טוב, עקב עניינים שלא בשליטתי וגם כמה שכן, עשיתי את הבחירות קצת באיחור, ככה שיצא ששלחתי את הפוסט אחרי שמאמן העונה (פופוביץ) נבחר כבר, למרות שאת הקטע הזה ספציפית כתבתי לפני יומיים. הפוסט שלי מגיע בפורמט של בחירה ותחזית, לכל הפרסים בNBA (כולל המשונים ביותר).
MVP בחירה ותחזית: לברון ג'יימס (מיאמי) נדוש כבר כאן מספיק. בקבוצות הטובות בליגה (ס.א, שיקגו) אין העונה שחקן דומיננטי אלא מאמנים שנותנים את הטון. בקבוצות מספר 2 יש סופרסטארים שנותנים עונה סטטיסטית נהדרת. אבל העונה הסטטיסטית של ג'יימס קצת טובה יותר (יש לו בערך אותו מספר נקודות, אותו מספר ריב', כמעט פי 2 אס', אחוזי שדה טובים יותר ומ-3 גרועים יותר, והוא עושה את זה בפחות דקות) והוא שומר הרבה, הרבה יותר טוב. אני חושב שהקבוצה שלו מוכשרת יותר מאוקלוהומה אבל מאוזנת פחות. יש שיתנו לג'יימס עוד בונוס בגלל שהוא משחק אצל ספולסטרה, אני עדיין לא משוכנע שברוקס בהכרח מאמן עדיף. בתכלס בחירה קשה העונה אבל אחרי שעשיתי אותה אין לי שום דיסוננסים. דוקא התחזית כאן קצת יותר קשה כי בפוליטיקות המוזרות של ההצבעה יהיו כאלו שיחליטו להעניש את לברון על הפלייאוף שעבר, משהו שלטעמי אין לו מקום.
ROY בחירה ותחזית: קיירי אירוינג (קליבלנד) קל מאד. הפציעה של רוביו גדעה כל סיכוי לתחרות על הפרס הזה. הכי קרוב לאתגר את אירוינג היה המאנימל, קנת פריד.
6MA תחזית: ג'יימס הארדן (אוקלוהומה סיטי) בחירה: לואיס וויליאמס (פילדלפיה) התחזית ברורה. בבחירה שלי החלטתי הפעם לא לשתף פעולה עם האוילות של הפרס. הארדן אולי עולה מהספסל אבל הוא לא השחקן השישי של הקבוצה שלו בשום צורה. הוא שלישי במספר הדקות בקבוצה והשחקן השישי האמיתי של הת'אנדר הוא ניק קוליסון. מנגד לואיס וויליאמס הוא שישי אמיתי במספר הדקות (הכולל והממוצע) בקבוצת פלייאוף, וב-26.3 דקות למשחק הוא עושה 14.9 נק', 3.5 אס' ו-2.4 ריב'.
MIP תחזית: ג'רמי לין (ניו יורק) בחירה: ארסן אילסיובה (מילוואקי) כאילו ניו יורק לא דואבת מספיק, היא תחטוף גם את הקללה של הפרס הזה. לי לא ממש בא לתת את הפרס הזה ללין כי אין פה ממש פונקציה של השתפרות השחקן כמו העובדה שהוא פשוט קיבל הזדמנות להראות מה יש לו. חיפשתי שחקן שבערך באותו מספר דקות הראה שיפור משמעותי, ואילסיובה עשה את זה כמעט בכל קטגוריה - גם נקודות, גם אחוזים, גם אס', גם ריב'. דרך אגב, הקללה של הפרס תעמוד העונה למבחן רציני - מקולל אחד (דיאו) משחק בקונטנדרית חזקה, עוד שניים (ראנדולף ובובי סימונס) משחקים בקונטדריות פחות חזקות אחד מול השני, ויש עוד שניים בפלייאוף (גריינג'ר וטורקוגלו) שגם משחקים אחד מול השני, כך שלסיבוב השני יגיעו קרוב לוודאי שלושה מקוללים. לין בעצמו כנראה יעוף מהפלייאוף עוד לפני שיאחוז בפרס או יראה פארקט..
DPY תחזית: טייסון צ'אנדלר (ניו יורק) בחירה: לברון ג'יימס (מיאמי) התחזית הפעם קשה מהבחירה. מאד לא ברור מה המצביעים יעשו הפעם, בשלוש השנים האחרונות זה היה באנקר של הווארד אבל הבולשיט שלו צפוי מאד לפגוע בו בכל החזיתות. צ'אנדלר נתפס כמי שעיגן את ההגנה של ניו יורק ואחראי אולי יותר מכל שחקן לעליה שלהם לפלייאוף. יש לזה טעמים, אבל הבחירה שלי היא לברון ג'יימס. תעשו טובה בפלייאוף הזה במשחקים של מיאמי, תתעלמו ממה שהוא עושה בהתקפה לאיזה משחק-שניים ותסתכלו עליו שומר. הוא שומר כל עמדה. כ-ל עמדה במגרש מרכז ועד סנטר ועושה את זה מצויין. הוא אורב למסירות רעות. צולל לכדורים אבודים. עושה בוקסאאוט לריבאונד כאילו הוא שני שחקנים. לא יודע איך יש לו כוח לעשות את זה ועוד לדפוק את הסטטים ההתקפיים המופרכים שלו. אם רק היו לו ביצים... NSA תחזית ובחירה: ג'ייסון קיד (דאלאס) המועמדים לפרס האיזוטרי הזה השנה: לוק רינדאור, אנטואן ג'יימיסון, ג'ייסון קיד, כריס פול, שיין באטייה וג'רמי לין. נראה לי שיתנו לקיד כסוג של לייפטיים א'ציבמנט. למה לא.
KCA תחזית: לברון ג'יימס (מיאמי) בחירה: אנערף משום מה נראה לי שמטה וורלד מרפק לא יזכה בפרס הזה פעמיים רצוף. הדבר היחיד שיכולתי לחשוב עליו השנה כאקט שמתאים לפרס הזה הוא מחאת הקפו'צ/ונים המתקושרת שאורגנה על ידי לברון לאחר מותו של טרייבון מרטין. אני קרוב לוודאי טועה אבל זה הניחוש היחיד שיש לי. לבחור ממש לא בא לי.
COY תחזית ובחירה: פופוביץ' (ספרס) נדוש גם הרבה וכבר הסברתי למה אני הולך על פופ. אני חושב שהקווץ' האחרון של ס"א ייתן לו גם את קולות המצביעים.
EOY תחזית: ניל אולשלי (קליפרס) בחירה: דייויד סטרן (הורנטס) אולשלי כנראה יקח עם המהלך של השנה שהביא את פול לקליפרס, וכל מיני מהלכים קטנים וטובים כמו ניק יאנג, צ'ונסי (למרות הפציעה) ובאטלר. הבחירה שלי היא סוג של בחירת מחאה. דיויד סטרן, האיש והוטו, היה כנראה הGM עם ההשפעה הכי גדולה על הפוסט סיזן שעבר, אז בחרתי בו בחירה סטייל TIMES MAGAZINE שמדי פעם שם איזה דיקטטור כאיש השנה. מאחר שהמצביעים לפרס הזה הם ה-GMים עצמם, ויש לפחות כמה שמעוצבנים עליו רצח, יש מצב שאפילו נראה הצבעה או שתיים כמו שלי...
AN1 תחזית: פול, קובי, לברון, דוראנט, הווארד בחירה: פול, קובי, לברון, לאב ,ביינום התחזית די צפוייה, אולי תהיה הפתעה וביינום יעלה על חשבון הווארד כמו שלטעמי מגיע לו. כידוע ולמגינת רבים, אני בוחר לפי עמדות קשיחות, שני סמולים לא נכנסים אצלי לחמישיה ביחד, וכך לאב זוכה מההפקר.
AN2 תחזית: ווסטברוק, פארקר, לאב, גריפין, ביינום בחירה: ווסטברוק, וויד, דוראנט, נוביצקי , הווארד
AN3 תחזית: וויד, רונדו, כרמלו, נוביצקי, צ'אנדלר בחירה: פארקר, ג'ו ג'ו, דנג, גריפין, גארנט
AR1 בחירה: אירוינג, שומפרט, לאונרד, פאריד, ביומבו תחזית: אירוינג, פאריד, קלי תומפסון, רוביו, תומאס
AR2: בחירה: רוביו, קלי תומפסון, פרסונס, איון, סטימסמה תחזית: לאונרד, ווקר, פרסונס, נייט, ברוקס
שוב פעם לשם הבהרה: אני מתעלם מהמסורת בNBA לבחור בלי קשר לעמדות בחמישיות הרוקיז ובוחר לפי עמדות הדוקות. מי שלא מתאים לו, ובכן, יכול ללכת לאכול ילדים בווק, או משהו. הרציונל שלי לבחור ככה הוא - אם לא בוחרים לפי עמדות, מה הטעם בכלל לבחור בפורמט של חמישיות ? פשוט תדרג את הרוקים מ-1 עד 10 וזהו. לא בא לי. השנה יש דוקא חפיפה לא רעה עם מחזור רוקים מאוזן למדי חוץ מבעמדת הסנטר המשמימה.
AD1 בחירה: רונדו, טוני אלן, לברון, איבאקה, צ'אנדלר תחזית: רונדו, קובי, לברון, דנג, צ'אנדלר
AD2 בחירה ג'רו הולידי, אייברי בראדלי (!), דנג, ברנד, גארנט תחזית טוני אלן, וויד, איגודאלה, איבאקה, הווארד
נערך לאחרונה על ידי Amos Gueta בתאריך ה' מאי 24, 2012 10:47 pm, נערך 10 פעמים בסך הכל.
|