סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ה' דצמבר 05, 2024 5:05 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 12:48 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
בניגוד ללנדסברג, יבזורי לפחות לא היה צריך להחליף בגדים אחרי המשחק

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 3:24 pm 
מנהל פורום

לטובת מי שלא ראה את המשחק..
מה היה עם מקל?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 3:28 pm 
Junior

בכל תקציר של המשחק תמצא את המקרה.

היתה עבירה שהדר חשב שנשרקה ליוגב. הוא שם את מקל בעמדת המתנה להחלפה ואז התברר לו שזה נשרק לווימס.
הוא הורה למקל לחזור לספסל אבל השופט חייב לבצע את החילוף. בהזדמנות הראשונה שהיתה לו (אחרי 19 שניות) מקל יצא ואוחיון חזר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 3:37 pm 
Sophomore

עמוס לב כתב:
אתה מודע לכך שזה כבר משחק שמיני של רמי הדר במכבי? כמה משחקים אתה נותן לו עד לתקופת המבחנים של הסמסטר?
אני דווקא חושב שמכבי כהרגלה צופפה את הצבע. רוב השלשות שאפס לקחו היו פנויות. קבוצת עם קלעים טובים יותר, או ביום יותר נורמלי הייתה מפרקת את ההגנה הזאת.
הדקות שמכבי לא הצליחה לצופף את הצבע היו בעיקר הדקות ברבע השני כשצירבס חירב למכבי את ההגנה/בנה לאפס את ההתקפה.

זה מופנה אלי??

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 3:46 pm 
Sophomore

משהו שלא מדברים עליו מספיק בעיני זה שהאיבודים הרבים וההתקפה התקועה נבעו בדיוק מהעובדה שאין למכבי מנהל משחק על הפרקט. ווימס וסילי ניסו בתחילת המשחק אבל היו זוועה, גאודלוק ניסה קצת בסוף וגם נכשל וכל פעם שאוחיון לא שיחק המצב נראה הרבה יותר גרוע. אני לא מחסידיו של מקל, אבל אני דווקא כן חושב שהוא יכול לעזור בניהול המשחק. אני חושב שסילי לא רכז ולא מוביל כדור טוב, ההתקפה לא מתחילה איתו מספיק מהר ואתמול גם הוא היה חלק ממופע האיבודים.
מקל, על כל מגבלותיו, עדיין רכז טהור ומעבר לחילוף המשפיל וכל הבלאגן בעקבותיו אני חושב שהדר יכול היה להשתמש בו אתמול.

כבר אמרתי אחרי הניצחונות האחרונים - האתגר הבא של הדר הוא לשלב את אלה שלא שיחקו, כל אחד מסיבותיו. גאודלוק עושה נקודות אבל לא בשטף של הקבוצה, מקל ולנדסברג פשוט לא קיימים וברור שעכשיו צריך אותם. בינתיים לפחות - כישלון בתחום הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 4:03 pm 
Hall of Famer

קובי, המשפט הראשון הופנה לסתמבאדי שדיבר על כך שהדר עדיין לומד את הקבוצה.
ההמשך על הציפוף של ההגנה של מכבי עונה לך.

נביא בעירו כתב:
בעניין גל מקל:

אתה לא אמור להשאיר שחקן על המגרש ״כי כבר הכנסת אותו״. סילבן לנדסברג שחקן לא הרבה (אם בכלל) פחות טוב מגל מקל ואף אחד לא מדבר על ״ההשפלה״ שהדר העביר אותו אתמול כשלא שותף בכלל וגם אם הוא היה נכנס ל-20 שניות ברבע השני כדי לעשות פאול, זה לא היה הופך לכותרת.

באחת הכתבות, נראה לי של גלדסטון, נאמר שמקל ומקורביו טוענים שבגלל שהירידה במעמד שלו התחילה עוד בתקופה של אדלשטיין, נראה שחוסר הקרדיט שלו נובע ממשהו עמוק יותר, או מעוד גורם חוץ מרמי הדר. שזה מאוד משעשע... הניסיון ללכת לכיוון הכי קונספירטיבי שיש (אולי זה חגי בדש! אולי הוא לא אוהב את גל שלנו!), בלי לשקול לרגע ברצינות שאולי מקל הוא פשוט השחקן הכי חלש שיש למכבי בקו האחורי העמוס שלה...

אתה לא אמור להשאיר שחקן על המגרש רק כי כבר הכנסת אותו, אבל מה לעשות ששחקנים זאת לא תוכנת מחשב. אם היית בודק סטטיסטית, כנראה שרמי הדר בשני המקרים שהכניס את מקל לשניות בודדות קיבל את ההחלטה הנכונה. אבל אתה מתעסק עם בני אדם עם רגשות ודברים כאלו בהחלט יכולים לפגוע. אני הכרתי מספיק שחקנים שהעבירו עונה בקבוצה עם מאמן שהם לא היו מסוגלים לראות את הפרצוף שלו. הם עשו את העבודה שלהם, לא עשו סבוטאג', אבל ברור לך שמקרים כאלו פוגעים מספיק בקבוצה. ברור לי שמקל לא מקבל דקות על רקע מקצועי, גם אם הוא לא מרגיש ככה בדיוק, אבל המקרה אתמול חרג מקטע מקצועי נטו ועבר לקטע אנושי. הדר נפל לחלוטין בקטע הזה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 4:05 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
נביא בעירו כתב:
בעניין גל מקל:

אתה לא אמור להשאיר שחקן על המגרש ״כי כבר הכנסת אותו״. סילבן לנדסברג שחקן לא הרבה (אם בכלל) פחות טוב מגל מקל ואף אחד לא מדבר על ״ההשפלה״ שהדר העביר אותו אתמול כשלא שותף בכלל וגם אם הוא היה נכנס ל-20 שניות ברבע השני כדי לעשות פאול, זה לא היה הופך לכותרת.

באחת הכתבות, נראה לי של גלדסטון, נאמר שמקל ומקורביו טוענים שבגלל שהירידה במעמד שלו התחילה עוד בתקופה של אדלשטיין, נראה שחוסר הקרדיט שלו נובע ממשהו עמוק יותר, או מעוד גורם חוץ מרמי הדר. שזה מאוד משעשע... הניסיון ללכת לכיוון הכי קונספירטיבי שיש (אולי זה חגי בדש! אולי הוא לא אוהב את גל שלנו!), בלי לשקול לרגע ברצינות שאולי מקל הוא פשוט השחקן הכי חלש שיש למכבי בקו האחורי העמוס שלה...

והקטע הטוב בטענות של מקורבי מקל (שזה בדרך כלל שם קוד למקל עצמו, כמו בכל מקרה של "מקורבים") זה שאת תקופת אדלשטיין הקצרה הוא פתח כרכז ראשון וכמי שנתנו לו את המפתחות של הקבוצה. אפילו היה תרגיל שנבנה במיוחד עבורו (תרגיל שבו הוא זז בדלת אחורית בלי כדור ומקבל כדור לקרש-סל על גארדים חלשים פיזית ממנו).
הוא לא סיפק את הסחורה.

ועדיין, הקטע של אתמול צרם מאד את העין. זה הרבה יותר משפיל מסתם לא לשחק.

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 5:09 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
לדעתי הדר הוכיח בסיפור הזה שהוא רובוט קפוא שלא סופר אף אחד. אולי זה המאמן שמכבי צריכים.

(כמובן שאת מקל הוא מן הסתם יאבד או אולי כבר איבד. מן הסתם זה לא ממש מזיז לו)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ו' דצמבר 02, 2016 10:23 pm 
Sophomore

עמוס, אני דיברתי על תוכנית משחק למפגש הבא עם אנדולו.
אבל גם במשחק אתמול, לדעתי מכבי שגאה שלא צופפה יותר. אין שום סיבה לעבור באובר בפיקנרול, אולי למעט עם הורטל.
קבוצה שקולעת 24 אחוז כשרוב השלשות חופשיות, צריך לפתות אותה לזרוק כפול ממה שהיא רגילה.
באופן כללי, מכבי פגשה אתמול קבוצה בצלמה רק יותר אתלטית. זה גם חלק מהסיבה לאיבודי הכדור. מכבי קבוצה יותר מאוזן, מבחינת יכולת יצירת הנקודות שלה ואתמול היא ממש שיחקה לידיים של היריבה כאשר היא נגררה למשחק ריצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 4:00 am 
Hall of Famer

מה בדיוק הופך את אנדולו לקבוצה בצלמה של מכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 10:30 am 
Junior

zurkin כתב:
משהו שלא מדברים עליו מספיק בעיני זה שהאיבודים הרבים וההתקפה התקועה נבעו בדיוק מהעובדה שאין למכבי מנהל משחק על הפרקט. ווימס וסילי ניסו בתחילת המשחק אבל היו זוועה, גאודלוק ניסה קצת בסוף וגם נכשל וכל פעם שאוחיון לא שיחק המצב נראה הרבה יותר גרוע. אני לא מחסידיו של מקל, אבל אני דווקא כן חושב שהוא יכול לעזור בניהול המשחק. אני חושב שסילי לא רכז ולא מוביל כדור טוב, ההתקפה לא מתחילה איתו מספיק מהר ואתמול גם הוא היה חלק ממופע האיבודים.
מקל, על כל מגבלותיו, עדיין רכז טהור ומעבר לחילוף המשפיל וכל הבלאגן בעקבותיו אני חושב שהדר יכול היה להשתמש בו אתמול.

כבר אמרתי אחרי הניצחונות האחרונים - האתגר הבא של הדר הוא לשלב את אלה שלא שיחקו, כל אחד מסיבותיו. גאודלוק עושה נקודות אבל לא בשטף של הקבוצה, מקל ולנדסברג פשוט לא קיימים וברור שעכשיו צריך אותם. בינתיים לפחות - כישלון בתחום הזה.

אין מנהל משחק זה משהו שלא אומרים מספיק?! תאיר את רוני בוסאני באמצע הלילה והוא יצעק עליך ״סילי זה שוטינג גארד ומסתבך בניהול המשחק״.

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 11:47 am 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

אולי קבוצה של פורוורדים אמריקאיים ואתלטים?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 12:04 pm 
Senior

מקל נעדר תכונה בסיסית של רכזים היום ברמה הזאת: היכולת לאיים על הסל. היריבות לא ספרו אותו לא בחדירה ולא בזריקה מבחוץ( שם הוא לא ממש קיים). למכבי יש אכן בעיה בניהול המשחק רק שמקל הוא לא התשובה לזה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 1:13 pm 
Sophomore

הרסי הוקינס כתב:
zurkin כתב:

אין מנהל משחק זה משהו שלא אומרים מספיק?! תאיר את רוני בוסאני באמצע הלילה והוא יצעק עליך ״סילי זה שוטינג גארד ומסתבך בניהול המשחק״.

לא נוהג להעיר את רוני בוסאני באמצע הלילה, אבל אחרי המשחק כל מה ששמעתי היה שמכבי הפסידה את המשחק הזה בעמדות 4-5. בכל מקרה, אומרים או לא, יש פה בעיה מאוד משמעותית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 1:50 pm 
Junior

אפשר לדבר על חוסר במנהל משחק ובנחיתות בעמדה 4 וגם 5 כשצירבס נכנס והסך הכולל שלו בהגנה מול ההתקפה שלו הוא במקרה הטוב תיקו, אבל לא יכול להיות שווימס וגאודלוק משחקים 24 דקות בלבד בעוד שממול, פראסוביץ' לא מתבייש לתת לשחקנים החשובים שלו יותר מ-30 דקות.
אנחנו מדברים על רוטציה שבה גל מקל לא נספר(ואולי בצדק) ולאנדסברג לא משחק. בהחלטה שלא לתת לגל מקל לשחק רמי הדר הראה שהוא לא סדרן עבודה - בטוח שיהיו כאלה שיטענו על משחק אגו ולא על מקצועיות פרופר - ורצוי שבמשחק כזה, ניהול הדקות של שחקני הקו האחורי, בעיקר של ווימס, שם הכוח של הקבוצה, יהיה קפדני יותר. בכלל, הדר שכח את ווימס על הספסל מסוף הרבע השלישי ועד ממש 3-4 דקות אחרונות של סוף המשחק. לא משנה כמה הוא חלש, הוא צריך להיות הפרקט כשהכסף על השולחן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 5:03 pm 
Hall of Famer

קובי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

כל קבוצה עם פורוורדים אמריקאים ואתלטים היא בצלמה של מכבי?
ואם יש לה לפחות רכז אחד שאשכרה יודע לרכז, וגבוהים הרבה פחות מוגבלים? זה עדיין צלמה של מכבי?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 7:05 pm 
Freshman

אפס היא קבוצה בצלמה של מכבי
הבעיה שמכבי של השנה היא לא בדיוק קבוצה בצלמה של מכבי

העליה של הקבוצות הטורקיות היא חדשות רעות למכבי
רואים גם אצל אפס וגם אצל דרושפקה סגנון יותר אמריקאי בניגוד לספרדיות או היווניות שהסגנון שם תמיד היה יותר אירופאי
זה תמיד היה הנשק של מכבי

היורוליג נהייתה ליגה מאוד קשה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ש' דצמבר 03, 2016 10:00 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
קובי כתב:
ראי שעל הקיר כתב:

כל קבוצה עם פורוורדים אמריקאים ואתלטים היא בצלמה של מכבי?
ואם יש לה לפחות רכז אחד שאשכרה יודע לרכז, וגבוהים הרבה פחות מוגבלים? זה עדיין צלמה של מכבי?

כן

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 12:33 am 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
זינגר כתב:
היורוליג נהייתה ליגה מאוד קשה

מזל שכמה שהליגה קשה, המקום מובטח בעשר השנים הבאות לא משנה מה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 3:30 am 
Freshman

כשכתבתי שהדר עדיין לומד את הקבוצה, הכוונה שלי הייתה ביכולת שלו לחבר חמישיות שמתאימות לסגנונות משתנים שהיריבה משחקת מולם, אפס שיחקה בחמישייה אתלטית ומהירה יותר בהתקפה ובהגנה, מכבי שיחקה עם ווימס וגאודלוק לא מעט ושניהם שחקנים שמחזיקים הרבה בכדור, הם יודעים לחדור לסל, אבל זו לא האופציה הראשונה שלהם במשחק התקפה מסודר.

לנדסברג הוא קצת כמו שגור שלף היה זמנו, שחקן שכמעט תמיד מחפש את הסל, ללנדסברג יש שליטה גבוהה בזריקה שלו במיוחד בחדירות, וכשחקנים כמו ראד, מילר ואייברסון יכולים לתת לו חיפוי בריבאונד, או לסילי לצורך העניין, בין אם הוא זורק מבחוץ או חודר לסל, זה תמיד אופציה עדיפה מלשים את הכדור בידיים של גאודלוק או ווימס שבמקרה הטוב יוציאו זריקה סבירה ממצב מאולתר, ובמקרה הרע יאכלו את השעון ויסתבכו בכדרורים של עצמם ויאבדו כדור או יוציאו מסירה שקופה לאייברסון, במשחק מול קבוצה כמו אפס אתה צריך קלעים/חודרים שלא רואים בעיניים, שלא נותנים להגנה זמן לחשוב, להגיב ולהתארגן בזמן שהם עסוקים בדריבלים, ובנוסף נדרש חיפוי רציני בריבאונד, סגנון התקפי כזה היה מסבך את האניקט, דאנסטון ובראון בעבירות, וכשהם מחוץ לחמישייה אתה יכול לחזור להרכב הסטנדרטי ולהתבסס על יכולת אישית וקליעה, הדר לא קלט עוד ברבע הראשון שזה משחק של פוזשנים - ריבאונדים ואיבודים, גם דווין סמית התקשה להתמודד עם המהירות והאתלטיות שלהם, כמו שהוא התקשה לא מעט מול ההגנה של ריאל מדריד, וכמובן שגם פניני, ככה שכל הסימנים היו שם, הדר הלך עם ההיררכיה והכישרון ולא עם מי שמתאים לשבור סוג כזה של הגנה, זה כל הסיפור.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 6:29 am 
Hall of Famer

שלף ממש לא היה שחקן שמחפש את הסל כל הזמן. הוא היה מוסר טוב ואולי האול ראונדר הישראלי הכי טוב פרט לשפר וטפירו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 7:02 am 
Freshman

אני לא מדבר על העונות של שאראס ופארקר אלא הרבה לפני.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 8:41 am 
Hall of Famer

גם אני. שלף היה אול אראונדר גם בגליל. נדמה לי שהיו לו כמה עונות של 4 פלוס בריב ובאס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 10:36 am 
Hall of Famer

נראה לי שלא ראית באירופה, לא את שלף (מעולם לא היה שחקן שמחפש תמיד את הסל, אולאראונד אמיתי) וגם לא את לנדסברג. אתה מפנטז על החודר לנדסברג שבניגוד לווימס או גאודלוק שיוציאו זריקות סבירות, הוא ישבור את הקרש עם ה-35.2% משתי נק' שהוא קלע בעונה שעברה.

סטן ואן גנדי

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' דצמבר 04, 2016 2:23 pm 
מנהל פורום

מדהים שיש אנשים שזוכרים מה עשה שלף כשחקן, כל מה שאני זוכר ממנו זה ניפנוף מגבות ומסירה אחת נידחת לדריק שרפ

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 89 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ו 5 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה