סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 11, 2024 5:18 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 1:08 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
sir charles כתב:
מעניין אותי באמת איך זה בשאר הליגות ביבשת, למשל הספרדית, הטורקית, היוונית וה-VTB...
רגע, גם שם יש קבוצות משוריינות ליורוליג ועדיין משחקים סדרות?
How in the name of all that is sacred?!

יש הבדל מרכזי בין הליגה הישראלית לליגות שציינת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 1:16 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
שהוא? מעבר שזה שהם יותר טובים מאיתנו בכדורסל?

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 1:23 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
sir charles כתב:
מעניין אותי באמת איך זה בשאר הליגות ביבשת, למשל הספרדית, הטורקית, היוונית וה-VTB...
רגע, גם שם יש קבוצות משוריינות ליורוליג ועדיין משחקים סדרות?
How in the name of all that is sacred?!

בתור התחלה, בספרד למשל אפשר להגיע ליורוליג דרך הצלחה בליגה וללא שיריון. מניח שגם בטורקיה ויוון זה ככה (לטורקיה יש גם את הבונוס של העדפה בויילדקארדים).

אבל זה לא משנה את העובדה ששיריון עשר השנים הוא זוועה בכל מקום, ולדעתי בת'רד של פיב"א/יול"ב כבר אפשר לקרוא על מחאות נגדו בהקשר הזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 1:29 pm 
Hall of Famer

בטורקיה ויוון זה לא ככה, ובירוליג החדש אין ויילד קארדים החל מהשנה הקרובה, כל עוד אין פרישה של קבוצה או משהו כזה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 2:15 pm 
Sophomore

מעולה, תמיד ראיתי בנו כאור לגויים.
אולי המחאה הכלל אירופאית נגד ארגון הקבוצות המושחתות, תחל כאן, במדינתנו הקטנה במזרח התיכון.

huzzah!

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 2:28 pm 
Sophomore

אז בוא תגיד לי כמה קבוצות מיוון וספרד משחקות ביורוליג\יורוקאפ לעומת ה-2 שבישראל...
למרות שברצלונה וריאל בספרד, ופאו ואולימפיאקוס ביוון הן המובילות עם התקציבים הגבוהים יותר,
עדיין יש לך קבוצות כמו מלאגה, באסקוניה, ולנסיה, אריס, פאוק, אאק אתונה ואחרות, שמשחקות במפעלים המובילים וכן זוכות לחשיפה ולכסף שנובע מזה...
זה ההבדל העיקרי בין הליגה שלנו לליגות האלה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 2:35 pm 
Hall of Famer

קפצת מנושא לנושא. דיברת על זה ש"הקבוצות שמשחקות באירופה בין כה מחתימות שחקנים לאירופה, אז הגבלות בליגה לא פוגעות בהן". זו שטות מוחלטת שמבלבלת בין סיבה ומסובב. ההגבלות בליגה הישראלית, שהן כבר עכשיו החמורות ביותר מכל ליגות הכדורסל הנורמליות ביבשת (או כמעט הכי חמורות), הן מלכתחילה הסיבה שהקבוצות האלה צריכות להחתים שחקנים רק לאירופה או לעשות סבב של שחקנים יושבים בצד.

לגבי המפעלים שמתחת ליורוליג - לקבוצות הישראליות יש היסטוריה רעה מאד בנושא, ולא הייתי מציע להם לבכות על מקומות שאין להן באירופה. רק בעשור האחרון אני יכול להראות לך לא מעט מקרים שלקבוצות הייתה את האפשרות לשחק באותם מפעלים שכינית אותם "אלה שהחשיפה והכסף נובעים מהם", והם העדיפו לוותר עליהם. כולל השנה אגב (נהריה כבר הודיעה שלא תשחק באף מפעל אירופי, חיפה כבר ויתרה בעבר ושוקלת לוותר גם השנה, ועוד ועוד).

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ד' יוני 14, 2017 2:43 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 2:36 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
בכל אופן, זה המצב ביוון - מאז 1992, שתי אלופות בלבד, למעט עונת 2001-2002 שבה אא"ק זכתה. כלומר עכשיו המצב הוא שלא רק שיש שתי אלופות, אלא ששתי האלופות האלה זכו לשיריון עשר שנים ביורוליג (ולהבדיל ממכבי, כנראה שאף אחת מהן לא בסכנת הידרדרות לתחתית שתשלול מהן את הרישיון) ואין אפשרות אפילו תיאורטית לנציגה יוונית נוספת לקבל ייצוג למעט ההופעה החד פעמית בעקבות זכייה ביורוקאפ.

אילו הייתי יווני, הייתי מציע לסלק את שתי המשוריינות האלה מהליגה, בדיוק באותה המידה שאני מציע לעשות את זה למכבי. חוסר הספורטיביות כאן זועק לשמיים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 2:39 pm 
Sophomore

Krembo2 כתב:
אז בוא תגיד לי כמה קבוצות מיוון וספרד משחקות ביורוליג\יורוקאפ לעומת ה-2 שבישראל...
למרות שברצלונה וריאל בספרד, ופאו ואולימפיאקוס ביוון הן המובילות עם התקציבים הגבוהים יותר,
עדיין יש לך קבוצות כמו מלאגה, באסקוניה, ולנסיה, אריס, פאוק, אאק אתונה ואחרות, שמשחקות במפעלים המובילים וכן זוכות לחשיפה ולכסף שנובע מזה...
זה ההבדל העיקרי בין הליגה שלנו לליגות האלה

הזכרת 3 קבוצות יווניות עם עבר מפואר והווה מצוקמק + סף פשיטת רגל כל עונה או שתיים.
הליגה היוונית היא לא דוגמה. פרט ל3 קבוצות יש בעיית תשלום משכורות ומשבר כלכלי קבוע.
בנוסף הן הליגה שם שולחת את אותו מספר קבוצות לטורנירים האירופאים כמו הליגה הישראלית רק מצליחות יותר יחסית.

התקציבים של מלאגה ולנסיה ובאסקוניה נעים בין לתקציב השיא של הפועל ירושלים לבין להתקרב לתקציב של מכבי תל אביב ואי אפשר להשוות אותן לשאר קבוצות הליגה.

נכון להיום אף מועדון משורין לא צפוי לוותר על השריון שלו. הדרך היחידה היא ללכת לשחק בצמפיונס, לפרק את היורקאפ (נראה תסריט הגיוני)
ולצבור כוח לקראת איחוד בין הליגות שיקרה שוב מתישהו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 2:48 pm 
Sophomore

סבבה המצב הכלכלי ביוון זו באמת נקודה בפני עצמה, אבל הרעיון הוא אותו רעיון...למרות ש-2 קבוצות שם שולטות לחלוטין בתארים,
לקבוצות נוספות היו אפשרויות לצמצם את הפערים מבחינת גיוס כספים על ידי הופעה ביורוקאפ, אפשרות שלקבוצות בארץ כרגע אין.

בספרד באמת זה בא עוד יותר לידי ביטוי...יש לך כל שנה 6-7 קבוצות שמשחקות במפעלים הבכירים ביבשת (נכון לעכשיו עדיין אין מה להשוות בין היורוקאפ ובוודאי שהיורוליג לצ'מפיונס מבחינה כספית)
מה שמגדיל משמעותית את ההכנסות שלהן משנה לשנה...

לכן ההשוואה בין הליגות האלה (וליגות נוספות...) שבהן יש סדרות כל הדרך, לליגה שלנו, פשוט לא נכונה, כי כאן היתרון הלא שוויוני של מכבי וירושליים הוא הרבה יותר מובהק ושייך רק ל-2 קבוצות.
זה לא רק שהתקציב של שתיהן גדול פי כמה מכל שאר הקבוצות ביחד,
זה שלשאר הקבוצות אין שום אפשרות לצמצם את הפער התקציבי הזה, כי אין להן גישה לאירופה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 2:56 pm 
Hall of Famer

וכשהייתה להן גישה ליורוקאפ הן לקחו אותה?
וגם עכשיו, כשהצ'מפיונס מחלק כספים בסדר גודל של היורוקאפ וגם יש מענק מכובד מהמנהלת, אני לא רואה קבוצות רצות לשם. נהריה כבר הודיעה שתוותר, חיפה שוקלת לוותר גם היא וכבר ויתרה בעבר.

Krembo2 כתב:
סבבה המצב הכלכלי ביוון זו באמת נקודה בפני עצמה, אבל הרעיון הוא אותו רעיון...למרות ש-2 קבוצות שם שולטות לחלוטין בתארים,
לקבוצות נוספות היו אפשרויות לצמצם את הפערים מבחינת גיוס כספים על ידי הופעה ביורוקאפ, אפשרות שלקבוצות בארץ כרגע אין.

אז למה הקבוצות שם פושטות רגל? לשכת הגיוס לא פתוחה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 3:00 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:
וגם עכשיו, כשהצ'מפיונס מחלק כספים בסדר גודל של היורוקאפ וגם יש מענק מכובד מהמנהלת, אני לא רואה קבוצות רצות לשם. נהריה כבר הודיעה שתוותר, חיפה שוקלת לוותר גם היא וכבר ויתרה בעבר.

Krembo2 כתב:

ראי, גם אם עכשיו 20 שנה קבוצות יוותרו על היורוליג והיורוקאפ, אין לאף אחד זכות לנכס את אופציית ההשתתפות שם לעצמן.
ההשתתפות באירופה היא זכות, לא חובה. והיא גם לא פריווילגיה פרטית.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 3:36 pm 
Sophomore

ראי שעל הקיר כתב:

Krembo2 כתב:

למזלך יש לי תואר ראשון בכלכלה, אז אם תרצה אשמח לתת לך את כל הסיבות למצב הכלכלי הקשה ביוון, שתאמין או לא, כנראה משפיע גם על הספורט...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 4:29 pm 
Hall of Famer

ערן, סבבה, אין לי בעייה עם הגישה הזו. אני בכלל הייתי שמח לרפורמה בכל הכדורסל האירופי בנוסח ליגת האלופות של הכדורגל, על כל המרכיבים של דירוג הקבוצות והליגות שם - זה המודל שהייתי רוצה לראות גם בכדורסל. עניתי לקרמבו שטען שההבדל נובע מזה שלקבוצות היווניות או הספרדיות הייתה גישה למפעלים האירופים ולחשיפה ולכסף, ולישראליות לא. אבל עובדה שכשכן יש גישה הן לא הולכות לשם, וגם השנה זה קורה. אז אחת מהשתיים - או שהן מטומטמות, או שאין בזה את החשיפה והכסף שהוא דיבר עליהם ולא מכאן מגיע ההבדל בין הליגות.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 4:48 pm 
Sophomore

יש הבדל בין קבוצה שיודעת שהיא תשחק במפעל במשך כמה שנים בכל מקרה,
לבין קבוצה שרוב הסיכויים שההופעה שלה באירופה בעונה הבאה היא חד פעמית.
תנסה לחשוב על זה מנקודת מבט של בעלים\משקיע-

הבעלים של המשוריינת כבר משחק כבר נהנה במשך כמה עונות מגידול הכנסות במכירת כרטיסים\מנויים, מזכויות שידור, מחשיפה תקשורתית גבוהה יותר, ממכירת מרצ'נדייז וממפרסמים שמגיעים.
הוא יודע שגם בעונה הבאה וזאת שאחריה הוא כנראה ישחק באותו מפעל, ולכן מעונה לעונה הוא יכול להרשות לעצמו להמשיך ולהגדיל את התקציב ולבסס את עצמו יותר, גם בלי הישגים בזירה המקומית.

מצד שני מגיע בעלים של קבוצה בינונית בישראל, שבמקרה לקחה אליפות וקיבלה זימון לשחק בעונה הקרובה ביורוקאפ.
הקבוצה עדיין לא מוכרת כל כך כמו המשוריינות כי זאת הופעת הבכורה שלה, לכן סביר שמפרסמים ומשדרים ישלמו לה מעט פחות...כמו כן בסיס האוהדים של אותה קבוצה ככל הנראה קטן יותר, לכן תקבל פחות כסף מסחורות וכרטיסים...
מעל זה, הבעלים יודע שהסיכוי שלו לקבל הזדמנות לשחק באותו מפעל עונה נוספת הוא נמוך מאוד, לכן האינטרס שלו לא יהיה להגדיל את התקציב בצורה משמעותית כל כך.

אם גם לישראל, בדומה לספרד (או יוון, רוסיה וטורקיה לצורך העניין) היו עוד מקומות מובטחים למפעלים הבכירים, והמשקיעים היו יודעים שהסיכוי שלהם להגיע לאירופה גדולים יותר, התקציבים היו הולכים וגדלים משנה לשנה (ואיתם גם הרמה...)

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 5:05 pm 
Hall of Famer

אתה סגור על זה? אני לא רואה שקבוצות ששות לנצל את המקומות של ישראל בצ'מפיונס, כולל קבוצה שיכולה לשחק שם שנה שנייה ברציפות. ובטח היום כאשר יש שעת כושר עם המלחמה בין פיב"א ליורוליג, כשקבוצה נורמלית שתבוא לאחד המפעלים (בטח לצ'מפיונס) ינשקו לה את הרגליים רק שתבוא.
בשנה שעברה תהיתי לעצמי - למה אף קבוצה ישראלית לא ניסתה ללכת ליורוקאפ? בטח אחרי שירושלים ניצחה את איגוד הכדורסל במשפט, והדרך המשפטית נפתחה. הרי ג'ורדי הגיע למצב שהוא מתחנן לקבוצות שיבואו לשחק אצלו, הוא לקח ליורוקאפ קבוצות עם תקציב של חצי מיליון יורו כמו סקופיה, ובסוף אפילו זה לא - הוא צמצם את המפעל ב-4 קבוצות. למה אף קבוצה ישראלית לא ניצלה את המצב הזה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 5:10 pm 
Sophomore

לא סגור על כלום....אולי רק על זה שלצערי הלפרין מניף צלחת מחר...

כמו שאמרתי קודם, הצ'מפיונס נכון לעכשיו לא באמת פונקציה, כי הוא עדיין לא באותו לבל כמו היורוקאפ (ובטח שהיורוליג...) מבחינה כספית...
לא למפרסמים ולא לגופים שמשדרים, ובטח שלא לאוהדים מבחינה האטרקציה, בגלל הרמה של הקבוצות שם.
אולי תוך כמה שנים שהרמה שם תעלה וקבוצות רציניות יותר יתחילו להשתתף שם בקביעות, הסיפור יהיה שונה

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 5:12 pm 
Hall of Famer

מה שאתה אומר לא נכון. בצ'מפיונס וביורוקאפ יש סדר גודל פרסים מאד דומה, למעשה סך הפרסים המובטחים בצ'מפיונס קצת יותר גבוה. נכון שהוא מתחלק על יותר קבוצות, וברוב השלבים עדיין קבוצת יורוקאפ תקבל יותר, אבל זה ממש לא הבדל גדול - ובשלבים המאוחרים, לפחות לזוכה והפינליסטית, דווקא הצ'מפיונס נותן יותר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 5:18 pm 
Sophomore

האמת שאני לא התייחסתי לפרסים...
אני התייחסתי לדברים הנלווים-
הכנסות מקהל (מנויים\כרטיסים ומרצ'נדייז), הכנסות ממפרסמים והכנסות מזכויות שידור.
מן הסתם, כל ההכנסות האלה גבוהות יותר כשהמשחקים (והיריבות) יותר אטרקטיביים וימשכו יותר צופים...
תסכים איתי (לא יודע איפה אפשר לבדוק תנתונים האלה...אני אנסה לחפש) שיותר אנשים מגיעים\צופים בשידור של משחקי היורוקאפ, מאשר המשחקים של הצ'מפיונס

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 5:22 pm 
Hall of Famer

אתה מדבר על הישראליות? תפוזים לתפוחים, כי ביורוקאפ משחקת קבוצה שמראש יש לה קהל גדול. גם במשחקי הליגה שלה צופים יותר אנשים, למרות שהקבוצות האחרות משחקות באותה ליגה בדיוק.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 5:25 pm 
Sophomore

אני מדבר באופן כללי...
אני מאמין שבמשחק ממוצע ביורוקאפ, צופים הרבה יותר אנשים (במגרש ובבית) מאשר במשחק ממוצע בצ'מפיונס. בטח שבשלבים מתקדמים יותר.
ומן הסתם שמשחקים כאלה גורמים למפרסמים לשים יותר כסף.

אולי המצב הזה ישתנה תוך כמה שנים (אני מקווה),
אבל אם ניקח אנלוגיה מהכדורגל, בינתיים זה מרגיש קצת כמו להשוות בין גביע אופ"א לאינטרטוטו

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 5:29 pm 
Hall of Famer

כשיהיו נתונים נוכל לדבר עליהם.
בטלויזיה/אינטרנט, להערכתי, שני המפעלים לא מאד נצפים למעט קבוצות בודדות פה ושם שיש להן קהל גדול.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 6:16 pm 
מנהל פורום

היורקאפ משודר לאורך כל העונה ביורוספורט 2 בשידורים ישירים כל שבוע
יורוספורט 2 זה ESPN אבל לא ערוץ זניח

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 9:33 pm 
Hall of Famer

אני לא יודע מה מצבו מבחינת רייטינג באירופה, ולא יודע מה מצבו ספציפית כשהוא משדר יורוקאפ, מעבר לזה שבישראל הוא כבר ירד מהכבלים פעם אחת בגלל חוסר עניין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ד' יוני 14, 2017 9:37 pm 
Sophomore

הוא במצב יותר טוב מיורוספורט 3

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 78 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר