סאבוניס כתב:
בליגה לנערים, גלבוע מעיינות מנצחת את הפועל תל אביב במשחק המכריע ו-1:2 בסדרה בדרך לאליפות. למעשה, זו לא הייתה סדרה צמודה. גלבוע קבוצה הרבה יותר טובה. הפועל הצליחו לגנוב את המשחק הראשון בגן-נר עם ערב קליעה חלש של גלבוע, אבל את שני המשחקים האחרים הגלבוע ניצחו בקלות. במשחק בתל אביב איליי אגמי תפס יום וקלע 10 שלשות בדרך ל-38 נקודות. במשחק אתמול זה היה תור שחר אילת לתפוס יד חמה, עם 7 שלשות.
שחקנים משתי הקבוצות שאני מצפה/מקווה לראות בנבחרת הקדטים הקיץ:
גלבוע:
אורן טרושקין הוא אולי השחקן הכי מעניין בעיני בהסתכלות לטווח ארוך. גארד גבוה (אולי 1.97; נתן קפיצה רצינית בגובה בשלוש השנים האחרונות ואולי עוד לא גמר), שיכול לשחק כפוינט גארד או ליד רכז נוסף. שמאלי עם אתלטיות טובה וחדירה יפה, בעיקר לשמאל אבל מדי פעם גם לימין וגם מוסר טוב. נע יפה גם בלי הכדור ויכול לשחק קצת גם מעל הטבעת, לא משהו טיפוסי לגארדים ישראלים בגיל הזה (באחד המשחקים סיים חדירה בחצי מגרש עם הטבעה בשמאל והתקפה אחר כך סיים אלי-הופ במתפרצת). יש לו קצת בעייה בקליעה, עם מכניקה קצת מוזרה (היץ' בשחרור וזריקה קצת שטוחה), אבל הוא לא מפחד לזרוק והטאץ' סביר, אז נראה כמו משהו שאפשר לעבוד איתו. לא היה הקלע המוביל של גלבוע בסדרה אבל נראה כמו לייט בלומר עם תקרה גבוהה יחסית.
אמיתי עזריאל היה השחקן המצטיין והכי יציב של הגלבוע בסדרה. רכז עם גודל לא רע (אולי 1.90 פלוס? באמת שקשה לדעת), עם אתלטיות טובה (הטביע כמה פעמים במהלך המשחקים, ולא רק במתפרצות) ויכולות מגוונות. חודר לטבעת ומסיים חזק עם שתי הידיים, קולע שלשות פול-אפס באחוזים סבירים, ומנהל משחק יפה (למרות שלפעמים מחפש קצת יותר מדי את הזריקה שלו על חשבון החברים). קלע משהו כמו 25 נקודות בממוצע בסדרה ולא יפתיע אותי אם יהיה בחמישייה של הנבחרת בקיץ.
איליי אגמי אולי גם יהיה בנבחרת. גארד/סמול פורוורד עם גוף גדול ואתלטיות נחמדה (גם הוא הטביע פעם או פעמיים) וקליעה עם טווח גדול, שהיא קצת סטריקית, אבל הוא יכול להיכנס לזון (כאמור, 10 שלשות במשחק השני, כמעט בלי החטאה). למרות זאת, איכשהו לא נראה לי שהפוטנציאל גדול כמו של טרושקין ועזריאל. פחות מייצר מכדרור ויש לו נטייה להיעלם לפעמים ולא ליזום.
גם אילת הוא גארד עם גודל טוב שקולע שלשות, אבל הוא לא עושה הרבה דברים אחרים וספק אם יביאו לנבחרת ארבעה שחקנים מאותה קבוצה.
הפועל:
ארי עמיאל היה השחקן המצטיין של הפועל בסדרה וזה לא היה קרוב במיוחד. רכז נמוך (1.82?) אבל מאוד מוכשר ששיחק השנה לא מעט דקות בנוער. זריז עם שליטה נהדרת בכדור. קלעי טוב וסקורר מצויין – אגרסיבי, לא מפחד ממגע (מוציא הרבה עבירות), סבלני, ויש לו אחלה של משחק מיד ריינג' לשחקן בגיל הזה, כולל פלואטרז שהוא קולע לא רע. משחק חכם בשני צידי המגרש ומגן טוב עם הרבה חטיפות ואגרסיביות, שמתמודד יפה מול שחקנים גבוהים ממנו בראש. מוסר טוב אבל גם מאבד הרבה וצריך לשפר את קבלת ההחלטות (לפעמים אגרסיבי מדי בבחירת הזריקות). מזכיר קצת את עמית עבו בסגנון המשחק. לא אתלט גדול, אז בגובה הזה אני לא בטוח לגבי הפוטנציאל ארוך הטווח. אבל בנבחרת הזו אמור להיות אולי השחקן והסקורר המוביל. קלע 42 נקודות במשחק השלישי ובסביבות ה-30 למשחק בסדרה, אחרי שהצטיין גם בסדרה הקודמת מול מכבי.
כרים קב גם נראה כמו פוטנציאל מעניין והייתי שמח לראות אותו בנבחרת. סמול פורוורד בגובה קרוב לשני מטר עם אתלטיות, ניידות, קליעה טובה משלוש, וסיומת טובה בהתקפות מעבר. השחקן הכי לא מבושל מבין השחקנים שהזכרתי כאן. רזה מאוד, מתחיל לפעמים מהלכים בלי לדעת איך הם ייגמרו, השליטה בכדור לא מהודקת, והסיומת ליד הטבע לא אחידה. אבל יש הרבה עם מה לעבוד. מאז מוחמד אבו-ערישה (שבסוף לא יצא ממנו כלום) לא ראינו גארד/פורוורד ברמת הכישרון הזו מהמגזר.
ראוי לציין ששתי הקבוצות שיחקו בלי אף שחקן משמעותי בצבע (להפועל יש את צעירי, שמשחק כמו סנטר פיזי עם הגב לסל, אבל הוא פחות משני מטר ולא מהווה איום הגנתי), מה שאומר שהצבע היה פתוח יחסית לחדירות. באירופה הם יפגשו ברמה וגודל אחרים מן הסתם.
מעניין מאוד לקרוא.
את גלבוע יצא לי במקרה לראות ב"לייב" במשחק ליד הבית שלי והאמת לא הכי התרשמתי, אבל זה היה כנראה המשחק הכי חלש שלהם העונה. לא חשבתי שזאת קבוצה שיכולה באמת להגיע רחוק ברמה הארצית והנחתי (מבלי להכיר) שיש בטח במרכז קבוצות עם גבוהים וגארדים לא פחות מוכשרים, אבל כנראה שטעיתי. כנראה שמדובר בשנתון יחסית חלש או לפחות עם הרבה שחקנים ש"יבשילו" בגיל מבוגר יותר. זה לא שזה כזה נדיר שבישראל קבוצת גארדים לוקחת אליפות נערים וזכורה לי במיוחד הקבוצה של ראשל"צ עם דברת ופלד שניצחו את גלבוע של גלעד לוי, אבל באמת שלא התרשמתי מגלבוע הזאת.
אגב, בפעם הקודמת שהייתה להם קבוצת נערים שלקחה אליפות זה היה ב-2016 עם חנוכי ומושקוביץ'.
אני קצת מתרגש שהזכרת את שחר אילת (מקיבוץ חצרים!) כי אני מכיר אותו מאז שהוא בכיתה ד'. הוא תמיד היה מוכשר וגם גבוה, אבל כשכולם עשו קפיצה הוא נשאר בגוף של בן 12 (ועדיין היה מוביל מול בני גילו) ורק עכשיו מתחיל גם לתפוס גובה ולדעתי לא סיים לגבוהה. הוא גם תמיד היה הרבה יותר מקלעי שלשות, רק בגלבוע הפכו אותו לכזה, אבל אולי רמה של גלבוע זה באמת היתרון שלו כרגע. בכל אופן הוא לא רלוונטי לנבחרת הקדטים כי הוא דצמבר 2007.
לגבי אמיתי עזריאל - חובה חובה חובה לראות את הדאנק הזה שלו מאתמול:
https://tv.ibasketball.co.il/events/664 ... me=4686.96מרשים גם אם זה היה שחקן ישראלי בליגה לאומית בוגרים. בטח בליגת נערים!
יש לציין שגם הוא וגם אגמי הם ייבוא של גלבוע מאשדוד, שבשנים האחרונות מגדלת הרבה שחקנים מוכשרים, גם אם לא כולם ממשיכים באשדוד.