סל ניוז

פורום הכדורסל המוביל של ישראל
עכשיו ב' נובמבר 18, 2024 1:01 am

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3
מחבר הודעה
הודעהפורסם: ו' אוגוסט 18, 2017 12:38 pm 
Junior

בלוג: הצג בלוג (0)
עמוס לב כתב:
אני זוכר את זופי מתנהל עם הבן שלו כשהוא היה קטן. היה שורק לו כאילו הוא כלב. זופי הוא אחד האנשים ההזויים שיצא לי טיפה להכיר.

בתור מי שהתאמן אצל זופי, I approve this message

החתול על קרפלס: "שישלחו אותו בטרייד לנ"צ... יתאחד עם אחיו חסרי הצוואר האחרים טל דן ואלישי כדיר "

בגאצקיס מפסיד למעיין, די ג'יי ולאומי: “התכוננו לכארם משעור. השחקנים שלי הם לא איירון מן".

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2017 10:07 am 
מנהל פורום

סיכום הטורניר:
סיימנו במקום ה-11 (מתוך 16) אחרי ניצחון על אסטוניה (רזיאל חיון עם 35 נק', אבדיה עם 14 נק', 19 ריב' ן-7 אס').
מצד אחד הייתה הרגשה שיכלו להגיע יותר רחוק, מצד שני נראה שיש לסגל הזה בעיה מנטאלית קשה עם הרבה עליות וירידות ובכלל במשחקים האחרונים שיחקו בלי אנרגיות ובלי התלהבות.
אבדיה מסיים במקום הראשון בטורניר במדד, רק עשירי בנק', אבל ראשון גם בריב' וגם באס' - שזה מרשים בהתחשב בכך שהוא לא באמת שחקן פנים וגם לא רכז ב-"פול-טיים". חיון סיים שני במלך הסלים.
בכלל סטטיסטית יש בסגל הזה פער ענק בין אבדיה וחיון לבין כל השאר וזה מספר חלק גדול מהסיפור של הנבחרת הזו כרגע. כל התקפה שלא עברה בידיים של אחד מהם או שניהם פשוט לא הגיעה לשום מקום. בפועל, ובעיקר בגלל הוואקום שנוצר בעמדת הרכז, הם היו גם הרכזים (בעיקר אבדיה) וגם המוציאים לפועל של ההתקפה.
אני עדיין חושב שזה עוד מוקדם ושחוץ משניהם יש בסגל הזה עוד כמה שחקנים עם פוטנציאל ליגת על, בזכות נתונים פיזיים ואתלטיות.

ושאלה "פילוסופית":
האם הישארות דרג בכל מחיר צריכה להיות המטרה?
האם כל כך חשוב היה להישאר בדרג א' כדי שפיני יוכל לציין את זה כהישג שלו או באמת כדי שהשנתונים הבאים יזכו גם לשחק ברמות הגבוהות ולא מול ליכטנשטיין?
יוצא שעושים הכל להישאר בדרג א', כולל לשחק איזורית 95% מהזמן, בשביל ששנה הבאה גם ישחקו בדרג א'... וגם אז רק יעשו הכל כדי לשרוד בדרג א' עוד שנה. אז כל שנה כל המטרה זה לשרוד בדרג עוד שנה ואז קצת מפספסים את המטרה האמיתית, לא?

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2017 11:24 am 
Sophomore

אני ברצינות שואל, מה המטרה האמיתית של אליפויות אירופה לנוער, ומה המטרה של נבחרת ישראל.
הישגיות?

אני בעד הרעיון שכל הנבחרות מu16 עד הבוגרת ישחקו את אותו הכדורסל, הכנה של הצעירים ליום בו הם גם ישחקו בבוגרת, יותר מזה הכנה לשחקן כמו אבדיה או כמו חיון שאולי יצליחו לעשות קפיצה רצינית בבגרות ועם הכנה מנטלית גם לשחק בבוגרת כבר בעוד שנתיים או שלוש.

להוציא מכל שנתון 2 שחקנים עם פוטנציאל להיות שחקני רוטציה בנבחרת הבוגרת ובמקביל לשמור על המקום בדרג א' זה הישג מכובד בהתחשב במצב ספורט הצעירים וההשקעה בו בארץ.

האם החודש שבו עשרה שחקנים היו הסייד קיק של שני כוכבים הוא מה שמשפיע על האליפויות העתידיות?
הניסיון בהחלט חשוב וגם האלמנט של להוביל נבחרת באליפות אבל לא עד כדי כך קריטי שרכז שלא היה מוביל הקיץ יתקשה לקחת את המושכות בקיץ הבא אחרי תקופת הכנה ואימונים.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2017 12:03 pm 
Junior

בשורה התחתונה קיץ נהדר לנבחרות הצעירות, כך שאני לא מוצא מקום לסרקסטיות כלפי גרשון, השאלה של אזורית מול אישית לטעמי ניואנס לא חשוב. כל עוד החברה בקדטים מזיזים מהר רגליים בהגנה ומשחקים מתואם עם גיבוי אחד לשני השיטה לא חשובה. עוד נבחרת שניים יהיה להם איזה גבוה רציני מאחור והם ישמרו טוב גם אישית.

בסך הכל, כל פעם שאבדיה הרים שלשה מיותרת (וזה קרה לפחות פעם במשחק) הטיסו אותו מהר לספסל, וזה קרה במשחק האחרון מול אסטוניה שהנבחרת הייתה בפיגור. כך שקשה להגיד שגרשון ושות מונעים רק משיקולים הישגיים...

הקדטים היו הפתעה נעימה. אחרי קיץ שלם לגלות ששתי הכשרונות הגדולים ביותר הם בני 16 ו16 וחצי..את ה-35 הנקודות של חיון בקושי הרגישו וזה ייאמר לזכותו. הוא נראה ילד נחמד עם אופי מאוד מבושל וחזק לעומת אבדיה. הוא כמעט לא לוקח זריקות רעות, בלי מניירות ולא מוריד את הראש לאחר כמה החטאות (מול סלובניה היה אפס משש). אחלה שחקן הולך לצאת מפה..האם בגלל שבדיוק 16 וצעיר מרוב הסגל הוא יהיה בנוער שנה הבאה ? או ימשיך בקדטים ?

ודרג א חשוב גם במחיר של אזוריות. נבחרת הנוער למעשה שייטה בשמונים אחוז ממשחקיה ורק לחשוב שנבחרת של אבדיה, לוינסון, חנוכי וחיון אם יתכים תצטרך לשחק נגד אזרביגאן ורומניה..

“I tell ya. I’d have to deck Nate. I’d have to deck him. He be coming and I’d lay one of those picks on him and he’d have to pick his teeth up off the court

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הודעהפורסם: א' אוגוסט 20, 2017 3:16 pm 
מנהל פורום

החתול יובב כתב:
הוא נראה ילד נחמד עם אופי מאוד מבושל וחזק לעומת אבדיה. הוא כמעט לא לוקח זריקות רעות, בלי מניירות ולא מוריד את הראש לאחר כמה החטאות (מול סלובניה היה אפס משש). אחלה שחקן הולך לצאת מפה..האם בגלל שבדיוק 16 וצעיר מרוב הסגל הוא יהיה בנוער שנה הבאה ? או ימשיך בקדטים ?

הוא באמת נער נחמד, בוגר וחיובי. אני מכיר אותו מאז שהוא בן 11 (הקבוצה שלו באילת שיחקה מול קבוצה שאימנתי שנתיים) והאמת שכאשר היה בכיתה ו' בגובה 1.80 הייתי בטוח שהוא יהיה הכספי הבא. לצערינו הוא דיי נעצר באזור 1.92-1.95, שזה גם אחלה עם סט היכולות והאתלטיות שלו.
הוא יליד יולי 2001, אז אין אפשרות שיהיה בקדטים גם שנה הבאה עם ילידי 2002, אבל אם קיץ קודם הוא כבר היה שחקן רוטציה בנבחרת של ילידי 2000, אז אין סיבה שלא יהיה בנבחרת הנוער בקיץ הבא.

החתול יובב כתב:
ודרג א חשוב גם במחיר של אזוריות. נבחרת הנוער למעשה שייטה בשמונים אחוז ממשחקיה ורק לחשוב שנבחרת של אבדיה, לוינסון, חנוכי וחיון אם יתכים תצטרך לשחק נגד אזרביגאן ורומניה..

אני מסכים, אני בין אלו שתמיד סברו שדרג א' זה חשוב גם בשביל המטרה ה"אמיתית" של הנבחרות - שזה ההכנה לנבחרת בוגרת בעתיד. עדיף קצת להתקשות, ואפילו לחטוף טיפה בראש בדרג א', מאשר לתת בראש לנבחרות כמו ארמניה ואירלנד.
אבל ספציפית לנבחרת הנוער הנוכחית של ילידי 99 זה היה לא נכון, כי הם כן התקשו מול אותן נבחרות חלשות ובטח לא שייטו ברוב המשחקים. הם אכן התעלו בהמשך הטורניר ואף הגיעו מרחק משחק אחד מעלייה, שזה יפה, אבל חשוב גם לדייק.
וזה בהחלט חבל שכישרונות כמו חנוכי, לוינסון, אלבר, חיון ואבדיה ישחקו בקיץ הבא בדרג ב', אבל זאת הבעיה בשיטה הנוכחית של פיב"א עם מדינות כמו שלנו, שהן הרבה פעמים על הגבול שבין דרג א' לדרג ב'. זה כמו ליגה לאומית/ארצית/מחוזית בליגת הנוער: לאגודה בינונית מסויימת יש שנתון יב' חזק מאוד אז הם לוקחים בקלות אליפות בארצית ומעלים את האגודה ללאומית (היום יש גם ליגת-העל לנוער). בשנה שאחרי זה אותה אגודה משחקת עם מחזור חלש מאוד, כי אלה שהעלו אותם כבר סיימו גיל נוער, שברמה שלו מתאים לליגה ארצית ואז סתם מפסיד כל משחק בלאומית ויורד חזרה לארצית.
ניסו לפני כמה שנים ליישם שיטה שבה גם קבוצות ליגה ארצית וגם ליגה לאומית משחקים ביחד סיבוב אחד, בחלוקה לאזורים, ואז המובילות עולות לבית עליון, שהוא למעשה הליגה הלאומית ומשחקות בו עוד שני סיבובים.
פעם לפני הרבה שנים היה משהו דומה בפיב"א עם מוקדמות במהלך השנה, אבל זה בעייתי. בסופו של דבר השיטה הנוכחית הכי מתאימה כשיש טורניר קצר בקיץ ואנחנו נמשיך להיפגע ממנה.

חזור למעלה
 פרופיל אישי  

הצג הודעות החל מה:  מיין לפי  
פרסם נושא חדש הגב לנושא  [ 55 הודעות ]  עבור לעמוד הקודם  1, 2, 3

כל הזמנים הם UTC + 2 שעות [ שעון קיץ ]

מי מחובר

משתמשים הגולשים בפורום זה: asaf16, רואה שחורות ו 18 אורחים

אתה לא יכול לכתוב נושאים חדשים בפורום זה
אתה לא יכול להגיב לנושאים קיימים בפורום זה
אתה לא יכול לערוך את ההודעות שלך בפורום זה
אתה לא יכול למחוק את הודעותיך בפורום זה
אתה לא יכול לצרף קבצים בפורום זה