החתול יובב כתב:
הוא נראה ילד נחמד עם אופי מאוד מבושל וחזק לעומת אבדיה. הוא כמעט לא לוקח זריקות רעות, בלי מניירות ולא מוריד את הראש לאחר כמה החטאות (מול סלובניה היה אפס משש). אחלה שחקן הולך לצאת מפה..האם בגלל שבדיוק 16 וצעיר מרוב הסגל הוא יהיה בנוער שנה הבאה ? או ימשיך בקדטים ?
הוא באמת נער נחמד, בוגר וחיובי. אני מכיר אותו מאז שהוא בן 11 (הקבוצה שלו באילת שיחקה מול קבוצה שאימנתי שנתיים) והאמת שכאשר היה בכיתה ו' בגובה 1.80 הייתי בטוח שהוא יהיה הכספי הבא. לצערינו הוא דיי נעצר באזור 1.92-1.95, שזה גם אחלה עם סט היכולות והאתלטיות שלו.
הוא יליד יולי 2001, אז אין אפשרות שיהיה בקדטים גם שנה הבאה עם ילידי 2002, אבל אם קיץ קודם הוא כבר היה שחקן רוטציה בנבחרת של ילידי 2000, אז אין סיבה שלא יהיה בנבחרת הנוער בקיץ הבא.
החתול יובב כתב:
ודרג א חשוב גם במחיר של אזוריות. נבחרת הנוער למעשה שייטה בשמונים אחוז ממשחקיה ורק לחשוב שנבחרת של אבדיה, לוינסון, חנוכי וחיון אם יתכים תצטרך לשחק נגד אזרביגאן ורומניה..
אני מסכים, אני בין אלו שתמיד סברו שדרג א' זה חשוב גם בשביל המטרה ה"אמיתית" של הנבחרות - שזה ההכנה לנבחרת בוגרת בעתיד. עדיף קצת להתקשות, ואפילו לחטוף טיפה בראש בדרג א', מאשר לתת בראש לנבחרות כמו ארמניה ואירלנד.
אבל ספציפית לנבחרת הנוער הנוכחית של ילידי 99 זה היה לא נכון, כי הם כן התקשו מול אותן נבחרות חלשות ובטח לא שייטו ברוב המשחקים. הם אכן התעלו בהמשך הטורניר ואף הגיעו מרחק משחק אחד מעלייה, שזה יפה, אבל חשוב גם לדייק.
וזה בהחלט חבל שכישרונות כמו חנוכי, לוינסון, אלבר, חיון ואבדיה ישחקו בקיץ הבא בדרג ב', אבל זאת הבעיה בשיטה הנוכחית של פיב"א עם מדינות כמו שלנו, שהן הרבה פעמים על הגבול שבין דרג א' לדרג ב'. זה כמו ליגה לאומית/ארצית/מחוזית בליגת הנוער: לאגודה בינונית מסויימת יש שנתון יב' חזק מאוד אז הם לוקחים בקלות אליפות בארצית ומעלים את האגודה ללאומית (היום יש גם ליגת-העל לנוער). בשנה שאחרי זה אותה אגודה משחקת עם מחזור חלש מאוד, כי אלה שהעלו אותם כבר סיימו גיל נוער, שברמה שלו מתאים לליגה ארצית ואז סתם מפסיד כל משחק בלאומית ויורד חזרה לארצית.
ניסו לפני כמה שנים ליישם שיטה שבה גם קבוצות ליגה ארצית וגם ליגה לאומית משחקים ביחד סיבוב אחד, בחלוקה לאזורים, ואז המובילות עולות לבית עליון, שהוא למעשה הליגה הלאומית ומשחקות בו עוד שני סיבובים.
פעם לפני הרבה שנים היה משהו דומה בפיב"א עם מוקדמות במהלך השנה, אבל זה בעייתי. בסופו של דבר השיטה הנוכחית הכי מתאימה כשיש טורניר קצר בקיץ ואנחנו נמשיך להיפגע ממנה.