו לעונה? היה בזה משהו לא מוסרי כלפי מכבי?

זה המשחק, וכל עוד אף אחד מהצדדים לא מנצל בו יתרון לא הוגן שיש לו בכוח מיקוח (אם כבר, בשוק הזה מי שמנצלים עמדת מיקוח עדיפה אלה השחקנים בד"כ), אין פה בעיה מוסרית בעיני. זה לא שפרקינס הולך לקבל חוזה טוב יותר במקום אחר, ובכדורסל לא משלמים על מה שעשית בעבר, אלא על מה שאתה מפוי לעשות בעתיד.

שוב, ההתייחסות שלי היא לא להתנהלות של מכבי או פרקינס (הרי אף אחד לא מכריח אותו לחתום אם הוא לא רוצה) אלא לאוהדים ששמחים כאשר שחקן מקבל חוזה נמוך יותר משהם חושבים שמגיע לו. הנושא התחיל בלדבר על כמה חבל שמכבי החתימו על ג'יימס לעונה אחת בלבד, כי הרי בטוח שבשנה הבאה הוא כבר ידרוש יותר כסף. אז כן, אני מבין את החשיבה הזאת, אבל היא בדיוק החשיבה שמובילה לאותה "שכירות חרב". כי הרי זה קצת מצחיק לדבר על בגידה של שחקן במועדון, כשלמועדון אין שום מחויובות לשחקן....מבחינתי כאוהד, אני שמח כששחקן מצליח ומוכיח את עצמו ומקבל חוזה שמגיע לו. למשל, פרקינס אחרי העונה האחרונה שלו צריך לקבל משכורת יפה.

ראי שעל הקיר כתב:
גם אני לא מבין אותך מאקו. בוא והאר את עינינו מהי האלטרנטיבה המוסרית במקרה פרקינס, הראה לנו את הדרך ואת הדבר הנכון לעשות.

מבחינתי ? לתת לו חוזה לשנה אחת על משכורת נמוכה יחסית עם אופציה של הקבוצה להארכה בשתי עונות נוספות במשכורת מכובדת. ככה אתה לא מסנדל אותו בחוזה נמוך ארוך טווח שמשחק על הפחד שלו מהעתיד. אבל שוב, אני לא מאשים את מכבי תל אביב שמנסה למקסם את הסיטואציה. אני רק חושב שבתור אוהד של הקבוצה הייתי רוצה לראות שחקן שמגיע לו, מקבל את מה שמגיע לו וגם מקבל כבוד ויחס חיובי מהקבוצה שבשרותה הוא נפצע.

התותח המפוברק כתב:
1. מצטער להיות זה שמבשר לך, אבל סנטה קלאוס לא באמת קיים.
2. כדורסל זה ביזנס. בגלל זה חוזה של שחקן באירופה הוא אף פעם לא חקוק בסלע, אלא תמיד ניתן למו"מ, על אחת כמה וכמה אם איזו צסק"א, פנתינאיקוס או אפס פילזן מעוניינת בשחקן.

1. אני מפנה אותך לתשובתו של סטואי גריפין לסוגיה הזאת
2. טוב. אז בפעם החמישית. אני לא מדבר על הקבוצה או השחקן שבשבילם זה ביזנס. אני מדבר על האוהדים שלדעתי בשבילם זה לא רק ביזנס.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 2:57 pm 
Hall of Famer

אתה יוצא כאן מהנחה שלפיה אוהדים חושבים ששחקן שהולך אחרי הכסף למועדון אחר בוגד בקבוצה. מי שחושבים כך אכן צריכים גם לחשוב ש"מגיע" לשחקן לקבל יותר ממה שכוח המיקוח שלו משיג. אם הם לא חושבים ככה הם לא בלתי מוסריים, סתם לא עקביים.

אבל אני לא חושב ששחקן שהולך (בצורה נקייה, לא פניני) אחרי הכסף בוגד בועדון. לא היו לי טענות לחג'ג' או לנוריס קולמן (לחג'ג' היו לי טענות מקצועיות שהוכחו כנכונות, אבל שום בעיה במישור האתי).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 3:18 pm 
Sophomore

אפילו יותר פשוט מזה - או שהכל עסק או שיש גם עניינים של נאמנות ואחריות.

אם בתור קבוצה, אני מוכן לקבל שהכל הוא כסף (למרות שרוב הקבוצות לא מתנהגות ככה).

בתור אוהדים שמדברים על נשמה של מועדון, על מלחמה במגרש ועל לתת את הכול - כלומר לטעמי, דורשים מהשחקנים נאמנות למועדון ואחריות כלפי הקבוצה, צריכים ולו רק בשביל העיקביות (להגדרתך) להראות אותה סוג של אחריות ונאמנות כלפיי השחקנים.

מבחינתי זאת שאלה מוסרית - אם אני מצפה משחקן שיקריב את עצמו על המגרש, אבל במידה והוא נפצע אני לא מרגיש אחריות כלפיו. לדעתי זה מעבר לעקביות, זה קצת נכלולי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 5:31 pm 
Hall of Famer

ה-בקר כתב:
ואל תשכח את כדיר ופוט שגם להם חוזה
מילא כדיר שלא תהיה שום בעיה להשאילו לקבוצה אחרת בארץ אבל מה יעשו עם פוט?

פוט ימשיך להיות מושאל והסיכוי שיחזור למכבי ת'א הוא אפסי.השאלה איזה גבוה ישאלי יביאו במקום גרין?כדיר זו אופציה למרות שהוא מתנגד בשלב הזה ללבוש צהוב.רותבארט יכול להיות אופציה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 7:57 pm 
Hall of Famer

אמרתי כבר - אם מצפים לנאמנות מצד השחקנים, ציפייה לנאמנות נגדית בהחלט במקום.
אבל בעיני אין שום טעם בציפייה לנאמנות כזו מצד השחקנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' מאי 31, 2011 8:18 pm 
מנהל פורום

העונה הזו של מכבי (וסליחה על הדיון הצדדי) היא מבחינתי אחת ההוכחות, אם לא ה..., שתהליך של בניית קבוצה - כמה שלא עושים אותו מסודר, מאורגן ומצמצים את ההימורים בו - הוא בסופו של יום מורכב מאלמנט בלתי מבוטל של מזל. אני לא יודע אם 50-50 או 30-70, אבל בלי ספק זה אלמנט חשוב. אני רק מנסה לחשוב איך הייתה נראית קבוצה עם טורנס, בלי פארגו ואולי גם בלי פרקינס. זה היה משנה אותה מהקצה אל הקצה.

בקשר לעתיד אז יש המשכיות של מרבית השחקנים בסגל. רוטציית גבוהים של סופו-הנדריקס-אליהו-ג'יימס נותנת גמישות מאוד גדולה. אני מניח שסופו ואליהו יפתחו בליגה, ג'יימס והנדריקס יכולים להיות ציוות טוב להרכב נייד יותר כ4-5 למרות שאף אחד מהם לא שחקן פוסט אפ מדהים, אבל בקטעי הגנה חזקה במשחק הם יהיו מאוד אפקטיביים.

גם בעניין חוק 4 הזרים לא נראה לי שתהיה הרבה בעייה בארץ ולפעמים בטח יתנו לסופו לשבת בצד לנוח כדי לא לסכן אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 12:01 am 
Sophomore

ביי ביי אידסון

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 00882.html

שחקנים חופשים לקיץ

http://www.in-the-game.org/?page_id=6239

נערך לאחרונה על ידי itai בתאריך ד' יוני 01, 2011 12:10 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 12:01 am 
Junior

השופר של מכבי מדווח שאידסון לא ימשיך בקבוצה:

http://www.sport5.co.il/HTML/articles/A ... 00882.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 8:08 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

מכה קשה מאוד, אבל צפויה. מכבי מצליחה לשמור על הרוב, אבל לא על הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 8:18 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
פרקינס חתם? בכל מקרה זה אומר שמהשלישייה של פרקינס/פארגו/אידסון מכבי מצליחה להשאיר אחד וחצי (כי לא ברור איך ומתי פרקינס יחזור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:08 am 
Sophomore

התעצלתי בשעתו להשתתף בדיון (שהתקיים עוד לפני שפרקינס נפצע) על את מי צריך להשאיר ועל מי לוותר, ודעתי היתה אז שפארגו צריך לה יות בראש הרשימה של הנשארים. דווקא מאז אידסון עשה קפיצת מדרגה ושיחק נפלא בשלבים המכריעים של העונה אבל מכל השלושה, הוא נראה לי זה שבמחיר העלות שלו אפשר למצוא שחקנים לא פחות טובים בוודאי בהתחשב באיום השביתה בנ.ב.א. שמן הסתם יביא שחקנים שם שיותר חוששים לעתידם לא להמתין ולעבור לאירופה.
בניגוד לפארגו ופרקינס ששחקנים מסוגם נמצאים בד"כ מחוץ לטווח היכולת הכלכלית של מכבי (ולכן ההצלחה להשאיר את פארגו מאד משמעותית) אידסון לא היה נשק שובר שוויון. בהחלט שחקן נבון ביותר, חוטף ומגן נפלא ובעל משמעות אדירה למרקם הקבוצתי ולשיטת המשחק של מכבי השנה אבל במחיר שהוא דרש אפשר בהחלט למצוא תחליפים לא רעים בשוק, אולי אפילו שעולים עליו בכמה אלמנטים, בוודאי במשחק ההתקפה. בכסף שייחסך נראה לי שאפשר גם לסגור בכ"ז עם פרקינס ולשמר את עיקר הסגל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:38 am 
Sophomore

זה הזמן להודות בזה שאף פעם לא כל כך אהבתי אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 10:20 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מאקו, האם אתה חושב שגם הצעד של איידסון בלתי מוסרי? או שמא זהו צעד טבעי של שחקן שרוצה למקסם את הכנסתו ממשלח ידו?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 10:28 am 
Junior
סמל אישי של המשתמש

מכל השלושה, אידסון בוודאי הכי יוניקי, כי הוא משלב הרבה תכונות שונות. לא חושב שניתן להחליפו בשחקן אחד, לדעתי, צריך לחפש שניים עכשיו. במובן הזה, אני לא יודע כמה כסף מכבי תחסוך מהמהלך הזה. סביר להניח שהיא תפסיד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 10:57 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
מאקו, האם אתה חושב שגם הצעד של איידסון בלתי מוסרי? או שמא זהו צעד טבעי של שחקן שרוצה למקסם את הכנסתו ממשלח ידו?

אין צורך להשוויץ בחוסר יכולת הבנה בסיסית של הגד כתוב....במיוחד מבן אדם שמתפקד בפועל כיועץ לענייני חוקה של הפורום.

אני אחזור בפעם המיליון ובבקשה, תשאל אם אתה לא מבין - חבל לי שתרגיש מבולבל.

כשאני מדבר על מוסר - אני לא מדבר על השחקן או על הקבוצה. אני מדבר על ציפייה של אוהדים.

לכן - אין טעם לשאול אותי מה אני חושב על המוסר של השחקן. ובהמשך, גם על המוסר של הקבוצה. לפחות לא בהקשר הזה.

אגב, אם אתה צריך הסבר נוסף ובכדי למנוע אי נעימות משאר הקוראים - אתה מוזמן לפנות אלי בפרטי ואני אנסה לעזור כמיטב יכולתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 52  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 54 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: