סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 3:14 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 4:58 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
בולוניה של מסינה, ריגודו, ג׳ינובילי(בשיאו שחקן טוב מקירילנקו) יאריץ׳ וגריפית׳ הפסידה בגמר הפיינל פור, בבית, לאובראדוביץ׳ ובודירוגה עם סגל מאוד בינוני מסביב. ככה שלמרות איך שצסק״א נראים לא הייתי סוגר את העונה הזאת. שיטת הפיינל פור מאפשרת הפתעות, למרות שלא קרו הרבה כאלה בשנים האחרונות. אפשר להזכיר גם את הניצחון של ז׳לגיריס ואדני על בולוניה ואת הניצחון של צסק״א על מכבי בפראג.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 7:03 pm 
Junior

רק שג'ינובילי עדיין לא היה בשיאו, וקירילנקו כיום הוא בעצם בשיא כוחו.
לא זוכר קבוצה בעשור האחרון עם סגל כ''כ מרשים כמו זה של צסק''א(ועכשיו לפני שיקפצו ויגידו מכבי, אז מכבי אכן כללה שלושה שחקנים ענקיים אבל היתה קצרה מידי בהשוואה לצסק''א הנוכחית). חריאפה, תאודוסיץ', קרסטיץ', קירילנקו, שבד(שחקן ענק)... וואיי וואיי וואיי... ועוד עם מאמן כמו קזלאוסקס, זו תהיה הפתעה ענקית אם הם לא זוכים ביורוליג. גם כיף לראות איך מקבוצה של זרים מצויינים צסק''א נשענת העונה על השחקנים הרוסים המעולים שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 7:33 pm 
Senior

חוץ מקירילנקו שהוא שחקן ענק אני לא רואה מישהו בצסק״א הנוכחית שאפשר להשוות למכבי ההיא. חריאפה מעולה אבל רחוק מהרמה של באסטון שהיה פינישר וחוסם ענק. ניקולה כשחקן באותה תקופה היה מגוון יותר מקרסטיץ׳ ביום ואת שאראס אני לוקח חמש פעמים לפני תיאודוסיץ׳. קירילנקו בר השוואה לפארקר, בעיני זה שיוויון. פארקר התקפית יותר טוב, בהגנה קירילנקו לוקח מן הסתם. מכבי ההיא עשתה דברים מדהימים שכנראה אף קבוצה באירופה לא תשחזר ואני לא מדבר על הבאק טו באק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 8:21 pm 
Junior

איך ידעתי שתעשה את ההשוואה הזאת.
קירילנקו, עם כל הכבוד לשחקנים הענקיים שהיו במכבי באותה עונה, הוא שחקן שהייתי לוקח לפני כל אחד מהם. קרסטיץ' לא רחוק מהרמה של ניקולה וויציץ' בטח בכל מה שקשור למשחק פנים(ניקולה חכם יותר), ובטח שלא מדובר במקרה ש''קשה להשוות'', כי הוא לחלוטין בר השוואה.
ואת חריאפה(הבריא)אני לוקח בכל יום בכל שעה ובכל דקה לפניי באסטון. שחקן כ''כ הרבה יותר חכם, מגוון ושומר הרבה יותר טוב מבאסטון.
וכנראה שבאמת יהיה קשה להשוות מישהו לשאראס, אבל בצסק''א יש שני שחקנים חוץ מעולים כמו תאודוסיץ' ושבד שנותן עונה חלומית והולך להיות שחקן לפחות ברמות של שאראס בעתיד.
שלא לדבר על זה שצסק''א כ''כ הרבה יותר רחבה ועמוקה, ושצריך להודות, שעם כל הכבוד הענק למכבי ההיא, היא לא פגשה שום קבוצה שתיזכר לדורות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 8:29 pm 
Senior

המספרים של קירילנקו פנטסטיים, ועדיין אתה רואה אותו שובר הגנה כמו של ברצלונה באחד על אחד? או שם 32 נקודות כשאף אחד בקבוצה חוץ ממנו לא פוגע? לרמה האירופאית אני חושב שהייתי לוקח את פארקר לפניו כפרנצ׳ייז פלייר שלי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 8:33 pm 
Junior

