סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' ינואר 19, 2025 9:19 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1433 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 58  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 2:25 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
ההיגיון בללכת על החוק הרוסי הוא שזה חוק עדיף. אתה מקבל אפשרות להחתים יותר זרים ובסוף הישראלים ממילא משחקים פחות או יותר אותה כמות דקות. ולא הבנתי למה זו בעיה דווקא עם מאמן אמריקאי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 2:27 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא רואה מה עדיף בעוד זר ומגבלה לשחק עם קוז'יקרו וישראלים אחרים על המגרש כל הזמן. בשביל בסה"כ זר נוסף שברוב המקרים גם ככה לא מי יודע מה (מי היו הזרים החמישיים אצלנו בעבר? בן סטרונג? זה ממש שווה את המגבלה).

גם למאמנים הישראלים זה קשה והם אומרים את זה לא אחת (ועובדתית אתה תראה שרוב הליגה תבחר ב4 זרים), אז קל וחומר שלמאמן אמריקאי שלא אימן מעולם באירופה ומעולם לא נתקל בהגבלה כזאת שהוא צריך לחשוב מי הוא יכול להכניס למגרש כחילוף ומי לא זה יהיה קשה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 3:38 pm 
מנהל פורום

אף פעם לא הבנתי מה גורם לאנשים לחשוב שהזר החמישי הוא הזר הכי גרוע שהיה לקבוצה באותו הזמן. אולי בן סטרונג זה הזר הרביעי והחמישי היה נניח הגבוה השני (והמוצלח בהרבה באותה שנה (זכור לי סיילס, אבל אולי אני טועה)?

וכאמור, בכל החישובים שסאנג' עשה הלוך ושוב בזמנו, יצא שהישראלים משחקים בסביבות ה-80 דקות. כלומר זה עניין נתון שיש לך אפקטיבית שני ישראלים בחמישיה רוב הזמן. ההבדל הוא שעם החוק הרוסי המחליף הראשי שלך הוא זר ובלי החוק הרוסי הוא ישראלי. אני מעדיף שזה יהיה זר (או שתהיה לי אופציה לבחור).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 3:57 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

לדעתי הקבוצות עם הכסף יבחרו בד"כ חוק רוסי ו- 5 זרים ואילו הקבוצות עם התקציבים הנמוכים יבחרו 4 זרים. זה בהכללה כמובן.
פשוט יש כ"כ מעט ישראלים טובים והם יקרים מבחינת העלות הכוללת. לאלו שיש כסף ויכולים להרשות לעצמם לפחות 3 כאלו, שהם ברמה טובה לחמישיה בקבוצת צמרת, שווה ללכת על החוק הרוסי כי הרמה של החמישיה שעל הפרקט לא תיפגע ובנוסף, שוב כי יש להם כסף גם המחליפים, כלומר הזרים הרביעי והחמישי יכולים להיות ברמה טובה, ואז יש להם 8 שחקני סגל ברמה טובה. זה מצריך תקציב של 8 מליון ש"ח לפחות, ורצוי 10.
קבוצות עם 5- 6 מליון, לא תוכלנה להרשות לעצמן יותר מישראלי בכיר אחד ועוד 2 סבירים שכאלו (באזור ה 40 אלף דולר נטו כ"א). ועם כזה ארסנל לא כדאי להמר על חוק רוסי. אז הולכים על 4 זרים לא יקרים (ראו אלו של חולון שנה שעברה או אלו של ראשל"צ) שאם פוגעים בהם מספיק לידם ישראלי אחד שמתחלף (חנוכי, בנדה למשל) ועוד כמה שיתנו פה ושם (סלומון, נסטרנקו, שולמן) והנה קבוצה טובה ב 5- 6 מליון.
כמובן כל זה כתבתי מראש הוא בהכללה, שהרי יש מועדונים שמטעמים עקרוניים ייתכן שיבחרו אחרת משל הפועל ת"א אולי.
לגבהי חיפה - זה מה שהבנתי, חוק רוסי, בטח אם טפירו יצטרף. אבל הכל יכול להשתנות, צודק הקוף שאומר שמבחינת המאמן הזר זה יכול להיות קצת כאב ראש.אני גם מתאר לי את הבעות פניו כשמראים לו קלטות של מאיר טפירו, מבחינת סגנון המשחק והצורניות לא בדיוק מה שהוא רגיל להכיר בכוכב כדורסל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 4:10 pm 
Senior

טל, אני חושב שבסופו של דבר כולם יתקווצו לכיוון של 4 זרים, גם אלו עם הכסף (מלבד מכבי) מהפחד שהם יצטרכו להתמודד עם הקבוצות האחרות כשהם יכולות לשחק עם 4 זרים בחמישיה. אני מהמר שמלבד גליל ומכבי אף קבוצה לא תשחק בחוץ הרוסי, כשאני רואה גם את לובין לוחץ על הנהלת הגליל לרדת מהסיפור של 5 זרים.

ראובן, מה זאת אומרת מה גורם להחליט? השכר שהשחקן מרוויח, יכולתו והרזומה שלו. סיילס הרוויח פי 2-3 ממה שבן סטרונג הרוויח, סיילס היה שחקן שהגיע עם רזומה באירופה בליגת בכירות, סטרונג הגיע מליגת המכללות השלישית והמחנה של ג'ף בארה"ב. הזר החמישי בקבוצות הוא בדרך כלל היה הזר הכי זול בקבוצה והכי פחות טוב, בגלל זה הוא היה הזר החמישי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 4:11 pm 
Sophomore

בואו נראה איזה ישראלים יש חופשיים בשוק:

טפירו, חג'ג', מקל, ניסים, יניב גרין, לנסברג, גרונפלד, רוזנפלט

אז נראה שהרבה קבוצות יישארו עם החוק 4 זרים באמת
חוץ ממכבי וירושלים ( שבטח תשחק ביול"ב) שילכו עם חוק רוסי
והרבה מתאזרחים.

קודם צריך לראות שיש בכלל תקציבים לבקעה, בני השרון ואשקלון
אחרי שהספונסרים שוקלים לקצץ/ עוזבים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 4:14 pm 
מנהל פורום

מבחינתי השאלה מי הזר הרביעי ומי הזר החמישי נקבעת על בסיס החלטה פשוטה אחת - מי לא היה מוחתם אם היתה מגבלה.

טיעון הכסף הוא טיעון הגיוני. מצד שני, אולי לא בחיפה, אבל אני יכול לדמיין קבוצה שיש לה בוס קפריזי שכופה את עמדתו וחושב שהוא מצא מציאות מהשמיים ושחקן סופר זול שאם ישקיעו בו קצת הוא יהפוך לסופרסטאר. במקרה כזה, ואני מסכים שכנראה שהוא לא מתאים לחיפה דווקא, הייתי מצפה שדווקא השחקן היותר זול יהיה הזר הרביעי.

וצריך גם להוסיף שלדעתי מי שרוצה ארבעה זרים בלבד צריך להשקיע יותר בישראלים, אבל נעזוב את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 4:14 pm 
Senior

חג'ג' חתום, לאנדסברג מכבי, גרונפלד חתום... אז כבר לא נשאר לך הרבה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 4:17 pm 
Senior

ראובן, אני לא בטוח לגביי השקעה בישראלים. אני חושב גם בתקופת החוק הרוסי הרבה קבוצות החזיקו רק 4 זרים ושיחק בחוק הרוסי. ככה שבטח עדיף להם 4 זרים בלי הגבלה מאשר 4 וחוק רוסי. העובדה שחלק מהקבוצות גם בתקופת החוק הרוסי לא לקחו זר חמישי היא מראה משמעותית לעניין הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 4:23 pm 
מנהל פורום

על כמה קבוצות מדובר? לדעתי הרוב החתימו גם החתימו חמישה זרים ומעלה (אבל אולי אני טועה).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 4:57 pm 
Senior

לא יודע, אני יכול לנסות לבדוק אבל זה הרבה עבודה... לדעתי בשנים הראשונות זה חלק לא קטן מהליגה, ככל שהלכו השנים והתקדמו עם החוק הרוסי וקבוצות למדו אותו יותר ויותר החתימו 5 זרים, אבל עדיין לדעתי בטח היו בסביבות 4-5 קבוצות (שזה אחוז לא קטן) עם 4 זרים. אני מסכים שככל שעברו השנים הלכו יותר לכיוון של יותר זרים, עדיין למשל נתניה של לפני שנתיים שעשתה את הפיינל פור הייתה קבוצה עם 4 זרים בלבד. גם בשנה שעברה קבוצות כמו אשדוד, ראשון וכו' היו עם 4 זרים בלבד למרות החוק הרוסי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 5:28 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

אני די בטוח שלא רק מכבי אלא גם י"ם וגם גליל, וגם הפועל ת"א, ועוד קבוצה אחת לפחות או אפילו שתיים ישחקו עם החוק הרוסי.
בי"ם יש את כדיר, קוקיה, גרונפלד ויהיה עוד ישראלי בכיר מאד (מקל ? אפיק ?). יופי של חומר לחוק רוסי וכך להרויח אפשרות שיהיו לך 5 זרים ולא 4 בסגל וסה"כ 9 שחקני סגל מרשימים (אם יביאו זרים טובים).
בגליל ובהפועל ת"א - לא מעט בשל הענין העקרוני ואי הרצון מחד, כשמצד שני כלל לא בטוח שינצלו את הזכות להביא 5 זרים בעת ובעונה אחת, אפילו סביר שלא.
במכבי חיפה - מדברים על קוזיקרו, טפירו, בן שימול ורטוברט. אם זה הרכב הישראלים זה מתאים לחוק רוסי. רוזן אוהב זרים כמה שיותר וישמח שיהיו לו 5 ולא 4 בסגל. התקציב אמור להיות גבוה מאד העונה, ויש כסף גם לישראלים די יקרים כמו ארבעת הנ"ל וגם ל 5 זרים. מצד שני - ייתכן באמת שהמאמן לא יאהב את הרעיון לשחק עם שני ישראלים כל הזמן.
אם לנתניה למשל יהיה את לימונד, משה מזרחי, חכמון, אורלנד, או ליפשיץ או ליאור שגב. גם כן טוב לחוק הרוסי.
יש בליגה עוד ישראלים מעבר לאלו שמנית קוף ירוק - בן רייס, אלכס טיוס (עם אופציה באשדוד), יבזורי, גור פורת, ניר כהן, ליפשיץ, שמוליק ברנר, ארז כץ, משה מזרחי, אורלנד, גורדון, פרחי, מרטין, טישמן, גיא לביא, לימונד, שמחון, יוני ניר, שולמן, שעשוע, דניאל, הרוש, שוטבין, גור אריה, קרני, תגלית העונה סקורר. יש גם כמה בליגה שניה אפשריים. וגם אם אולי לא כל מי שכתבתי שחקן חופשי אז הוא ממלא מקום ישראלי לצורך החוק הרוסי בקבוצה בה הוא חתום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 5:48 pm 
Senior

טל, אבל אני פשוט לא מסכים עם העיקרון שלך. אני חושב שקבוצות שלא יחתימו 5 זרים יעדיפו לבחור ב4 זרים. לכן למשל הפועל ת"א שלא תחתים יותר מ4 זרים בשום מצב (ממה שאני מבין מרוח הקהל שלהם וגם של ההנהלה שבכלל רוצה 3 זרים) לא יהיה להם טעם להגביל את עצמם בחוק הרוסי. הם יבחרו ב4 זרים וישחקו עם 2 ישראלים בחמישיה, בדיוק כמו שאשדוד עשו השנה למשל. אני חושב שבין האפשרות של קבוצות שאולי ירצו להחתים זר נוסף בשלב יותר מאוחר, לבין ההגבלה שחייבים 2 ישראלים על המגרש, הקבוצות יעדיפו ברובם ככולם את האופציה שלא תהיה להם הגבלה במשחק.

ניקח את ירושלים שציינת... מגבילים את עצמם לחוק הרוסי, פתאום גרונפלד וקוקיה (2 שחקנים שהיו יותר פצועים השנה מבריאים) נפצעים וירושלים תקועה עם החוק הרוסי ו5 זרים אבל מאד מאד מוגבלת.

אני חושב שזה ישקל בסופו של דבר מול התרומה שאתה מאמין שהזר החמישי יתן לך. אני חושב שרוב ככולם של המאמנים בארץ לא מאמינים בתרומה של הזר החמישי ויעדיפו לוותר על ההגבלה לחוק הרוסי וילכו בכיוון הזה בסופו של דבר. בחיפה ג'ף יכול להחליט שככה הוא רוצה אז זה מה שיהיה, מצד שני ג'ף גם מסוגל להחליט לבחור ב4 זרים ולהחתים 5 וכל שבוע להחליט מי מתלבש... בשאר הקבוצות, לדעתי שוב מלבד גליל כולם יבחרו בסופו של דבר ב4 זרים.

אני מניח שנשאר לראות מה יהיה כמובן, מה שכן אני בטוח שיותר קבוצות יבחנו את המצב לפי הישראלים שיש להם וכו' כמו שאמרת טל, אבל לדעתי כשזה יגיע לנקודת ההכרעה (שבוע לפני פתיחת העונה, שזה חודש+ של אימונים וכו') כמעט כולם יעדיפו בסוף לבחור ב4 זרים, מי מהעיקרון, מי מהרצון שלו שככה יהיה, ומי מהפחד שהוא יצטרך להתמודד עם חוק רוסי (גם עם ישראלים טובים) מול קבוצות שלא צריכות להתמודד עם זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 6:16 pm 
מנהל פורום

קוף, מהרגע שאמרת שככל שהחוק הרוסי נמשך קבוצות בחרו להחתים יותר זרים, אז אמרת הכל. אני מהמר שזה גם מה שיקרה עם שיטת דן שמיר אם היא תונהג לכמה עונות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 14, 2012 6:42 pm 
Senior

אמרתי שיותר ויותר קבוצות, אבל עדיין גם בשנה האחרונה של החוק הרוסי, ראשון, אשדוד, חולון (בעיות תקציב), נתניה (היו שלבים שהיו שם 5 אני חושב, אבל לא שלבים ארוכים נראה לי), חיפה ואשקלון (בחצי מהעונה לפחות היו עם 4 זרים) השתמשו שנה שעברה ברובם ב4 זרים אני חושב, וזה כמעט חצי מהליגה.

אני חושב שזה תלוי בהצלחה בשנה הבאה. אם הקבוצות שיבחרו ב4 זרים יצליחו יותר, למרות תקציבים נמוכים יותר (איך טל אמר, אלו שילכו על החוק הרוסי הם רק כאלה עם התקציבים הגבוהים) אז דיי ברור לי שיקרה ההפך. אם הקבוצות עם החוק הרוסי יצליחו, בגלל העניין של הזרים (למשל שהזר החמישי יהיה טוב ולא פח שלא משחק או נזרק באמצע העונה ולא מוחלף) אז אולי עוד קבוצות ילכו לכיוון הזה. אני מניח שנחכה ונראה מה יקרה במהלך השנה.

אני כאמור עדיין חושב, ונבדוק את זה בתחילת העונה, שבסופו של דבר רוב הקבוצות יבחרו ב4 הזרים, אני מהמר על גליל ומכבי בחוק הרוסי בסופו של דבר, עם פוטנציאל בחיפה (אני לא יכול להכנס לראש של ג'ף). כשאני לא יופתע אם לובין כאמור ידחוף גם כן לוותר על עניין החוק הרוסי אחרי חודש של אימונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 15, 2012 2:36 am 
Sophomore

להערכתי, אין לנו כסף להביא ארבעה זרים - קל וחומר שחמישה. יהיו שלושה, נקווה ששלושה טובים ויחד עם הסגל הישראלי שיש לנו זה אמור להספיק למקומות 6-8.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' יוני 15, 2012 8:36 am 
Freshman

אם הידיעה בספורט 5 נכונה ( חיפה מעונינת בדנטסון, מיצ'ל ובאומן) - אז נראה ברור לאיזו משתי האופציות היא חותרת.

לא ראיתי שום הכחשה לכך בשום תגובות.

כמובן שבמקרה כזה טפירו + בן שימול הם קריטיים - אלא אם הרכז שהוחתם יתברר כהפתעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' יוני 17, 2012 6:09 pm 
Hall of Famer

על פי אתרי האינטרנט דורון הרציקוביץ' כנראה יהיה הבעלים של הפועל אילת מהארצית ,העייריה הולכת להזרים שם קרוב למיליון שקל ,דורון מתכוון להשקיע כ-3 מיליון שקל וקופל הבטיח כנדוניה לקבוצה את ליגת העל(ויותר ממיליון שקל מהמנהלת) כבר בעונה הקרובה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 18, 2012 9:34 am 
Junior

RREEDDTT. כתב:
על פי אתרי האינטרנט דורון הרציקוביץ' כנראה יהיה הבעלים של הפועל אילת מהארצית ,העייריה הולכת להזרים שם קרוב למיליון שקל ,דורון מתכוון להשקיע כ-3 מיליון שקל וקופל הבטיח כנדוניה לקבוצה את ליגת העל(ויותר ממיליון שקל מהמנהלת) כבר בעונה הקרובה.

רעיון דבילי. עכשיו כל הקבוצות יצטרכו לשלם על טיסות ומלון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 18, 2012 10:03 am 
Sophomore

קורובייב כתב:
RREEDDTT. כתב:

פעם בעונה (אלא אם יגיעו לפלייאוף) יצאו לטיול שנתי בעיר הנופש. הזרים, שגם ככה נהנים מבנותינו החסודות בתל אביב ושאר מקומות הארץ, יוכלו להתענג גם מבנות העיר הדרומית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 18, 2012 10:36 am 
Junior

קורובייב כתב:
RREEDDTT. כתב:

רעיון מעולה. (לפי ההיגיון שלך היה צריך לעשות ליגה בתחומי גוש דן בלבד).

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 18, 2012 11:04 am 
מנהל פורום

צוד כתב:
קורובייב כתב:
RREEDDTT. כתב:

רעיון מעולה. (לפי ההיגיון שלך היה צריך לעשות ליגה בתחומי גוש דן בלבד).

לא שאני בהכרח מסכים עם קורובייב, אבל זה לא ההגיון שלו.
ממה שאני יודע, עלויות ההסעה לאשדוד או חיפה לא גבוהות משמעותית מהסעה לחולון, וכמובן גם לא נדרשות הוצאות נוספות על לינה.

ה"הגיון" שלו לא מדבר על זמן ונוחות אלא על הוצאה כספית נטו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 18, 2012 2:13 pm 
Sophomore

אמסלם מתחרה עם שאול על התואר אלוף הקומבינות

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 18, 2012 3:30 pm 
Junior
סמל אישי של המשתמש

בחיפה - הפערים עם דנסטון קטנים. טפירו יחתום באשדוד, (רוזן לא אישר להגיש לו הצעה כספית). יחזקאל סקוור מועמד מוביל. טמיר אריאלי שוחרר. דגן יבזורי מבוקש מאד אבל גם בי"ם ובגליל, י"ם הציעו לו 110 נטו לעונה. חיפה אני מאמין תציע יותר. גם גור פורת מועמד. בנוסף מחפשים זר בעמדה 4.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יוני 18, 2012 4:07 pm 
Senior

בן שימול ישאר ככה או ככה נכון? לא קשור לטפירו\סקוורר ושות'?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1433 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 58  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: shmueliki, סאבוניס ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: