עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
עמוס לב כתב:
קודם כל, הסרטן הזה הגיע ל-3 גמרים רצופים ובאחד מהם גם הצליח לקחת אליפות. אז כנראה שגם עם כל הגרורות קבוצה איתו יכולה להגיע לאנשהו.
מצד שני, נדב, אם אתה מקבל את הנרטיב של גואטה שאי אפשר לצאת עם קיירי למלחמה, אז מה זה חשוב כמה מהיר הקרוס אובר שלו, או היכולת שלו להגיע לטבעת.
הסיפור עם קיירי הוא מנטלי. אני חושב שהאופי הבעייתי שלו מוריד הרבה בתרומה שלו לקבוצה לעומת הכישרון הגדול שלו ובסופו של דבר הערך שלו יותר נמוך מיכולות הכדורסל שלו. אבל מצד שני, זה לא שאי אפשר לנצח איתו. זה קרה כבר. השנה זה כבר לא יקרה.
אבל אצלי זה מסתדר, כי אני לא מאלה שעוסקים בדירוגים בראש ולפי זה בונים תיאוריות של מה מנצח.
קיירי הוא כוכב כדורסל ביכולות, עם רזומה מוכח (וכמו ששנינו ציינו, גם אחד שבכל זאת לקח אליפות), עם מעמד של כוכב ואפילו די בכיר בליגה. הוא גם חרא של טימייט ובנאדם עם אופי בעייתי, שבאופן אישי לא הייתי רוצה בקבוצה שלי, ולכן טענתי כל הזמן שהסלטיקס פייבוריטים. קיירי יותר מוכשר בכדורסל מג'יילן בראון ומרקוס סמארט, יותר "כוכב" מהם, אבל אני מעדיף אותם עליו. אצלי אין סתירה.
אני מבין שאני כן מאלה שעוסקים בדירוגים בראש ובונים תיאוריות של מה מנצח.
עכשיו אתה כבר נכנס להגדרה של מה זה כוכב כדורסל. אני מסתכל על התואר כוכב כשחקן תורם, מוביל, שגורם לקבוצה לנצח. אם אתה מסתכל על כוכב בצורה הזאת וגם מקבל את נראטיב הסרטן, אז יש לך סתירה. אם אתה מסתכל על הגדרת כוכב כסך הסטט', הפרסים והכישרון, אז באמת הכול מסתדר. אבל ההגדרה שלך באמת לא אומרת הרבה על מי זה השחקן.
לא התייחסתי אליך לגבי דירוגים בראש ותאוריות, אלא למי שבדיעבד פתאום אומר שהכשרון של דוראנט וקיירי לא גדול משל טייטום ובראון.
עכשיו תראה, לך ולי היה ויכוח לגבי בוסטון וברוקלין לפני כחודש ושלושה שבועות. אצטט:
Hacohen כתב:
shmueliki כתב:
גארט אלן עכשיו שבר אצבע או משהו
לא התעדכנתי בדיוק בצפי
אבל קליבלנד כבר יכולה להתדרדר ממש
אני אופתע אם אלופת המזרח לא תהיה מילווקי, פילי או מיאמי
אתה תופתע מבוסטון אלופה? אני משוחד במקצת (אם תעיר אותי באמצע הצהריים, אשבע לך בנקיטת חפץ שהסגל הנוכחי הוא הטוב בהסטוריה של המשחק, ועוד יפיקו עליו סדרה מונומנטלית שתיקרא "הריקוד האחרון באמת"), אבל אין בליגה הרבה צוותי ווינגים טובים מטאטום את בראון, רוברט ויליאמס מתחיל להגשים את ההבטחה להיות ת'יאו רטליף משודרג ולצד הורפורד זה קו קדמי קשוח שאתה רוצה בפלייאוף, וזו קבוצה מאומנת ביותר ותלכיד חזק. וזה עוד בלי מילה על סטאוסקאס.
ברוקלין בעיניי, עם כל הכבוד לדוראנט ושות', זה לא סחורה. המאזן שלהם לא משקר, הם לא תלכיד לאליפות.
עמוס לב כתב:
ב-3 השנים האחרונות בוסטון בוסטון הודחה בסיבוב הראשון, הגיעה לגמר מזרח ועפה בסיבוב השני.
אם מסתכלים על 5 השנים האחרונות, אז לבוסטון היו ריצות פלייאוף יפות, אבל עד השנה כל עונה המאזן הפך פחות ופחות טוב. העונה זה ישתנה כשהסלטיקס עברו את ה-50% שהיה להם בעונה שעברה ובקצב הנוכחי הם יגיעו למאזן כמו לפני 2 עונות או לפני 3 עונות. אם הם ימשיכו את קצב עשרת המשחקים האחרונים (8 ניצ') אז הם יגיעו ל-52 ניצ'.
בכל מקרה, אני לא מאמין בבוסטון.
מיאמי, מילווקי, פילי הם המועמדות המשמעותיות בעיני. ברוקלין יכולה להפתיע.
דניאל כתב:
Hacohen כתב:
ובגלל שאנחנו אוהבים רקורד של שלוש עונות אחורה, הנה דוראנט (עונה 15 בליגה) בשלושת הפלייאופים האחרונים:
עף בסיבוב השני, לא שיחק בגלל פציעה, עף בסיבוב השני.
איך עף סיבוב שני ב-2019. גולדן סטייט הגיעה לגמר. הוא אמנם נפצע בסיבוב השני (והיה עד אז עם ממוצע של 34 נק' למשחק) אבל עוד הספיק לשחק 12 דק' בגמר. הוא בטח לא עף סיבוב שני.
חשוב גם לציין שבשנה שעברה הם אמנם עפו סיבוב שני אבל זה היה במשחק 7, בהארכה, מול האלופה ואחרי שאיבדו את קיירי במצב שהסדרה ב-2-2
לדעתי בפלייאוף נתון (ולא בהסתכלות קדימה) דוראנט הוא השחקן הראשון שהייתי בוחר מכל השחקנים בליגה שייקח אותי רחוק בפלייאוף
טעות שלי.
אבל הנקודה היא שעם כמה שדוראנט שחקן אדיר (והוא אדיר מאד), גם הוא מתבגר וגם הוא לא מידאס. הנטס לא נראים טוב. אין דרך להוציא טוב את התקופה האחרונה שלהם, שבה הם היו אמורים לתת גז ולשפר עמדות בפלייאוף אבל בפועל לא מפסיקים להפסיד.
עמוס לב כתב:
Hacohen כתב:
אה, בלי לשים לב טאטום ובראון כבר בעונה החמישית והשישית בליגה.
נוביצקי לקח אליפות בעונה ה12 בליגה. יאניס בשמינית. אחד לברון ג'יימס לקח אליפות ראשונה (עם כמה שחקני עזר סבירים) בתשיעית. לא נדבר אחרי כמה שנים בליגה הטריו המפורסם לקח אליפות במדי הסלטיקס.
אז לקווין דוראנט יש קבלות בגמרים (כי הוא שיחק לבד, לא עם אחד הסגלים הטובים בהסטוריה לצדו), אבל העונה הקבוצה שלו נראית רע, לא מחוברת, בפורמה גרועה ("לא הפסדים רעים", "להזיע על הנצחון". שישה הפסדים מתוך שבעה משחקים במאניטיים של העונה. היית שוחט בצדק כל קבוצה אחרת).
ו"הנקודה שניסיתי להוכיח", הוכחה. אני טענתי שבשנים האחרונות בוסטון לא רעה, ואני צודק. אתה זה שצמצם את הרקורד בפלייאוף לשלוש העונות האחרונות, אז הראיתי לך שזה הרקורד של האלופה המכהנת בשלוש העונות שלפני האליפות, ושזה רקורד יותר טוב משמעותית מזה שהיה בשלוש העונות לפני שההיט הגיעו לגמר הליגה. סיימנו את הויכוח או שיש לך עוד חידוד?
בסה"כ ניסיתי להראות שטייטום ובראון לא איזה צמד שרק הגיע לליגה ולכן אי אפשר להעריך לאן הם יגיעו. שש עונות או חמש עונות זה כבר פרק זמן מספק בשביל לדעת בצורה מספיק טובה מה השחקנים מביאים. הם לא ברמה של הקווין דוראנטים או הלברון ג'יימסים ואני גם לא רואה את הפוטנציאל להיות שם (לא שמה שהם מביאים זה רע. הם כוכבים). שאר רשימת המכולת שהבאת לא רלוונטית ביחוד כשאנחנו מדברים על גמר אן.בי.איי ואז אחד לברון ג'יימס הגיע לגמר בעונה הרביעית ולנוביצקי לקח אמנם 8 עונות, אבל זה לא 12.
הנטס נראים רע העונה הרבה בגלל שאותו קווין דוראנט החמיץ מעל 40% מהמשחקים. עם דוראנט במדים הנטס עומדים על מאזן של 14-24, קצב שהיה מעמיד אותם במקום השני במזרח. מאחר ומתוך 7 המשחקים האחרונים קווין דוראנט לא שיחק ב-5 (הרמז שזרקתי לא הובן, או מישהו העדיף להתעלם ממנו), אז אני לא ממש מתייחס לתקופת המשחקים הזאת.
הנק' שניסית להוכיח לא ממש הוכחה. הראית שהיו לבוסטון 3 ריצות פלייאוף טובות. מצד שני, אני הראית שבחמש השנים האחרונות בוסטון הלכה אחורה בכל עונה במאזן שלה. אז מה יותר חזק? לא יודע. רק יודע שאי אפשר להגיד שהם הגיעו 3 פעמים לגמר המזרח ב-5 השנים האחרונות, אז הם קונטנדרים. ולגבי ההיט, בניגוד לבוסטון, אין המשכיות בסגל. אם ניקח את 3 השחקנים החשובים של הקבוצה - באטלר, הירו ואדביו אז נראה שלפני 3 עונות באטלר היה חלק מהתהליך בפילי, הירו היה בוואן אנד דאן המסורתי של קליפרי ואילו אדביו עדיין היה שחקן ספסל בצמיחה במיאמי. אתה יודע פרטים קטנים וחסרי משמעות שכאלו.