ראי שעל הקיר כתב:
יש לי דז'ה וו מסויים. כן, שמענו כבר את האגדה על גרינברג שמאמין בצעירים. אם אני זוכר נכון, כדי "להוכיח" אותה היית צריך לסכם את הדקות של אריאל ומנקו ביחד כדי לעבור את הדקות של זוסמן...
ונשבר הזין מה"לבנות בטחון לשחקנים". שחקן שמקבל דקות צריך להראות מה הוא יכול לעשות כדי לקבל עוד דקות, לא להפך. זוסמן עם כל הכבוד היה די אכזבה בעונה שעברה, קיבל קרדיט ששחקן צעיר לא רק במכבי אלא בכל קבוצה בליגה יכול לחלום עליו, רוב הזמן הראה בעיקר הססנות יחד עם יכולת ביצוע די ירודה בזריקה משלוש שהיא החלק החזק שלו. אתה חושב שאם יפגין כאלה בקבוצה אחרת עדיין יקבל 20 ומשהו דקות קבוע? באמאשך? רק במכבי כנראה יש חובה לתת דקות לשחקנים שלא מראים מספיק יכולת, בקבוצות אחרות כולל שלך זה מתקבל בטבעיות שמי שלא מראה שמגיע לו יותר דקות - לא מקבל יותר דקות (ואם הוא כן מקבל, אז אתם מתלוננים והמאמן חרא).
לוי כנ"ל. אם היה פחות טוב באשדוד, גרינברג המאמין בצעירים היה עדיין נותן לו את אותה כמות דקות? נראה לך?
וכמה קבוצות כבר יש באירופה? במסגרות נורמליות יש את מכבי חולון וירושלים. הפועל תעוף כנראה במוקדמות הצ'מפיונס וספק גדול, על פי פרסום שראיתי, אם תשחק ביורופקאפ - שממילא הוא מפעל די מצחיק, אם אתה מעלה את נס ציונה כמקום שלוי היה צריך לשקול לשחק בו.
איזה דז׳ה וו יש לי? הבאתי נתונים ברורים לגבי לוי וזוסמן בשנה שעברה שדי מוכיחים את מה שטענתי. לוי שלא היה מדהים בעשרת המשחקים הראשונים, המשיך לקבל קרדיט ובתמורה כמעט הכפיל את מספר הנקודות ומספר הרבאונדים שלו עלה בחמישים אחוז. אז לשאלתך, כן, אם גרינברג המאמין בצעירים עדיין היה נותן לזוסמן את אותו מספר דקות, התשובה היא פשוט כן.
זוסמן שלטענתך הראה יכולת ביצוע די ירודה בזריקה ל 3, עמד בשבעת המשחקים הראשונים של העונה על 10 מ 24, שזה קרוב ל 42 אחוז, ואני מניח שגם אתה תסכים איתי שזה אחוז לא רע בכלל כשהוא לוקח כ 3.5 זריקול למשחק. אחר כך הגיעו שני משחקים נגד הפועל ונגד חולון שבהם הוא קיבל פתאום 6 ו 7 דקות ובסך הכל מאז שבעת המשחקים הראשונים של העונה הוא עמד על 9 מ 32 לשלוש. כלומר טיפה יותר מ 28 אחוזים וכל זה בפחות משלשה וחצי למשחק. אז שבעת המשחקים הראשונים של העונה הוכיחו שהוא יודע לקלוע, ושהוא כנראה לא מהסס, אז בוא תסביר לי אתה מה קרה מאז? הוא פתאום שכח לקלוע?
אז אולי לך נשבר הזין מלבנות בטחון לשחקנים - אני רק יכול לשמוח שאני לא עובד שלך, ואולי אתה באמת עובד כמהנדס, רק של רובוטים, שאין להם רגשות ולא צריכים בטחון עצמי. במקום העבודה שלי, אני מאמין בגישה הפוכה ומשתדל לחזק את הבטחון של מי שכפופים לי, ולתת להם צ׳אנס גם אם הם טועים. בדרך כלל הם מוכיחים שזה היה שווה.