סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ש' נובמבר 16, 2024 2:54 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  הבא
מחבר הודעה
 נושא ההודעה: Re: נבחרת העתודה 2018
הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 10:59 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
צריך גם לזכור שמי שעשה הכי הרבה קולות של אוי אוי אוי מכבי עןזבת היה פרנקל שהוא בובה מכביסטית מוצהרת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:00 am 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
מה עם מידע או ת`רד על נבחרת הנערים שתשחק עוד מעט במקדוניה על העליה?

אני יודע שאבדיה יהיה שם וגם לוינסון אבל השאר לא ממש מוכרים לי.

אני בבלקן שוקל אם לקפוץ לסקופיה, העיר הכי קיטש באירופה, לכמה ימים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:01 am 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
דניאל כתב:
ראי שעל הקיר כתב:
מה הקשר בין נוכחות באימונים לנסיעה לאליפויות?

הטענות (לכאורה) על עצלנות שלו שהודגמו על ידי העדרות מאימונים נדחות (לכאורה) בגלל הנוכחות שלו באליפויות. לא חושב שהוא נוסע לשם בגלל הקוקטיילים.

לא, הן לא נדחות. אימונים זה שגרה מעייפת, אליפויות זה היילייטס (ונסיעות).
לא שאני חושב שמנהל מקצועי של כלל הנבחרות אמור להיות נוכח בכל אימון של כל נבחרת, הוא לא. אבל אין קשר בין הדברים.
בתכלס גרשון היה עסוק השנה לא מעט בצילומי תוכנית טלויזיה בחו"ל ובהגשת תוכנית ברדיו.

אגב, מייקל בריסקר נראה לי קצת מוקה. גם שון דאוסן, אולי הוא אפילו שוקו. אני מקווה שזה לא עושה להם בעיות איתו.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:19 am 
Sophomore

shmueliki כתב:
אני בעיקר אוהב שעכשיו אצל כל שחקן ( במיוחד הבולטים מן הסתם ) השנה הקרובה תהיה "השנה הקריטית להתפתחותו" , ומה שעוד יותר יפה זה שלא משנה מה יהיה בשנה זו , גם זו שאחריה תוגדר כך , וחוזר חלילה ...

כאן יש ריכוז יפה של הסגלים הקודמים של העתודה ולאן התפתחו
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 23&lang=HE
כמובן שלא צריך לקחת ברצינות מדי קריטריון כמו "שיחקו בליגת העל"
מה שכן אפשר לראות זה למשל שמהנבחרת של שנת 2000 יצאו 2-4 שחקנים ברמה אירופית סבירה ( בורשטיין וגרין , ואפשר להתווכח גם על ניסים וארז כץ ) , מזו של 2004 יש 3 שחקנים טובים ( הלפרין , אליהו , לימונד ) והרביעי בהיררכיה הוא כבר אבי בן-שימול , 2005 ( מקום רביעי ) כבר מציגה את ניצן חנוכי כשחקן מס' 2 , ולמשל כ"ממצא נגדי" : הנבחרת ממנה יצא הכי הרבה הישגיות ברמת הבוגרים סיימה רק במקום השישי בשנת 2007 : כספי , מקל , אוחיון , כדיר , טל דן .

זה הזכיר לי כמה דובר בעבר על טישמן ובוכמן ומה יצא מהם ...

יש כאן מגמה חוזרת שבאמת צריכה הסבר. איך הנבחרת מצליחה מאד ברמת העתודה, וברמת הבוגרים לא רואים מזה כמעט כלום. הנבחרת של בורשטיין וגרין ניצחה בחצי את ספרד. מהספרדים יצאו חמישה שישה שחקני מנש מישראל בורשטיין וגרין. גרין נאבק שם מתחת הסל מול גבוה ספרדי אחד בשם פאו גאסול. איפה זה ואיפה זה. וזה רק בשליפה מהזיכרון. באופן מגמתי ההצלחות בעתודה לא מתממשות ביחס למימוש בנבחרות אחרות. זה קרה גם בסלובניה לה הפסדנו בגמר ב2000 וב2004מולא זכור לי שבבוגרים הם היו מדי משמעותיים באותן שנים. מה הסבר לזה? זה דבר שחוזר על עצמו כבר 20 שנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:21 am 
Hall of Famer

זה לא רק זה. פאו גאסול פורפר באותו חצי גמר מפורסם על ידי איציק אוחנון. אפיק ניסים עשה קרקס מקלדרון. אחר כך באליפות העולם יניב גרין עשה צחוק מסקולה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:25 am 
Sophomore

ואיך אתה מסביר את זה? רק בעצלנות?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:29 am 
Sophomore

בנבחרת הזו הדבר המרכזי הוא הגנה. 64.7 נק' ספיגה בממוצע למשחק! זה מטורף. רק משחק אחד ספיגה מעל 80 (יוון) ועוד אחד מעל 70 (ספרד) כל שאר המשחקים ספיגה מתחת שבעים נק'. וזה כשחלק גדול מהרבעים האחרונים היה גארבג טיים רציני.
זאת אולי נקודה חיובית, השאלה אם מול שחקנים אמריקאים בליגה ובאירופה הם יוכלו לתת את אותה הגנה. ספק גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:31 am 
Junior

החתול יובב כתב:
כן אבל מתאר לעצמי שיש אינטרס של קבוצות לאומית שיראו אותם בתור חממות, ואם אפשר היה לסגור את העניין עם איזה פיצוי סמלי.. ואני עוד לא נכנס להלך הרוח של בריסקר במידה ויכריחו אותו להישאר בלאומית עוד עונה. אני לא מבין מה הוא יכול להרוויח שם.

מנחש שאילת ויתרו ואז התחרטו..

אני חושב שמכבי רעננה ידועה מאוד כבר כחממה, ואני לא חושב שהיא צריכה להמשיך למתג את עצמה באמצעות בריסקר.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:35 am 
Hall of Famer

מה שמעניין אותי זה לאו דווקא למה ההצלחה של העתודה לא נמשכת לבוגרת, לזה יש הרבה הסברים.
מה שמעניין זה איך זה אנחנו די אימפריה באליפויות עד גיל 20 עם מדליית זהב, 3 מדליות כסף ועוד פעמיים מקום רביעי ואילו בשאר אליפויות הגילאים אנחנו הרבה הרבה פחות מצליחים. הישג השיא של נבחרת הנוער הוא מקום רביעי, אותו דור מופלא של 1972. הקאדטים הצליחו לזכות ב-1997 בארד (הדור הצעיר בשנה מהדור של בורשטיין - אורי יצחקי, אפיק ניסים, שמוליק ברנר היו המובילים) וזהו.
חשוב לציין שאליפות אירופה לנבחרות עתודה החלה רק ב-1992 ואילו אליפות הנוער ב-64 והקאדטים ב-71, אז בכלל אחוז ההצלחה הוא הרבה הרבה יותר גבוה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:41 am 
Sophomore

יכול להיות שחלק משמעותי בהצלחה הוא אימון קבוצתי והבנת משחק גבוהה. דברים שאולי מתפתחים רק בגיל העתודה. לא מספיק מבין ומכיר, אבל מעלה השערה. מסביר קצת גם את השלמת הפער בגיל הבוגרים כשהתחום הזה קצת יותר מתאזן. בחלק מהמשחקים באליפות הזו, זה היה בולט שהנבחרת מבינה יות את היתרונות והחסרונות שלה לעומת היריב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:43 am 
מנהל פורום

דניאל כתב:
לא ראיתי שדיברו פה על פיני גרשון - לדעתי הוא עושה עבודה מצויינת מאז שמונה ומרגישים שיש יד מכוונת. המצב עדיין לא מזהיר, בעיקר כי הנוער בדרג ב' והבוגרת במצב רע, אבל יש בהחלט מגמה של שיפור בשנים האחרונות ורואים שיש חשיבה רחבה (לדוג' השילוב של אבדיה בעתודה במקביל לנוער). בנוסף, אחרי ששנים אמרו שפיני ליצן שלא מגיע לאימונים, אני רואה שהוא נמצא פיזית בכל האליפויות ואני בטוח שהנוכחות שלו קריטית.
ובסוף, העניין האמיתי הוא הבוגרת. המצב שם רע מאד בעיקר בגלל הבור המשמעותי מאד בכישרון על פני עשור, בטח כשכספי לא מגיע למשחקים. היה קצת זיג זג עם הרצון להצעיר שהתברר כמוקדם מדי, אבל אני חושב שפועלים בכיוון הנכון ואני מקווה שבעוד 2-3 שנים הנבחרת תתייצב. שמעתי שיש דיבורים על טי ג'יי ליף, יחד עם כמה שחקנים מהסגל הנוכחי (כספי, ג'ייק כהן, דאוסון, אחד המתאזרחים) והתקדמות של כמה משחקני העתודה יכול להיות בסיס לא רע בעוד כמה שנים.

מה יש לדבר על פיני גרשון?
אולי פיני והצוות שלו ינסו לקחת קרדיט על ההישגים האלה, אבל כל מי שמבין יודע שלא ככה הדברים האלה עובדים.
הנבחרות לא חזרו לדרג א' ושתי נבחרות העתודה האחרונות לא הגיעו לגמר בזכות הנוכחות של פיני גרשון, עם כל הכבוד. גם אם פה ושם הוא נתן איזה טיפ או השפיע על בחירה של שחקן כזה או אחר, מה שהביא את ההישגים הנ"ל זו העבודה שעשו בשנים שלפני שפיני מונה.
אם ההישגים האלה ישמרו ואף יתעצמו ב-5-10 השנים הבאות, אז נוכל לתת קרדיט לעבודה של פיני עכשיו.

גרשון יזם שינויים בחוקי הגילאים הצעירים (חזרה למשחק 5על5 בקטסל למשל, במקום 4על4, כפי שלמעשה היה בתקופה בה כל השחקנים הצעירים האלה גדלו, ועוד כמה שינויים), תחת פיני נעשו שינויים במערך הטרום נבחרות (הקמה של נבחרת U14 ושליחתה לטורנירים בינלאומיים ומערך מצויינת, בצורה טיפה שונה ממה שהיה בעבר). כל אלה יכולים להוביל לכך שבעתיד נראה אולי שיפור (או שאולי לא), אבל כל זה לא רלוונטי לעתודה.

לגבי הנוכחות שלו באימונים ובטורנירים, זה כמו לשבח את המאמן שמגיע לאמן. זו העבודה שלו להיות שם בטורונירים וגם באימונים ואפילו במשחקי האימון. זה התפקיד!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 11:51 am 
מנהל פורום

יוניק כתב:
shmueliki כתב:
אני בעיקר אוהב שעכשיו אצל כל שחקן ( במיוחד הבולטים מן הסתם ) השנה הקרובה תהיה "השנה הקריטית להתפתחותו" , ומה שעוד יותר יפה זה שלא משנה מה יהיה בשנה זו , גם זו שאחריה תוגדר כך , וחוזר חלילה ...

כאן יש ריכוז יפה של הסגלים הקודמים של העתודה ולאן התפתחו
http://www.sport5.co.il/articles.aspx?F ... 23&lang=HE
כמובן שלא צריך לקחת ברצינות מדי קריטריון כמו "שיחקו בליגת העל"
מה שכן אפשר לראות זה למשל שמהנבחרת של שנת 2000 יצאו 2-4 שחקנים ברמה אירופית סבירה ( בורשטיין וגרין , ואפשר להתווכח גם על ניסים וארז כץ ) , מזו של 2004 יש 3 שחקנים טובים ( הלפרין , אליהו , לימונד ) והרביעי בהיררכיה הוא כבר אבי בן-שימול , 2005 ( מקום רביעי ) כבר מציגה את ניצן חנוכי כשחקן מס' 2 , ולמשל כ"ממצא נגדי" : הנבחרת ממנה יצא הכי הרבה הישגיות ברמת הבוגרים סיימה רק במקום השישי בשנת 2007 : כספי , מקל , אוחיון , כדיר , טל דן .

זה הזכיר לי כמה דובר בעבר על טישמן ובוכמן ומה יצא מהם ...

יש כאן מגמה חוזרת שבאמת צריכה הסבר. איך הנבחרת מצליחה מאד ברמת העתודה, וברמת הבוגרים לא רואים מזה כמעט כלום. הנבחרת של בורשטיין וגרין ניצחה בחצי את ספרד. מהספרדים יצאו חמישה שישה שחקני מנש מישראל בורשטיין וגרין. גרין נאבק שם מתחת הסל מול גבוה ספרדי אחד בשם פאו גאסול. איפה זה ואיפה זה. וזה רק בשליפה מהזיכרון. באופן מגמתי ההצלחות בעתודה לא מתממשות ביחס למימוש בנבחרות אחרות. זה קרה גם בסלובניה לה הפסדנו בגמר ב2000 וב2004מולא זכור לי שבבוגרים הם היו מדי משמעותיים באותן שנים. מה הסבר לזה? זה דבר שחוזר על עצמו כבר 20 שנה.

ה"מגמה החוזרת" הזאת היא בעצם שני טורנירים - אחד ב-2000 ואחד ב-2004, לא? אז זה מגמה? אגב, מאותן שתי נבחרות באמת יצאו המון שחקנים (יחסית כמובן) שהגיעו גם לרמות הגבוהות של הכדורסל הישראלי וגם לנבחרת הבוגרת. ההשוואה מול אותה נבחרת ספרדית שבמקרה היה לה שחקן שהיה late bloomer והפך לכוכב ענק ב-NBA היא לא באמת מגמה. זה לא כאילו מכל נבחרת שהייתה מולנו יצאו שחקני NBA ואצלינו "רק" שחקני יורוליג.
חוץ מזה לא ממש היו לנו הצלחות בעתודה.

בהמשך לכך, וזה מתייחס גם להודעה של עמוס לב קצת מעל, אז לדעתי טורניר הנוער לגילאי 18 מהווה מדד הרבה יותר טוב לכישרון הגולמי שיש לכל מדינה. שם הטקטיקות באות קצת פחות לידי ביטוי, יש השפעה גדולה יותר לכישרון השחקנים ולנתונים הפיזיים שלהם ושם גם באמת משחקים עדיין השחקנים המובילים של שכבת הגיל. כפי שעמוס כתב, ההישגים הקבוצתיים שלנו בטורניר הנוער היו הרבה יותר נמוכים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 12:02 pm 
Hall of Famer

ודים , אני באמת לא רואה כיצד ניתן להתכחש למגמה .
אנחנו ניצחנו כעת 4 מעצמות אירופאיות בכירות תוך תצוגות כדורסל נהדרות . לא זוכר את הדרך שלנו לגמר בשנה שעברה , אבל מניח שגם אז עברנו איזה אחת או שתיים . האם אתה חושב שנוציא יותר שחקני יורוליג מאשר אותן נבחרות בדיוק ששיחקנו נגדן ? האם חרף העובדה שעושה רושם שישראל כעת "מסדרת לעצמה לנבחרת יותר שחקנים מבחוץ" ( למשל קו פנים פוטנציאלי של ליף , כהן ועוד מתאזרח ) שלא גדלו אצלה במסגרות הצעירות מאשר הנבחרת הממוצעת - אתה רואה אותנו מתמודדים כשווים עם אותן הנבחרות בעוד 5-10 שנים ?

נקודתית , אם אתה מגיע לטופ של העתודה באירופה גם בשנת 2000 וגם בשנת 2004 ( כאשר היו אליפויות כל שנתיים , כלומר אלו 2 הישגים מתוך 3 ) , ולצד זה היו הישגים נאים גם ב-2005 וגם ב-2007 : אתה מצפה שתהיה תקופה של לפחות כמה שנים שבהם אותם השנתונים יקחו את הנבחרת הבוגרת גם כן להישגים דומים ( נניח סדר גודל של רבע/חצי גמר באליפויות היבשתיות ) . עובדתית זה לא קרה , וספק גדול האם יקרה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 12:02 pm 
Hall of Famer

stambody כתב:
זה לא קשור רק לכדורסל, יש תהליכים גדולים יותר שמשחקים כאן תפקיד.

Trust the process

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 12:03 pm 
Hall of Famer

מהנבחרת הספרדית ההיא יצא עוד שחקן NBA של הרבה שנים (קלדרון) ושחקן טופ-טופ-טופ יורוליג (פליפה רייס), יחד עם עוד כמה שחקנים שעשו משהו בליגה הספרדית ובאירופה אחר כך (סרג'י וידל, קרלוס קבסאס).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 12:20 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

ראי שעל הקיר כתב:
מהנבחרת הספרדית ההיא יצא עוד שחקן NBA של הרבה שנים (קלדרון) ושחקן טופ-טופ-טופ יורוליג (פליפה רייס), יחד עם עוד כמה שחקנים שעשו משהו בליגה הספרדית ובאירופה אחר כך (סרג'י וידל, קרלוס קבסאס).

לא היה גם את נבארו בנבחרת ההיא? יליד 80 אאל"ט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 12:56 pm 
Hall of Famer

יכול להיות. לא זוכר, אבל מצלצל לי משהו בזכרון מהשידור של המשחק.
מהנבחרת של 2004, שבה ישראל לקחה סגנות והספרדים כמדומני ירדו לדרג ב', יצאו מרק גאסול, רודי פרננדז וסן אמטריו, בין השאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 1:44 pm 
Sophomore

מאנו כתב:
וואי stambody ממש הצלחת לעורר את סקרנותי. מסממים אותנו עם ספורט תרבות ושגרירות. מה קורה מאחורי הגב שלנו?
נשמע כאילו גרמניה הנאצית קשורה לזה. מתקפת זומבי-נאצים?

אגב בלי צחוק יש לי חבר שבדק את הקשר בין השלטון בברזיל לבין הצלחת נבחרת הכדורגל בשנות ה70 ומצא שיש קשר.ככל שהדיקטטורה התחזקה כך הצליחה הנבחרת.
לא שזה המצב כיום כי ישראל תהיה מדינה כושלת בספורט גם אם יהיה פה שלטון פאשיסטי מובהק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 1:44 pm 
Sophomore

shmueliki כתב:
ודים , אני באמת לא רואה כיצד ניתן להתכחש למגמה .
אנחנו ניצחנו כעת 4 מעצמות אירופאיות בכירות תוך תצוגות כדורסל נהדרות . לא זוכר את הדרך שלנו לגמר בשנה שעברה , אבל מניח שגם אז עברנו איזה אחת או שתיים . האם אתה חושב שנוציא יותר שחקני יורוליג מאשר אותן נבחרות בדיוק ששיחקנו נגדן ? האם חרף העובדה שעושה רושם שישראל כעת "מסדרת לעצמה לנבחרת יותר שחקנים מבחוץ" ( למשל קו פנים פוטנציאלי של ליף , כהן ועוד מתאזרח ) שלא גדלו אצלה במסגרות הצעירות מאשר הנבחרת הממוצעת - אתה רואה אותנו מתמודדים כשווים עם אותן הנבחרות בעוד 5-10 שנים ?

נקודתית , אם אתה מגיע לטופ של העתודה באירופה גם בשנת 2000 וגם בשנת 2004 ( כאשר היו אליפויות כל שנתיים , כלומר אלו 2 הישגים מתוך 3 ) , ולצד זה היו הישגים נאים גם ב-2005 וגם ב-2007 : אתה מצפה שתהיה תקופה של לפחות כמה שנים שבהם אותם השנתונים יקחו את הנבחרת הבוגרת גם כן להישגים דומים ( נניח סדר גודל של רבע/חצי גמר באליפויות היבשתיות ) . עובדתית זה לא קרה , וספק גדול האם יקרה .

העניין הרבה יותר פשוט.
נבחרת כמו ספרד שמגיעה כמעט כל אליפות לחצי גמר לפחות, תייצא המון שחקנים לנבחרת הבוגרת, בגלל העקביות שהיא מראה. מכל שנתון כזה אפשר להוציא 2-3 שחקנים שמתאימים לטופ, ועוד כמה נחמדים.
כשלישראל יש שנתון כזה פעם ב10 שנים בערך, אז זה מה שגם יוצא לה, 2-3 שחקני טופ כל 10 שנים.
החוכמה היא לא לזכות בזהב, זה לא משנה כהוא זה. ברגע שיש לך נבחרת עתודה שמגיעה כל שנה ושנה לשלבים הגבוהים של אליפות אירופה (חצי גמר ומעלה), אתה יודע שיש לך תשתית גידול שחקנים מצוינת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 2:09 pm 
Hall of Famer

אז הנה, הראיתי שגם מנבחרת ספרדית שירדה לדרג ב' יצאו כוכב NBA, כוכב יורוליג ששיחק גם ב-NBA, ועוד שחקן אירופי משמעותי באופן עקבי כבר הרבה שנים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 2:22 pm 
Sophomore

sir charles כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

לא היה גם את נבארו בנבחרת ההיא? יליד 80 אאל"ט.

היה כבר בבוגרים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 2:31 pm 
Junior

עובדתית שתי הנבחרות המוצלחות של של 2000 ו-2004 תרמו הרבה מאד לנבחרת הבוגרת, וגם ההצלחה היחסית של 2007 (מקום 6) התרגמה להרבה שחקנים מובילים בבוגרת (כספי, מקל, אוחיון וכדיר). לפי ההגיון הזה קל לראות למה הנבחרת בבעייה - מאז 2007 ועד השנה שעברה יש עשור של נבחרות עתודה חלשות שמתרגמות עכשיו לעשור של שחקנים בינוניים בגילאי הבוגרת.
מה שלא ברור היא למה זה לא בשורה אחת עם ההתקדמות של השחקנים שמולם הם משחקים. זה עובד לשני הכיוונים - שחקנים בנבחרות האחרות שהיו טובים אבל נכנעו לשחקנים שלנו הגיעו למעמד של שחקנים מובילים ב-NBA (גאסול, פארקר) ומצד שני שחקנים שהיו מובילים בנבחרת העתודה לא מצליחים אפילו להגיע לרמת הנבחרת הבוגרת שלנו (לדוג' אורי יצחקי). זה כנראה קשור ליתרון בעמדת המאמן שיש לנו מול הנבחרות האלה, לפי הטענה שהמאמנים שלנו בגילאים האלה באים יותר בשביל לנצח ולא בשביל לפתח כשרונות.
אם משליכים על הנבחרת הנוכחית אז אפשר לצפות שאבדיה, זוסמן ואולי רוינה או בריסקר יהיו שחקנים משמעותיים בבוגרת. מצד שני יהיו שחקנים ש"ייעלמו", כשבלאט, קופרברג ואולי גיל בני הם המועמדים הטבעיים.
בלאט הוא מבחינתי השאלה הכי מעניינת - שחקן ששלט לחלוטין ברמת העתודה, ועד עכשיו לא ברור אם הוא יצליח לתרגם את זה לבוגרים או לא.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 2:42 pm 
Hall of Famer

רוינה בריסקר ובני יהיו עוד שנה.שנתיים שחקני ליגה ראשונה לגיטימיים.בינתיים העונה הם ימשיכו בליגה ה2 לצבור עוד ניסיון ולשפר את היכולות.
השחקן שהכי הפתיע אותי הוא רוינה שלא קיבל מספיק דקות בגליל עליון ובעונה הקרובה אני מאמין שהוא יפתח ב5.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 2:55 pm 
Hall of Famer

ערן כתב:
העניין הרבה יותר פשוט.
נבחרת כמו ספרד שמגיעה כמעט כל אליפות לחצי גמר לפחות, תייצא המון שחקנים לנבחרת הבוגרת, בגלל העקביות שהיא מראה. מכל שנתון כזה אפשר להוציא 2-3 שחקנים שמתאימים לטופ, ועוד כמה נחמדים.
כשלישראל יש שנתון כזה פעם ב10 שנים בערך, אז זה מה שגם יוצא לה, 2-3 שחקני טופ כל 10 שנים.
החוכמה היא לא לזכות בזהב, זה לא משנה כהוא זה. ברגע שיש לך נבחרת עתודה שמגיעה כל שנה ושנה לשלבים הגבוהים של אליפות אירופה (חצי גמר ומעלה), אתה יודע שיש לך תשתית גידול שחקנים מצוינת.

גם לנו הייתה עקביות בשנים 2000-2007 , בהן כמכלול היינו מהנבחרות המובילות באירופה לגילאי עתודה . אפשר לצפות ששמונה שנתונים ( מוצלחים ברובם - עובדתית ) ברצף יצליחו לייצר בהתאם גם נבחרת בוגרת באותו סדר גודל - לא קרה .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ב' יולי 23, 2018 7:59 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

אני מאוד מקווה שרוינה ימשיך לשחק כpf ולא כסנטר. יש לו גודל סביר ואתלטיות טובה ל4, הוא שומר טוב בפוסט ובP&R והוא בעיקר צריך להוסיף קליעה מחצי מרחק (ואם אפשר גם מ3). כסנטר הוא פשוט נמוך מדי ולא מסיים מספיק טוב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 456 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 19  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], יואי ו 14 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: