מאסטר כתב:
לא תצליח לסובב את האמת הפעם.
מכיוון שלא בפעם הראשונה אתה מרמז שמבין שנינו אני זה שעושה מניפולציות ולא נצמד לאמת, אסכם את הנושא מבחינתי:
1. שאלת קובי מול לברון לא ממש מעניינת אותי. לטעמי קובי בשיאו היה טוב יותר, או יותר נכון לומר קשה יותר לעצירה, אבל מצד שני הוא שחקן שלם יותר ולרוב הקבוצות שלו הצליחו יותר. זה לא מעניין אותי כי זה דיון סובייקטיבי לחלוטין. ואגב, sheky עושה עבודה מספיק טובה כדי להפריך בצורה עניינית את הטיעונים שלך (אנחנו עדיין מחכים לאותם מדדים שאמרת שיש לך שבהם קובי עדיף).
2. בניגוד אליך אני לא סוגד ללברון. אני רחוק מלהיות לברון פאן. לראות חדירה שלו לסל זה לא דבר אלגנטי לטעמי. הוא כן מוסר נפלא ושחקן חכם מאוד, אבל אני לא חושב שהמשחק שלו הוא יפה לצפייה. אני גם חושב שכל הפסטיבל סביב המעבר שלו למיאמי עם המשדר של ״ההחלטה״ והמסיבת עיתונאים הדושית הם אחד הדברים הכי חסרי טעם שנראו בהיסטוריה של המשחק.
3. הטענה המרכזית שלי בדיון ההוא היה שבטח לאור האליפות, ברור שלברון עקף את קובי בעיניי הציבור. בעיניי זו עובדה פשוטה, ורק קובי פאנס מובהקים כמוך וכמו פלאש יכולים לנסות להתכחש לזה.
4. פלאש שלף כנגדי את אותו סקר מ2017 שהצביעו בו 90000 והסתיים 60%-40% לטובת קובי. אני הגבתי שסקר מלפני 3 שנים שלא לוקח בחשבון עוד אליפות בפרנצ׳ייז שלישי הוא פשוט לא אקטואלי. לא צריך להזכיר גם הדירוגים של espn, ואת תומר שהביא בגיגול פשוט שלל טורי דעה אקטואלים שאומרים את אותו דבר. (אגב,לגבי דעת הקהל, אתה יודע מה כן עדכני?
סקר עדכני עם 179k הצבעות ששם את לברון במקום השני).
5. בשלב הזה אתה ביצעת תמרון נאה (אם בסיבובים עסקינן) והעלת את הטיעון שדעת הקהל לא מעניינת, כי גרמניה הנאצית והיטלר וכל זה, מה שמעניין זה דעת שחקני העבר. ואז הבאת את הסרטון
הזה.
6. מבחינתי, גם אם שחקני העבר ידרגו את קובי מעל לברון, זה לא ממש משנה, כי אני דיברתי לגבי דעת הקהל.ובכל זאת, אני אביע שוב את דעתי בנושא הסרטון:
-הסרטון נערך על ידי קובי פאנס. זו עובדה. למה זה משנה? אני חושב שזה ברור, אבל בשבילך נסביר למה. סרטון שמתיימר לקבוע מי עדיף לא יכול להביא רק דעות שתומכות בצד אחד. יש מאות שחקני עבר והווה וכדי לקבוע מה דעת רוב שחקני העבר צריך לעשות בדיקה אובייקטיבית שמביאה תמונה שלמה. סרטון ערוך במגמתיות על ידי קובי פאנס זה פייק ניוז פאר אקסלנס.
גם הסרטון שמביא את אותם 18 שחקנים מציג תמונה חלקית לחלוטין. חלק מהם מדברים על אספקטים מסויימים, למשל על מי קשה יותר לשמור או מי היה ווינר יותר. חלק רואיינו לפני זמן רב וסביר שדברים השתנו גם מבחינתם. (שאק, לארי, מילר). חלק סתם נתפסו במצלמה עונים על שאלה אקראית, טוב שלא מצאו שם גם סרטון של וויד מהבריכה במיאמי ביץ׳ או משהו צועק ״קובי המלך״!
בכל מקרה, הסרטון הזה במקרה הכי אופטימי, מוכיח שיש 18 שחקנים שידרגו את קובי מעל לברון. זה במקרה הטוב משקף את העבודה המאומצת שאותו קובי פאן עשה כדי למצוא שחקנים שיגידו את זה. תרשי לי לנחש את הברור מאליו, שהוא לא ניסה למצוא מישהו שאומר הפוך, ואם הוא מצא במקרה, זה בטח נשאר על רצפת חדר העריכה.
יצא לי לשמוע בשבועות האחרונים המון פודקאסטים שונים, כולל של אוהדי לייקרס כמו סורוקה, וכולם התעסקו בשאלת לברון מול מייקל. אף אחד מהם לא הזכיר את קובי בדיון הזה. יש כאלו שהזכירו את קארים, ראסל, לארי ומג׳יק. אבל ברור לכולם שזה הדיון. קובי לא שם וזה done deal, תרצה או לא
בשולי הדיון, הזכרת מספר פעמים את ה״איירבולים״ של לברון בגמר 2007. מעניין שאצלך איירבול אחד הופך לרבים. מעניין גם שלא הזכרת את ה-4 איירבולים של קובי בחמש דקות האחרונות
בהפסד ליוטה בעונת הרוקי שלו . נכון, זה היה בגיל הרבה יותר צעיר, ולא הייתי טורח להעלות את זה בכלל, אבל מאחר שדיברת על סיבוב האמת ועיוות נתונים, חשבתי שכדאי להזכיר גם את זה.