בלוג:הצג בלוג (0)
אני קצת דואג שג׳וש ג׳קסון הוא סוג של איגודאלה במקרה הטוב (ואף אחד לא מבטיח שהוא יגיע לבסט קייס סנריו). דניס סמית׳ נראה גם מוכשר מאוד. סה״כ מסתמן כדראפט טוב מאוד עם לא מעט שחקני חמישיה מוכשרים עם פוטנציאל כוכבות מסוים.
לגבי 2016, נראה שהיה קונצנזוס די ברור שמדובר בדראפט די חלש, כשהיחידים שקיבלו רוח גבית יחסית הם סימונס (פצוע העונה) ובאדי הילד.
לגבי 2015, נזכיר את התחזית של אנונימי בעקבות הבחירה בדאנג'לו ראסל - באותה עונה (15/16) יביאו את קאזינס ואולי אולדרידג' ושנה אחרי את ווסטברוק. והיו לי כמה תחזיות לא רעות לגבי עזיבה של קאזינס, לוסון ודויין וייד וטאז' גיבסון.
מה ששמתי לב לגבי רוב הפוסטים שלי הוא שכבר למדתי שאין טעם לזרוק הימורים מוגזמים באוויר. היה שם וידאו של סטיבן איי סמית קורע לגזרים את פיל ג'קסון על הבחירה בפורזינגיס בלי שום הצדקה אמיתית. המציאות היא שאת תוצאות הדראפט לרוב לא רואים בסיום הדראפט אלא רק שנה-שנתיים-שלוש אחרי.
קראתי בינתיים את 2016 ונראה שהניתוחים שלך דווקא מצוינים. אשמח שתעשה משהו דומה גם השנה.
תודה, אנסה אולי במהלך השבוע. וכן, גם השנה לא ממש ראיתי מכללות. גם ברור לי מאיפה זה מגיע - ככל שאני מגביר את החשיפה שלי לרמה גבוהה יותר (אן בי איי) החשק שלי לצפייה ברמה נמוכה יותר (מכללות, ליגת העלק, יורוליג) יורד.
_________________ nothing really matters
אין לי ראש למילים ארוכות וביבלברוקס מן מילה ארוכה שכזאת
המועמד מס' 1. השוואות לג'יימס הארדן ודאנג'לו ראסל. מודה ומתוודה שלקח לי כמה דקות לנסות להבין מה כ"כ מיוחד בילד הזה שכל העולם מתלהב ממנו. מבחינת המספרים הסטט' שלו מהקולג'ים (23.2 נק', 5.7 ריב' ו-5.9 אס' למשחק) זו סטטיסטיקת אולאראונד שאני לא זוכר שראיתי. יש לו יד טובה מאוד לשלוש (2.1 שלשות ב-41%) כולל פול-אפ ג'אמפרס אוף דה דריבל. אבללל השחרור שלו קצת איטי ורואים את זה בוידאו. לא בטוח אם זה יספיק בליגה של הגדולים. יש לו גוף גדול שיאפשר לו לשחק פוסט אפ מול רכזים נמוכים יותר. הוא אתלט מעל הממוצע אבל לפחות מהוידאו לא רואים משהו בלתי רגיל בהשוואה לרכזים אתלטים אחרים בליגה. הכדרור שלו והחדירה לסל בסדר אבל גם כאן, לא ראיתי משהו פנומנאלי ולא פעם המהלכים שלו מרגישים קצת סלואו-מושן. ההשוואה שבאמת מתבקשת כאן היא לראסל ווסטברוק. פוטנציאל יש, אבל אני לא לגמרי על העגלה של הבחור.
המועמד מס' 2 שאולי גם היה מס' 1 אם לא היה מצהיר קבל עם ועדה שהוא הולך ללייקרס. לאוהדי האן בי איי הולכת להיות עונה ארוכה שנה הבאה עם הג'ורה של אבא שלו בכל ציוץ בטוויטר. אבל בינתיים אפשר בהחלט להגיד שהילד ענק. ההשוואות לג'ייסון קיד לא מופרכות לראייתי. 14.6 נק', 6 ריב' ו-7.6 אס' למשחק זה גם כן סטט' נדירות שלא רואים בכל שנה. למי שמעוניין יש Sport Science על מכניקת הזריקה הלא-קונבציונאלית שלו. בניגוד לפולץ, שחרור הכדור של בול מהיר יותר. יש לו אחלה ראיית משחק ומפגין המון אינטיליגנצית משחק, במיוחד במשחק המעבר. יש לו אתלטיות די מרשימה. מזכיר בתנועות שלו גם קצת מדראזן פטרוביץ' ופני הארדוויי. סגנון משחק מאוד אולד-סקול. הכדרור והחדירה לסל לא הפילו אותי לקרשים אבל כמו שאני רואה את זה, הוא יהיה יותר על תקן של פליימייקר מאשר סקורר ראשי של קבוצה. בקיצור, יהיה מעניין מאוד בלה-לה לנד בעונה הבאה.
3. ג'וש ג'קסון, ארה"ב, קנזס, 203 ס"מ, בן 20, סווינגמן:
מועמד מס' 3, שגם היה בשלבים מסוימים מועמד מס' 1. אתלט פנטסטי, והדבר העיקרי שנהניתי ממנו בוידאו הזה הוא יכולת מסירה וחלוקה של הכדור לחברים לקבוצה. לא משהו שרואים אצל הרבה שחקנים. יכולת הכדרור בהתקפות מעבר נראית די טוב. גם אצלו מכניקת זריקה טיפה מוזרה. הידית מחוץ לקשת פחות טובה מאשר פולץ ובול וגם אחוזי העונשין עומדים על 57% בלבד. מה שכן מטריד בוידאו הזה הוא שהוא משתמש המון באתלטיות שלו ובסייז שלו כדי להשיג נקודות. באן בי איי אתה חייב להיות גורילה בגודל של לברון ג'יימס כדי לעשות ככה נקודות. רוב השחקנים מסתפקים בג'אמפ שוטס. ההשוואות הן לג'ימי באטלר וקוואי לאונרד. על הקריירה של קוואי הוא חותם בעיניים עצומות, ויודעים מה? אני לא בטוח אם גם לא על הקריירה של באטלר. האתגר העיקרי של ג'קסון יהיה לפתח יכולות סקורינג. ספציפית בנקודה הזאת תחושתי שהוא מגיע פחות בשל לליגה מאשר כוכב קנזס אחר, אנדרו וויגינס. נתן 16 נק', 7.4 ריב' ו-3 אס' למשחק בעונת הפרשמן. לא בטוח אם לא היה נכון עבורו לחכות עוד עונה, לטרוף את המכללות בלי מלח ואז לבוא קצת יותר בשל.
מסכים עם ההיסוסים לגבי פולץ ועם ההתלהבות מבול, גם לדעתי בול פרוספקט יותר מעניין. בנושא אחר השוויתי את פולץ למרקוס סמארט משופר (גם בהקשר של בוסטון) ואת בול לג'ון סטוקטון. אני לא בטוח שזה עד כדי כך, יכול להיות שפולץ יהיה יותר טוב מזה ובול לא עד כדי כך טוב, אבל אם אני בוחר בבחירה הראשונה אני מעדיף את בול, גם אם הסיטואציה עם ההתעקשות שלו על הלייקרס בעייתית. בקשר לג'וש ג'קסון, עדיין לא הספקתי ממש להתעמק בו
עריכה: ראיתי עכשיו קצת מהסרטון של ג'וש ג'קסון. השחקן שהוא מזכיר לי? שון דאוסן. גם יש להם שם דומה. כמובן שדאוסן כרגע אפילו לא ברמה של להתקבל לסגל של קבוצה (לפחות נכון לשנה שעברה) אז ג'קסון הוא כנראה שון דאוסן לעשירים, אבל יש להם סגנון דומה
_________________ קיופיפלו על שם קיינטל וודס, סקוטי פיפן, לו ריד ולו יהי
שאלה מעניינת אם כי לא בטוח כמה היא רלבנטית בליגה של היום. רוצה לומר - היום, יותר מתמיד, העמדות הרבה יותר מעומעמות מבעבר. סנטרים זורקים שלשות, גארדים עושים פוסט אפ, כולם מטילים הרבה יותר שלשות מבעבר, משחק מאוד דינמי. המציאות היא ששחקן שהוא מספיק טוב ימצא את הדרך לקבל דקות, בטח ובטח אם אתה בחירה שלישית בדראפט. אני חושב שזה ברור שגם קוואי וגם ג'ימי באטלר היום הם לא אותם שחקנים שהיו בכניסה שלהם לליגה. זה אומר שעיקר העבודה עוד לפניו. דווקא בעידן שהוא פוסט הפרישה (או לקראת פרישה) של רוב הסווינגמנים הגדולים שראינו בשנות ה-2000 (קובי, פול פירס, טימאק, וינס, ג'ו ג'ונסון), מאוד חסר סווינגמנים עם יכולות ניהול משחק, ואני חושב שמי שיבחר בג'קסון צריך להיות אחד שמאמין שזה האפסייד שאליו הוא יכול להגיע. ע"ע אוון טרנר, שאמנם הולך להעביר קריירה די אומללה בתור מס' 2 בדראפט, אבל מבחינת הפוטנציאל בערב הדראפט, לשם פילדלפיה כיוונו. לפעמים זה מצליח יותר ולפעמים פחות.
התותח המפוברק כתב:
עמוס לב כתב:
ג'קסון לא טווינר?
שאלה מעניינת אם כי לא בטוח כמה היא רלבנטית בליגה של היום. רוצה לומר - היום, יותר מתמיד, העמדות הרבה יותר מעומעמות מבעבר. סנטרים זורקים שלשות, גארדים עושים פוסט אפ, כולם מטילים הרבה יותר שלשות מבעבר, משחק מאוד דינמי. המציאות היא ששחקן שהוא מספיק טוב ימצא את הדרך לקבל דקות, בטח ובטח אם אתה בחירה שלישית בדראפט. אני חושב שזה ברור שגם קוואי וגם ג'ימי באטלר היום הם לא אותם שחקנים שהיו בכניסה שלהם לליגה. זה אומר שעיקר העבודה עוד לפניו. דווקא בעידן שהוא פוסט הפרישה (או לקראת פרישה) של רוב הסווינגמנים הגדולים שראינו בשנות ה-2000 (קובי, פול פירס, טימאק, וינס, ג'ו ג'ונסון), מאוד חסר סווינגמנים עם יכולות ניהול משחק, ואני חושב שמי שיבחר בג'קסון צריך להיות אחד שמאמין שזה האפסייד שאליו הוא יכול להגיע. ע"ע אוון טרנר, שאמנם הולך להעביר קריירה די אומללה בתור מס' 2 בדראפט, אבל מבחינת הפוטנציאל בערב הדראפט, לשם פילדלפיה כיוונו. לפעמים זה מצליח יותר ולפעמים פחות.
טווינר בין עמדות 2 ל-3? בין עמדות 3 ל-4? ג׳קסון נראה לי כמו 3 ואני מודה שאני מתקשה לראות אותו בתפקיד של סקורר, עם קריירה מבטיחה כמו זו של קוואי או ג׳ימי באטלר.
הממ... סוג של ממוצע בין ג'יימס הארדן נמוך יותר לבין ברנדון ג'נינגס. נמדד בתור 6-3, אבל לפחות לפי מראה עיניים של הוידאו, מרגיש לי שהוא נמוך יותר בכמה סנטימטרים. יותר לכיוון ה-185 ס"מ, אולי גם בגלל שהוא שחיף דו-מימדי. מה שכן, הוא מאוד אתלטי יחסית לגובה. לא כל גארד בליגה בגובה הזה יודע לרחף ככה. סיים את העונה אצל קאליפרי עם 16.7 נק', 4 ריב' ו-4.6 אס'. לא הפגין יד לשלוש. מתמחה בעיקר בחדירות לסל, מה שבאן בי איי יהיה לו גם ככה קשה יותר. נסכם כך: לליגה נכנסו בשנים האחרונות כמה רכזים שעוד לא ממש פרעו ואולי גם לא יפרעו את כל השטרות - אלפריד פייטון, דנטה אקסום, מרקוס סמארט, מק"ו, טריי ברק. אין לי ספק שהוא כבר היום עומד באותה שורה עם רוב החבר'ה האלו. מצד שני, הקצפת של הליגה בעמדה הזו היא תחרות מאוד קשה (קארי, ווסטברוק, קיירי, פול, לילארד, אייזיאה, וול וכו'...) ולשם אני כבר פחות בטוח שהוא יגיע.
וואו, לבחור הזה יש כישרון. השאלה רק לאן הכישרון הזה ייקח אותו. מתקשה לראות אותו מתחת לסקאלה של אוטו פורטר/טוביאס האריס. ברמת התקרה, לא חושב שהוא ברמת כרמלו. אולי ג'בארי פארקר. סיים את העונה בדיוק עם 16.8 נק' ו-7.3 ריב'. 34% לשלוש טיפה מפתיע אותי ביחס לוידאו. יש לו אחלה כדרור ופול אפ ג'אמפר, ושחרור כדור טוב. אני אהבתי. ההשוואות הן לאלן יוסטון. לא חושב שיש כ"כ קשר.
המילה אפסייד נוזלת מכל עבר, ולגבי הבחור הזה, זה המונח העיקרי שהולכים להשתמש לגביו. סיים את העונה עם 12 נק' 7.8 ריב' ו-35% לשלוש. ההשוואות לדוראנט וראשארד לואיס. התחושה שלי שהוא יוצא מוקדם מדי ולא מספיק בשל לליגה. לא הייתה מזיקה לו עוד שנה של התחשלות. גם ההשוואה לקיי.די מופרכת - דוראנט בעונת פרשמן שלו תפר כמעט 26 נק' למשחק עם 11 כ"ח. באמת שאין מה להשוות. ואני חושב שגם על הקריירה של רשארד לואיס הוא חותם בכיף.
גם גם באטלר וגם קוואי עשו את הפריצה שלהם אחרי 2-3 עונות של התבשלות בתפקידי רוטציה משניים. אני מניח שג'קסון מבין שיש לו עוד המון מה להשתפר כדי להתבסס בליגה וגם הקבוצה שתבחר מן הסתם תבנה לו תכנית ארוכת טווח לאור ההיסטוריה. לי הוא מזכיר יותר את פול ג'ורג' (שגם הוא עשה את הפריצה הגדולה אחרי שתי עונות אם אני זוכר נכון) במובן הזה שהוא נראה יותר סמול נוטה לפאוור מאשר שחקן חוץ טבעי, אבל ההשוואה לצ'ילדרס מעניינת מבחינת סט היכולות שרואים בהיילייטס, אין ספק שיצטרך לעבוד על הקליעה בשביל שזה ילך יותר לכיוון ג'ורג' את באטלר מאשר צ'ילדרס.
דהארון פוקס ראיתי כבר. שחקן אקספלוסיבי, חכם יחסית אבל בעייתי, שמאלי וסומך מיד על יד שמאל שלו. אבל כן פרוספקט מעניין, יותר סקורר בתור רכז אבל לא אגואיסט טייטום אכן מזכיר את כרמלו או כרמלו לעניים אבל זה לטוב ולרע, יש לו כישרון התקפי אבל נראה שהוא מנסה ללכת יותר מדי לבד, אתלטיות לא משהו למרות שכמו מלו יודע לעשות נקודות בהרבה דרכים, אבל לא כזה התרשמתי ממנו, איך דיוק הצליחו השנה בטורניר? מלו בכל זאת לקח אליפות בשנה היחידה שלו במכללות אייזק, זה שחקן שאני מחבב. free flowing, אולי קצת כמו אלפריד פייטון או מק"ו מהבחינה הזאת למרות שכמובן לא באותה עמדה. נראה שנהנה מהמשחק, משחק בשני הצדדים של המגרש, שחקן מגניב
_________________ קיופיפלו על שם קיינטל וודס, סקוטי פיפן, לו ריד ולו יהי
Draft Express מכין לכל מועמד קליפ של חוזקות ומגרעות. אם הייתי GM הייתי חושש מאוד לאחר צפייה בקליפ המגרעות של טייטום. נראה כמו טווינר שיתקשה בשתי עמדות הפורוורד.
Draft Express מכין לכל מועמד קליפ של חוזקות ומגרעות. אם הייתי GM הייתי חושש מאוד לאחר צפייה בקליפ המגרעות של טייטום. נראה כמו טווינר שיתקשה בשתי עמדות הפורוורד.
בדראפט בוחרים לפי אפסייד ולא לפי דאונסייד. אף אחד לא אמור להגיע לליגה הזאת מושלם (אלא אם כן אתה טים דאנקן).
כמו שכתבתי, אני גם מסכים עם חגי שהוא לא בלבל של כרמלו. מצד שני... מי בליגה הזאת רוצה בכלל שחקן כמו כרמלו?
משחקים בנדמה לי כן רוצים אולי להשאיר אותו טיפה בפוקוס ושלא יגיע יהיר מדי לאימונים האישיים אין סרט שבעולם שהלייקרס מדלגים על שחקן שהוא גם פוטנציאלית השחקן הטוב בדראפט הזה, וגם מגיע לליגה כמותג.
הם כנראה מנסים להוריד את המשפחה לקרקע ואולי להוציא התחייבות מהאבא להירגע עם הצהרות תקשורתיות בתמורה לבחירה בו (וכידוע, האבא ממש אבל ממש לא רוצה שהילד ישחק במקום אחר חוץ מהלייקרס). לא נראה שיקרה משהו בלתי צפוי בבחירות 1-2, אבל בעקבות הבחירות הצפויות מה שכן יכול להיות מעניין בערב הדראפט או סמוך לו, זה טרייד מכיוון הסלטיקס על אחד הגארדים שלהם, או טרייד של הלייקרס על דאנג'לו ראסל. לא נראה שהוא ובול מתאימים לשחק יחד, נראה שהאחרון כשרוני יותר, והשווי טרייד של ראסל די גבוה כרגע, והתמהמהות עלולה להרוס שווי כמו שקרה בפילדלפיה עם נואל.
_________________ אלון: 5 או 10 זה פשוט מדי. אני בעד שרוני יעשה חישוב של ממוצע כלשהו פר עמדה ונמצא מספר מעניין להכפיל אותו בוא נגיד pi או e. אח"כ כדי להוסיף אלמנט אקראי נבקש ממוק לחשוב על מספר נגיד 36D או 350CC ונראה כבר מה יצא.
חמוד. מאוד מאוד חמוד. מאוד מאוד מאוד חמוד. ההשוואות לסטיבי פרנצ'ייז ובארון דיוויס ואני די מבין אותן, במיוחד בארון. הוא מצד אחד אתלט, ומצד שני, יש לו זריזות מסוימת, כדרור סבבה, חדירות טובות לסל עם סיומת יפה, קליעה לא רעה מבחוץ. סיים את העונה עם 18.1 נק', 4.6 ריב' ו-6.2 אס'. כן כדאי לציין שהבחור קרע לפני איזה שנה את ה-ACL אבל שיחק את כל העונה האחרונה במכללות. הוידאו הוא אחרי הפציעה. עדיין, לדברים האלה יש לעתים נטייה להתלקח בערב הדראפט, ואם לקבוצות יהיו ספקות לגבי ענייני הבריאות הוא בהכרח יכול גם לצנוח כמה וכמה מקומות.
ממשיכים עם החמודים. אחלה קפיצים ברגליים ורואים שהבחור יודע לתת שואו עם דאנקים מרהיבים. יש לו המון ביטחון עצמי בקליעה והוא נהדר במשחק ריצה. ההשוואות לאריק גורדון ולו ויליאמס, ואני בהחלט מתחבר להשוואה לגורדון. בעונה האחרונה 19.8 נק', 2.5 ריב' ו-2.3 אס' בקנטאקי, עם 40% לשלוש ו-82% מהקו. בהחלט רואה בו פוטנציאל להיות אריק גורדון/בראד ביל כזה.
9. פרנק נטיליקינה, צרפת, שטרסבורג, 195 ס"מ, פוינט גארד:
משער שאוהבי הכדורסל האירופי ידעו לספר יותר. קצת מפליא אותי שהוא מקוטלג בתור פוינט גארד, כשכל מה שרואים בוידאו הזה זה זריקות לסל אחרי קבלת מסירה. רוצה לומר, משחק יותר שוטינג גארד מאשר פוינט גארד. וככזה, לא ראיתי משהו ייחודי ביחס להרבה שחקנים אחרים לרבות אלן אנדרסון או אנדרו גאודלוק. ההשוואה לדנטה אקסום לדעתי לא ממש עושה לו טוב. אני חושב שבמקרה הטוב הוא יגיע להיות סוג של דניס שרודר, שזה רכז סבבה וזהו.
10. זאק קולינס, ארה"ב, גונזאגה, 210 ס"מ, סנטר:
מאוד מוזר לי למצוא שחקן כזה ברשימה של טופ10 בדראפט. הוא סיים את העונה עם 10 נק', 5.9 ריב', 1.8 חס' ו-2.7 פאולים למשחק ב-17 דקות, כאשר רוב המשחקים להבנתי לא היו מול יריבים רציניים. כמו שניתן לראות בסטט', יש לו בעיית עבירות. את רוב הנקודות שלו הוא השיג דרך מהלכי כוח או יתרון גובה, מה שבאן בי איי יהיה אצלו חסרון ולא יתרון (הבנאדם שוקל 230 פאונד, שזה טיפה יותר מעומרי כספי...). פה ושם הראה קצת יד מבחוץ, אבל אף קליעה לא הייתה חלקה. אלא אם כן הוא ישפר משמעותית את היד מבחוץ + יתחזק פיזית, אני לא רואה אותו הופך למשהו מעבר לסנטר מחליף. ההשוואה לבראד דוהרטי מגוחכת. דוהרטי זה 5 פעמים אולסטאר עם ממוצע קריירה של 19 נק' 9.5 ריב' ו-3.7 אס'. קולינס לדעתי יהיה מוכן גם לחתום על חצי מהסטטיסטיקה הזאת.
משתמשים הגולשים בפורום זה: Bing [Bot], יוניק ו 11 אורחים
אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה