סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' פברואר 20, 2025 5:55 pm

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 4:38 pm 
Senior

בלוג: הצג בלוג (0)
shmueliki כתב:
- גליל אכן זכו במקום השני בצורה די משכנעת ובצדק , אבל אם המשחק שלשום היה מסתיים הפוך , יש סיכוי בהחלט סביר ( לאור המשחקים במחזור האחרון ) שדווקא ראשון היא זו שהייתה מסיימת שנייה .

אם זה היה קורה, אז היה מגיע לאפי. אם אפי היה מסיים במקום השני היה מגיע לו לפני לובין. בעולמנו מה לעשות "אם" לא צריך להספיק (אחרת אם חיפה הייתה מנצחת את כל המשחקים הצמודים שלה היא הייתה היום עם יתרון ביתיות בפלייאוף העליון). אם גליל היתה מנצחת שבוע לפני את הפועל ירושלים אז היא עוד הייתה זוכה במקום השני בצורה יותר דומיננטית (ועם הפסד אחד לקבוצות הצמרת שהם לא מכבי). אבל על אם לא מגיע. בשורה התחתונה לובין שמר על יציבות לכל אורך העונה, במקום השני כמעט מההתחלה, ולאורך רוב העונה גם שמר על הפרש מסויים מהמקומות מתחתיו. גליל לקחה את המקום השני בצורה הכי דומיננטית שאפשר. צורה שקטה, אבל דומיננטית. וללובין מגיע קרדיט על זה.

אם היו מחשיבים את הגביע במאמן העונה אז אפי נדחף מעליו, אבל מאמן העונה נמדד על העבודה שלו בליגה ולא בגביע. ולכן לובין הוא מאמן העונה.

אבל בכל מקרה כמו שאני מכיר את הליגה, הם הרי מחכים עם הבחירה עד סיום החצי גמר, ולכן מי שיקבל את התואר בסופו של דבר יהיה המאמן שינצח בחצי גמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 5:10 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אין שום סיבה שבעולם לא להחשיב את הגביע בשיקולים (וזה בהחלט שיקול לטובת אפי). דרוקר קיבל פעם מאמן עונה בכלל בגלל הזכייה ביול"ב.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 5:30 pm 
Senior

ממש לא כמובן. מאמן העונה נבחר רק על הליגה. דרוקר כמובן לא קיבל שום מאמן העונה בגלל היול"ב. מאמן העונה באותה השנה היה ג'ינו בכלל (בדקתי באתר המנהלת עכשיו).
http://www.basket.co.il/history.asp?cYear=2004&id=13
שנה אחרי זה היה אפי עם הפועל ת"א שהגיע למקום השני.
שנה אחרי זה עופר ברקוביץ עם סיום העונה הנהדר של גבעת שמואל.
שנה אחרי זה עודד קטש (וזה למרות שאפי סיים במקום השלישי וגמר גביע, בדומה להשנה, אבל קטש הוא בייבי של התקשורת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 6:02 pm 
מנהל פורום

סליחה, הוא סתם קיבל איזה ציון לשבח או גביע הוקרה מהמינהלת או משהו כזה.

בכל אופן, אני לא רואה שום סיבה שבעולם לא להחשיב את הגביע. יכול להיות שהעונה זה שיקול מכריע, למרות שלדעתי עדיין מגיע לליובין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 6:17 pm 
Senior

אני לא אומר שאין סיבה, אני אומר שככה זה על פי מה שהיה בעבר גם כן. במיוחד היום שגביע זה איגוד, ליגה זה מנהלת. מאמן העונה נבחר על פי ההיישגים בליגה בלבד.

אני אישית חושב שאפשר להתחשב בגביע בנקודת זכות, אבל עדיין הליגה היא הדבר היותר חשוב בבחירה הזאת (וכמובן גם של שחקני העונה).

וכמובן חושב שמגיע ללובין שאני חושב שממש נעשה לו עוול לאורך כל העונה על ידי כל גופי התקשורת לעבודה שהוא עושה בגליל. זה מגדיל לעשות איך במהלך כל השנה דיברו פעם על ירושלים, פעם על ראשון, פעם על חולון כקבוצה מס' 2 השנה בליגה.... וכל זה בזמן שגליל כל הזמן מעליהם, בדרך כלל עם הפרש, והחזיקה במאזן מדהים נגד הקבוצות האלה סה"כ.

יש לי הרגשה שאם קטש היה המאמן שלהם השנה ולא לובין (כמו גם בשנה שעברה) בכלל לא היה ספק לגביי מאמן העונה. לובין הוא פשוט דמות אפורה ולא מעניינת והוא סובל מזה למרות היותו מאמן מצוין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:04 pm 
Hall of Famer

וואללה, לפי הרשימות הרשמיות, אכן דרוקר לא היה מאמן העונה. אני פשוט נוכחתי במגרש בבני השרון, כשדרוקר קיבל פרס כלשהו מהמנהלת על יכולת האימון שלו באותה שנה. אני זוכר גם שדיברנו על כך בפורום, שדרוקר מקבל קרדיט בליגה, בה ירושלים הייתה אנדראצ'יברית, על ההצלחות שלו ביול"ב וכמה שזה דפוק.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:13 pm 
Junior

לגליל יש את הסגל הטוב בליגה מתחת למכבי. לא יודע מה זה בשבילך צוות "לא מפוצץ". גם תקציבית, הקבוצה הזאת במקום השלישי בליגה (קורלציה הגיונית למדי למיקום שלהם בטבלה) בפער גדול מאוד מהבאות אחריה. לזכותם ייאמר שגם בפער גדול, עוד יותר, מהשתיים שמגיעות קודם לכן.

לא אמרתי שלליובין אין קייס למאמן העונה. בהחלט יש לו. אצלי הוא מקום שני במירוץ.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 9:53 pm 
Senior

קודם כל לדעתי לגליל יש את הסגל השלישי הטוב בליגה (ירושלים עם סגל טוב יותר). מבחינה תקציבית אני לא בטוח אם הם שלישית או רביעית, אבל זה לא ממש קריטי. מה שכן, הסגל שלהם הוא "השני בליגה לדבריך בעיקר כי לובין פגע עם פלס, רומאו וג'ונס ומוציא מהם המון. השלישיה הזאת לא מרוויחה משמעותית יותר מיוטר, קרופורד ובאומן (ה2 האחרונים ממש לא שחקנים זולים). ההבדל התקציבי של ראשון מול גליל אם כבר בה לביטוי בעיקר בגבוהים הישראלים, אבל זה שגליל משלמת איזה מיליון וחצי שקל ברוטו לקוז'יקרו ומרטין ביחד, בזמן שראשון משלמת לגבוהים הישראלים שלה משהו כמו 200 אלף אולי (גם זה לא נראה לי), פה ההבדל בתקציבים. אבל קוז'י ומרטין הם לא תורמים לגליל יותר מידי וממש לא הבסיס שלה (נותנים לה עומק זה כן, מה שאין לראשון). ועדיין בשיקלול, שוב לדעתי, לובין עשה הרבה יותר בשביל להיות איפה שהוא היום, הקבוצה שלו שיחקה כדורסל טוב יותר (ראשון ניצחה המון משחקים בכדורסל מגעיל השנה שהיא גוררת את היריבה למטה, כמעט ולא קרה אצל הגליל), יציב יותר, ומבין כל המאמנים הוא עושה פשוט את העבודה הכי טובה בליגה. זה לא מוריד בכלל ממה שאפי עשה, שהוא עושה עונה גדולה בעצמו, אבל אצלי כאמור הוא במקום השני ואצלי ללובין לא אמורה להיות בכלל תחרות כרגע על התואר השנה אלא אם כן הוא יפשל ברגעי המפתח ולא יגיע לגמר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 10:00 pm 
Junior

תקשיב, בן אדם. אני באמת מחבב את הכתיבה שלך והכל אבל אתה פשוט חייב להפסיק לכתוב חצאי עובדות או פרטים שאתה ממש (בלשון המעטה) לא בטוח בהם.

מילא איכות הסגל. זאת שאלה מקצועית ואפשר להתווכח אם הפועל ירושלים בנויה טוב יותר מגליל (בעיניי? ממש לא). תקציבית גליל במקום השני בליגה בפער משמעותי מאוד מהבאה אחריה. יש להם תקציב שנתי של כ-10 מיליון ש"ח מאז שהצטרפו למועצה בגלבוע. הזרים שלהם יקרים משמעותית מהזרים של רישון (ג'וזף ג'ונס למשל אחד הזרים היקרים בליגה).

אין לי בעיה שאתה מחווה את דעתך, גם (ובעיקר) אם היא שונה משלי אבל תשתדל להיצמד למציאות כשאתה מתיימר להציג עובדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' אפריל 17, 2012 11:00 pm 
Senior

או שאולי אתה צריך להפסיק לכתוב פרטים שאתה לא יודע בטוח. אני לא חושב שהתקציב של הגליל מגיע ל10 מיליון שקל וישמח אם תביא הבהרות מאיפה בדיוק המידע שהוא מגיע לשם? לדעתי יותר לכיוון של 8.5-9 מיליון (דומה מאד לתקציב של אשקלון השנה), עם תקציב שחקנים של משהו בסביבות ה5 מיליון שקל. זה כמובן בטוח לא התקציב השני בליגה, לירושלים יש תקציב של משהו בסדר גודל של 18 מיליון שקל (לפחות 10 מיליון תקציב שחקנים). ושוב, אמרתי שהניפוח הוא בגלל החוזים הלא קטנים של השחקנים שתורמים מעט, קוז'י בראש (אחד הישראלי היקרים בליגה), מרטין, גורדון, שמקבלים חוזים יפים למרות שהתרומה שלהם תכלס לא הכי גבוה בסופו של דבר (מי שמובילים את הגליל הם 4 זרים ויבזורי + פרחי כשחקן השישי היום).

הזרים שלהם ממש לא יקרים בהרבה מאלו של ראשון, ג'ונס שחקן זול יחסית, כמוהו רומאו, שניהם מרוויחים בסביבות ה100 אלף דולר פלוס מינוס, הזר שהוחלף הרוויח פחות (כמו גם תומאס שמחליף אותו), והיחידי שמרוויח יחסית הרבה הוא פלס שעל פי מה שאני שמעתי מדובר ב130 אלף דולר או משהו בסדר גודל הזה. בראשון המצב מאד דומה. באומן וקרופורד מרוויחים מעל 100 אלף דולר, קיצ'ן ויוטר בסביבות ה70-80 אלף דולר כל אחד. ההפרשים בין הגליל וראשון מבחינת הזרים הם מינוריים ולא גדולים בכלל. ההפרשים בין התקציב של ראשון לזה של גליל מגיעים כאמור בגלל הסגל הישראלי המשלים ושחקנים דוגמת קוז'י שמרוויחים המון למרות היותו שחקן ספסל של 12-15 דקות.

ובסופו של דבר מאמן לא מקבל תואר מאמן העונה בגלל תקציב, אלא בגלל מה שהוא עשה עם הקבוצה שלו. ולובין הוא זה שעשה עם הקבוצה שלו את העבודה הכי טובה העונה (לדעתי כמובן). הוא עובר כל מבחן בעניין הזה, יציבות, משחקים מול הקבוצות ברמה שלו, משחקים בבית ובחוץ (ניצח בכל מגרש חוץ של היריבות שלו, מלבד חולון שם יש לו צ'אנס בעוד יומיים). וכל זה הוא עשה בשקט, הקבוצה שלו משחקת כדורסל הרבה יותר טוב מראשון (כל מי שראה את 2 הקבוצות השנה מספיק יודע את זה) וגם לזה לדעתי יש חשיבות לא קטנה. גם לדרך, איך שאתה משחק, מה שאתה עושה יש הרבה חשיבות.

ראשון היא הצלחה גדולה מאד במבחן התוצאה השנה, אבל הגדולה של ראשון בהמון משחקים השנה הייתה דווקא שהיא הצליחה לגרור את היריב למשחק גרוע ומגעיל דווקא (אני לא ישכח את המשחק נגד ירושלים בראשון, אחד המשחקים הגרועים שנראו בשנים האחרונות בליגה לדעתי), ובסגנון שלה היא הייתה גדולה עליהם בסופו של דבר. אני חושב שאם מסתכלים על הדרך והסגנון של ראשון, ועל הדרך והסגנון של גליל לאורך העונה מההתחלה ועד הסוף. אפי הוא צעד מתחת ללובין אם כל הכבוד ומפסיד בכל מבחן מולו מלבד התקציב (שם התקציב של גליל יותר גבוה משמעותית אם זה אני לא מתכווח, אבל כן שההבדל התקציבי לא נוצל ליתרון כזה גדול בסגל בסופו של דבר) ואני חושב שמבחן התקציב הוא נקודה אחת בתוך כל השיקולים של מאמן העונה, אבל רק נקודה אחת מבין רבות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 1:01 am 
Hall of Famer

גם אני ממוקירי עבודתו של ליובין בשנתיים האחרונות , כך שההבדל בינינו לא כזה גדול , אבל אנסה בכל זאת :
דמיין תרחיש אחר , בו מאמנים את שתי הקבוצות מאמנים אחרים , שמביאים זרים אחרים ( באותם הסכומים נניח ) . הוורסט-קייס הסביר של גליל ( בהנחה שאין איזה התפרקות מקצועית/חברתית יוצאת דופן ) הוא מאבק על ביתיות בפלייאוף באיזור של ירושלים , חולון וכו' . וורסט-קייס ריאלי ביותר עבור ראשון הוא להיות נתניה נניח ( אגב , הסגל של ראשון עד כדי כך עדיף מזה של נתניה ?! ) , כך שאפשר להגיד שהאימפקט שאפי נתן גדול יותר .

24.4.2012

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 1:22 am 
Senior

ראשון פגעו בזרים, פגעו בול. זאת הסיבה העיקרית שהם נמצאים איפה שהם היום. הקרדיט לזה כמובן לאפי (כמו שבגליל הקרדיט ללובין). אבל בו נתאר לך מצב אחר. שים את הזרים של נתניה בראשון עם אפי איפה הם? יש מצב שהם גרועים כמו נתניה. אי אפשר לשחק בנדמה לי, אי אפשר לדעת מה היה קורה בקבוצות אחרות עם מאמנים אחרים ושחקנים אחרים. בסופו של דבר המאמנים האלו הצליחו בגלל השחקנים שהם בחרו ומה שהם הצליחו להוציא מהם. אני ממש לא בטוח שאם תשים את הזרים של נתניה בגליל למשל, הם לא היו יכולים למצוא את עצמם בתחתית.

ומבחינתי לובין לא רק פגע בזרים, הוא כמעט המאמן היחיד בליגה שבנה קבוצה מאוזנת, עם משחק פנים טוב, שחקנים בכל עמדה, מחליפים וכו' (הוא פישל עם הרכז בתחילת העונה אבל תיקן מהר). אפשר לראות את העבודה שלו בקבוצה, את הדרך שהיא משחקת ואת האימפקט שיש לו לא פחות מאפי. פשוט הוא לא דמות מעניינת לדעתי ולכן לא מקבל קרדיט מהרחוב כמו שאפי מקבל.

לשניהם מגיע קרדיט ואני לא מוריד ממה שאפי עושה בכלל (עונה גדולה). אבל מה שלובין עושה יותר מרשמים מבחינתי. לובין גם עושה את זה עם לחץ מסויים, אחרי שהוא הגיע לגמר בשנה שעברה (וגם אז זה היה אחרי אליפות), בקבוצה שהציפיות שלה הם להגיע לפיינל פור מינימום (ואנחנו יודעים שלציפיות יש השפעה שלילית הרבה פעמים), ודווקא הדרך שבה הוא עושה את כל זה היא המרשימה.

הדבר ששוב, חוזר ומכריע לדעתי הוא המאזן נגד הקבוצות שמתחת למכבי. בעוד המאזן של גליל הוא כאמור 2-11 שזה מאזן יוצא מן הכלל, של ראשון הוא 7-6 (שלילי) הם יכולים כמובן להגיע ל50 אחוז עם הניצחון על אשקלון בשבוע הבא. ההבדל במאזנים האלה ובדרך שהגליל הלכה כל השנה כי פשוט הכי מרשימה. לא לחינם גם היא הקבוצה שעצרה את הריצה של אשדוד השנה.

רוב הטיעונים שלך ושל אחרים נוגעים לתקציב עודף, יתרונות כאלה ואחרים בסגל (שאני לא רואה אותם כאלה משמעותיים לפחות), שהם נקודות שחלקם נכונות וחלקם לא, אבל הם נקודות בודדות כמו הרבה דברים אחרים שצריך לקחת בשיקול שלדעתי בהם לובין מנצח בנוקאווט.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 2:25 am 
Senior

אתה יודע מה, כשאני גם חושב על זה קצת, אז ההרכב של הגליל השנה דומה מאד לזה של נתניה בשנה שעברה.

רומאו ואלטון בראון בפנים, טוני וושאהם ובנקס גארדים בחוץ, בישראלים שמוליק ברנר, ליאור שגב, עמית שמחון (הצטרף באמצע), אסנטי, ווטסון גואטה. הישראלים של גליל השנה יותר טובים כמובן (על הנייר, בתרומה לא בטוח). איפה נתניה סיימה? מקום 8.

עונה אחרת כמובן, גם חוק רוסי, אבל עדיין, דיי דומה לסגל של הגליל עדיין ואולי (רק אולי, אני לא בטוח שאני אפילו חושב ככה) מראה שעם מאמן אחר הגליל כן היו יכולים ליפול למטה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 3:04 am 
Sophomore

ממתי בשנים האחרונות מאמנים בוחרים את הזרים בגלבוע? למי שנוסע למחנות קיץ ורואה קלטות לא קוראים עודד קטש וגם לא ליאור ליובין, כי אם עמית גל. מי שבונה שם את הקבוצה באופן מאוד אקטיבי זה הוא. את הקרדיט על בניית קבוצה אתה יכול להוריד מליובין (יצוין שגם אפי לא כזה בקיא בשוק השחקנים, אבל לו יש טביעת עין טובה וקשרים נכונים עם סוכנים ככה שהוא פוגע בול בזרים בהרבה מקרים). מה שהוא הצליח להוציא מהם? זאת כבר שאלה אחרת.

כדורסל? וואלה, הרבה נכתב על הכדורסל של אפי. אסתטי זה לא, אבל מאוד יעיל עם חומר מאוד זול ובעיקר אובראצ'יברי ברוב הזמן. הכדורסל של ליובין לא מדהים, בוא נגיד, אבל עושה את העבודה ומשיג את התוצאות שמצופות ממנו (תקציב שכר שלישי בליגה, כן?). אם כל מאמן שעומד בציפיות מהקבוצה היה מקבל פרס מאמני מכבי ת"א לדורותיה היו זוכים בכל שנה. אבל לא כך הדבר- צריך להתעלות ולתת קצת ערך מוסף ממה שמצפים ממך.

ואני לא מבין איך אתה מחשב מאזנים (מוציא מהעסק קבוצות פלייאוף תחתון? וואלה יופי, כאילו שלנצח משחקים נגד קבוצות תחתית לא צריך לדעת).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 4:32 am 
Senior

זה כמובן לא נכון. מעבר לעובדה שלא היה השנה ליגת קיץ. רומאו הגיע מהליגה, ג'ונס משנים בצרפת ועמית גל בטח לא ראה אותו בשום ליגת קיץ, אותו כנ"ל כריס תומאס או האצ'ר שהגיע עכשיו (ולובין אמר שהגיע על תחושת בטן שלו). אולי הרוקי שהגיע בתחילת השנה היה החתמה של גל. תקופת קטש היא ממש לא מעניינת, קטש לא עשה כלום בהקשר הזה, אבל תפריד טוב טוב מלובין שבניגוד לקטש עושה רושם של מאמן יסודי, רציני, עובד ומתקדם. גם פלס דרך אגב הגיע בשנה שעברה באמצע העונה ולא דרך שום ליגת קיץ. גם פה בגלל היותו של עמית גל דמות צבעונית משהו יש לי תחושה הוא מקבל קרדיט איפה שלא מגיע לו (בטוח מגיע לו בעבר, במיוחד בשנים של קטש).

אין דבר כזה הכדורסל של אפי. אני דיברתי על הכדורסל של ראשון השנה. בשנה שעברה למשל אחרי השינויים בסגל הקבוצה של אפי שיחקה יופי של כדורסל ונתנה פלייאוף מדהים עם כדורסל מעולה. השנה ראשון עונה מעל ומעבר מבחינת תוצאות, אבל היא עושה את זה בכדורסל מגעיל לצפייה, בהורדת קצב המשחק, במשחק איטי על תוצאה נמוכה. כדורסל מגעיל ולא יפה, כדורסל של אחד על אחד, אבל כנראה וזה לזכות אפי זאת הדרך שלו השנה להוציא את המקסימום.

לגביי המאזנים, אני לא מחשב רק ככה. המאזן של הגליל טוב משל ראשון בכל התחומים. המאזן נגד קבוצות הצמרת הוא בהחלט נקודה מרשימה לזכות לובין והגליל ומראה מבחינתי כמה הם דומיננטים במקום השני (אני ציינתי כבר מזמן שגליל יקחו את המקום השני בהליכה לדעתי השנה) וכמה הם יותר טובים השנה משאר הקבוצות בצמרת. חלק מההפסדים של הגליל לקבוצות התחתית דרך אגב הגיעו בדיוק בגלל הדומיננטיות הזאת, הפער של הגליל היה משמעותי מספיק שהם יכלו להפיל משחק פה ושם וזה לא ממש הזיז להם. מצד שני, כל פעם שהם נפלו באיזה משחק לא מחוייב כזה הם מיד ידעו להגיב ולחזור לנצח.

כשמנתחים את העונה של הגליל רואים שהיא בצורה מהיותר דומיננטיות שהיו פה בשנים האחרונות (וזה גם בגלל חולשת הליגה לדעתי) מס' 2 השנה. מבחינתי זה לא לעמוד בציפיות, זה הרבה מעבר. הסגל שלה לא משמעותית טוב מאחרים (הוא כן משחק כדורסל טוב יותר, והם כן עשו קבוצה מאוזנת יותר, וזה לזכותם ולא לרעתם) ואפשר להתווכח על זה כמובן (לדעתי הסגל של ירושלים למשל טוב משמעותית). אני לא חושב שהיה מישהו שהימר בתחילת השנה שגליל יהיו במקום השני בכזאת קלות, אני כן זוכר שהיו הרבה אנשים שהימרו שלראשון יש קבוצת פיינל פור השנה והם קבוצה טובה (ככה שאני לא בטוח כמה זה הפתעה העונה שלהם). בסופו של דבר גליל השנה לא עמדה בציפיות, היא הרבה מעבר לזה. אולי ההרגשה של עמדה בציפיות היא בגלל הנפילה של קבוצות אחרות כמו חיפה, ירושלים, חולון, אשקלון וכו' שהם לא מספיק טובות ופשוט לא התקרבו אליהם אז ככה זה נראה. אני לא יודע. בשבילי מה שגליל עשתה השנה עד עכשיו זה עונה מדהימה, אחרי שאיבדו את גוני ומקל בקיץ, והחליפו אותו בעצם בפרחי וטישמן, לא הייתי מנחש בחיים שמחזור לסוף העונה הם יבטיחו כבר את המקום השני בליגה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 5:22 am 
Sophomore

אני לא יודע מאיפה הידע שלך על צורת העבודה של ליובין, אבל בגליל כבר שנים יש אדם אחד שאמון על הבאת שחקנים ותפקידו הרשמי הוא לא "מאמן", בטח לא בשנים האחרונות. זה שלא הייתה ליגת קיץ וטראוויס הגיע מנתניה וג'ונס מצרפת לא אומר שליובין הצביע ואמר "אני רוצה!" וקיבל. אתה פולט פה "עובדות" בלי להתייחס לתגובות של אחרים שמוכיחות לך שהן בפירוש לא נכונות, אני מציע לך להיות פחות פסקן - וחשוב מכך - לבדוק טוב טוב את העובדות שלך לפני שאתה יורה בלי הכרה וזוכה לתגובות מזלזלות.

"כדורסל של אפי" הוא כדורסל גמדים כפי שהיה בראשון של שנה שעברה וכפי שהיה בראשון של השנה. זה כדורסל שמתבסס באופן כמעט מוחלט על הזרים שלך מתוך ידיעה שלחנוכי יש משחק או שניים בעונה שהוא מתפוצץ בהם ולא מחטיא (ורוב הזמן מהווה פקטור עיקרי בהגנה) וששאר הישראלים שלך לא רלוונטים, זה כדורסל בלי ביגמנים שמציב פורוורדים בעמדות פנים (מי אמר אדריאן יוטר, סנטר בגובה 200 ס"מ? דוויין מיצ'ל? ברנדון באומן הכחוש?) וזה כדורסל לא אסתטי במיוחד. וזה כדורסל שבמקרה של אפי עולה על סך חלקיו ושהוא יודע להוציא ממנו את המיטב.

עובדה- לגלבוע תקציב שכר השחקנים הגבוה בליגה אחרי מכבי וי-ם. עוד עובדה- גלבוע עתידה לסיים עם המאזן השני בטיבו. הצלחה? כן. מסחררת לא תסחף. צריך גם להשתמש נכון בכסף ואת זה עושה שם נכון מי שבונה שם את הקבוצה (וחוץ ממנו גם ההוא שמוציא דברים לפועל). ועוד דבר, קבוצת צמרת צריכה לדעת לנצח גם קבוצת תחתית, ואם אתה רוצה שנזרום איתך על העליונות על שאר קבוצות הצמרת אתה צריך לפי לנו עוד כמה מדים, ולא רק לכתוב "גלבוע טובה מראשון בכל התחומים" (מילים שלך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 6:16 am 
Senior

מי שקובע עובדות זה אתה לא אני, מה בדיוק הופך את התגובה שלך שעמית גל הביא את השחקנים לכזאת שמוכיחה שזה שאני חושב שלובין עושה את זה לא נכון? אני דרך אגב לא אמרתי שום עובדה, רק אמרתי שלהגיד שעמית גל הלך והביא שחקנים מליגת הקיץ זה פשוט לא נכון עובדתית. הגיעו השנה שחקנים מהליגה, שחקנים באמצע העונה מקפריסין, שחקנים שמשחקים שנים באירופה, ורוקי אחד. לא כוס התה של עמית גל וליגת הקיץ כמו שאתה אמרת ואף אחד מהם לא הגיע משם. וכן, אני בהחלט חושב שליאור לובין ראה את רומאו ואמר "אני רוצה אותו" ולא עמית גל. כמו שליאור לובין בעצמו אמר שהזר החדש הגיע על תחושת בטן שלו (אולי אתה חושב שהוא שקרן בנוסף להכל). אני לא יודע מאיפה הידע שלך בדיוק על זה שלובין לא עושה כלום ועמית גל בונה לו את הקבוצה, לי אין ידע במי, מה שכן יש לי זה תחושה שאני מקבל מלובין של מאמן מאד רציני, יסודי, שמשקיע, ולא אחד שיתן לאף אחד לקבוע לו שחקנים או להביא לו שום שחקן לקבוצה בלי שהוא רוצה אותו. אתה נותן לדעתי קרדיט מוגזם לעמית גל ואתה עושה את זה בלי שום ביסוס. אני לא ראיתי מלובין שום דבר בהתנהלות שלו בשנתיים האחרונות כמאמן שגורם לי להאמין שמישהו בונה לו את הקבוצה ומביא לו שחקנים על הראש (בדיוק ההפך מהרושם התקבל מקטש למשל). אז אלא אם כן יש לך איזה עובדות שמי שהביא את הזרים השנה ובנה את הקבוצה השנה זה עמית גל, אז זה בסה"כ עוד תאוריה שאני בהחלט יכול לבחור אם להאמין או לא (ואני לא מאמין לזה, סליחה).

עוד פעם עם תאוריות הכדורסל של אפי? נו באמת. בשנה שעברה אפי שיחק כדורסל עם ביג מן אמיתי בדמות מגי, בעצם בשנתיים האחרונות שלו. גם בבני השרון אפי שיחק כדורסל עם סנטר אמיתי, ובשנה אחת אפילו עם צמד מגדלים. לא כדורסל של נמוכים. להדביק סתיגמות זה יפה, אבל זה לא נכון. אפי מתאים את עצמו לסיטואציה תמיד, זאת הגדולה שלו, לפעמים לטובה יותר ולפעמים פחות (כמו כולם הוא עושה טעויות). השנה הוא מוציא תוצאות יוצאות מן הכלל, אבל הכדורסל שהקבוצה שלו משחקת דוחה. בשנה שעברה הם שיחקו כדורסל טוב יותר, בשנים שלו בבני השרון הקבוצות שלו שיחקו כדורסל אדיר. להדביק לאפי סטיגמה של כדורסל גמדים זה סתם משפט לא מבוסס שום קשר למציאות. שיש לו גבוהים הוא שיחק כדורסל של גבוהים (כמו בבני השרון), שהיה לו מגי בשנה שעברה הוא היה משחק משחק פנימה החוצה מצוין (בשנה שעברה בפלייאוף הם שיחקו על מגי שהתעלל בקו הקידמי של בני השרון) ומשחק מאוזן. השנה יש לו קבוצה אחת והוא משחק בסגנון אחר.

אני לא יודע מאיפה העובדה שלגלבוע תקציב השחקנים השלישי בליגה. כי אתה אמרת? אבל נגיד שאני מקבל את זה. עדיין אמרתי כשמשלמים לקוז'י שכר אדיר בשביל 10 דקות, ולגורדון כי הוא סמל, ולמרטין שלא תורם הרבה בסוף, זה מנפח את התקציב בעוד איזה 1.5-2 מיליון שקל אבל ההפרש בתקציב הזה לא מתבטא באיכות הסגל. ובשבילי זה לזכות המאמן ולא לרעתו. אי אפשר להגיד התקציב הוא כזה ובגלל זה הם צריכים להיות שם. התקציב זה רק מדד אחד מיני רבים. ואמרתי ואני יגיד שוב, בכל מבחן שנבדוק את הגליל מול ראשון מלבד העניין של התקציב, הגליל תנצח לדעתי. יציבות, סגנון, דומיננטיות, משחקים נגד הקבוצות הטובות יותר, עומס במהלך השנה, ציפיות וכו'. לראשון תקציב יותר נמוך, אז מה? אפי מקבל קרדיט על פגיעה בזרים בסכומים לא גבוהים כמו יוטר וקיצ'ינג, זה עדיין לא הופך אותו למאמן העונה לפי דעתי.

בשורה התחתונה זה דעה, אין מה לעשות. מבחינתי העונה של הגליל היא עונה יוצאת מן הכלל, מרשימה בצורה יוצאת דופן, על רקע החולשה הבאמת גדולה של הליגה גליל הייתה ראש מעל כל הצמרת לאורך כל העונה. היא תמיד הייתה צעד אחד לפני כולם, וזה למרות שאין להם עליונות מדהימה בסגל על שאר הקבוצות. הדרך של לובין ומה שהוא עשה בקבוצה פשוט מרשימה.

ואני יסכם שוב בזה שנלך להימורים שהיו בתחילת העונה. כמה אנשים הימרו שגליל יסיימו במקום השני? וזה בלי לדבר על הדרך והצורה שהם עשו את זה, שהיא כאמור הם היו צעד לפני כל שאר הקבוצות בצמרת לאורך כל העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 7:15 am 
מנהל פורום

לא יודע כמה הימרו, אבל ברור שגליל היתה המועמדת מספר אחת לעמדה הזו. חיפה אמנם בנתה חמישייה נוצצת אבל עשתה הכנה גרועה וגם בהרכב המלא היו בעיות ידועות, הפועל זכתה לקיתונות של בוז כאן בפורום (אנשים דיברו עליה בטרום-עונה כקבוצה חלשה יותר מנתניה), ואני לא רואה סיבה שאף אחת מהקבוצות האחרות תיחשב מועמדת עדיפה יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 8:55 am 
Hall of Famer

אפרופו אפי, חלמתי הלילה שמכבי מארחת את ראשון ביד אליהו ומובילה איזה 18-20 הפרש 3 דקות לסיום ואז מתפרקת וראשון משיגה שוויון והולכים להארכה....

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 8:56 am 
מנהל פורום

רק הלילה חלמת את זה? נשמע לי כמו לחם חוק של כל אוהד כדורסל. ואת החלק הכי חשוב לא ציינת - היית לבוש או לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 8:57 am 
Hall of Famer

לבוש במיטב מחלצותיי. אח"כ הייתה הארכה, והחלום התחלף במשהו אחר (או שכבר התעוררתי, לא זוכר).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 10:46 am 
Junior

ידידי, אתה ממשיך לזרוק מספרים חסרי כל ביסוס וגם מוסיף פרטים לא רלוונטיים בכלל לדיון. איך התקציב של אשקלון קשור לנושא? או שאולי אתה בעצם רוצה לטעון שמאמן העונה הוא אריק אלפסי? (קוהרנטי למדי עם הטענה שלך בת'רד אחר שאשקלון היא בעצם הפתעת העונה שרק מחכה להתעורר ולתת פלייאוף מדהים בואכה הפיינל פור).

אתה יכול לטעון שליובין הוא מאמן העונה מבחינתך, לגיטימי לחלוטין. לא צריך בדרך לסלף את העובדות כך שישרתו את הטיעון שלך. לגליל/גלבוע יש תקציב גבוה מאוד, השלישי בגובהו בליגה וממילא גבוה בהרבה מהתקציב של אפי ברישון. אתה יכול לטעון שזה פחות רלוונטי לקביעת מאמן העונה (גם מאמני מכבי זוכים מדי פעם) אבל אנא ממך תפסיק לפזר הגיגים ומשאלות לב שלך כאן בתור עובדות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 11:30 am 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

הקלון הגדול על העונה של הגליל - התבוסה ב-41 הפרש (102-61) למכבי ת"א, במשחק מביש.

לגבי הגביע - צריך לזכור שאפי ניצח באותו מקום שבו ליובין הפסיד והודח (הפועל אוסישקין), ועוד עם זר פחות.
הסיבה העיקרית להדחה מהגביע היתה ההחלטה השגויה של ליובין לא לשתף באותו משחק את פלס.

עוד נקודה: לדעתי, אם אתה שם את אפי בגליל עם ההרכב הזה, הם היו מסיימים מקום שני, אבל אם אתה שם את ליובין
בראשון של העונה, אני ממש לא בטוח שהם בין 4 הראשונות.

ואם אני צריך לבחור מאמן לקבוצה שלי לעונה הבאה - אין לי ספק במי הייתי בוחר...

(בכל מקרה, מסכים שליובין עושה אחלה עבודה, ולא זוכה למספיק הכרה)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 3:56 pm 
Senior

טוב נו, חבל שהזיכרון של האנשים פה מעביר אותם על דעתם. הנה ההוכחה לכמה העבודה של לובין מרשימה בבקשה. הלכתי ומצאתי את התרד על ההימורים השנתיים פה, לא הרבה הימרו (9 אנשים) אבל זה המדגם המייצג היחידי שיש לנו. מבין 9 האנשים שהימרו זה הפילוג:
גליל: 2 בלבד הימרו שיגיעו לפיינל פור (מקום רביעי), עוד 2 שיסיימו במקום החמישי, 2 בשישי, 2 בשביעי ואחד בשמיני.
ראשון: 5 אנשים הימרו שיגיעו לפיינל פור (אחד מקום שלישי, 4 מקום רביעי), עוד 3 חמישי, ואחד בשישי.

אתה למשל ראובן, שעכשיו אומר שגליל הייתה המועמדת הברורה למקום הזה הימרת עליהם במקום החמישי, ראשון, חיפה וירושלים לפניהם.

viewtopic.php?f=1&t=10551

אז זה מה ש"חשבו" בתחילת העונה על פי הסגלים ואחרי שראו קצת את הקבוצות. עכשיו מה התוצאות היו בסוף? לובין לקח את המקום השני בהליכה כשאף אחד לא הימר שהוא יתקרב לזה. אפי סיים במקום השלישי (כנראה) כשרוב המהמרים שמו אותו באזור הזה (מקום אחד נמוך יותר) עוד לפני תחילת העונה.

אז מי בדיוק הפתיע?

נכון, 9 אנשים זה לא ממש מדגם מייצג הכי טוב, אבל זה המדגם היחידי שיש לנו להיזכר במה באמת היו התחושות כשהעונה נפתחה. וזה בשבילי מראה עד כמה העבודה של לובין מרשימה, הוא עשה עבודה כל כך טובה עד שאנשים שכחו שבתחילת השנה אף אחד כמעט לא ספר אותם כקבוצות פיינל פור, והיום זוכרים אותם כקבוצה שברור שהם היו צריכים להיות שם ובלי יותר מידי מאבק.

נערך לאחרונה על ידי קוף ירוק בתאריך ד' אפריל 18, 2012 4:13 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' אפריל 18, 2012 4:08 pm 
מנהל פורום

יש לי כמה דברים להגיד בנושא, אבל אין לי כח. נסתפק בזה שהוצאת אותי באופן אישי דביל במקצת :D

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 91 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: הנווט ו 19 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה