נורטון כתב:
2009-2012: לפי הסדר - מינסוטה, וושינגטון, קליבלנד, סקרמנטו, ניו אורלינס.
1. מינסוטה - לה היה את שילוב הבחירות הכי גבוה, והיא בחרה בהם ברוביו, דרק ווליאמס וטריי בורק
2. וושינגטון בחרה בג׳ון וול, ווסלי וביל.
3. קליבלנד בחרה בקיירי, טריסטן תומפסון ודיון ווייטרס
4. סקרמנטו בחרה בטייריק אוונס, קאזינס ,ביומבו ותומס רובינסון
5. ניו אורלינס בחרה בקוליסון, קול אלדריץ׳ ואנתוני דייויס.
אולי אחרי זה נגיע גם לשני מקבצי השנים שאחר כך והזכרתי, אם יש עניין.
אבל נראה לי שבינתיים זה מקבץ נאה של מה אתה מקבל עם בחירות דראפט ממש טובות במקבץ של 4 שנים. אתה רואה כאן אלופה? כי אני לא.
עוד הוכחות אתה צריך או שסיימנו?
יש עניין, אבל כל עוד השיח יהיה ענייני ומכבד.
אני לא רואה פה שום הוכחה לטענה שלך, אלא עדות נוספת לחולשת המתודה - ובנוסף, דוגמה נוספת לטענה שכבר העליתי בעבר.
1. נתחיל ממה שכבר אמרתי על שיטת איסוף ותיחום הנתונים: אני מניח שאני לא היחיד פה שתוהה מה הקשר של ביומבו לסקרמנטו ושל אולדריץ' לניו אורלינס. אז זהו, שאין שום קשר. הם פשוט נבחרו בבחירות שהיו שייכות להן במקור, אבל הועברו במהלך הדראפט. אולי עכשיו תגיד לי שזה לא משנה, כי מה שחשוב זה גובה הבחירה שאותה קבוצה החזיקה בה מלכתחילה, התוצאה שלה (השחקן שנבחר בפועל), ושכל פעולת הבחירה שמתבצעת בתווך שבין בחירה X לנבחר Y אינה חשובה, לרבות זהות הבוחרת (כי אף פרונט אופיס אינו חסין מטעויות ומלכתחילה התוחלת של כל בחירה היא דבר מדיד). אז:
א. במקרה זה, היית צריך לייחס למינסוטה את פלין ולא את רוביו (הגיע מבחירה של וושינגטון במקור), וכן, ברור לי שזה רק מחזק את הנקודה שאתה מבקש להוכיח (:
ב. אני כמובן לא מסכים עם הקביעה שזהות הבוחרת אינה משפיעה, נראה לי שאפתח ת'רד ייעודי בשביל להרחיב על כך ואולי הוא גם יוכל לרכז את הדיונים בנושא.
2. קונטקסט זה דבר חשוב, אין מה לעשות.
במקרה של מינסוטה, הקונטקסט הוא שדייויד קהאן, עיתונאי ספורט ללא ניסיון קודם בניהול קבוצה - וללא קריירת המשך בתחום מרגע שנבעט החוצה - הוא מי שאחראי לטריו הבחירות האלה. קונטקסט יגיד לנו גם שטריי ברק נבחר תשיעי סה"כ, בדראפט 2013 שנחשב *מראש* לאחד מהחלשים בעשורים האחרונים, וגם הוא אגב הועבר לג'אז תמורת דיינג ושבאז מוחמד (מהלך טוב יחסית בזמנו, אגב, שוב בהינתן סך האפשרויות שעמדו בפני הוולבס).
במקרה של ניו אורלינס, הקונטקסט יגיד לנו שקוליסון (בחירת אמצע סיבוב ראשון!) נבחר כדי לשמש רכז מחליף לכריס פול, תפקיד אותו מילא בהצלחה גדולה; שאולדריץ' (בחירה 14), כאמור, נשלח לתאנדר יחס עם החוזה של מו פיטרסון בתמורה לשתי בחירות באזור ה 25 פלוס-מינוס. החדגבה, כידוע, נבחר מיד לאחר העונה הראשונה של הפליקנס ללא פול. כלומר שיש כאן ערבובייה שלמה שלא ברור לי מה היא יכולה להוכיח בכלל, לטוב (התרומה של חדגבה וקוליסון ביחס לבחירות בהן נלקחו) ולרע (אולדריץ').
3. במקרים של וושינגטון, קליבלנד וסקרמנטו אכן מדובר ברצף עקבי של בחירות גבוהות כחלק ממאמץ להיבנות מחדש. גם אם נוסיף אליהן את מינסוטה של קהאן, נקבל ארבע קבוצות שהתנהלו גרוע לאורך תקופה מתמשכת, וממש לא רק בדראפט. זו הנקודה שמדגימה את הטענה שהעליתי בעבר - חלק מכישלונות הלוטרי (בחירה בבאסטים) וממשגי הלוטרי (אי-בחירה ביהלומים החבויים) יש לייחס לזהות הקבוצות (והג'יאמים) שבוחרים שוב ושוב בלוטרי, לרבות פסגת הלוטרי.
כהערת אגב, הקאבס בחרו באותן שנים תוך הסתמכות על מודלים של סטטיסטיקות מתקדמות, כך דווח בזמנו. זה מה שהוביל לבחירות המפתיעות-יחסית שלהם בטריסטן ובדיון ווייטרס (הבחירה בווייטרס היתה הרסנית במיוחד, כי סביר מאוד להניח שהיא מנעה את הבחירה באולדיפו שנה לאחר מכן). במוק דראפט שראיתי באתר הופס הייפ מיד לאחר היוודע תוצאות הלוטרי, הוצע שהם ייקחו בבחירה הרביעית של דראפט 2011 את...קוואי O: