סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו א' נובמבר 17, 2024 1:41 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 60  הבא
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 6:28 pm 
Hall of Famer

בלוג: הצג בלוג (6)
מיקי לביא כתב:
מתוך פסק דין:

לא ניתן להרע את תנאי עבודתו של העובד - ללא קבלת הסכמתו

על פי הדין והפסיקה, אם לא נקבע אחרת בחוק או בהסכם עבודה, אישי או קיבוצי – המעביד רשאי לפטר את העובד בכל עת, ובלבד שהפיטורים נעשים בתום לב על פי אמות המידה שפורטו בפסיקה, ותוך מתן הודעה מוקדמת כדין.
ואולם, אם בחר המעביד שלא לנתק את יחסי העבודה, אלא להמשיך ולהעסיק את העובד – אין המעביד רשאי, באופן חד-צדדי, לשנות תנאי מתנאי העבודה, דוגמת שכרו המוסכם של העובד על פי חוזהו – ללא קבלת הסכמתו של העובד.
בעניין זה פסק בג"צ בפסק הדין מילפלדר (בג"צ 239/83 מילפלדר נגד בית הדין הארצי, פ"ד מא (2) 210), כי המעביד, כצד לחוזה העבודה, אינו זכאי על דעת עצמו, באופן חד-צדדי, לתלוש או לשנות תנאי מתנאי חוזה העבודה - כפי שאין הוא רשאי לנהוג כך בכל חוזה אחר. אם המעביד רוצה לשנות הוראה בחוזה העבודה - עליו להביא תחילה את החוזה כולו לסיומו, ולאחר מכן - עליו לנסות לשכנע את העובד, הצד השני לחוזה, לכרות חוזה עבודה חדש, ושונה, עם המעביד (אך יודגש כי בכל מקרה, וגם בהסכמת העובד – לא ניתן לשלול ממנו את זכויותיו המינימליות המוגנות בחוקי העבודה, דוגמת פיצויי פיטורים וחופשה שנתית בשיעורים שנקבעו בחוק, וכיו"ב).
יוצא, איפוא, כי מעביד אינו יכול לשנות באופן חד-צדדי הוראה בחוזה העבודה, ואם עשה כן - הדבר מהווה הפרת חוזה מצד המעביד. הפרה זו מזכה את העובד בסעדים משפטיים, העומדים לזכותו של צד לחוזה שהופר.
יצוין כי על פי פסק דין מילפלדר, להלכה זו ישנם ארבעה חריגים, שרק בהתקיים אחד מהם - המעביד (וגם העובד) יהיה רשאי לשנות באופן חד-צדדי הוראה בחוזה העבודה, כדלקמן:
א. כאשר החוק מעניק, לצד לחוזה העבודה, את הזכות לשנות חד-צדדית הוראה בחוזה.
ב. כאשר הצדדים כורתים חוזה עבודה חדש, שלפיו משתנה אחת ההוראות בחוזה הישן.
ג. כאשר תוכנה של הוראה חוזית, על פי טבעה, הוא כזה שההוראה מסתיימת או משתנה "מעצמה", עוד לפני סיום החוזה בין העובד והמעביד.
ד. או כאשר בחוזה העבודה הקיים ישנה הוראה, מפורשת או משתמעת, המעניקה לאחד הצדדים את הכוח לשנות הוראה מסוימת בחוזה, בלי לסיים את החוזה כולו.
אם לא התקיים אחד מן החריגים הנ"ל – המעביד אינו רשאי לשנות הוראה בחוזה ללא הסכמת העובד, ואם עשה כן – העובד זכאי לדרוש מן המעביד להמשיך ולקיים את החוזה הקיים, ללא שינויים, או "להתפטר בדין מפוטר" עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה – ולקבל פיצויי פיטורים כאילו פוטר.
2.
עיכוב ארוך ובלתי סביר בהתפטרות או בהגשת תביעה - מצביע על השלמת העובד עם ההרעה בתנאיו

הניסיון מלמד כי גם במצב שבו המעביד הרע חד-צדדית את תנאי העבודה, בלי לקבל את הסכמת העובד להרעה - העובד לא תמיד מזדרז להתפטר בדין מפוטר, או לתבוע מן המעביד להשיב על כנם את תנאי העבודה הקודמים שלו, אלא נוקט בשיטה של "שב ואל תעשה". מה הדין במצב כזה ?
על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה בפרשת גולן (דב"ע נד3-86/ יוחנן גולן - אי.אל.די בע"מ, פד"ע כז 270), בנסיבות שבהן המעביד שינה באופן חד-צדדי תנאי מתנאי עבודתו של העובד, והעובד מחה והתנגד לשינוי בחוזה העבודה שלו, אך המשיך בעבודתו (למרות המחאה) בהתאם לתנאי העבודה המופחתים במשך שמונה חודשים, לא התפטר מייד לאחר מועד השינוי, ולא הגיש תביעה נגד המעביד - רואים את העובד כמי שהסכים, בהתנהגותו, לתנאי החוזה החדש, וכמי שמנוע מלטעון, בדיעבד וכעבור זמן, כנגד השינוי.
יודגש כי בנסיבות אותה פרשה העובד היה בעל השכלה, וידע מייד על הפרת חוזהו. לכן, לא היה חשש כי הסכמת העובד, בהתנהגותו, לחוזה החדש – נעשתה שלא-ביודעין.

אולי סעיף 2 היא הסיבה שמקל מתרעם כבר עכשיו?

ואם מכבי תמשיך לשלם לו את שכרו ותתן לו להתאמן, מה בדיוק תהייה הטענה שלו?
ואיך אתה מסביר את כל המקרים שהובאו כאן ממכבי חיפה כדורגל?

זה לדעתי מה שיהיה גם כאן, במקרה שבכלל תוגש תביעה (ואני בספק גדול מאד אם כך יהיה). הדיונים יתנהלו במוסד לבוררות של איגוד הכדורסל, כמו רוב סכסוכי תנאי עבודה-שכר-חוזים-שחרורים בין קבוצות ושחקנים. אני חושב שגם בית משפט אזרחי ישלח את הצדדים לשם.
המוסד לבוררות, אם יגיעו אליו, יעשה מה שהוא עושה בדרך כלל - יפסוק סכום כלשהו (לא כל החוזה) וישחרר את מקל לאן שילך.

אגב, אם אתה משליך את שוק העבודה הכללי לכאן - אז לפי פסק הדין שלך מדובר על "התפטרות בדין מפוטר", שאז המתפטר זכאי על פי החוק לפיצויי הפיטורים. פיצויי פיטורים, עד כמה שאני מכיר ממקומות אחרים, הם לפי הסכום שמופרש עבורם - חודש שכר על כל שנת עבודה. אז אם משליכים - אז עד הסוף... שכר של חודשיים והביתה. לא ככה?
(ואני בספק אם כל הנושא של פיצויי פיטורים בכלל תקף בחוזה שהוא מוגבל בזמן מלכתחילה, אחרת כל שחקן היה מקבל פיצויי פיטורין בסוף חוזהו מקבוצה שלא ממשיכה את החוזה).

ומלבד זאת אני סבור שיש להחריב את קרתגו ולבטל את חץ הפוזשן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 6:45 pm 
Sophomore

בלוג: הצג בלוג (0)
אני לא מסביר, גם אמרתי מראש שאני לא משפטן ושל בית הדין של ההתאחדות יש פסקי דין ותקדימים משלו.

מה שכן, נראה לי לא סביר בהנחה שהודעת מראש לשחקן שהוא לא בתוכנייות, להתנות את השכר בבחירת הקבוצה בה ישחק (כולל יריבתך).

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 6:46 pm 
Sophomore

לפי מה שכתוב בשורה השנייה אין בעצם מניעה שמכבי תודיע למקל שהוא מפוטר, תשלם לו את כספו (או יותר טוב- פיצויי פיטורים) ובזה נגמר הסיפור,לא?

הרעת תנאים, בטח במובן המקובל במשפט העבודה, ממש לא מתאימה פה. לפי זה השחקנים של מכבי ת"א בכדורגל יכלו לדרוש התפטרות בתנאי פיטורים כי הם עברו לשחק בנתניה.
בכל אופן, אין להערכתי בחוזה של מקל (או בכל חוזה ספורט אחר למעט כספי בזמנו וכו') התחייבות לשחק מספר דקות מסויים וכדומה שהוא יכול לטעון להפרתם ובכל מקרה מכבי תוכל לטעון להחלטה מקצועית נטו וגם יהיה לה על מה להסתמך...
מקל יוכל אולי לטעון להתעמרות בעבודה- אין כיום עילה כזו לפי חוק (למרות כמה ניסיונות) ומשום מה נראה לי שהתקדים בנושא לא יהיה עבור שחקן שמרוויח מאות אלפי דולרים ויש ממנו חסור שביעות רצון מקצועית.
לא סתם לא היו עד היום פסקי דין בנושא וזה תמיד נגמר בבוררות. זה גם מה שיהיה פה להערכתי - מקל יפנים שספאחיה זה לא בגצקיס או הדר, יישבו ויגיעו לפיצוי מוסכם והוא יילך לדרכו, מן הסתם אחרי שימצא קבוצה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 6:49 pm 
Hall of Famer

מיקי לביא כתב:
אני לא מסביר, גם אמרתי מראש שאני לא משפטן ושל בית הדין של ההתאחדות יש פסקי דין ותקדימים משלו.

מה שכן, נראה לי לא סביר בהנחה שהודעת מראש לשחקן שהוא לא בתוכנייות, להתנות את השכר בבחירת הקבוצה בה ישחק (כולל יריבתך).

לא ממך ביקשתי הסבר. להיפך, ביקשתי ששיבר יסביר את המקרים שאתה הבאת.

ולא ראיתי בשום מקום שמכבי מתנה את השכר בבחירת הקבוצה בה ישחק. מקל יקבל את כל שכרו כל עוד החוזה בתוקף, ולא ראיתי מישהו שטוען אחרת.
למכבי יש אינטרס מן הסתם, כמו לכל קבוצה בסיטואציה הזו, שהחלק שלה בשכר של שחקן שהיא לא רוצה יהיה כמה שיותר קטן. מקל יכול גם לסרב, זו זכותו המלאה, ולא לשחק בשום מקום.
אבל מצד שני, כל עוד החוזה בתוקף, מקל לא יכול לעבור לאן שהוא רוצה ולקבל שכר ממכבי. גם מכבי יכולה לסרב.

נערך לאחרונה על ידי ראי שעל הקיר בתאריך ג' יולי 04, 2017 6:54 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 6:53 pm 
Sophomore

מי שרואה מה קורה בשוק השחקנים - כשכל זב חוטם מקבל חוזה ב-NBA או חוזה עתק בסין - מבין שמכבי בצרה צרורה. תקציב הקבוצה הצטמצם בצורה דראסטית ביחס לשנה שעברה, חלק משמעותי ממנו ילך לפיצויים עבור שחקנים שהועזבו מהקבוצה ולא נשאר כסף כדי להביא אף שחקן יורוליג משמעותי. כרגע יש בקבוצה כמה שחקנים שיהיו במקרה הטוב מחליפים סבירים ביורוליג ואין אפילו שחקן יורוליג מוביל אחד. לא רואה את מכבי מצליחה להתמודד על שחקנים מרכזיים, כשיש קבוצות עשירות בהרבה שמנסות להחתים שחקנים כאלה. בקיצור - אם חשבנו שלא יכול להיות יותר גרוע...

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 6:57 pm 
Hall of Famer

בוא נניח שתיאוריית "כל זב חוטם מקבל חוזה ב-NBA או בסין" נכונה.
לפי התיאוריה הזו, וגם לפי התיאוריה של אוריאל, כל מה שיישאר באירופה זה שחקנים בינוניים שההבדל השולי ביניהם לא גדול. קצת מזכיר את המצב של הישראלים בליגה, שההבדל בין "הבכירים" לאחרים הוא קטן עד זניח.
אז אם זה נכון, זה פועל דווקא לטובת הקבוצות העניות יותר, כמו שרואים בליגה שלנו. "הבכירים" מביאים תמורה שולית ירודה על פני האחרים, אבל הם יקרים הרבה יותר.
בקיצור, שני הדברים שכתבת לא מסתדרים ביחד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:05 pm 
Sophomore

אתם בדיון לא קשור בכלל. לטענת מכבי תל אביב, היא לא פיטרה את גל מקל בכלל. היא פשוט הודיעה לו שהוא לא בתכניות שלה. יש הבדל גדול בין שני המקרים.

מעבר לכך, לדעתי, פסק הדין שהובא כאן הוא לגבי עובד רגיל, ולא לגבי עובד על חוזה עבודה אישי לתקופה קצובה.

נערך לאחרונה על ידי Bozzy בתאריך ג' יולי 04, 2017 7:06 pm, נערך פעם אחת בסך הכל.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:05 pm 
Junior

בחדשות הספורט טוענים שלמקל יש חוזה לשנתיים הקרובות על סך 600,00$ נטו, כלומר 1.2 מיליון דולר נטו לשחקן, 2.4 מיליון דולר למכבי.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:11 pm 
Sophomore

קודי (יובל) כתב:
מי שרואה מה קורה בשוק השחקנים - כשכל זב חוטם מקבל חוזה ב-NBA או חוזה עתק בסין - מבין שמכבי בצרה צרורה. תקציב הקבוצה הצטמצם בצורה דראסטית ביחס לשנה שעברה, חלק משמעותי ממנו ילך לפיצויים עבור שחקנים שהועזבו מהקבוצה ולא נשאר כסף כדי להביא אף שחקן יורוליג משמעותי. כרגע יש בקבוצה כמה שחקנים שיהיו במקרה הטוב מחליפים סבירים ביורוליג ואין אפילו שחקן יורוליג מוביל אחד. לא רואה את מכבי מצליחה להתמודד על שחקנים מרכזיים, כשיש קבוצות עשירות בהרבה שמנסות להחתים שחקנים כאלה. בקיצור - אם חשבנו שלא יכול להיות יותר גרוע...

ממש אבל ממש לא כל זב חוטם מקבל חוזה בNBA. במקרה יצא לי לשמוע את סימונס ודריל מורי (מומלץ מאוד!) והם דיברו על זה שנשארו עוד המון, אבל המון פרי אייג'נטס ולא הרבה מקומות. הם אפילו העריכו שלא מעט סוכנים ימצאו את עצמם מפוטרים בסוף הקיץ הזה, בדיוק בגלל שהלקוחות שלהם ישארו בלי קבוצה בNBA או עם חוזה קטן מדי. סין, לפחות בינתיים היא לא פקטור. אם אני לא טועה מותר שם רק שני זרים בקבוצה, אולי שלושה (תתקנו אותי אם אני טועה). זה לא פקטור בשוק שחקנים כל כך גדול, וכשהתחרות שם כל כך חלשה ולא מעניינת.

התקציב של מכבי הצטמצם וחלק גדול ממנו הולך למטרות ניקיון, זה נכון. זה הגורם המרכזי שפוגע במכבי הקיץ. אבל ההיצע מאוד גדול כרגע, אפשר לפרוט לפי עמדות את השחקנים החופשיים ותראה שהמצב לא כל כך קשה כמו שאתה מתאר.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:19 pm 
מנהל פורום

ראי שעל הקיר כתב:
בוא נניח שתיאוריית "כל זב חוטם מקבל חוזה ב-NBA או בסין" נכונה.
לפי התיאוריה הזו, וגם לפי התיאוריה של אוריאל, כל מה שיישאר באירופה זה שחקנים בינוניים שההבדל השולי ביניהם לא גדול. קצת מזכיר את המצב של הישראלים בליגה, שההבדל בין "הבכירים" לאחרים הוא קטן עד זניח.
אז אם זה נכון, זה פועל דווקא לטובת הקבוצות העניות יותר, כמו שרואים בליגה שלנו. "הבכירים" מביאים תמורה שולית ירודה על פני האחרים, אבל הם יקרים הרבה יותר.
בקיצור, שני הדברים שכתבת לא מסתדרים ביחד.

צודק, להערכתי למעט 2-4 ארבע קבוצות עם תקציב של איזור ה30-40 מיליון דולר כל השאר יכולו לנצח אחת את השניה כל הזמן, כי יהיו פערי כישרון קטנים בין הקבוצות
ראית את השמות בליגה הסינית הראשונה, תוסיף לזה ששחקנים כמו דומיניק ג'ונסון ומארק ליונס גם עוברים לליגה הסינית השניה ותוסיף עוד שחקן לכל קבוצת NBA כלומר עוד 30 שחקנים יוצאים מהישג היד של הקבוצות באירופה, זה בהחלט משאיר את היורוליג במצב של פערי כישרון קטנים, ליגת פח אבל מותחת

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:20 pm 
הנביא הרשמי של הפורום
סמל אישי של המשתמש

zurkin כתב:
קודי (יובל) כתב:

ממש אבל ממש לא כל זב חוטם מקבל חוזה בNBA. במקרה יצא לי לשמוע את סימונס ודריל מורי (מומלץ מאוד!) והם דיברו על זה שנשארו עוד המון, אבל המון פרי אייג'נטס ולא הרבה מקומות. הם אפילו העריכו שלא מעט סוכנים ימצאו את עצמם מפוטרים בסוף הקיץ הזה, בדיוק בגלל שהלקוחות שלהם ישארו בלי קבוצה בNBA או עם חוזה קטן מדי. סין, לפחות בינתיים היא לא פקטור. אם אני לא טועה מותר שם רק שני זרים בקבוצה, אולי שלושה (תתקנו אותי אם אני טועה). זה לא פקטור בשוק שחקנים כל כך גדול, וכשהתחרות שם כל כך חלשה ולא מעניינת.

התקציב של מכבי הצטמצם וחלק גדול ממנו הולך למטרות ניקיון, זה נכון. זה הגורם המרכזי שפוגע במכבי הקיץ. אבל ההיצע מאוד גדול כרגע, אפשר לפרוט לפי עמדות את השחקנים החופשיים ותראה שהמצב לא כל כך קשה כמו שאתה מתאר.

מה קורה עם הדי ליג? השכר שם עולה בסוף כפי שתוכנן?
בעבר דובר על כך שגם מספר הקבוצות שם יגדל, וכך גם הרוסטר (גם ב-NBA הרוסטר אמור היה לגדול)
מישהו יודע משהו על על השינויים האלה?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:26 pm 
Junior

שני הסנט שלי:
- מישהו פה שאל אם מכבי יכולה "לפטר" את מקל ולשלם לו את כל המשכורת - אני די בטוח שאם מכבי מציעה לשלם לו את כל הסכום מקל עוזב בשנייה. כנראה שגם אם תציע לו שחרור תמורת חלק (משמעותי) מהסכום הוא יסכים. העניין הוא שמכבי רוצים מצד אחד להוריד את העלות שלו ומצד שני למנוע ממנו להגיע לקבוצות מסויימות (שזה לגיטמי לחלוטין), ולכן אין מצב שהיא תשקול את ההצעה הזו
- מקל לא טמבל בכלל, וכל ההתנהלות שלו די חכמה ומתוכננת. כל האמירות שלו שהוא שחקן מכבי, מחוייב לקבוצה וכו' זה רק כדי להדגיש שיש חוזה תקף בין הצדדים ולהעלות את המחיר של השחרור. זו גם הסיבה שההודעה של מכבי שהוא משוחרר / מפוטר / לא בתכניות עוד הולכת לעלות לה הרבה כסף

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:40 pm 
Hall of Famer

ודאי שזה יעלה לה כסף. עכשיו השאלה היא כמה.
זה גם יעלה למקל ישיבה בצד, עכשיו השאלה היא כמה.
בקיצור, יגיעו להסדר כלשהו ושלום שלום.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 7:42 pm 
Hall of Famer
סמל אישי של המשתמש

דניאל כתב:
שני הסנט שלי:
- מישהו פה שאל אם מכבי יכולה "לפטר" את מקל ולשלם לו את כל המשכורת - אני די בטוח שאם מכבי מציעה לשלם לו את כל הסכום מקל עוזב בשנייה. כנראה שגם אם תציע לו שחרור תמורת חלק (משמעותי) מהסכום הוא יסכים. העניין הוא שמכבי רוצים מצד אחד להוריד את העלות שלו ומצד שני למנוע ממנו להגיע לקבוצות מסויימות (שזה לגיטמי לחלוטין), ולכן אין מצב שהיא תשקול את ההצעה הזו
- מקל לא טמבל בכלל, וכל ההתנהלות שלו די חכמה ומתוכננת. כל האמירות שלו שהוא שחקן מכבי, מחוייב לקבוצה וכו' זה רק כדי להדגיש שיש חוזה תקף בין הצדדים ולהעלות את המחיר של השחרור. זו גם הסיבה שההודעה של מכבי שהוא משוחרר / מפוטר / לא בתכניות עוד הולכת לעלות לה הרבה כסף

מכבי רק הודיעה שהוא לא בתוכניות, לא מפוטר או משוחרר.

ואני לא בטוח בכלל שגל רוצה לעזוב. כאילו ברור שיש דם רע בין הצדדים אבל לדעתי מאוד קוסם לו הסטטוס של שחקן יורוליג והוא מודע לכך שאף קבוצה אחרת שם לא תציע לו חוזה בעתיד הנראה לעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 8:02 pm 
מנהל פורום

בלוג: הצג בלוג (14)
וגם שאף קבוצה ישראלית אחרת לא תשחק ביורוליג בעתיד הנראה לעין.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 9:32 pm 
מנהל פורום

כפי שBOZZY אמר, לא מדובר על חוזה של עובד שכיר רגיל שכל צד יכול להתיר אותו בהתרעה מראש עם הפרשת פיצויים סטנדרטית. אלא מדובר בחוזה שכר קצוב בזמן תמורת עבודה. ובמקרה כזה הפיצויים זה לא ההפרשת מעסיק הרגילה בחוק (חודש לכל שנת עבודה), אלא מה שרשום בחוזה, שבמקרה הזה - שכר מלא של כל העונות שנותרו.

שוב, אני לא משפטן, אבל אני לא חושב שקבוצה יכולה באופן חד צדדי להודיע לשחקן שהוא "לא בתכניות" בלי לאפשר לו להתיר את החוזה בצורה מוסכמת ובפיצוי הולם. כי "התכניות" של השחקן כשהוא חתם על החוזה, היו להתאמן עם הקבוצה, ליסוע אתה למשחקים, לקיים אורח חיים ספוריטיבי וגם לשחק מפעם לפעם בהתאם לצורך המקצועי כחלק מסגל הקבוצה. הוצאה של השחקן דה פקטו מסגל הקבוצה יכולה להיחשב כהפרה של החוזה מצד המעסיק כי היא למעשה מראה לו את הדרך החוצה.

ואני אחזור על הדוגמה שהבאתי (שהובאה בצורה מצחיקה בsilicon valley עונה 4): תארו לכם תוכניתן שכיר בהייטק שהחברה לא מעוניינת בו, אך לא רוצה לפטר אותו אלא לגרום לו להתפטר. אז מה היא עושה? היא מורידה ממנו את כל המטלות, מוציאה אותו מהצוות שהוא היה בו, ומעבירה אותו לקיוב בלי מחשב במרתף מינוס 2. מבחינתה היא ממשיכה לשלם לו שכר, אבל הוא חייב להגיע לעבודה ולבהות בטייח המתקלף. בסיטואציה הזו אין ספק שיש הפרה של חוקי עובד-מעביד תקינים. והוא ממש לא רחוק ממה שמכבי מתכננת לעשות למקל כשהיא מנסה להחזיק את המקל בשתי קצותיו - גם להיפטר ממנו וגם להחליט עבורו לאן יילך.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 9:38 pm 
מנהל פורום

ולגבי התביעות ולמה הן מסתיימות בבוררות - התשובה היא פשוטה - ככה מתנהל עולם הספורט. יש לו מערכת משפט ודיינים מקבילה ו99% מהבעיות המשפטיות עוברות דרכה. כולם מגישים בוררות כי זאת הדרך לפתור בעיות משפטיות בעולם הזה.

ומחיפוש קצר מצאתי תביעה ברוח דומה של אביחי ידין מול מכבי חיפה בכדורגל:
http://www.one.co.il/Article/16-17/1,1,4,0/242327.html

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 10:10 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
ודאי שזה יעלה לה כסף. עכשיו השאלה היא כמה.
זה גם יעלה למקל ישיבה בצד, עכשיו השאלה היא כמה.
בקיצור, יגיעו להסדר כלשהו ושלום שלום.

היי... זה לא בדיוק מה שטענתי בתרד' הקודם?

בכל מקרה, יש חדש בגזרת אוחיון?
שמעתי בחצי אוזן ברדיו שגם הוא לא בתוכניות, אבל זה היה אצל אופירע ואולי גם לא שמעתי נכון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 10:36 pm 
Hall of Famer

Shiver כתב:
כפי שBOZZY אמר, לא מדובר על חוזה של עובד שכיר רגיל שכל צד יכול להתיר אותו בהתרעה מראש עם הפרשת פיצויים סטנדרטית. אלא מדובר בחוזה שכר קצוב בזמן תמורת עבודה. ובמקרה כזה הפיצויים זה לא ההפרשת מעסיק הרגילה בחוק (חודש לכל שנת עבודה), אלא מה שרשום בחוזה, שבמקרה הזה - שכר מלא של כל העונות שנותרו.

שוב, אני לא משפטן, אבל אני לא חושב שקבוצה יכולה באופן חד צדדי להודיע לשחקן שהוא "לא בתכניות" בלי לאפשר לו להתיר את החוזה בצורה מוסכמת ובפיצוי הולם. כי "התכניות" של השחקן כשהוא חתם על החוזה, היו להתאמן עם הקבוצה, ליסוע אתה למשחקים, לקיים אורח חיים ספוריטיבי וגם לשחק מפעם לפעם בהתאם לצורך המקצועי כחלק מסגל הקבוצה. הוצאה של השחקן דה פקטו מסגל הקבוצה יכולה להיחשב כהפרה של החוזה מצד המעסיק כי היא למעשה מראה לו את הדרך החוצה.

ואני אחזור על הדוגמה שהבאתי (שהובאה בצורה מצחיקה בsilicon valley עונה 4): תארו לכם תוכניתן שכיר בהייטק שהחברה לא מעוניינת בו, אך לא רוצה לפטר אותו אלא לגרום לו להתפטר. אז מה היא עושה? היא מורידה ממנו את כל המטלות, מוציאה אותו מהצוות שהוא היה בו, ומעבירה אותו לקיוב בלי מחשב במרתף מינוס 2. מבחינתה היא ממשיכה לשלם לו שכר, אבל הוא חייב להגיע לעבודה ולבהות בטייח המתקלף. בסיטואציה הזו אין ספק שיש הפרה של חוקי עובד-מעביד תקינים. והוא ממש לא רחוק ממה שמכבי מתכננת לעשות למקל כשהיא מנסה להחזיק את המקל בשתי קצותיו - גם להיפטר ממנו וגם להחליט עבורו לאן יילך.

אם לא מדובר על חוזה עבודה רגיל ואי אפשר להקיש אליו מחוזה עבודה רגיל, למה הבאת תקדים מפורט של חוזה עבודה רגיל?
ואני עוד לא שמעתי על חוזה שמכריח קבוצה להשתמש בשחקן במשחקים. הוא יכול לבוא ולהתאמן (ולפי ערוץ הספורט זה מה שגם אמרו לו במכבי) ולקבל את שכרו, אבל הוא לא ישתתף במשחקים. אדרבא, שיתבע על זה שלא נותנים לו לשחק. אחרי זה כל נער פוסטר יתבע את הקבוצה שלו.

אביחי ידין, בתקופת ההקפאה שלו, לא קיבל שכר ולא הורשה להתאמן. אם מכבי תעשה אותו דבר, שיתבע אותה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 10:55 pm 
Sophomore

Shiver כתב:
ולגבי התביעות ולמה הן מסתיימות בבוררות - התשובה היא פשוטה - ככה מתנהל עולם הספורט. יש לו מערכת משפט ודיינים מקבילה ו99% מהבעיות המשפטיות עוברות דרכה. כולם מגישים בוררות כי זאת הדרך לפתור בעיות משפטיות בעולם הזה.

ומחיפוש קצר מצאתי תביעה ברוח דומה של אביחי ידין מול מכבי חיפה בכדורגל:
http://www.one.co.il/Article/16-17/1,1,4,0/242327.html

כפי שכתבתי בעמוד הקודם גם היא הסתיימה בבוררות ושחרור עם פיצוי שהוסכם תוך הסכמה הדדית על דחיית התביעה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 10:58 pm 
Freshman

גם אוחיון שוחרר

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 11:03 pm 
Hall of Famer

טוב, זה כבר לא מובן.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 11:04 pm 
Hall of Famer

מזמן אני לא זוכר כזה קיץ רותח מבחינת השוק הישראלי......

גם כלפי השופטים היו לחולון טענות רבות. הקבוצה מתכוונת להגיש מכתב רשמי לאיגוד ובו פירוט הטענות שלהם כלפי צוות השיפוט, בעיקר בדקות הסיום. "אנחנו שלטנו לאורך כל המשחק, איך פתאום בשתי הדקות האחרונות הם רצו 0:9, אם לא בעזרת השופטים?"' תהו במועדון.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 11:05 pm 
Sophomore

הדבר היחידי שאני יכול לדמיין זה שכשראו שמקל לא מתרשם מהבלוף של אתה לא בתכניות שלנו לך ותמצא קבוצה ושהוא אכן דורש להישאר שם ולקבל את כל השכר הם הבינו שלא ריאלי לספסל אותו ולשלם כזה סכום והחליטו להישאר איתו.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: ג' יולי 04, 2017 11:06 pm 
Freshman

ראי שעל הקיר כתב:
טוב, זה כבר לא מובן.

כנראה שמשעור בדרך ויש מספיק ישראלים, ומכבי רוצה 3 שחקנים זרים בעמדות הגארד.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 1490 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 60  הבא

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: Google [Bot], uriel17 ו 130 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה

חפש:
עבור ל: