לפני שאני עונה לך, בוא רגע נתעכב על ההקדמה שלך.
Bozzy כתב:
אתה טוען שהיורוליג מוותרים על תיק מנצח, וכל כך קל (לטענתך), וכל כך ברור (לטענתך)
כן, חשוב לציין שזה לטענתי, כי זה בעצם תיק קשה ומורכב וזה רק אני רואה אותו כל כך פשטני.
למעשה מישהו העלה לי בת'רד הזה ממש טענה דומה, אבל בכל זאת קצת שונה (ההדגשה שלי):
Bozzy כתב:
אתה לא מוותר סתם כך על תיק. בלי סיבה. במיוחד אם מדובר בתיק שכל עולם המשפט בדעה שהוא תיק מנצח, ואפילו בקלות.
תן לראות רגע מי זה היה... אה, זה היית אתה!
אז זה "לטענתי" שהתיק הזה קל וברור? או לטענת כל עולם המשפט? אולי תחליט?
בקיצור, בפעם הבאה שאתה כותב משפט כמו זה שלמעלה, כדאי מאד שתבדוק מה כתבת קודם - שמא בלהיטותך להקטין את הטיעון שלי, תסתור את עצמך בצורה שרק כדי לא לדרדר את הת'רד הזה לרמה של הת'רד האחר שיש פה לא אכנה אותה בשמות התואר הראויים לה.
ולשאלתך - למה אני צריך לפרש את ההגיון של ג'ורדי? אין הגיון במהלכים של ג'ורדי, אז למה אני צריך בכוח למצוא אחד? אנשים פה העלו את ההשערה שהוא מקריב את היורוקאפ כי זה מחזק את היורוליג, אני חושב שזה מזיק ולא מועיל ולכן לא הגיוני - אבל שום דבר פה לא הגיוני. אז למה אני צריך למצוא הגיון איפה שאין? ההסבר היחיד שלי זו התנהלות רכה ואיטית, פשוט כך. לא ברור לי למה ולא צפוי, אבל זה המצב. כל הקלפים לצידו - תיק משפטי מנצח בנוקאאוט לדעתי (או שמא זה לדעת כל עולם המשפט? התבלבלתי לרגע), וקבוצות ואפילו ליגות שלמות שהיו מוכנות להילחם עד זוב דם מול האיגודים שלהם כדי לשחק אצלו.
למה היורוליג לא הרג את הסנקציות כשהן עוד היו קטנות? למה פתאום, רק אחרי יותר מחודש, הוא נזכר שבעצם מאד דחוף לו להוציא צו ביניים? איפה ההגיון היה פה?
ובעיקר - למה לא צו ביניים עכשיו? מה הטעם לתת לקבוצות לפעול תחת איומי סנקציות שלושה חודשים כבר, ולהגיע למצב הזה שבו קבוצות יורוקאפ לא יכולות לרשום שחקנים בשיא עונת ההחתמות?
אתה שואל אותי מה ההגיון של ג'ורדי, אבל כששאלתי אותך מה ההגיון באי הוצאת צו הביניים לא נתת שום סיבה, למעט טענתך שאין ראיות שהאיגודים פועלים נגד רצונם כפרוקסי של פיב"א. נדמה לי שאת הטיעון הזה הפרכתי מעל ומעבר, יש ראיות למכביר ואני יכול לתת עוד כמה דוגמאות כמו שכבר נתתי. למעשה אני לא אתפלא אם האיגודים היותר לוחמניים כמו הסרבי או הסלובני - אלה שכתבו מכתבים מפורשים שהם ישעו קבוצות בהוראתה של פיב"א תוך מחאה על מדיניותה - עשו את זה בכוונה כדי לתת לג'ורדי ראיות על מגש של כסף, מתוך ציפיה שהוא יעזור להם לצאת מהמצב שנקלעו אליו שלא בטובתם. אבל ג'ורדי לא עוזר, ובינתיים נקבעות עובדות בשטח.
והרי בדיוק בשביל מקרים כאלה המציאו את הכלי המשפטי הזה שנקרא "צו ביניים"! צו ביניים נועד למקרים שבהם, בזמן שאתה ממתין לטחנות הצדק שטוחנות בקצב שלהן, צד אחד לא ישנה את העובדות בשטח בצורה כזו שהתוצאה המשפטית הסופית, שתגיע כשתגיע, תהייה חסרת ערך מעשי. זה בדיוק המקרה הזה.
בכלל, נראה כאילו אתה חושב שמדובר פה בתרגיל אקדמי, או כאילו הנצחון במשפט כשלעצמו הוא המטרה. לא, הוא לא המטרה. המטרה של ג'ורדי אמורה להיות שמירה על קיומם ושלמותם של המפעלים שלו והגנה על הקבוצות שלהם כפי שהבטיח, הנצחון במשפט הוא אמצעי עבור המטרה הזו.
אבל מה לעשות שבדרך יש חיים אמיתיים ועובדות בשטח. המתנה חסרת מעש לתוצאה הסופית של המשפט, או להחלטת הנציבות, או למה שזה לא יהיה, תיקח כנראה חודשים. אלה קבועי הזמן. אבל לג'ורדי אין זמן, אין לו חודשים. יש לו ימים, אולי שבועות בודדים אם אני מאד נדיב. אנחנו בשיא עונת ההחתמות, וקבוצות היורוקאפ לא יכולות לרשום שחקנים שהחתימו או לקבל עבורם שחרורים בינלאומיים. כמה זמן אתה חושב הקבוצות עוד יחזיקו מעמד לבדן, אחרי 3 חודשים שהן הלכו למלחמה וציפו לראות את ג'ורדי עוזר להן? עוד מעט הן יסתכנו בעזיבה של שחקנים שחתמו, כי החוזה שלהם לא יוכל להיכנס לתוקף, ושחקנים אחרים לא יבואו.
אז אין לג'ורדי יחודשים, ואין לקבוצות את כל הזמן שבעולם. יש להם ימים, או שבועות בודדים במקרה הטוב. טחנות הצדק טוחנות לאט, אבל בעונת ההחתמות טחנות החיים טוחנות הרבה יותר מהר.
אבל העיקר שבעוד כמה חודשים כשבית המשפט יפסוק, או הנציבות תחליט, ובינתיים היורוקאפ לא יהיה קיים או שהוא יתמלא קבוצות כמו לייטקאבליס במקום אלה שיפרשו - תוכל לבוא להגיד "אמרתי לך, הנה ג'ורדי ניצח".