מה הלהיטות להיפטר מהנדריקס? אם הנדריקס היה משחק השנה בבני השרון ולא במכבי, היו מדברים עליו כמו על ג'יימס. זה אחלא שחקן שהייתי משאיר כבק-אפ לגבוהים בלי למצמץ. בכלל, הנדריקס ומצ'באן עשו עבודה טובה מהספסל. מצ'באן זה סיפור קצת מורכב מכל מיני סיבות (נשאיר את זה בצד בינתיים). אבל כגיבוי לשחקני הפנים, ונשים לרגע בצד את עניין ה"ישראלים" זה עבד טוב.
יש את סוגיית חוקי הזרים ואת סוגיית האדריאטית שצריך לענות עליהן לפני שמתחילים לבנות. אבל בקווים כלליים - פניני ובלו הם באנקר כישראלים, בהנחה שהלפרין מצטרף גם הוא כזה. הם שחקנים סולידיים, לא כאלה שינצחו לך משחקים לבד אבל גם לא יפספסו לך משחקים.
בורשטיין הוא שחקן שאני מאוד מחבב, גם צריך להודות שהוא עשה דברים נכונים אבל כלום לא נכנס לו, זריקות שהן בקצב שלו, בעמידה שלו, מחצי מרחק, בליי-אפים. הדברים לא נכנסים. ככה אי אפשר, חלק מזה זה הרגליים, חלק זה הראש - לא יודע מה עוד. השורה התחתונה היא שזה לא עובד.
אליהו הוא שחקן בעייתי. קבוצה נורמלית היתה חושבת שלוש פעמים לגביו, הוא שחקן שיכול לנצח לך משחקים ולהפסיד לך משחקים ואתה צריך סגל שיודע איך לשחק איתו. למכבי אין הרבה ברירה עם חוקי הישראלים (כך או כך) ואליהו צריך להיות בפנים, זה לא דבר מופרך, זה רק מכתיב אילוצים מסוימים.
בין הזרים השאלות הן לגבי השחקנים המובילים - סופו, פארגו, אידסון, פרקינס. כסף בצד לבינתיים. סופו צריך להמשיך, אני חושב שההרגשה הזאת היא הדדית, צריך לראות מה יגמר ביוון אבל אני לא רואה אותו הולך לקבוצה שהיא לא יוונית בעונה הבאה. אידסון, דווקא, הוא חלק שניתן להסתדר בלעדיו, פניני כבר יכול להפוך לשחקן חמישייה ב-3, עם גיבוי של בלו מצד אחד ושל גארד גבוה מצד שני. מה שמכבי כן צריכה זה לעבות את הובלת הכדור של הגארדים. זה קצת קורה אם הלפרין יחזור, חוץ ממנו צריך עוד שני גארדים כמו פארגו ופרקינס. פארגו צריך להמשיך. פרקינס כרגע מחוץ לתוכניות שלי. צריך עוד גארד ליד פארגו ומכיוון שזה שחקן שמגיע במקום אידסון ופרקינס, אפילו עם שדרוגי שכר שיהיו, יש מקום לשים פה הרבה כסף (יחסית), הכיוון צריך להיות מישהו דומה לפרקינס. 1-2 כזה, שיוכל לשחק ליד הלפרין (אם וכו'...) ופארגו ואפילו ביחד עם שניהם בהרכב נמוך.
מעבר לזה, ובכפוף למה שקורה עם האדריאטית. יש מקום לעוד גארד אחד, רצוי ישראלי (גל מקל), ויש מקום לחשוב מחדש על כדיר כי צריך חלופה ישראלית בפנים. זהו פחות או יותר. לא דיברנו שמות, גם לא דיברנו כסף. בגדול, לא יודע עד כמה זו קפיצה כספית.
|