אני רואה את קירילנקו עושה הכל מהכל. מדובר בשחקן הכי יעיל שראיתי מזה שנים בכדורסל האירופי.
ומכבי בעצמה לא פגשה פעם אחת הגנה כמו של ברצלונה, או צסק''א... ולא שפארקר לא יכל לשבור אותן כן, אבל צריך לדייק בעובדות.
כן צריך להגיד את האמת, שבתקופה ההיא הטופ האירופי היה פחות נוצץ(פרט למכבי). בשנתיים שלוש האחרונות אנחנו רואים בכל עונה 2-4 קבוצות מאוד מאוד חזקות, בהשוואה למה שראינו בעבר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 8:54 pm 
Senior

:shock: הקבוצות שמכבי פגשה אז אולי לא היו עמוקות כמו הקבוצות של היום אבל בוודאי לא פחות איכותיות. לויטוריה היה את סקולה וקלדרון שעד היום משחקים ב-nba ומאצ׳יאוסקאס שהיה קלעי מטורף. לבולוניה היה את סמודיש, וואיניץ׳ ודלפינו. קבוצה פחות איכותית אבל עם כוח אש עצום. אני לא בטוח שפאו של שנה שעברה טובים מהם. אפשר להוסיף גם את צסק״א שמכבי הדיחה בחצי הגמר עם הולדן, בראון, פאפאלוקאס(לא בשיאו) וטורצ׳אן. גם כן קבוצה סופר איכותית. בגדול כל הסיפור הזה שהיריבות של מכבי היו גרועות יצא כבר באותה תקופה מכל החורים ונועד, בעיקר לגמד את ההישגים שלה. בפועל אין מאחוריו כלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 9:10 pm 
Junior

היורוליג בעונת הפיינל פור בת''א היה איכותי ואולי המאוזן ביותר שאני זוכר, ומכבי נפלה לבית המוות. אבל מצטער, אני לא ראיתי אף קבוצה באותה עונה(פרט למכבי, שוב) שמשתווה לברצלונה של השנים האחרונות, צסק''א של העונה ופאו בעונות גדולות שלה(עונה שעברה למשל).
סקיפר בולוניה היתה קבוצה מאוד מוכשרת אבל בנוייה רע, בלי כוח משמעותי מבפנים. וסמודיש היה רחוק מלהיות הכוכב שהוא הפך להיות בצסק''א, ואני זוכר את חוסר טוב טוב את חוסר האהדה שהיתה כלפיו.
צסק''א עם הולדן כרכז המוביל שלה לא יכלה להגיע לכלום, וגם אז היה מדובר בקבוצה איכותית אבל רחוקה מהרמה של צסק''א הגדולה.

טאו ויטוריה היתה עם סגל מטורף, אבל הנייר לא משחק על המגרש(על אותו משקל במובן שסמודיש של סקיפר הוא לא סמודיש של צסק''א), והקבוצה הזאת סיימה במקום החמישי בבית המוקדם והלא מאוד חזק שלה. עיקר הבאז סביבם נבנה כשהצליחו להדיח את צסק''א(שהיתה קבוצה מסורבלת, שבלונית ובנוייה רע, ולמרות זאת הגיעה לפיינל פור לאחר שלא הפסידה משחק אחד ביורוליג) בפיינל פור במוסקבה, אגב באחת מעונות היורוליג הרעות שאני זוכר(ביחד עם עונת 2006)..

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 9:26 pm 
Senior

העונה הכי גרועה של היורוליג שאני זוכר הייתה 2007. שלוש קבוצות טובות וכלום גדול מסביב. מאלאגה שהגיעה אז היא כנראה קבוצת הפיינל פור הגרועה אי פעם. באותה עונה היא הפסידה פעמיים למכבי של ספאחיה וחטפה 50 הפרש מבאדאלונה. להוציא את עונת 2009 המצויינת אני לא זוכר עונה שהיו בה יותר מקבוצה או שתיים שבלטו באמת מעל השאר. פאנאתנייקוס שזכתה בעונה שעברה הייתה רחוקה מלהיות כזאת למרות הסדרה המפתיעה שלה מול ברצלונה. ביום אחר עם פרקינס בסגל וסופו מאופס יש סיכוי לא רע שמכבי הייתה מנצחת אותה. ברצלונה ב-2010 הייתה באמת מצויינת אבל חטפה סוויפ מביך בליגה שלה בגמר עם יתרון ביתיות. ככה שהסיפורים האלה באמת לא שווים הרבה בעיני. ההבדלים בין הגדולות של היום לגדולות של אז הם בעיקר בעומק הסגל. האיכות בת׳כלס זהה כי אני לא רואה היום באירופה פאוור ברמה של סקולה ויש מעט מאוד סמולים ברמה של דלפינו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 10:04 pm 
Junior

כן התכוונתי באמת ל-07. משום מה נחקק לי בזיכרון שמדובר בעונת 06. ואגב, גם שם היו שתי קבוצות ברמה מאוד גבוהה שמכבי לא נתקלה בה. פאו האלופה של דיאמנטידיס ושישקאוסקס, צסק''א של פאפאלוקס, ויש להוסיף גם את טאו, שהיתה קבוצה בשלה וסופר מוכשרת.

פאו של העונה שעברה לא הרשימה בהתחלה אבל ככל שהעונה התקדמה היא הציגה יכולת מעולה, ופאקינג הצליחה להדיח את ברצלונה בסדרה ועוד ללא יתרון הביתיות! לא רואה את מכבי מנצחת את פאו של העונה שעברה בסדרה(אני בכוונה לא אומר משחק בודד)גם עם פרקינס. פשוט קבוצה הרבה יותר טובה ממכבי.
בגדול, העונה שעברה גם לא עונה שהבליטה קבוצה אחת מעל כולן. ברצלונה היתה אמורה להיות כזאת(ביחד עם פאו)אבל היא הודחה ברבע.
אבל בוא נדבר על הפיינל פור של 2009, עם פאו המדהימה, אולימפיאקוס, ברצלונה וצסק''א. ארבע קבוצות על, תקציבים ענקיים, שחקנים גדולים וסגל רחב בטירוף.
ב-2010 היתה זו ברצלונה המדהימה, שהביסה בגמר את אולימפיאקוס המדהימה(קבוצה הרבה הרבה יותר טובה מכל מה שמכבי פגשה בצמד העונות בהן כיהנה כאלופת היורוליג)בעצמה. שלא לדבר על צסק''א שנתנה עונה מצויינת(שהתחילה חלש)שסימנה את תחילת הסוף של השושלת המפוארת שלה. אלה קבוצות טובות ועמוקות שבנויות להיאבק בקבוצה כמו מכבי בצורה הרבה יותר משכנעת מעוד סקיפר בולוניה(שוב קבוצה סופר מוכשרת וסופר לא מאוזנת), או טאו ויטוריה הסופר איכותית, אך קבוצה שהיתה די פרווה אם לדייק בעובדות.. אף שחקן שם, להוציא את מאצ'אס, לא נחקק בזיכרון של חובבי הכדורסל בזכות התקופה שלו בטאו, אלא במקומות אחרים.. כשמדברים על סקולה, כולם מסתכלים על סקולה של היום, שנותן ממוצעים מטורפים ב-NBA, וכשמדברים על קלדרון מדברים על הרכז הספרדי שנתן שנים מצויינות בטורנטו, אך מעולם לא בלט יותר מידי בכדורסל האירופי אם להיות כנים. שניהם היו טובים בטאו, אפילו מצויינים(בעיקר סקולה)אבל לא נתנו עונות שיחקקו בראשם של אוהדי הכדורסל, כמו העונות שנתנו פארקר, ניקולה ושאראס במכבי לדוגמא.

ונכון, הקבוצות הגדולות היום יותר עמוקות, וזה ההבדל הגדול מכולם. אבל מדובר בעובדה צריך לזלזל בה? מדובר בוואחד הבדל. אם קבוצה פעם יכלה להסתפק ב-8 שחקנים, היום קבוצה כזאת לא שורדת סדרה עם ברצלונה או פאו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 10:16 pm 
Senior

צסק״א של 2010 הייתה מקבלת חזק על הראש ממכבי בשיאה. קבוצה מוגבלת שחוץ משישקאוסקאס לא היה לה אף שחקן שיכול לשבור הגנה והסנטר שלה היה סשה קאון הנגר.קבוצות כאלו מכבי הייתה גומרת ברבע אחד. אולימפיאקוס של אז ודאי לא טובה או עולה משמעותית על ויטוריה. את סקולה אני לוקח בכל יום לפני בורוסיס, כנ״ל קלדרון לפני תיאודוסיץ׳. מאצ׳אס וקלייזה מתקזזים פחות או יותר. הם לא טובים מאף קבוצה שמכבי פגשה בפיינל פורים להוציא את פאנאתנייקוס. ברצלונה של אותה שנה זה סיפור אחר. הם פירקו בקלות את מכבי ביד אליהו. זה משהו שאף קבוצה לא עשתה בעשור הזה גם בשנות השפל של מכבי. אבל לבנות טיעון על קבוצה אחת זה קצת חלש הייתי אומר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 10:51 pm 
Hall of Famer

תסלחו לי שאני מפריע באמצע הויכוח ומשחקי האולי והאילו, אבל "סשה קאון הנגר"?? הנגר דנן קלע ב2010 9 נקודות למשחק ביורוליג ב71.3% מהשדה. העונה הוא משחק חצי מהדקות של 2010 ולכן קולע רק 4.7, אבל גם זה ב78.3% מהשדה. מכיר כמה נגרים מובהקים יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 11:01 pm 
Hall of Famer

ואגב, קאנטו מנצחת אתמול בוארזה 67-83, עם 16 נקודות למצארינו קשישא, 14 לולדימיר מיצוב (כך קוראים לו! לא מיקוב, לא מי'צוב. מיצוב), ו13 נקודות עם 9 ריבאונדים מהספסל לשרמאדיני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 11:01 pm 
Hall of Famer

nadav_hacohen כתב:
תסלחו לי שאני מפריע באמצע הויכוח ומשחקי האולי והאילו, אבל "סשה קאון הנגר"?? הנגר דנן קלע ב2010 9 נקודות למשחק ביורוליג ב71.3% מהשדה. העונה הוא משחק חצי מהדקות של 2010 ולכן קולע רק 4.7, אבל גם זה ב78.3% מהשדה. מכיר כמה נגרים מובהקים יותר.

תסלח לי שאני מפריע באמצע ההפרעה, בטח ובטח כשאני לא מיודע לעומק אם אותו סשה קאון דנן (עד כמה שזכור לי לא ראיתי אותו משחק יותר מפעמיים-שלוש, כשאף אחת מהן לא הייתה בחודשים האחרונים), אבל להסתמך על אחוזי קליעה, במיוחד כשמדובר בשחקן שלא קולע יותר מדי נקודות, כאמצעי להוכיח שהוא לא נגר זה, אפעס, לא ממש מחובר למציאות, שחקנים שקולעים באחוזים כאלו הם לרוב נגרים בני נגרים שכמעט לא זורקים שום דבר חוץ מליי-אפים ודאנקים. אם תסתכל על רשימת המובילים באחוזים קליעה ב-NBA למשל תמיד תמצא בעשיריה הראשונה כמה וכמה חוטבי עצים ושואבי מים סטייל קנדריק פרקינס, אמקה אוקפור, רוני טוריאף וכיוצא באלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 11:07 pm 
Hall of Famer

קודם כל, 9 נקודות למשחק בקבוצת יורוליג בכירה זה ממש לא מעט. דבר שני, הויכוחים על מהותו של נגר בפורום הם עתיקים כמותו, אבל לדעתי שחף אמר פה "נגר" כאמצעי להוכיח שקאון היה איזה חסר תועלת מתחת לסל. ובכן, ממש לא, ואני לא רואה שום משמעות לעובדה שהוא לא השחקן הכי טכני בעולם. אם שחקן מסוגל לשים 9 נקודות למשחק ב73% מהשדה, אתה יכול לקרוא לו "נגר" מכאן ועד עולם, אבל המשמעות היא שהוא שחקן התקפי יעיל. מה לעשות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 11:51 pm 
Hall of Famer

אם אתה לוקח "נגר" במשמעות של שחקן חסר תועלת מבחינה התקפית אז אתה צודק, אני מתייחס ל-"נגר" כמישהו עם יכולות טכניות מאוד מוגבלות, אבל גם שחקן עם יכולות טכניות מאוד מוגבלות מסוגל לקלוע כמות נאה של נקודות באחוזים מצויינים אם יש לו בחירת זריקות טובה והוא נמצא בסיטואציה מתאימה, זה לא יעשה אותו פחות נגר מבחינתי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 31, 2011 11:55 pm 
Freshman

אנשים פה חיים בלה לה לנד אחושילינג. מכבי 2005 מנצחת בסדרה כל קבוצה אירופאית אי פעם.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 12:05 am 
Senior

אלכסיי סאברסנקו קולע השנה ב-64% מהשדה. סאברסנקו לאורך השנים היה הגדרה מהלכת לנגר וחוטב עצים. האיש פשוט יודע את החולשות שלו ולא עושה דברים שהוא לא יודע. גם קאון כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 12:35 am 
Hall of Famer

סבבה, אבל כשאתה בא לתאר חולשה של קבוצה עם מישהו בעמדה, לדעתי אי אפשר להצביע על מי שמחזיק בתפוקה של קאון ב2010 כנקודת תורפה. זה שהוא נגר או לא נגר לפי הגדרה של טכניקה, בכלל לא רלוונטי. אם הוא מסוגל לעשות עונה של 9 נקודות למשחק ב73% מהשדה בקבוצת טופ יורוליג, אזי הוא סנטר התקפי יעיל והיופי/ברק של התנועות שלו לא מעניין בכלל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 1:05 am 
Senior

כשאתה משווה את זה לקבוצות גדולות אחרות אז מה שקאון עושה כן רלוונטי. אי אפשר להשוות אותו לחבר׳ה כמו פקוביץ', ניקולה, אנדרסן ולורבק. זה שהוא מצליח לסיים דאנקים פנויים זה יפה אבל לא הופך אותו לנקודת חוזק בפנים. נגר זה לא משהו בלעדי ליניב גרינים ולקוז׳יקרוים.

נערך לאחרונה על ידי shachaf78 בתאריך א' ינואר 01, 2012 1:08 am, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 1:07 am 
Hall of Famer

נתת פה שמות של גדולי שחקני הפנים ביורוליג בשנים האחרונות. אפשר לומר שקאון לא ברמה שלהם, אבל אי אפשר להתייחס אליו כנקודת חולשה. אגב, הוא שומר טוב וגוף גדול וחזק, לא בטוח שניקולה למשל היה חוגג ונהנה מולו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 3:40 am 
Senior

זאת מהותו של נגר ראוי לשמו. גרין הוא נגר רע ולכן אף מאמן במכבי לא ספר אותו, גם כשהיו בקבוצה שחקני פנים מחליפים שהגנה זה לא היה הצד החזק שלהם(ג׳יימי ארנולד מוסר ד״ש).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 4:02 am 
מנהל פורום

אתה מפספס בענק את ההגדרה נגר
נגר בעיניי משמעו בן אדם שהמקצוע הראשי שלו הוא לא כדורסל
להיות 210 סמ' זה לא מספיק צריך הרבה יותר מזה בשביל לשים ליי אפים מתחת לסל בטח עם יער ידיים של שחקנים בגובה שלהם
אין שום הצדקה לקרוא לקז'יקרו (שחקן שנתן עונות של דאבל דאבל) או לסשה קון נגר
אז מה? מי שהוא לא אול סטאר יורוליג הוא נגר?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 12:11 pm 
Hall of Famer

קאנטו עם 5-8 בליגה האיטלקית , אחרי 2 ניצחונות מאוד משמעותיים ( 25 הפרש בבית על מילאנו ו-16 הפרש בחוץ על ווארזה ממרכז הטבלה ) . בבית מאזנם הוא 1-5 , כאשר ההפסד הוא בתוצאה צמודה ( 5 הפרש לפזארו ) , וכל הניצחונות הם ב-8 הפרש ומעלה . ביורוליג הם עם 1-4 במשחקי הבית ( הפסד בודד לפנר'-אולקר במחזור הסיום ) .

סה"כ מדובר בקבוצה שקולעת טוב לשלוש - קרוב ל-8 שלשות למשחק ביורוליג ב-35% . מיצוב המדובר קולע שלשה למשחק ב-43.5% ביורוליג , בליגה האיטלקית הוא עולה ל-52% . מאזארינו אמנם רק עם 31% ביורוליג , אבל עם 54.5% בליגה המקומית . מארקושווילי ובאסילה נעים סביב ה-40% בשני המפעלים .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' ינואר 01, 2012 12:38 pm 
Hall of Famer

עם כל הכבוד, באזילה לא "נע סביב ה40% ביורוליג", אלא קולע ב36.5%-נחמד מאד, אבל הבדל די משמעותי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 83 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 21 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה