נורטון כתב:
האמת היא שאני פשוט חושב שצ׳ט בתור מישהו שלא כל כך יכול לזוז עם הכדור (לא מגושם וכן יודע לכדרר, אבל גם לא אתלטי וגבוה מדי בשביל כדרור באמת אפקטיבי), הוא בעיקר שחקן מטרה. ושחקן ה״מטרה״ היחיד שאני מכיר בקבוצה הוא איזייאה ג׳ו, כשבאופן כללי להיות מטרה זה קל יותר כשאתה מפזז על קו השלוש, מאשר כשאתה גם צריך לקבל כדורים מתחת לסל.
הרכז האידיאלי עבור צ׳ט, הוא איזה כריס פול צעיר או הארדן מלפני חמש שנים. אבל בימינו, אפשר גם לחשוב על הליבורטן, סקוט הנדרסון (כן, כן). אני גם יכול לראות אותו מצליח לצד המסירות של רנדל בניו יורק, בטח במינסוטה שכבר יודעת להכניס לגבוהים שלה, ואפילו לצד גבוה מוסר מעולה כמו יוקיץ׳ או סבוניס.
אבל איך שהכדור זז באוקלהומה ,אני לא חושב שהוא הולך למקסם שם את הפוטנציאל.
נורטון, צריך להתייחס אל מה שצ'אט כבר נותן שזו הגנה מצוינת על הטבעת (כנראה אחד הטובים בליגה בתחום) ובכלל.
כששאלו את ג'יי-דאב מה השתפר בהגנה מהעונה הקודמת שהפך אותם להגנת טופ5, הוא ענה במלה אחת: צ'אט.
מעבר לזה, הוא כבר עכשיו אופציה שלישית לא רעה בהתקפה.
הוא סנטר שמרווח את המשחק, אופציה ללובים ומסוגל ליצור מכדרור, גם אם במגבלות מסוימות.
יש לו IQ כדורסל גבוה והוא שחקן קבוצתי מאוד, סופר תחרותי וסופר יעיל.
מעבר לשיפור של SGA, צ'אטוש הוא הסיבה המרכזית לקפיצה העצומה של OKC העונה.
תכל'ס, הוא כנראה שווה מקס כבר כרגע, כמו שהוא.
סימני השאלה לגביו הם הריבאונד (שהיא בעיה כללית של OKC שנובעת גם מבעיה בעמדה מס' 4), שחרור כדור יחסית איטי בקליעה משלוש,
קליעה לא מספיק יציבה שהדרדרה בהדרגה ככל שהעונה נמשכה (אולי בגלל עייפות מצטברת, אולי לא)
ושיפור היכולת ליצור לעצמו ולאחרים כדי לא להיות רק שחקן מטרה.
הוא הראה ניצוצות יפים בהקשר הזה ופה ושם יצירתיות מפתיעה, אבל עוד לא ברור לי איך בדיוק זה ייראה בהמשך,
מאיזה מקומות על הפרקט הוא יכול ליצור ואיך הוא מתגבר על פורוורדים/גבוהים אתלטיים.
אני חושב שהרצפה שלו, כמו שראינו העונה, היא סופר גבוהה.
והוא עדיין פרוספקט עם אפסייד שיכול להתפתח באופן משמעותי.
אין לי מושג מה הוא יכול להיות בפריים שלו ואני שותף לחלק מהחששות שמועלים כאן (הריבאונד להערכתי יישאר בעיה ברמה מסוימת שצריכה להיפתר במסגרת הקבוצתית),
אבל אני מאמין במוסר העבודה שלו. זה נראה שהוא מאוד ממוקד בכדורסל, אוהב כדורסל, חי את המשחק וכו'.
הוא גם בחור אינטיליגנטי, בוגר לגילו ועם מיינדסט קבוצתי, כמו רוב החבר'ה של OKC.
בגדול, אני לא חושב שצריך להיפטר מפרוספקטים שמראים יכולות גבוהות ומגמת שיפור מתמדת
זה עלול להוביל למקרים כמו זה של SGA עצמו.
(MCW כמובן לא הראה לא את זה ולא את זה; כמו שהוקיץ' כתב, כרוקי יחסית מבוגר, הוא אגר מספרים ריקים באחוזים רעים מאוד בקבוצת טנקינג ולא השתפר).