סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' דצמבר 01, 2024 7:37 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 2:52 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
אני לא מצליח להבין איך בחירת הסגל היא לא שיקול בעיניך. המאמן בארץ אחראי לבחירת הסגל, גם במקרים שבהם יש מישהו אחר שמאתר את הזרים ומנהל איתם משא ומתן. למעט אולי בהפועל ירושלים של השנה (או אצל ג'ף רוזן...), אני לא חושב שאפשר להעלות על הדעת מאמן שאין לו מילה בבחירת הזרים, לטוב ולרע, ואם אין לו מילה כזו, אז זו נקודה שחורה לרעתו במועמדות למאמן העונה.

אם ניקח דוגמה קיצונית, אז הנפילה הגדולה של אדלשטיין בעונת הבלבוש היתה בניית הקבוצה, כל מה שקרה אחר כך היתה תוצאה ישירה של זה. זה אמור לתת לו איזושהי הנחה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 3:38 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (0)
האמת שיש לו הנחה: היה קשה מאוד להביא זרים לי-ם באותו קיץ (והאמת שבצדק. אין לי מושג איך היו כאן כ"כ הרבה ספורטאים זרים בתקופה המסריחה ההיא).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 4:05 pm 
מנהל פורום

* אזהרת סטייה פראית מנושא הת'רד... *

א. גם אם יש לו "הנחה" (מישהו נתן את ההנחה הזו לספאחיה למשל?) זה לא מצדיק את כל מה שקרה.
ב. כמו שכתבת, שאר הקבוצות דווקא הסתדרו עם להביא זרים. במקרה של אדלשטיין זה היה יותר תירוץ. כמובן, שכשאתה מכוון מאוד מאוד גבוה (זוכרים את מיליץ', למעשה המלפפון הכי מרשים של אותה עונה זה אחד מייק באטיסט שכבר "סיכם" ואז העדיף משום מה את ההצעה של פאו. אנטישמי), אז יהיה לך יותר קשה.
ג. ממילא אדלשטיין איבד את הקרדיט שלו בנושא אחרי שהצעד הראשון שלו באותו קיץ היה לזרוק את קלצ'ביץ' מהקבוצה. מעבר לכך שהוא זרק שחקן מצוין (שעתיד היה לתת עונת קריירה באיטליה), קלצ'ביץ' הצטלם בעונה שלפני כן לכתבה בערוץ הספורט שבה הוא הולך עם הילד שלו בנחלת שיבעה הריקה ומסביר למה הוא לא מפחד להיות כאן. כשאתה זורק את אלה שכן רוצים לבוא, אל תתפלא שאלה שאתה מחזר אחריהם לא ירצו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 4:19 pm 
Senior

אני לא חושב שזה שיקול כי זה לא עבודה רק של המאמן. לחלוטין ברוב רובו הגדול של הקבוצות בארץ יש היום מישהו מעל שהוא אחראי על בחירת השחקנים לא פחות מהמאמן. חיפה, ירושלים, מכבי, אשדוד, הרצליה, אשקלון. אלו יותר מחצי מקבוצות הליגה שבהם יש בבירור מישהו מעל המאמן שקובע לא פחות או אפילו יותר ממנו לגביי הסגל. בשאר הקבוצות אנחנו לא ממש יודעים את ההיררכיה, אולי יש יותר קול למאמן אולי פחות, אני לא יודע. סביר שיש התערבות.

ברגע שברוב קבוצות הליגה יש עוד סמכות, ברגע שזה לא רק המאמן שקובע ועושה ובוחר את זה, אז לדעתי זה לא צריך להכנס לשיקול של מאמן העונה בכלל. ברקוביץ לא אשם בזה ששיחררו לו את בראדלי (אבל כן מקבל קרדיט על העבודה המדהימה שהוא עשה אחרי), קטש לא אשם בשחקנים מצחיקים שהביא לו דני כהן, וגם גורקה לא אשם בזה שהביאו לו את פאוול וסירבו לשחרר.

מבחינתי אי אפשר לעשות הפרדה, להגיד בקבוצה הזאת המאמן בחר את השחקנים אז זה נחשב בעבודה שלו, בקבוצה הזאת המאמן לא בחר אז זה לא נחשב. ולכן לדעתי לא צריך להתייחס ולהתחשב בזה, כשמסתכלים על העבודה של המאמן לגביי בחירת מאמן העונה. בשביל מאמן העונה צריך להסתכל על הסגל, האיכות שלו, ומה שהמאמן הוציא מהסגל והעבודה שלו לאורך העונה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 4:28 pm 
מנהל פורום

ברור שזו לא עבודה רק של המאמן. אבל יש משהו שהוא *רק* עבודה של המאמן? עד כמה שאני זוכר מאמן כדורסל לא קולע נקודות, לא מוסר אסיסטים, לא לוקח ריבאונד ולא שומר. ואני לא יודע מה הלך בין גורקה וג'ף רוזן, אבל קטש במפורש אשם במה שהלך השנה בהפועל, גם דני כהן, אבל אנחנו דנים עכשיו בתואר מאמן העונה ולא חבר ההנהלה של העונה. ממילא דני כהן נכנס לאן שנכנס בגלל שלקטש נוצרה התדמית (שהוא הצדיק אותה לחלוטין בשתי העונות בהפועל) של מישהו שאין לו מושג אמיתי בשוק השחקנים ושלא ניתן לסמוך עליו בבניית הקבוצה. ואגב, קטש למשל הביא את מקאמי וכנראה היה דוחף מרכזי לגישה של להביא שחקנים צעירים ורעבים, כך שלפחות חלקית גם במקרה הקיצוני הזה יש למאמן תפקיד משמעותי בבניית הקבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 4:39 pm 
Senior

בטח שיש משהו שהוא רק עבודה של המאמן. כל מה שמגיע אחרי בניית הקבוצה. משם זה רק ובעיקר העבודה של המאמן, לחבר את הקבוצה, לנהל את המשחקים, להוציא מהקבוצה את המקסימום. בשבילי לפחות מאמן העונה זה המאמן שהוציא מהקבוצה שלו הכי הרבה ביחס לסגל שלה. על זה מגיע הפרס. והמאמן שעשה את זה, הוציא הכי הרבה מהסגל שלו והוביל את הקבוצה להיישגים הכי גבוהים בסופו של דבר הוא מאמן העונה.

קטש אשם בעיקר במה שהוא הוציא מהסגל שלו, שאפילו שלא היה גדול, עדיין היה השני הכי טוב בליגה. הוא לא אשם בשחקנים מצחיקים שהביאו לו על הראש, ואם בסגל שהיה לו הוא היה עושה עבודה טובה הוא היה יכול להיבחר למאמן העונה (דרוקר עושה עבודה טובה יותר, ואם דרוקר היה מתחיל את העונה בסגל הזה יכול להיות שהוא היה מועמד למאמן העונה).

לא אמרתי שלמאמנים אין תפקיד בבניית הקבוצה, אל תכניס לי מילים לפה. אמרתי שיש אנשים מעליהם ברוב הקבוצות, זה לא רק הם ברוב הקבוצות, וברגע שזה ככה אז לדעתי זה מוריד מהערך של בניית הקבוצה בכל מה שקשור למאמן העונה ולא צריך להתייחס לזה. איך שאני רואה את זה זה שמאמן העונה צריך להיבחר על סמך העבודה שהוא עשה עם הסגל שיש לו לאורך כל העונה, בלי קשר לתקציב, בלי קשר בנייה, אלא לשפוט על פי השחקנים שיש לו ומה שהוא הוציא מהם.

עופר ברקוביץ באשדוד הוא דוגמא למה שאני חושב. עד שחרור בראדלי הוא פשוט לא הוציא מהשחקנים שלו את מה שהם צריכים, לא הצליח לחבר אותם, לא עשה עבודה טובה. מאז שחרורו של בראדלי פתאום הקבוצה התחברה וברקוביץ' עשה עבודה שאם היה עושה מתחילת העונה כנראה היה המועמד המוביל למאמן העונה. אם היינו מנתקים את 2 החלקים עופר ברקוביץ לדעתי היה מאמן העונה היום, מכיוון שאי אפשר לנתק אז רק במידה והוא יעבור את הפלייאוף (ובעצם יכפר על ההתחלה הרעה של העונה) מגיע לו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 5:27 pm 
מנהל פורום

לחבר את הקבוצה זה רק המאמן? אין שום תפקיד לשחקנים שעל המגרש? מה יעזור למאמן אם הרכז שלו הוא אגו-מניאק שלא מקשיב לו?

ומה עם התפקיד של עוזר המאמן? של מאמן הכושר? של מנהל הקבוצה?

קבוצה זה אוסף של הרבה מאוד אנשים שלכל אחד יש תפקידים ויש ביניהם תפקידים חופפים. עד היום יש ויכוחים אם במכבי הגדולה למשל, התפקיד של גרשון או התפקיד של בלאט היה יותר משמעותי (לפחות במקרה של אשכנזי/חסין זה כנראה נפתר). המאמן הוא בורג מאוד משמעותי אבל הוא בורג אחד במערכת גדולה, וזה מתבטא באופן דומה גם בבניית הקבוצה וגם באימון בפועל שלה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 5:52 pm 
Hall of Famer

עופר האדום כתב:
קוף ירוק כתב:
הציפיות מראשון היו לרוב להגיע לפיינל פור.

באמת ? זה נשמע לי ממש ממש לא נכון. צריך למצוא את הת'רדים של ההימורים לפני העונה , אבל אני לא זוכר שהציפיות מראשון היו פיינל-פור.

הציפיות מראשלצ' אצל רוב חברי הפורום ופרשני הכדורסל בקיץ היו להיות קבוצת מרכז טבלה ולא מעבר לזה. עם תקציב של 1.5 מיליון דולר(לגליל יש 2.2 מיליון דולר למשל) וסגל של בקושי 7 שחקנים בכירים אפי כרגיל הוציא מים מהסלע ואם ראשלצ תעפיל לפיינלפור(יחד עם העפלה לגמר הגביע) לדעתי הוא ראוי להיות מאמן העונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' מאי 04, 2012 8:16 pm 
Hall of Famer

אם אתה חושב שההבדל בין אשדוד לפני בראדלי לאשדוד אחרי שחרור בראדלי זאת איכות העבודה של עופר ברקוביץ', אז הראיה שלך די מעניינית. האימונים של ברקוביץ' לפני העזיבה של בראדלי היו אותם אימונים, העזיבה של בראדלי לא הפכה את ברקוביץ' למנהל משחק טוב יותר. הסברה היותר הגיונית היא שבראדלי פגע במרקם החברתי של הקבוצה, העזיבה שלו גרמה לרוטציות יותר מהודקות ולשחקנים שקודם היו במקום נמוך יותר בהיררכיה לקבל תפקיד יותר משמעותי והם גם הצליחו לבצע אותו.

אין ספק שצריכים להריע לברקוביץ' שהצליח להוציא יותר מהקבוצה שלו, אחרי שהכישרון של הקבוצה ירד, אבל ממש לא ניתן לשייך את השיפור בקבוצה לשיפור בעבודת המאמן.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 59 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot] ו 7 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה