B.Grant44 כתב:
shmueliki כתב:
הצגת אבל בדיוק את שתי האפשרויות של המהלך:
מה יצא לאורלנדו מרצף בחירות 2-4-5-6-6 בתקופה 2013-2018? כמעט כלום. בשפה אחרת - אף לא "כוכב" אחד (שזה כאמור - סביר מאוד סטטיסטית).
לעומת זאת, מה יצא להם מרצף 1-5-6-8 הנוכחי? באנקרו וווגנר - יגיעו לאן שיגיעו.
אם כבר, אז העובדה שפרנץ וגנר נבחר 8 - אולי מראה שהתועלת העודפת מלרדת נמוך יותר ולקבל בחירות עדיפות - לא כה גבוהה...
אני לא חושב שמפה אמורים להשתכנע שעדיף לאותן קבוצות ממוצעות מינוס לרדת למטה במכוון.
קודם כל, אולדיפו בהחלט היה כוכב לתקופה קצרה מדי, בגלל עוד פציעה מחסלת-קריירה, מרגע שיצא מהסיטואציה הגרועה באורלנדו ומתפקיד הסטטיסט במופע הסולו של ווסטברוק.
כבר כתבתי פה בעבר על הדרכים שבהן הנהלת המג'יק פגעה בהתפתחות שלו, חלקן אכן קשורות לדראפט (העמסת נון-שוטרז כמו גורדון ופייטון על הסגל), חלקן לא (סקיילס כמאמן ראשי, מאז הוא מחוץ לליגה).
דבר שני, לא ברור לי למה אתה מתכוון ב"יגיעו לאן שיגיעו". באנקרו הוא גו-טו-גאי לכל דבר ופרנץ ואגנר הוא אחד ה two-way players הכי טובים ושלמים בליגה יחסית לגילו הצעיר. זה הצמד הכי קרוב לרשת את טייטום-בראון לדעתי.
זה לא משנה שפרנץ נבחר רק 8, כי אם המג'יק בפברואר 21 מחליטים להשאיר את הגרעין של פורנייה-גורדון-ווץ', או לפחות להחליף 1-2 מהם בשחקנים שהיו עוזרים להם כאן ועכשיו, יכול מאוד להיות שהם לא היו מגרילים בחירה 8 או גבוהה יותר בכוחות עצמם, אלא באזור ה 11.
אתה גם יכול לשאול מה היה יוצא להם מהישארות עם אותה קבוצה, פחות או יותר, מחוזקת בכמה החתמות פה ושם (וכמו שקשה לפגוע בול בדראפט, כך גם קשה להשיג פרי אייג'נטס משמעותיים, לא רק בגלל ענייני שוק גדול-בינוני-קטן - המג'יק במקום טוב יחסית מבחינה זו - אלא בעיקר כי בשנים האחרונות, תקופת ה Free Agency שונמכה כתוצאה ממה שנקרא Pre-Agency, כלומר הארכות חוזים שמסירות פרי אייג'נטס רבים מהשוק, לרבות טריידים עבור פרי אייג'נטס עתידיים שכאלה).
בשורה התחתונה, מה שאני אומר זה שספק גדול מאוד אם המג'יק היו יכולים להחזיק בצמד שחקנים מהקאליבר של ואגנר-באנקרו (לצד פיי רול נמוך ביותר, נכון לעכשיו), באמצעות הסתמכות על טריידים או החתמות.
מצטער על התגובה המאוחרת (לא הספקתי לקרוא הכל במסודר ולהגיב)
אתה יורד לרזולוציות של מיקרו, ומעניין בהחלט לקרוא את זה.
אני (וארשה לעצמי להכליל כאן גם את נורטון), מסתכלים ב"רמת המאקרו הסטטיסטית". אז הנה, יש לנו קבוצה שבחרה 9 פעמים בטופ 8 בדראפט תוך עשור. זה לא המקסימום שאפשר להשיג, אבל עדיין מקבץ לחלוטין לא מבוטל.
מה הם ייצרו מזה? אולדיפו, ווגנר ובאנקרו, שזה באמת אחלה בפני עצמו (לא בציניות), אבל לא מן הנמנע שיעמיד אותם שוב בעוד שנתיים (בדיוק כמו לפני שנתיים-שלוש...) בצומת ההחלטה "לאן הולכים מכאן", בדיוק כמו שקורה להרבה קבוצות שעולות מלמטה ו"הקפיץ שלהם לא נמתח מספיק" (אחלה אנלוגיה של Att).
גם יאנג וקולינס נראו כמו צמד מאוד מבטיח באטלנטה (על הראשון היו דיבורים של סופרסטאר בדרך) ואז נתקעו לגמרי (ומעמדם כשחקנים בצלילה ממש), ולא מן הנמנע שגם למשל הצמדים שהורכבו לא מזמן האליברטון-סיאקם, פוקס-סאבוניס וכו' (סתם לקחתי דוגמאות טרנדיות) יגיעו לאיזה "חסם עליון קבוצתי" (גם אם לא ברמה האישית), ואז לכאורה תצוף מחדש הדילמה של הקבוצה מה לעשות, וחוזר חלילה.
אני לא רואה בכך בעיה גדולה כאמור, כי לתפיסתי קבוצה (בטח לא מה"גדולות" מבחינת שוק/"מסורת", השקעת בעלים במס מותרות וכו') שרצה כמה שנים עם שחקנים שהתפתחו אצלה ונותנת כדורסל טוב לקהל, מגיעה תדיר לפלייאין/פלייאוף, ועוברת סדרה פה ושם - זה אחלה לגמרי מבחינה ספורטיבית ועסקית. אבל זה חלק ניכר מהדיון, מה הקבוצות הללו אמורות לעשות באם זה לא מתפתח מעבר לכך, והאם "זה בסדר להישאר רק בינוני", ופשוט לפי הנתונים שבמציאות (ובפרט אלו שריכז ופילח נורטון), הסיכוי ומשך הזמן לעלות הרבה מעבר לכך בזכות כמה שנים מכוונות למטה ובחירות דראפט - לא ממש מעודדים.