סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ד' נובמבר 13, 2024 9:33 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 300 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 1:56 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אתה חושב שהוא יהיה מסוגל להיות 'בעל הבית' בקבוצת נ.ב.א.?
אתה מתאר מישהו ברמת אולסטאר או קרוב לכך...

(במשחקים שראיתי, אני חושב שמאייר היה הרכז)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 1:59 pm 
Hall of Famer

ודים כתב:
יש הרבה שחקנים עם כדרור מדהים שהם לא רכזים ובטח לא יהיו טובים בתור רכזים.

השאלה אם ההיפך נכון גם כן. האם אתה יכול להיות רכז אם אין לך כדרור מספיק טוב.
התשובה, לדעתי, היא לא.

לגבי בן, אני לא בטוח שהוא שם מהבחינה הזאת
ולכן אם הייתי בוחר בו, זה היה לעמדת הסקנד גארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 4:50 pm 
Sophomore

יש לו כדרור נהדר. כל השינויים מהירות האלה והשליטה בגוף עם הקרוסאוברים מאפשרים לו לעבור שחקנים די בקלות. מה שכן, הוא לא שומר על הכדור הכי טוב, אולי בגלל שחסר כוח פיזי והוא גם קצת פזיז והרפתקן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 10:06 pm 
Freshman

אפשר ללמוד הרבה על היתרונות והחסרונות של בן מהמשחק היום מול טרנטו.

ניצוצות מרשימים של יכולת המסירה שלו (נתן יופי של 'נו לוק פאס' להאלי הופ לאסנגה, ועוד מסירת לייזר לפלאמר), הכדרור גם נראה טוב לשחקן בגובהו.

מצד שני מתחילה להתסמן בעייה שחוזרת על עצמה שהוא מתקשה מאוד לבוא להיות זמין לקבל כדור אחרי הוצאות חוץ כשלוחצים אותו. ספרתי משהו כמו 5 פוזשנים שמישהו אחר ניהל את ההתקפה והוא כמעט ולא נגע בכדור בגלל זה. הוא לא עושה עבודה טובה בלזוז ללא הכדור. מפספס הרבה נקודות פוטנציאליות בגלל זה.
גם הבעיה של עבירות וקושי בהגנה נמשכת, כשהיום שוב אחרי 5 דקות הוא כבר היה על שתי עבירות ולכן סופסל הרבה יותר ממה שהיה אמור אם לא היתה לו בעית עבירות.

אהבתי לראות שסיים עם יד ימין בחדירה הראשונה שלו לסל. מצד שני, בחדירה אחרת שלו התחיל את הצעד וחצי הרבה יותר מדי מוקדם, ויצאה לו זריקה לא בכיוון.

אני אגב לא בטוח שאני מסכים עם מה שכתבת ודים על זה שאין לו תקרה לאולסטאר. אני חושב שהטווח של הפוטנציאל שלו מאוד גדול, ויכול ללכת להרבה כיוונים, כשהתסריט הכי אופטימי זה כוכב אן בי איי. אבל אולי אני לא אובייקטיבי וזו יותר משאלת לב. צריך לעקוב אחרי ההתפתחות שלו כדי באמת לגבש דעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 10:10 pm 
Junior

שרף סולידי עד כה - 4 נק', 3 ריב', 3 אס' (0 איב') ב-11 דקות.
1-2 ל-2, 0-1 ל-3, 2-2 ל-1. כל אולם קלעה 33 נק' מול 41 של טרנטו.
מחצית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 10:35 pm 
Junior

רבע שלישי גדול של אולם - 35:16. פאלמר 6-8 ל-3.
שרף 7 נק', 3 ריב' ו-5 אס'.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 11:03 pm 
Hall of Famer

Capricorn כתב:
אני אגב לא בטוח שאני מסכים עם מה שכתבת ודים על זה שאין לו תקרה לאולסטאר. אני חושב שהטווח של הפוטנציאל שלו מאוד גדול, ויכול ללכת להרבה כיוונים, כשהתסריט הכי אופטימי זה כוכב אן בי איי. אבל אולי אני לא אובייקטיבי וזו יותר משאלת לב. צריך לעקוב אחרי ההתפתחות שלו כדי באמת לגבש דעה.

אני חושב שהדיון הזה הוא הסיבה שבגללה שרף הוא פרוספקט שמעורר מחלוקת מסוימת.
הבעיה מבחינתי היא שאני לא בטוח שאני רואה את המסלול שלו להיות רול פלייר בליגה, אם לא יהיה כוכב.

כלומר, איך נראית הרצפה שלו? בוגדן בוגדנוביץ' אולי?
לא מצליח לחשוב על מקבילות רבות בליגה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 11:06 pm 
Hall of Famer

מה זה הג'יבריש הזה? מה המשמעות של "מה הרצפה שלו, לא בטוח שיהיה רול פלייר אם לא יהיה כוכב"? הרצפה שלו זה להיות שחקן שלא מתאים לליגה, ויש בליגה הזאת מאות רול פליירים, אני בטוח שבן שרף יכול להיות אחד מהם במידה ולא יהיה כוכב.

ואלה בין בכירי המשת"פים:

יונתן אוריך; טופז לוק; יעקב ברדוגו; גדי טאוב; שמעון ריקלין; ינון מגל; נתן אשל; קרולין גליק; 14.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אוקטובר 30, 2024 11:54 pm 
Hall of Famer

בוגדן בוגדן זה חתיכת רצפה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 12:05 am 
Hall of Famer

הוא קלע טוב בהרבה משרף
ועדיין שחקן ספסל/רוטציה.

השאלה אם יש עוד דוגמאות כאלו בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 12:54 pm 
Senior

שחקן ספסל/רוטציה שווה מבחינתך ל'אחד השחקנים השישיים הכי טובים בליגה ולעתים הגארד השני מבחינת דקות בקבוצה שלו'?
כי זה מה שבוגדן היה לאורך כל הקריירה שלו בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 1:46 pm 
Hall of Famer

מעמדו של בוגדן בליגה הוא לא השאלה כאן (חותם על קריירה כמו שלו עבור בן) אלא אילו עוד שחקנים דומים בליגה שהם לא גארדים מובילים/כוכבים מזכירים במשהו את המשחק של בן שרף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 2:03 pm 
Sophomore

Att כתב:
מעמדו של בוגדן בליגה הוא לא השאלה כאן (חותם על קריירה כמו שלו עבור בן) אלא אילו עוד שחקנים דומים בליגה שהם לא גארדים מובילים/כוכבים מזכירים במשהו את המשחק של בן שרף.

מה זה דומה?
גארד גבוה? רכז גבוה? קלעי טוב אבל לא אוטומטי משלוש? ישראלי? קרוס אובר טוב? שחקן קלאצ׳? שחקן עם הגנה בינונית? ילד בן 18 שהוביל קבוצה בגרמניה?שחקן שדומה לו פיזית?

איך אתה מגדיר דומה?

היו שחקנים מאוד דומים בהכל בליגה, גם עם אותם גנים, למשל תאומים שהקריירות שלהם היו שונות לגמרי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 2:17 pm 
Sophomore

אתמול בן עם עוד משחק טוב 14,7,6.
- בן, לפחות לפי הסקירה של פיני, מנהל את התקפה, במיוחד ברבע האחרון.
- אולם ממשיכה לנצח.
- עשה גם כמה היילייטס עם אסנגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 2:37 pm 
Hall of Famer

Bluey כתב:
Att כתב:

מה זה דומה?
גארד גבוה? רכז גבוה? קלעי טוב אבל לא אוטומטי משלוש? ישראלי? קרוס אובר טוב? שחקן קלאצ׳? שחקן עם הגנה בינונית? ילד בן 18 שהוביל קבוצה בגרמניה?שחקן שדומה לו פיזית?

איך אתה מגדיר דומה?

היו שחקנים מאוד דומים בהכל בליגה, גם עם אותם גנים, למשל תאומים שהקריירות שלהם היו שונות לגמרי.

שחקן רוטציה טוב - שאינו כוכב - ויש לו פחות או יותר את התכונות של בן שרף.
כלומר, לא elite בקליעה או בהגנה ולא סקורר סטייל מאליק מונק אלא גארד גבוה שמסוגל מדי פעם ליצור מצבים לעצמו ולאחרים.

ב-OKC השחקן שהכי קרוב אליו הוא אא'רון וויגינס אבל הם לא באמת דומים.
וויגינס הוא קלעי מצוין (כמעט 50% לשלוש בעונה שעברה) והוא מוסר נחמד אבל אין לו יכולות פליימייקינג מתקדמות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 3:20 pm 
Junior

המהלכים מאתמול : https://x.com/thebasket13/status/1851958530623856990
המהלך הראשון מאוד מרשים - גם לסיים מהלך כזה עם יד ימין וגם להשתמש בטבעת כמקשה על חסימה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 3:45 pm 
Sophomore

Att כתב:
Bluey כתב:
Att כתב:

מה זה דומה?

איך אתה מגדיר דומה?

כלומר, לא elite בקליעה או בהגנה ולא סקורר סטייל מאליק מונק אלא גארד גבוה שמסוגל מדי פעם ליצור מצבים לעצמו ולאחרים.

וויגינס הוא קלעי מצוין (כמעט 50% לשלוש בעונה שעברה) והוא מוסר נחמד אבל אין לו יכולות פליימייקינג מתקדמות.

אתה שואל האם יש בליגה גארדים שהם לא עלית במשהו ספציפי,
כן יש כאלה.
אבל המשחק של בן עוד ישתנה, אז גם ההנחות האלה ספק אם רלוונטיות.

נערך לאחרונה על ידי Bluey בתאריך ה' אוקטובר 31, 2024 3:47 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 3:47 pm 
Senior

Att כתב:
Bluey כתב:
Att כתב:

מה זה דומה?

איך אתה מגדיר דומה?

שחקנים עם תכונות דומות (אבל, כמובן, גם תכונות שונות): אוסטין ריבס, אנדרו נמהארד, דרק וויט, נניח שגם בוגדנוביץ׳.

דרך אגב, עוד שחקן שכשרק הגיע לליגה היה דומה לו בסגנון, אבל הוא מהיר יותר ועשה התקדמות אדירה והיום די ברור שהוא מחוץ לטווח גם של התסריט החיובי ביותר הוא בכלל שג״א.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 3:48 pm 
Sophomore

stavs כתב:
Att כתב:
Bluey כתב:
Att כתב:

מה זה דומה?

איך אתה מגדיר דומה?

שחקנים עם תכונות דומות (אבל, כמובן, גם תכונות שונות): אוסטין ריבס, אנדרו נמהארד, דרק וויט, נניח שגם בוגדנוביץ׳.

דרך אגב, עוד שחקן שכשרק הגיע לליגה היה דומה לו בסגנון, אבל הוא מהיר יותר ועשה התקדמות אדירה והיום די ברור שהוא מחוץ לטווח גם של התסריט החיובי ביותר הוא בכלל שג״א.

גם לי הוא מזכיר את שגא הצעיר.
לא שיש לזה איזו משמעות לגבי המשך הקריירה שלו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 4:01 pm 
Sophomore

אטט, בשליפה: נמבהארד (שחקן חמישייה באינדיאנה), דריק ווייט (לא תמיד היה מגן גדול וגם לא התחיל את הקריירה כקלעי גדול), וגם שחקנים מהעבר, שון ליוינגסטון, מרקו יאריץ', או סאטורנסקי אם מחפשים גארדים עם פרופיל פיזי דומה (למרות שלך תדע איך שרף ייראה פיזית בעוד 4-5 שנים). ויש גם עוד מלא רכזים נמוכים עוד יותר בלי אתלטיות או קליעה ברמות הגבוהות שהצליחו/מצליחים להישאר שנים בליגה כרול פליירס עם חכמת משחק או כל מיני תרומות אחרות. בנו אודריך, טיוס ג'ונס, מונטה מוריס, ועוד ועוד.

כמו שהכהן כתב, יש ב-נבא מלא רול פליירים והם באים בכל מיני צורות וצבעים. אם הם מספיק טובים, הם מוצאים מקום. כשנמבהארד נבחר לאינדיאנה, היו להרבה אנשים סימני שאלה על הקליעה שלו, על ההגנה, על הפיזיות והאתלטיות, ועל איך הוא יתפקד ליד רכז דומיננטי כמישהו שכל הקריירה שלו בתיכונים ובמכללות היה רכז ראשון בלעדי. עברו שנתיים והוא בחמישייה של קבוצה טובה, עם פלייאוף אדיר בשנה שעברה. והוא עושה את זה עם אותם כלים, אבל הרבה חכמת משחק ואופי. בדיוק התכונות הכי בולטות אצל שרף.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 5:11 pm 
Senior

אני חושב שבאופן כללי יש איזו בבושקה שמתחילה בדונצ׳יץ׳ וברמה מתחתיה יש נגיד ואז את ברנדון רוי (ואולי לפניו אפילו אפשר להכניס את פול פירס?)וקייד קאנינגהם, איפשהו בהמשך זה המקום המיועד של שרף. האם זה ברמה הבאה או כמה רמות אחריה, אני לא בטוח, אבל זה איזשהו מולד של שחקן עם סייז טוב (מי יותר ומי פחות), עם מגוון כלים התקפיים רחב, עם חושים טובים למשחק ויכולת מסירה מרשימה, אבל עם אתלטיות קצת בינונית ועם קליעה מבחוץ שאולי נראית חלקה ולא נגרית במיוחד, אבל גם לא אוטומטית במיוחד.
כלומר - המודל הזה יכול לעבוד אצל שחקנים בכל הרמות, שרף אולי אפילו לא במקרה שלו בטירים הגבוהים יותר של החבר'ה האלו, אבל אני כן חושב שהתקרה שלו היא של גארד פותח טוב בליגה, שזה בכיף שווה בחירה 13-6. השאלה כמובן מה הסיכוי לממש את התקרה הזאת.

דרך אגב, זה ת׳רד שחשבתי לפתוח לאחרונה - "בבושקות" של שחקני nba, כשמהגדול לקטן פיזית אתה הולך ומקבל שחקן קצת פחות טוב.
עוד דוגמא זה יוקיץ׳ ומתחתיו סאבוניס ואז שנגון, אני חושב שגם יש מצב לדבר על דוראנט->מידלטון->מיקל ברידג׳ס->עוד לא מעט שחקנים קטנים יותר וגרועים יותר אבל עם סגנון דומה.
זה יכול היה להיות נושא מגניב אם הייתי פחות עצלן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 5:46 pm 
Hall of Famer

stavs כתב:
אני חושב שבאופן כללי יש איזו בבושקה שמתחילה בדונצ׳יץ׳ וברמה מתחתיה יש נגיד ואז את ברנדון רוי (ואולי לפניו אפילו אפשר להכניס את פול פירס?)וקייד קאנינגהם, איפשהו בהמשך זה המקום המיועד של שרף. האם זה ברמה הבאה או כמה רמות אחריה, אני לא בטוח, אבל זה איזשהו מולד של שחקן עם סייז טוב (מי יותר ומי פחות), עם מגוון כלים התקפיים רחב, עם חושים טובים למשחק ויכולת מסירה מרשימה, אבל עם אתלטיות קצת בינונית ועם קליעה מבחוץ שאולי נראית חלקה ולא נגרית במיוחד, אבל גם לא אוטומטית במיוחד.
כלומר - המודל הזה יכול לעבוד אצל שחקנים בכל הרמות, שרף אולי אפילו לא במקרה שלו בטירים הגבוהים יותר של החבר'ה האלו, אבל אני כן חושב שהתקרה שלו היא של גארד פותח טוב בליגה, שזה בכיף שווה בחירה 13-6. השאלה כמובן מה הסיכוי לממש את התקרה הזאת.

דרך אגב, זה ת׳רד שחשבתי לפתוח לאחרונה - "בבושקות" של שחקני nba, כשמהגדול לקטן פיזית אתה הולך ומקבל שחקן קצת פחות טוב.
עוד דוגמא זה יוקיץ׳ ומתחתיו סאבוניס ואז שנגון, אני חושב שגם יש מצב לדבר על דוראנט->מידלטון->מיקל ברידג׳ס->עוד לא מעט שחקנים קטנים יותר וגרועים יותר אבל עם סגנון דומה.
זה יכול היה להיות נושא מגניב אם הייתי פחות עצלן.

רעיון מגניב לת'רד :)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 5:47 pm 
מנהל פורום

רעיון נהדר לפנסיה סטבס
אנחנו איתך בדחיינותך

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' אוקטובר 31, 2024 5:52 pm 
מנהל פורום

דימוי נחמד ה"בבושקה". אהבתי את הרעיון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' נובמבר 01, 2024 3:12 am 
Freshman

Att כתב:
אני חושב שהדיון הזה הוא הסיבה שבגללה שרף הוא פרוספקט שמעורר מחלוקת מסוימת.
הבעיה מבחינתי היא שאני לא בטוח שאני רואה את המסלול שלו להיות רול פלייר בליגה, אם לא יהיה כוכב.

כלומר, איך נראית הרצפה שלו? בוגדן בוגדנוביץ' אולי?
לא מצליח לחשוב על מקבילות רבות בליגה

אני אזרוק פה עוד שם: קאריס לוורט.
גארד בגובה 1.98 מ' שהוא קודם כל סקורר אבל גם מוסר טוב. קולע באחוזים בינוניים לאורך הקריירה גם מהשדה וגם מהשלוש, אחוזי טרו שוטינג נעים בין 51 ל-55, לא כוכב אבל כן שחקן מאוד מוערך, שפתח בחמישיה בקצת פחות מחצי קריירת האן בי איי שלו. יש ל-לוורט כנראה יתרון קטן באורך ובאתלטיות, אבל אני חושב שלבן יש פוטנציאל ריאלי להיות שחקן עם אימפקט דומה גם אם לא יהיה "כוכב", כשיש גם תסריטים עוד יותר אופטימיים שתלויים מאוד בסיטואציה ועד כמה ימשיך להשתפר.

אנשים כאן הזכירו את שג"א בצעירותו וגם לי בן מזכיר אותו בהרבה דברים (מינוס האורך והסיומת בשתי הידיים), אז אפשר להגיד ש-לוורט הוא סוג של שג"א לייט.

הנה ההיילייטס והלואו-לייטס של שג"א מעונת הרוקי שלו. אגב האתר הזה thehighlow מומלץ מאוד למי שרוצה לעקוב אחרי שחקנים ספציפיים:

https://thehighlow.io/video/player/nba/ ... otFilters=

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 300 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 8, 9, 10, 11, 12  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 45 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: