Mook כתב:
אבל ככשרון נטו? הוא אחד הרכזים הכי פחות מוכשרים בליגה.
פףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףףף אתה רציני????? הרבה זמן לא ראיתי כזו יציאה מוזרה. ראשית "רכז מוכשר", בדגש על רכז, זה כמעט חסר משמעות, ב20 שנה האחרונות כמעט תמיד הרכז של האלופה הוא לא אחד משלושת שחקני המפתח אלא כל מיני פישר-צ'אלמרס-פקסון-קיד-ג'יי וויל-ההוא מיוסטון. בודדים הרכזים הטהורים שהובילו קבוצה לאליפות, אחד הבודדים שהוביל במובהק אלופה הוא מג'יק ג'ונסון ה2.06, מה לעשות-גובה מנצח ולא רכזים טהורים בגובה 1.85.
אחרי שהגענו לתובנה הזו, פארקר אחד הגארדים המוכשרים בליגה ולא מעניין כמה הוא היה חרא בגיל 20. (אגב גם לא מעניין כמה קובי היה אגו חרא בגיל 20, ופיל מעיד שהמשפט הראשון שהוא אמר לג'ורדן במפגש שג'קסון ארגן ביניהם: "אתה יודע שאני יכול לנצח אותך ב1 על 1 נכון?"). אנשים יותר מדי התקבעו בנוגע לפארקר כשהוא היה צעיר. כבר בגיל 25 MVP גמר ומשם והלאה הוא בין השחקנים הטובים בליגה. השיטה של פופוביץ' לא היתה עובדת ככה עם שחקן אחר. הראיה המוחצת היא העובדה שההתקפה של פופ שודרגה פלאים כשפארקר עבר להיות מרכז הקבוצה במקום דאנקן, שהפך לשחקן 30 דק' למשחק שבפוזשנים רבים התפקיד שלו מסתכם בלרוץ את הפרקט, לחסום לפארקר ולקחת רב'. עוד ראיה מוחצת היא היכולת של פארקר בנבחרת צרפת. המהירות של פארקר, קבלת ההחלטות בפיק&רול והשליטה בכדור והעובדה שאי אפשר ללחוץ אותו כי הוא רץ נון סטופ, הג'אמפ האוטומטי למרות שהוא זורק אותו תוך כדי ספרינט לפעמים, המתפרצות, החדירות הבלתי אפשריות ומעל הכל הסיומת חסרת התקדים בצבע-אין אף גארד כזה. גארד עם כשרון עילאי ואני לא מגזים. אחד מחמשת הגארדים המוכשרים בלי ספק, יש אולי שלושה גארדים שהיו לוקחים את סן אנטוניו הנוכחית לגמר. ווסטברוק למשל לא אחד מהם-פארקר קומבינציה טובה יותר של כשרון וקבלת החלטות מווסטברוק.
ואם אתה חושב שהלייקרס לא יכלו לשחק קבוצתי לפני גאסול אני מציע לצפות בלייקרס-פיניקס 2006. שיחקו קבוצתי ויפה מאוד. אם כבר שחקן שהצילו לו את הקרירה-פאו גאסול הוא האיש, לוזר, רכרוכי, בלי פיל ג'קסון שיכוון אותו וישתמש בו בשלמות, וקובי בראינט שימריץ אותו נון סטופ, פאו לא היה נחשב טוב ממארק (אגב לפי הנימוק שלך לטענה שדאנקן השחקן החשוב בספרס, מארק גאסול היה יכול להחליף אותו בכיף). הטיעון הזה מוכר לי "קובי לא יכול לקחת אליפות בלי שאקיל" הפך ל"קובי לא יכול לקחת אליפות בלי שאקיל או גאסול". ההפך, ביז'ו: לפני שפיל הגיע ולפני שקובי הפך לכוכב על שאקיל הספיק להפסיד בסוויפ לאינדי, ובעוד סוויפ ליוסטון, ובעוד סוויפ לבולס, ובעוד 4-1 ליוטה, ובעוד סוויפ ליוטה, ובעוד סוויפ לספרס. גאסול לפני שהגיע לשחק עם קובי ופיל ג'קסון הפסיד בסוויפ, ובעוד סוויפ, ובעוד סוויפ. קובי היה האיש במאני טיים, כששני אלה היה עדיף שיתרחקו מהכדור בדקות האחרונות.