Hacohen כתב:
לגבי המקום התשיעי ומה שמצפים, אני ממליץ לך לעבור על רשימת הנבחרים בעשור האחרון, נגיד. תמצא שם כל מיני נואה וונלה, פרנק קמינסקי, קווין נוקס וגם את ההצלחות הגדולות יחסית-ככה שנקבל פרופורציה-יאקוב פולטל והאצ'ימורה. מה גם שדני נבחר בדראפט חלש, והיה סביבו הייפ של עניין די מוצדק אחרי שבקיץ לפני כן לקח נבחרת קטנה לאליפות אירופה עם הצגות על צרפת וספרד, והשתפשפות של עונה ביורוליג. קיליאן הייז הצרפתי שהגיע לליגה באותו קיץ מאולם הגרמנית, ונבחר 2 מקומות מעל דני, שובר טבעות בליגה עד עכשיו בקבוצה הכי חלשה בליגה.
אז ה"קריירה" של הבחור, שהוא בן 22 להזכירך, כוללת mvp של אליפות אירופה לעתודה, mvp של הליגה הישראלית, ושלוש עונות כשחקן רוטציה משמעותי בקבוצה שלו בליגה הטובה בעולם, (שכולם מגזימים לגביה, היא חלשה אבל לא קטסטרופה, ואבדיה בטח לא זה שאמור להציל ולהוביל שם את הכל) בגילאים שבהם שחקנים ישראלים בדרך כלל נעים בין סגירת ממטרות בצבא לתקווה לקבל דקות בגלבוע.
הוא סיים, בגיל 22, עונה של 26.6 דקות, 9.2 נקודות, 6.4 ריבאונדים, 2.8 אסיסטים וחטיפה למשחק בnba, אלה מספרים שכל שחקן ישראלי שיביא אותם ביורוליג יינשא על כפיים, עוד לפני שדיברנו על ההגנה שהוא הפך לנשק שכולם מכבדים.
אז צריך להיות מאד ציני וקפוץ, וגם די נטול תרבות והבנת ספורט, כדי להסתכל על כל זה ולהגיד "אני לא מבין איך זה לא אכזבה". אם מישהו ציפה שאבדיה יהפוך בזמן קצר לשחקן של 15 נקודות ב40% לשלוש ויוביל את הקבוצה שלו לפלייאוף, הוא הלא-ריאלי. מי שמבין שכדי להפוך לשחקן תורם שמקבל הרבה דקות בליגה הכי טובה בעולם, עשית התקדמות מקצועית שהיא מעל ומעבר למה שמכירים פה בדרך כלל, כן הבין את הסיפור הרבה יותר טוב.
לגבי הבחירה התשיעית (מי נבחר ספציפית במקום 9 בשנים אחרות זה לא כה חשוב, הרי יש נבחרים בבחירות הסמוכות בכל דראפט שמגיעים גבוה יותר), הרי ההייפ סביבו היה הרבה יותר גבוה (בפרט בגלל כל התארים וההיסטוריה הסופר מרשימים שציינת), כולל דיבורים על הבחירה הרביעית לשיקאגו (אחרי טופ3 יחסית מובהק), אז כן - היו ציפיות, ויותר מבחירה תשיעית רנדומלית (היו שטענו, לא רק בישראל, שהוא גניבה של וושינגטון בבחירה מספר 9), דיבורים על שחקן שאולי יגיע לאולסטאר, שיהיה אופציית ייצור מצבים כגבוה עם הובלת כדור שרואה את המשחק וכו'.
"אם מישהו ציפה שאבדיה יהפוך בזמן קצר לשחקן של 15 נקודות ב40% לשלוש ויוביל את הקבוצה שלו לפלייאוף" - כן, זה בערך מה שציפו (אולי עם 35% לשלוש...), ואף רבים וטובים הייתי אומר.
לעניין "טיעון היורוליג", ביורוליג הרבה יותר קשה (בטח לשחקן משלים) "להביא מספרים". אני לא יודע אם ביורוליג אבדיה משיג מספרים טובים משמעותית מאלו הנוכחיים שלו. בריבאונדים ואסיסטים די בטוח שלא, אולי עוד כמה נקודות ספורות.
סתם דוגמא שקפצה לי לראש, אייזק בונגה, שיחק עם אבדיה הרוקי, עונה לפני כן עמד בוושינגטון על ממוצעים של 5 נקודות ו-3.4 ריבאונדים (והרבה פחות בעונותיו האחרות, נכון).
ביורוליג העונה במדי באיירן? שחקן רוטציה בינוני שמקבל 20 דקות למשחק ותורם 6.4 נקודות ו-4.1 ריבאונדים. הוא באמת שחקן נחמד מאוד, ולא איזה "פלופ מהדהד". אבל ביורוליג זו תוצרתו.
זה שאבדיה במסלול להיות הישראלי הכי טוב בכל הזמנים, שהרוויח הכי הרבה, ששיחק בקבוצות הכי טובות וכו' (אבל למשל ספק אם זה שתרם הכי הרבה לנבחרת, ולא רק בגלל זמינותו) - פנטסטי.
זה לא אומר שביחס לציפיות שנוצרו ממנו (שהן By far הגבוהות לישראלי בכל הזמנים, מרחק עצום מכספי אני מניח) אין מקום גם להתאכזב.