סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ו' נובמבר 15, 2024 9:52 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 6:29 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
הכוונה היתה לכמעט חתימה של מיקי ברקוביץ' בNBA, שבוטלה כי מזרחי לא נתן לו ללכת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 6:49 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
אה, זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 6:49 pm 
Sophomore

לטעמי עזיבתו של אידסון היא מכה קשה למכבי. אמנם אין אדם שאין לו מחליף, אבל גארד בגובה של אידסון, שתורם בכל האספקטים ועם חוכמת משחק כמו של אידסון - בהגנה ובהתקפה כאחד - לא מאמין שבלאט יוכל למצוא. אני לא מכיר יותר מדי שחקנים באירופה, למעט אולי דיאמנטידיס ושישקאוסקס של לפני שנתיים-שלוש, שיכולים לשחק ברמות הגבוהות בעמדות 1-3 - גם בהתקפה וגם בהגנה. שחקן כזה מאפשר למאמן לשנות את סגנון המשחק של הקבוצה ולהתגבר על העובדה שאין בקבוצה קלעים גדולים. אגב, הפריחה הגדולה של אידסון הגיעה רק אחרי ההפנמה של בלאט (בלית ברירה בשל פציעתו של פרקינס) שבתפקיד הסמול פורוורד אידסון שחקן טוב אבל היתרון הגדול שלו הוא בעמדות הגארד. למרות מה שכולם חושבים, אידסון הוא סמול פורוורד טוב וקומבו גארד מצויין, ברמות הכי גבוהות באירופה. ברגע שהוא הפך למוביל כדור ולשחקן שהכל עובר דרכו, הוא הראה את יכולותיו הענקיות, שבאו לידי ביטוי בעיקר קודם לכן בעונתו האחרונה בריטאס שם תיפקד כרכז.
אני מבין לחלוטין את אידסון, שגם כך פיספס לפני שנתיים חוזה גדול בגלל שמיהר לחתום במכבי לפני תום העונה ועכשיו מדובר על האפשרות האחרונה בקריירה שלו לחוזה ענק. לא חושב שאף אחד היה נוהג אחרת ממנו וצריך לקבל את עזיבתו באכזבה אבל גם בהבנה ובאהבה. אין לי אלא לאחל לו רק טוב.
אי ההצלחה להשאיר את אידסון מעמידה את כל הכדאיות של ההשתתפות בליגה האדריאטית בסימן שאלה גדול, מאחר שאם בסופו של דבר גם פארגו יחמוק באמצעות סעיף ה-NBA שלו אז בשביל מה נכנסו להרפתקה הזו? בשביל להביא את יותם הלפרין? אם יצליחו להשאיר את כל הסגל (למעט אידסון) כולל פרקינס ולהוסיף אליו את הלפרין, ג'יימס וגארד/סווינגמן נוסף ברמה גבוהה, אז אולי ההרפתקה הזו תשתלם. הבעיה היא שקשה לי מאוד להאמין שזה יקרה - בינתיים פארגו חתם עם אופציית יציאה ל-NBA, אידסון עזב, פרקינס מתנדנד עם נטייה לעזוב, בלו ופניני עוד לא חתמו, ג'יימס חתם לעונה אחת בלבד ואני גם לא רואה את הגארד/סווינגמן שמכבי תשלם עליו סכומים גבוהים, בדיוק כפי שלא הסכימה לשלם כך על אידסון שהוא שחקן מוכח ברמות הגבוהות ביותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 6:54 pm 
Hall of Famer

במקרה של מיקי, הוא היה אמור לצאת לארה"ב לחתום בקיץ 79' אחרי מחנות אימונים מוצלחים. הבעיה הייתה שהיה לו חוזה עד 1981 במכבי (שנחתם עוד 3 שנים קודם לכן, סה"כ 5 עונות), שכמובן לא ויתרה לו. הלכו למשפט, והשופט הציע פשרה שאומצה: מיקי מאריך את החוזה עד 1983 ומכבי משפרת לו אותו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 7:45 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
גם העזיבה של פארקר (באמצע חוזה, להזכירך) התקבלה בהבנה גדולה, בכל זאת NBA וכל הנלווה לזה, לא נראה לי שמישהו במכבי או אצל אוהדיה חושב שזה היה מהלך "לא נאמן" או "לא מוסרי".

מבלי להיכנס לויכוח שלכם, הסיבה העיקרית לעזיבה של פארקר לא היתה רק "כדי לשחק ב-NBA". לפחות לפי מה שהוא אמר, הסיבה היתה משפחתית (גירושי הוריו ומה שבא בעקבותיהם) והרצון שלו עקב הסיטואציה להיות קרוב יותר למשפחתו מאשר בישראל.
פארקר גם פיצה את מכבי במלוא גובה חוזהו לאותה עונה (800000 דולר). אני זוכר ששמעון מזרחי אמר אח"כ משהו בסגנון, "בן אדם מבקש לעזוב בגלל משבר משפחתי, איך אני אגיד לו לא?", או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 7:46 pm 
Senior

אידסון הוא אבדה בעיקר בצד ההגנתי צד שלא אחת הוא לא קיבל עליו קרדיט. לדעתי הוא היה הלב של מכבי בהגנה, פרקינס, פארגו ופניני הפעילו לחץ אבל אידסון היה זה שקרה את המהלכים וקויי המסירה וגם זה שעזר מאד לתרגם את הלחץ ההגנתי והיתרונות מזה לנקודות קלות. יכול מאד להיות שמכבי תמצא מישהו שיתן תרומה התקפית טובה כמו אידסון אפילו יותר (יותר סקורר, קלעי טוב יותר) אבל בהגנה היא תיפגע בטוח לדעתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 7:49 pm 
מנהל פורום

oren_80 כתב:
הלכו למשפט, והשופט הציע פשרה שאומצה: מיקי מאריך את החוזה עד 1983 ומכבי משפרת לו אותו.

שופט של מכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 8:15 pm 
Sophomore

כשכתבתי "אולי מכבי תפנה לפארקר" התכוונתי כמובן, ראי יקר, שהיא תעשה מאצים להחזיר אותו. קשה למצוא שחקן ששווה למכבי להוציא עליו מליון וחצי יורו, פארקר הוא אחד כזה. הוא אמנם אחרי השיא מבחינת גיל, אבל ליכולות שלו אין תחליף, העובדה שהוא מכיר את המערכת היא בונוס גדול, ושלא לדבר על הרעש החיובי שזה יעורר בקרב אוהדי הקבוצה. האתלטיות אולי קצת נפגעה (למרות שברמות האלה קשה באמת לכמת את גודל הפגיעה, במיוחד במעבר מה- NBA לאירופה) אבל הקליעה השתפרה וגם הניסיון יהווה פקטור מרכזי. התקפית הוא לבטח לא נופל מאיידסון, לא נעלם כשצריכים אותו, ובפן ההגנתי הוא יכול לנצל מצבים שפארגו ופרקינס מספקים באופן לא פחות טוב מצ'אק. אני מרגיש כמו הסוכן שלו לרגע למרות שהוא לא צריך אותי בשביל זה, אבל אם מכבי מגלה אפשרות להחזיר אותו (הוא בדיוק סיים חוזה העונה, לא?) זה משהו שהיא צריכה לקחת בארבע ידיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:05 pm 
Sophomore

אורן כתב:
הגישה שלפיה "קבוצות צריכות שלא לעמוד בדרכם של שחקנים שרוצים להתקדם" קיימת בהחלט.

ראובן כתב:
זו גישה מפגרת בעיני.

ראובן - מה בקשר לקבוצה מאוד עשירה שמציעה חוזים מוגזמים לכל שחקן שרק נראה כאילו יכול לשחק בקבוצה אחרת, וזאת רק בשביל להחזיק אותו על הספסל או להשאיל אותו לקבוצה אחרת, פחות מסוכנת?

ומה בקשר לקבוצה כזאת שמשלמת המון כסף לשחקן צעיר בן 19-20 וגורמת לכך שבמשך שנתיים הוא לא ישחק משחק מקצועי אחד באמת ?

ברמה העקרונית, אתה חושב שזה לגיטמי ואין לך שום בעיה עם זה (כל עוד כמובן השחקנים הם בוגרים המיוצגים על ידי אנשי מקצוע) ?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:10 pm 
Hall of Famer

חס וחלילה שיביאו את פארקר. אנשים פה נוסטלגיים והכל, וגם עלייי פארקר הוא אחד האהובים בכל הזמנים. אבל אפילו אז בעונה האחרונה שלו במכבי הוא התחיל את הירידה האיטית. שהמשיכה בנ.ב.א (לדעתי, אם הוא היה משחק בנ.ב.א בתקופות השיא שלו, הוא היה שחקן של 18 נקודות למשחק. סוג של ג'ו ג'ונסון אבל עם יותר ביצים). היום? אני באמת לא חושב שהוא שווה יותר מ 7-8 נקודות למשחק ביורוליג, או במילים אחרות לא שחקן של יותר מ 350 אלף דולר לעונה. גג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:12 pm 
Hall of Famer

ודאי שלשחקן אין מקום לטענה נגד הקבוצה במקרים כאלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:17 pm 
מנהל פורום

מאקו, אני אעיר יותר מזה - חשבתי (ואני עדיין חושב) שהדרישה של מקל לעזוב את מכבי כי הוא לא התלהב ממה שהציעו לו, תוך כדי העונה, היתה חוצפה שאין כדוגמתה. ומאוד מאוד הופתעתי כשמכבי נעתרו לעניין. אנשים צריכים ללמוד (גם אם הם בגיל 19-20) לעמוד מאחורי ההתחייבויות שלהם.

לגבי שאר ההודעה שלך, כמובן שמפריעים לי דברים כאלה, אבל לא מבחינת ההתקשרות שבין הקבוצה לשחקן אלא מבחינת המערכת שמאפשרת לדברים כאלה לקרות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:25 pm 
Junior

ראובן כתב:
מאקו, אני אעיר יותר מזה - חשבתי (ואני עדיין חושב) שהדרישה של מקל לעזוב את מכבי כי הוא לא התלהב ממה שהציעו לו, תוך כדי העונה, היתה חוצפה שאין כדוגמתה. ומאוד מאוד הופתעתי כשמכבי נעתרו לעניין. אנשים צריכים ללמוד (גם אם הם בגיל 19-20) לעמוד מאחורי ההתחייבויות שלהם.

לגבי שאר ההודעה שלך, כמובן שמפריעים לי דברים כאלה, אבל לא מבחינת ההתקשרות שבין הקבוצה לשחקן אלא מבחינת המערכת שמאפשרת לדברים כאלה לקרות.

ובמידה וכאשר הוא הוחזר לשם נאמר לו שהוא יהיה חלק לגיטימי מהרוטציה ובפועל הוא מצא את עצמו מנופף במגבת ביורוליג ואפילו לא מתלבש,האם עדיין אין לו זכות לבקש לצאת משם?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:32 pm 
Sophomore

נורטון כתב:
חס וחלילה שיביאו את פארקר. אנשים פה נוסטלגיים והכל, וגם עלייי פארקר הוא אחד האהובים בכל הזמנים. אבל אפילו אז בעונה האחרונה שלו במכבי הוא התחיל את הירידה האיטית. שהמשיכה בנ.ב.א (לדעתי, אם הוא היה משחק בנ.ב.א בתקופות השיא שלו, הוא היה שחקן של 18 נקודות למשחק. סוג של ג'ו ג'ונסון אבל עם יותר ביצים). היום? אני באמת לא חושב שהוא שווה יותר מ 7-8 נקודות למשחק ביורוליג, או במילים אחרות לא שחקן של יותר מ 350 אלף דולר לעונה. גג.

אבל היום אתה צריך מפארקר איכויות אחרות. לדעתך, הוא לא יכול לתת מה שאיידסון נתן העונה? זה לא שהמספרים שלהם מהעונה האחרונה רחוקים בהרבה (אולי מלבד עניין החטיפות - שהקרדיט שאיידסון קיבל עליהן שייך קודם לפארגו ופרקינס), פארקר היה כמובן בליגה קשה יותר ושיחק יותר משחקים מצ'אק, ועדיין, למרות שהוא בן 36, היה לו מה לתת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:35 pm 
Hall of Famer

ולי נאמר, כשהתקבלתי לעבודה פעם, שבתור רכב צמוד אקבל שטיח מעופף.

שחקן כדורסל מקצועי צריך לדעת שהדבר היחד שיכול להבטיח לו דקות זו קונסטלציה מקצועית מתאימה. להבטחות טרום עונה אין ערך. למעשה, הוא והקבוצה יודעים מראש שזו אמירה חלולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 01, 2011 9:49 pm 
Hall of Famer

ג'אפר כתב:
נורטון כתב:

אבל היום אתה צריך מפארקר איכויות אחרות. לדעתך, הוא לא יכול לתת מה שאיידסון נתן העונה? זה לא שהמספרים שלהם מהעונה האחרונה רחוקים בהרבה (אולי מלבד עניין החטיפות - שהקרדיט שאיידסון קיבל עליהן שייך קודם לפארגו ופרקינס), פארקר היה כמובן בליגה קשה יותר ושיחק יותר משחקים מצ'אק, ועדיין, למרות שהוא בן 36, היה לו מה לתת.

לא, אני לא מאמין שלפארקר של היום יש את אותן יכולות הגנה, במיוחד בקוי המסירה שכל כך משלימות יפה את פארגו ופרקינס, כמו שלאידסון יש. אפילו לא קרוב. אני מניח שמה שיש לפארקר עדיין זה קליעה מהשלוש שגם היא תתחיל לרדת מעט, ואולי גם ג'אמפ שוט אחרי כדרור קצר, וחוכמת משחק שתתבטא באסיסטים מההיי פוסט. פשוט לא רואה אותו נותן יותר מזה. ובטח ובטח שזה לא שווה יותר מ 300-350 אלף דולר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 12:02 pm 
Junior

לא יודע. לא שהדיון הזה ריאלי באיזשהי צורה (בגיל 36 אתה לא מעביר את המשפחה והבית שלך בחזרה לאירופה לשנה כדי להרוויח עוד כמה ג'ובות, מהיכרותינו עם פארקר אנחנו גם יודעים שזה לא המניע העיקרי אצלו) אבל הדעיכה שאתה מתאר כאן, נורטון היא קיצונית למדי. פארקר עדיין שחקן תורם ברמת רוטציה בNBA. שום סיבה למה הוא לא יכול להביא את אותם הדברים לאירופה, מה גם שהנקודות החזקות שהפכו אותו לשחקן שהוא באירופה (אינטילגנציית משחק, קליעה, יכולת לשחק ולשמור ב3 עמדות) עדיין כאן גם אם האתלטיות ירדה מאוד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 12:10 pm 
Hall of Famer

נורטון כתב:

7-8 נקודות? אתה צוחק? מה הוא פניני?
הבן אדם כל משחק שומר בNBA על השחקן הכי טוב של היריבה. הא קולע בNBA 7 נקודות אז באירופה שפה הוא יקח על עצמו פי 100 הוא יקלע 7?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 12:16 pm 
Hall of Famer

דייבי ג'ונס כתב:
לא יודע. לא שהדיון הזה ריאלי באיזשהי צורה (בגיל 36 אתה לא מעביר את המשפחה והבית שלך בחזרה לאירופה לשנה כדי להרוויח עוד כמה ג'ובות, מהיכרותינו עם פארקר אנחנו גם יודעים שזה לא המניע העיקרי אצלו) אבל הדעיכה שאתה מתאר כאן, נורטון היא קיצונית למדי. פארקר עדיין שחקן תורם ברמת רוטציה בNBA. שום סיבה למה הוא לא יכול להביא את אותם הדברים לאירופה, מה גם שהנקודות החזקות שהפכו אותו לשחקן שהוא באירופה (אינטילגנציית משחק, קליעה, יכולת לשחק ולשמור ב3 עמדות) עדיין כאן גם אם האתלטיות ירדה מאוד.

מסכים. הבן היה סחורה חמה עם סיום הדד לייין של הטריידים.
הלו, שיקגו רצתה אותו. הבן אדם בן 36 אבל נראה כמו 32. תכלס אתה יכול להיות בן 36 עם פחות קילומטרז (שיחק באירופה) מאשר שחק כמו קובי שצעיר אבל שיחק פי כמה משחקים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 12:53 pm 
Hall of Famer

דייבי, למה דומיניק היה יכול להעביר את הבית וכו' בגיל 36 (כשהוא עוד היה שחקן משמעותי מאוד בנבא)?

אני מניח שאחרי חמש שנים (או שזה נחשב לשש במצטבר, לוידע), השכר של פארקר בנבא מספיק גבוה כדי ש-350,000$ באירופה לא יפתו אותו, אבל תמורת סכום גבוה באמת?

וכמובן, אני מסכים שנורטון מגזים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 1:53 pm 
מנהל פורום

satriani כתב:
נורטון כתב:

7-8 נקודות? אתה צוחק? מה הוא פניני?
הבן אדם כל משחק שומר בNBA על השחקן הכי טוב של היריבה. הא קולע בNBA 7 נקודות אז באירופה שפה הוא יקח על עצמו פי 100 הוא יקלע 7?

אז מה הוא יקלע 700 נקודות? המעבר בין אירופה לNBA הוא לא לינארי, ואתה לא פשוט קופץ במספרים. כל שחקן NBA לשעבר שחוזר לאירופה חווה את זה על בשרו. אגב זה שפארקר (שעוד במכבי הוא היה לא שומר מהשורה הראשונה ביורוליג) שומר על השחקן הטוב ביותר של היריבה יותר מעיד על האימפוטנטיות של קליבלנד מאשר על זה שהוא שומר טוב.

בכל אופן, פארקר מרוויח כמעט 3 מיליון דולר לעונה שזה הרבה הרבה מעבר למה שמכבי תחלום על להציע לשחקן אחד, גם אם הוא היה ג'ורדן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 2:18 pm 
Hall of Famer

לא קשור לקליבלנד, פארקר היה הסטופר גם בטורונטו. ברמת הנ.ב.א הוא היה אחלה שחקן הגנה. לא בוואן, אבל אחלה.

ועדיין , למרות שכולם נגדי, אני עומד על שלי. אתם פשוט לא זוכרים, אבל באמת העונה האחרונה שלו במכבי, שהיתה מזמן, היתה תחילת ההתדרדרות שלו. התחלה נורא נורא מתונה, אבל התחלה. ועכשיו, חמש שנים אחרי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 2:24 pm 
Hall of Famer

אני ראיתי את אותה ההידרדרות, ואמרתי שהוא הולך להיות כישלון בנבא. אז אמרתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 2:25 pm 
Hall of Famer

ואני ראיתי את ההתדרדרות ואמרתי שהוא הולך להצליח בנ.ב.א, אבל פחות ממה שהוא היה מצליח 5 שנים קודם, וואלה - צדקתי. ואני צודק גם הפעם. לא שזה אי פעם יעמוד במבחן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ה' יוני 02, 2011 2:27 pm 
Sophomore

לא שאני זוכר הדרדרות, אבל דיברו פה אנשים על מצב משפחתי בעייתי שהיה חלק מהסיבה שהוא חזר שלא לדבר על איזה מין עייפות חומר שיש אחרי שמשחקים הרבה זמן באותו מקום לפעמים....יכול להיות שזה היה סתם ירידה זמנית שאתה זוכר.

אין ספק שהוא נראה לא רע בNBA

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1295 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 52  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 15 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: