stavs כתב:
http://sports.walla.co.il/item/3037786
לא ראיתי את זה בת'רדים אחרים אז נשים את כאן.
אור שקדי בכתבה על ה'מלחמה' הצפויה בקיץ על הישראלים המובילים בין הפועל ירושלים למכבי ת"א.
לא בטוח כמה הדירוג שלו שם מדויק לטעמי, והשורה התחתונה הכי מעניינת היא החוזה שיש למשעור בהרצליה בעונה הבאה, שאולי סותם את הגולל על אחד הפרוספקטים המעניינים, אבל הנושא הזה מעניין בסה"כ.
לצורך העניין בר טימור מדורג שם ראשון, בעיקר כי הוא מסמל איזו הצהרת כוונות מצד שתי הקבוצות, אבל עם כל אהבתי אליו, אם בסופו של דבר ברטימור ודיברתולמאו יתחלקו בין שתי הקבוצות, אני לא בטוח בכלל שזו שתצא עם בר לא תהיה 'המפסידה' בחלוקה הזו. אני גם מהמר שעד סוף העונה דוסון הולך להיות שוב השם הכי חם בשוק.
כמובן שצריך לקחת בחשבון גם שלא מעט מהשחקנים האלו יסיימו בקבוצות אחרות בליגה, אבל ביחס לשממה שהייתה בשוק הישראלים בקיץ האחרון, הקיץ הקרוב לגמרי הולך להיות מלחמה בכמה חזיתות.
כתבה מעניינת (מעבר לעובדה שהיא מתייחסת לשאר הקבוצות כאסקופה נדרסת של שתי הגדולות) שלדעתי דווקא ממחישה את הכמות הגדולה של הישראלים שרלוונטיים. נניח שיש מקום ל-10-11 שחקנים בשתי הקבוצות ביחד, ולאור העובדה שכבר 5 חתומים לשנה הבאה (הלפרין ואליהו בי-ם, אוחיון, שגב במכבי, ופניני שגם לפי הכתבה כנראה יחתום), אז רק 5-6 שחקנים מתוך ה-10 באמת רלוונטיים. זה נכון שלא בטוח שכל הרשימה רלוונטית (השחקן מהקולג' נשמע כמו הימור, טיוס אולי יקר מדי) מצד שני יש גם כמה שחקנים שחסרים לי ברשימה - הוואל שאם באמת יתאזרח יהיה מוקד למלחמה משמעותית גם מול הפועל ת"א, עוז בלייזר שמסיים חוזה של שנתיים, עמית שמחון (שאמנם חתום לשנה נוספת, אבל אם משעור שם אז למה לא).
מה שכן, לדעתי יכול מאד להיות שיהיה שינוי קונספציה בשתי הקבוצות - לדעתי מכבי תלך על רכז זר, ואז אני לא רואה מקום לאוחיון + אחד מבין מקל או טימור. מכבי לדעתי גם תלך בכל הכוח על טיוס או הוואל, ותשתדל להמנע ממצב שאין לה ישראלי על כל עמדה. ירושלים לדעתי תהיה חייבת להרחיב את הסגל הישראלי, גם במחיר של ישראלים קצת פחות טובים - שמחון הוא דוג' מצויינת, לכאורה לא שחקן מספיק "בכיר", אבל יכל לשדרג בצורה משמעותית את הקבוצה, לפחות בליגה. כמובן שאם בטעות ירושלים יגיעו ליורוליג אז כל התמונה משתנה.