סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ג' פברואר 18, 2025 5:49 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' ינואר 03, 2012 11:01 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
2 זיכרונות משמעותיים :
- ניצחונה הגדול של נבחרת ישראל 61-98 על צ'כיה שהבטיח עלייה לאליפות אירופה 2009 . הנבחרת הייתה זקוקה לניצחון באיזור ה-30 הפרש , ולסיוע מבתים אחרים , ואכן גם לאחר הניצחון הענק כל האולם חיכה לניצחון של ידידתנו הטובה טורקיה ( שכבר הבטיחה את עלייתה קודם ) בחוץ על צרפת . נגמר שם איזה 80-84 לטורקים אאל"ט , ואז כל האולם באמת התחיל לחגוג . בלטו באותה הצגה בלתי נשכחת - הלפרין 25 + 7 אס' , טפירו 6,6,24 . עוד דבר מעניין הוא שהלכתי עם חבר שכמעט ולא מתעניין ( אבל תמיד עודד די בהתלהבות את ירושלים נגד מכבי ) , ואחרי שבדרך כלל כל משחק שהייתי "מכריח" אותו לראות היה נגמר בניצחון צהוב אסטרונומי , הפעם הוא באמת נהנה ...
- חצי גמר גביע 2007 . הפועל ירושלים ( שהייתה מדהימה באותה התקופה בניצוחם של אוסטין ומוריס , עם משהו כמו 12 ניצחונות רצופים בהפרשים דו ספרתיים ! ) דופקת 40 בראש לר"ג במשחק המוקדם , ואז בני השרון עולה כפייבוריטית ( לדבריו של לי ניילון טרם המשחק ) מול מכבי . המשחק נפתח ב2-14 מהיר לשרון , עם מספר פיקנרולים נהדרים בין ניילון לסיסה . ספאחיה מזעיק פסקי זמן ומתחיל רכבת חילופים . ההפרש די יציב , אם כי גוראן ירטין דופק איזה כמה שלשות משום מקום וקצת מצמצם . לקראת הסיום כמובן ששארפ מתחיל לצלוף מבחוץ , חנוכי ( המחליף היחיד לקו האחורי בהיעדרו של סקוט גרינמן ) יוצא ב-5 עבירות , ודקה לסוף הפרמדיק דרק שארפ זועק לשופטים שארז כץ מדמם . לאפי אין שום חילוף סביר ( רכז נוער מול הלחץ הצהוב זאת לא בדיוק אופציה ) , והוא נאלץ לבזבז פסק זמן עד שחובשים את כץ . אם יש פן עצוב באותו המשחק זה שפספסנו גמר שבו ירושלים הייתה מפרקת את מכבי ( לעניות דעתי לפחות ) ...

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 03, 2012 11:14 pm 
Junior

האמת שחשבתי לכתוב על חצי גמר 2007:

הפועל נתנה בראש לרמת גן עם הדאנק המדהים של טימי באוארס ולאחר מכן עלתה מכבי מול בני השרון כאשר אחד מבאי הפורום הנ"ל הימר על בני השרון...הייתי יחד עם גיסי...בני השרון אכן עלתה בסערה והטיים אאוט נלקח ב2:16 כאשר כבר בפתיחה סיסה דפק גג מדהים והיתה תחושה של הפתעה באוויר,עד אמצע הרבע השני אם אני לא טועה כבר 12 שחקנים של מכבי שותפו,ששון חטף עבירה רביעית כבר ברבע השני ובני השרון עלתה ל20 הפרש,אחותי הפרה את דממת האלחוט כאשר שלחה SMS לגיסי שאם בני השרון מנצחים היא רוצה לבוא איתנו בחמישי,תוך דקה ירטין הוריד את ההפרש לעשר מה שגרם לי לרצות להרוג אותה על ההספד המוקדם למכבי...החצי גם כן נגמר עשר וניילון כבר דפק 20 נקודות...בתחילת הרבע הרביעי זה שוב הגיע ל20 הפרש ואז מכבי החלה בקאמבק עם שלשות מטורפות של שארפ,ביינום עמד להוריד את ההפרש לשתיים אבל נתן כניסה ביינומית והחטיא ליי אפ...נגמר 87:94,אחד מאוהדי מכבי שהתעצבן מהתרבוש האדום לראשי רצה לתקוף אותי...בסוף לא עשה את זה...

בעיני זו תמיד תהיה תצוגת העידוד הכי גדולה של אוהדי הפועל ירושלים לקבוצה שאיננה הפועל ירושלים...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 03, 2012 11:15 pm 
Hall of Famer

shmueliki כתב:
2 זיכרונות משמעותיים :
- ניצחונה הגדול של נבחרת ישראל 61-98 על צ'כיה שהבטיח עלייה לאליפות אירופה 2009 . הנבחרת הייתה זקוקה לניצחון באיזור ה-30 הפרש , ולסיוע מבתים אחרים , ואכן גם לאחר הניצחון הענק כל האולם חיכה לניצחון של ידידתנו הטובה טורקיה ( שכבר הבטיחה את עלייתה קודם ) בחוץ על צרפת . נגמר שם איזה 80-84 לטורקים אאל"ט , ואז כל האולם באמת התחיל לחגוג . בלטו באותה הצגה בלתי נשכחת - הלפרין 25 + 7 אס' , טפירו 6,6,24 . עוד דבר מעניין הוא שהלכתי עם חבר שכמעט ולא מתעניין ( אבל תמיד עודד די בהתלהבות את ירושלים נגד מכבי ) , ואחרי שבדרך כלל כל משחק שהייתי "מכריח" אותו לראות היה נגמר בניצחון צהוב אסטרונומי , הפעם הוא באמת נהנה ...
- חצי גמר גביע 2007 . הפועל ירושלים ( שהייתה מדהימה באותה התקופה בניצוחם של אוסטין ומוריס , עם משהו כמו 12 ניצחונות רצופים בהפרשים דו ספרתיים ! ) דופקת 40 בראש לר"ג במשחק המוקדם , ואז בני השרון עולה כפייבוריטית ( לדבריו של לי ניילון טרם המשחק ) מול מכבי . המשחק נפתח ב2-14 מהיר לשרון , עם מספר פיקנרולים נהדרים בין ניילון לסיסה . ספאחיה מזעיק פסקי זמן ומתחיל רכבת חילופים . ההפרש די יציב , אם כי גוראן ירטין דופק איזה כמה שלשות משום מקום וקצת מצמצם . לקראת הסיום כמובן ששארפ מתחיל לצלוף מבחוץ , חנוכי ( המחליף היחיד לקו האחורי בהיעדרו של סקוט גרינמן ) יוצא ב-5 עבירות , ודקה לסוף הפרמדיק דרק שארפ זועק לשופטים שארז כץ מדמם . לאפי אין שום חילוף סביר ( רכז נוער מול הלחץ הצהוב זאת לא בדיוק אופציה ) , והוא נאלץ לבזבז פסק זמן עד שחובשים את כץ . אם יש פן עצוב באותו המשחק זה שפספסנו גמר שבו ירושלים הייתה מפרקת את מכבי ( לעניות דעתי לפחות ) ...

רק בשביל שתזכיר לי את סקוט גרינמן הפוסט הזה היה שווה :men:

הבחור היה קלע די מדהים לשלוש בתקופה שלו פה: קלע ב42% כשהוא זורק 2.74 שלשות למשחק. לשתיים, אגב, הוא זרק 0.93 פעמים למשחק וב25%.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' ינואר 03, 2012 11:38 pm 
Hall of Famer

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:37 am 
Sophomore

שנות השמונים המוקדמות , חולון עם ילדים כישראל אלימלך , בוגין ומאור עם חיזוק של המשוגע מפתיעה ומובילה שניות לסיום על סוללת כוכבים מכבית. זה הסתיים באיבוד של בוגין את קרטר (המשוגע) ובסל נצחון עצוב מאד של ג'ק צימרמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:44 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בכל אופן, אחרי מחשבות רבות, הגעתי למסקנה שהמשחק שאני זוכר הכי טוב זה ה97-77 של הפועל על מכבי בעונת הגביע הראשון. אולי בגלל שזה אחד המשחקים היחידים שטרחתי להקליט (לא בשידור חי חלילה!) ולראות שוב ושוב. ועדיין, אפילו זה לא כאילו זה היה אתמול, למרבה הצער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:51 am 
Junior

תומר כתב:
טוב, אם כבר ביקשתם, עברו כבר שנים, הייתי די צעיר והזכרון כבר לא משהו, אבל חווית הכדורסל החזקה ביותר זכורה לי מהמשחק הראשון שראיתי בעונת 91.

הכוונה 91 ממש, נכון? יעני 1900 שנה לפני שסדאם ובוש הלכו מכות? יא וואראדי.

ראובן כתב:
צוד הוא עדיין העשב השוטה הרשמי של הפורום. נא לכבד את זה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 9:44 am 
Hall of Famer

דליים בתיקרה כתב:
שנות השמונים המוקדמות , חולון עם ילדים כישראל אלימלך , בוגין ומאור עם חיזוק של המשוגע מפתיעה ומובילה שניות לסיום על סוללת כוכבים מכבית. זה הסתיים באיבוד של בוגין את קרטר (המשוגע) ובסל נצחון עצוב מאד של ג'ק צימרמן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 9:45 am 
Hall of Famer

ראובן כתב:
בכל אופן, אחרי מחשבות רבות, הגעתי למסקנה שהמשחק שאני זוכר הכי טוב זה ה97-77 של הפועל על מכבי בעונת הגביע הראשון. אולי בגלל שזה אחד המשחקים היחידים שטרחתי להקליט (לא בשידור חי חלילה!) ולראות שוב ושוב. ועדיין, אפילו זה לא כאילו זה היה אתמול, למרבה הצער.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 10:09 am 
מנהל פורום

תודה! פספסת שם כמה מהלכים בלתי נשכחים (כולל זה שהראה כמה רוברטס שחקן אגדי, שיכול לתת אפס נקודות במשחק ועדיין להיות אחד הMVPים שלו). אגב, יש שם לקראת הסיום הערה של שלח על כך שאחד החסרונות העיקריים של פיני גרשון זה שהוא "לא לוקח פסקי זמן במצבים האלה". מסתבר שזה לא התחיל במכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:40 am 
Hall of Famer

מי הגאון שערך תקציר של המשחק הזה בלי הדאנק של בילי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:48 am 
Hall of Famer

אני, למען האמת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 11:58 am 
מנהל פורום

המשחק שאני זוכר הכי טוב ודווקא שום דאנק של בילי אני לא זוכר :oops:

טוב, בעצם דאנקים של בילי זה כמו השירים בשר הטבעות. איכשהו חולפים על פני בלי שבכלל שמתי לב לקיומם. אם כבר, המהלך שבעיני הוא הבילי תומפסון בהתגלמותו היה בתחילת המחצית השנייה - נדמה לי שהמחצית התחילה בפלוס חמש להפועל, ודי בתחילתה מוטי דניאל נכנס ללייאפ קליל לסל שאם היה נכנס היה עושה משחק חדש לחלוטין. ועצם העובדה שתומפסון היה בסביבה (ובכלל לא קרוב לחסום) גרמה לדניאל להטיח איזו לבנה בקרש, ומשם הפועל כבר לא הסתכלה אחורה יותר.

בכלל, זה אחד המשחקים שדניאל הכי פחות ירצה לזכור בקריירה. השלשה המגניבה ששפע קלע עליו (כשדניאל מרוב ייאוש רץ לחסום, שפע זז הצידה כי לא בא לו לסחוט עבירה ובזמן שדניאל הגיע ליציע בערך שפע קלע את השלשה בקלילות), וגם חסימת הבטון שרוברטס עשה בסביבות קו העונשין ושסידרה לשפע לייאפ קליל - אני עדיין זוכר כאילו זה היה אתמול את ההבעה המיואשת של דניאל אחרי הסל הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:05 pm 
Hall of Famer

היה דאנק גדול ביד שמאל של בילי על הנפלד. בכלל, זה היה אחד מהמשחקים השלמים הכי גדולים של הפועל, פשוט משחק מצויין של כולם, בראשות כמובן משחק ענק של עדי.

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:07 pm 
Hall of Famer

אכן, משחק איום ונורא של דניאל. 0 נקודות, איירבול מביך מאוד לשלוש, ועוד כל מיני תופינים.אתה באמת לא זוכר את הדאנק ההוא של בילי? הדאנק (זה שמתועד באוואטאר שלי בצ'ה)?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:10 pm 
מנהל פורום

באמת באמת. צריך לבדוק את זה - אני באמת זוכר המון דאנקים של אנשים אחרים והמון חסימות של בילי, אבל אני לא מצליח להיזכר אפילו בדאנק אחד שלו. לך תבין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:19 pm 
Hall of Famer

הפלת אותי לרצפה עכשיו. אני יודע שדאנקים לא מעניינים אותך, ושבאופן כללי החוש האסתחטי שלך במה שנוגע לכדורסל הופכי לחלוטין לזה של רובנו (וויז'נייבסקי, פלדג'ר...), אבל במקרה של בילי, במיוחד של המהלך הזה, לא מדובר בסתם דאנקים יפים כשהוא חופשי לבד במתפרצת. מדובר בעוד אחד מהפנים של היעילות המדהימה שלו. במהלך הזה, הוא עבר את איש הפיצה בכדרור על הבייסליין, כשהסל לימינו, הסתובב באוויר, ותוך כדי שהנפלד מנסה לחסות אותו ועושה עבירה, הטביע ביד שמאל, כשהמרפק שלו היה בערך עשרים ס"מ מעל הטבעת.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:36 pm 
מנהל פורום

דאנקים אולי פחות מעניינים אותי, אבל אני לא מתכחש לערך האסתטי שלהם ומהמשחק הזה לבטח לא שכחתי את שני הדאנקים של קולמן של פפי.

כמו שאמרתי, משהו פסיכולוגי מוטמע אצלי. גם השירים בשר הטבעות הם אחלה ובכל זאת התעלמתי כל השנים מקיומם (ברמת הלא לזכור שיש שם שיר בכלל). לא יודע למה. אפשר לקבל פיצוי באמצעות לינק?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 12:38 pm 
Hall of Famer

אם הייתי מוצא לינק, הוא כבר היה מופיע כאן מזמן...

בעבר הסרטון היה שמור לי במחשב, אבל איננו עוד. בטפשותי, גם מחקתי את קלטת המשחק (שכמוך, צפיתי בו כמה וכמה פעמים).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 1:17 pm 
Hall of Famer

באיזה שלב היה הדאנק הזה בערך? מחצית שנייה? זכור בערך מתי במחצית הזו?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 1:18 pm 
Hall of Famer

אאז"נ, תחילת מחצית שנייה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 2:32 pm 
Sophomore

כמובן, המשחק הראשון בסדרה שהביאה את מכבי לתור הזהב של אירופה - מקום שבו היא נמצאת עד עכשיו.

מדובר במשחק הראשון סדרה בין מכבי תל אביב לפאף בולוניה של אז.
בבולוניה שיחקו אז ורנקוביץ', מאיירס, קרנשובאס, פוצ'קה ועוד.
אני זוכר שמכבי ירדה בפיגור די גדול למחצית, למרות שמאיירס לא פגע בכלום.
במחצית השנייה החל קאמבק של מכבי.
זה היה קאמבק כל כך קשה, בגלל שבולוניה שיחקו כל כך חזק.
אני זוכר סל מטורף של מקדונלד על ורנקוביץ' הענק. משחק אדיר של דורון שפר.
וכמובן החטאת השלשה של בריסקר בסוף . . .

היה משהו באותה עונה שהיה קסום יותר מכל העונות שבאו אחר כך (אפילו עד הנוכחית).
הייתה אהדה אמיתית למכבי. לא כמו היום שהאוהדים נראים שבעים.
כמובן מכל הסדרה הזו זכור הסיפור המדהים על "עיר האוהלים" שנוסדה סביב הקופות של מכבי.
את ההמשך הקסום של הסדרה גם קשה לשכוח.

עכשיו גם מצאתי קטע של המשחק הענק הזה :

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... UnaafV9nGM

עוד משחק שאני זוכר מול פאף (או טימסיסטם), היה שתי עונות לפני זה.
הייתה גם סידרה של שלושה משחקים, רק שפה יתרון הביתיות היה של הבולונזים.
אז שיחקו שם : ריברס, מאיירס, פוצ'קה ודומיניק ווילקינס.
המשחק הראשון היה של הבולונזים, במשחק השני מכבי נצחו בצורה יפה ביד אליהו + מיני הצגה של פופה.
המשחק השלישי בבולוניה היה צמוד ברובו, אבל פתאום באמצע החצי השני, מכבי נתנו בליץ ענק, הובילו ב 10 הפרש.
אבל בולוניה סגרו את הפעם הזה כל כך מהר, כולל שתי שלשות אדירות של דומיניק וילקינס (שבאותה עונה היו לו אחוזי שלוש של יוגורט דל שומן),
ומכבי בסופו של דבר עפה. . .

http://www.youtube.com/watch?v=jdCGdY7v ... ure=relmfu

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 3:01 pm 
מנהל פורום

עשית עוול גדול למכבי בזה שהגדרת את המשחק הראשון כמשחק של הבולונזים.

מכבי היו צריכים לקחת גם את המשחק הראשון - כשקטש ושפר נותנים משחק ענק שניהם ומקרקסים את ריברס והגמד השני שניסו לשמור עליהם. שתי דקות לסיום מכבי הובילו בשש, שפר לקח ריבאונד, ושחקן איטלקי פשוט דחף אותו החוצה. במקום לתת פאול למכבי שכנראה היה גומר את המשחק השופטים נתנו חוץ לאיטלקים והם הצליחו לחזור איכשהו ולנצח.

ולגבי הסידרה השנייה - אמנם היה קאמבק במשחק הראשון, אבל עדיין בולוניה ניצחה בו (גם בעזרת החלטה רעה מאוד של המזכירות שאיפסה שעון 24 למרות ששחקן איטלקי מסר ולא זרק, דבר שלא יוכל לקרות היום). מכבי ניצחה את המשחק בחוץ כשהאפמן נותן את אחת ההצגות הכי גדולות שראיתי משחקן באירופה, אם כי שם היה התסריט ההפוך - מכבי פותחים פער, האיטלקים חוזרים ואפילו כמעט מובילים (אני עד היום חולם בלילות לפעמים שפוצ'קה כן קלע את הלייאפ ההוא...), ומכבי בנשימה האחרונה מצליחה לקחת את המשחק. לטעמי שני המשחקים האלה היו הכדורסל הכי טוב שאני לפחות ראיתי באירופה (המשחק השלישי קצת קילקל).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 3:49 pm 
Sophomore

ראובן כתב:
עשית עוול גדול למכבי בזה שהגדרת את המשחק הראשון כמשחק של הבולונזים.

מכבי היו צריכים לקחת גם את המשחק הראשון - כשקטש ושפר נותנים משחק ענק שניהם ומקרקסים את ריברס והגמד השני שניסו לשמור עליהם. שתי דקות לסיום מכבי הובילו בשש, שפר לקח ריבאונד, ושחקן איטלקי פשוט דחף אותו החוצה. במקום לתת פאול למכבי שכנראה היה גומר את המשחק השופטים נתנו חוץ לאיטלקים והם הצליחו לחזור איכשהו ולנצח.

ולגבי הסידרה השנייה - אמנם היה קאמבק במשחק הראשון, אבל עדיין בולוניה ניצחה בו (גם בעזרת החלטה רעה מאוד של המזכירות שאיפסה שעון 24 למרות ששחקן איטלקי מסר ולא זרק, דבר שלא יוכל לקרות היום). מכבי ניצחה את המשחק בחוץ כשהאפמן נותן את אחת ההצגות הכי גדולות שראיתי משחקן באירופה, אם כי שם היה התסריט ההפוך - מכבי פותחים פער, האיטלקים חוזרים ואפילו כמעט מובילים (אני עד היום חולם בלילות לפעמים שפוצ'קה כן קלע את הלייאפ ההוא...), ומכבי בנשימה האחרונה מצליחה לקחת את המשחק. לטעמי שני המשחקים האלה היו הכדורסל הכי טוב שאני לפחות ראיתי באירופה (המשחק השלישי קצת קילקל).

התכוונתי שהמשחק הראשון היה של הבולונזים מבחינת הניצחון, ולא שהם שלטו במשחק ועשו צחוק ממכבי.
אני כן זוכר שהיה משחק מחריד לרנדי וויט.

רק הערה קטנה לגבי הסדרה מול פעף (עונת 99-00). אם אני לא טועה, באותה עונה היה עדיין שעון 30 שניות.
אם אני זוכר נכון, ראובן וירובניק היה משקיף או משהו כזה במשחק, ואני זוכר שיום אחרי זה היה כתוב בעיתון שקיללו (או אפילו דפקו מכות?) לבן שלו (בבית הספר), בגלל
שאביו לא עשה מספיק כדי לתקן את ההחלטה הגרועה.

אני גם זוכר את הלייאפ שפוצ'קה החטיא. אחד הניסים הגדולים של מכבי.
עד היום אני פוחד שאם אני אצפה במשחק שוב, אז הכדור הזה ייכנס . . .

אכן הייתה סדרה מדהימה ואייכותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' ינואר 04, 2012 3:55 pm 
מנהל פורום

כמובן 30...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 97 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]